X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, na mojej liście są jeszcze wkładki laktacyjne ;)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Aaaa no i zamówiłam bambusowe otulacze.. tak czytam o upale w lecie i żeby dziecka nie przegrzać.. a w szafie dwa kocyki minky :/ nie mam pojęcia jak rozwiązać ten problem.. mamy pokój na poddaszu, od strony południowo-zachodniej, non stop świeci tu słońce, okno jest malutkie, nawet na rolety nie ma miejsca, brak przewiewu, jeden wielki upał.. no i nie wiem, pewnie trzeba będzie zaopatrzyć się w wiatraki i nawilżacze powietrza, a w ciągu dnia zakrywać okno jakimś kartonem albo ręcznikiem, jak myślicie?

Recznik daje duzo ewentualnie taka mata jak so szyb samochodowych zeby cieplo niewpadalo. Ja mam rolet zacieniajaca na zewnatrz a od wewn roletw materialowa. I jest ok latem.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Myślę tak jak Sisi, im mniej zabierzemy tym mniej przyniesiemy bakterii do domu :)

A jeszcze w temacie torby porodowej - kupiłyście Tantum Rosa w saszetkach czy w tych buteleczkach gotowych?

Jeśli chodzi o naszą torbę ze strony aptecznej to wystarczy mieć:
    - podkłady
    - majtki siateczkowe
    - podkłady na łóżko
    - tantum rosa
    Macie coś jeszcze ? :)

wspomniane już wkładki laktacyjne
    krem do pielęgnacji brodawek

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Jak napisałam to potem sama sobie przypomniałam, że zapomniałam o wkładkach laktacyjnych :) więc w sumie nie jest jakoś tego dużo.

I w jakiej formie kupowałyście te Tantum Rosa? (o ile któraś kupowała) :)
    w saszetkach :)

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas do szpitala rożek jest wymagany bo przez pierwsze 2-3 doby dzidziuś nie utrzymuje stałej temp ciała i może być chłodno dla niego :) jak się nie przyda rożek to nic wolę mieć :D
    ja też będę zamawiać Tantum Rosa w saszetkach :)

[img][/img]
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki. Czy jest jeszcze jakaś mamusia która nie zaczela się jeszcze pakować? :) u nas 33t i 4 d i nic nie spakowane :p

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla mama,ja mam 34 tc i nic nie spakowane ;) ale zamiar jest. Ja to gatki takie raczej dopasowane, bo wydaje mi się, że jak za dużo luzu będzie, to powypada :D a faktycznie sporo tego leci, nawet po cc.
    Co do rozkow to ja biorę, moja cora mimo skwaru, który wtedy był, to cały czas traciła ciepło. W ogole gorace lato było, a ona często się wychladzala. Dziewczyny to już tak niedługo!!! :)

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o tych bateriach szpitalnych to fajnie mama ginekolog pisała. W życiu o tym nie słyszałam ;) dobrze wiedzieć, że wszystko trzeba od razu wyprać i się wykąpać jak tylko się do domu wejdzie

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja rożek szczerze mówiąc spakowałam i to nawet nie ze względu na ciepło tylko późniejsze karmienie czy trzymanie.. przerażają mnie takie małe noworodki.. wszystko takie drobne, kruche, zawsze uciekałam od takich kilkudniowych maleńśtw żeby ich nie uszkodzić, a tu proszę, zaraz będę musiała trzymać swoje. BA! Jeszcze to wykąpać :/ :D pierwszy raz słysze o tym tandum rosa, to konieczne?

sisi lubi tę wiadomość

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie. A ja się właśnie boję takiego maleństwa w rożku :). Oczywiście biorę go do szpitala bo kazali, ale osobiście pewniej się czuje kiedy czuje ciężar i kształt ciałka pod reką. W rożku mam wrażenie że zaraz mi wyleci. Mojego chrześniaka jak wzięłam dzień po porodzie na ręce w rożku to musiałam go szybko z niego wypakować bo bałam się że w jakiś sposób się z niego wysunie a jak otuliłam tylko kocykiem to ten strach zupełnie gdzieś mi wyleciał :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama, ja też w totalnej rozsypce jeszcze ;) Po troszku kupuje rzeczy dla siebie, bo dla córci już raczej wszystko mam. A za pakowanie torby to nie wiem, kiedy się wezmę. W poniedziałek mam wizytę kwalifikacyjną w szpitalu, w którym chcę rodzić, więc bardzo możliwe, że jakoś w przyszłym tygodniu zacznę ogarniać temat torby :)

Ja nie planuję zakupu becika/rożka. Mam muślinowe pieluszki i dokupię bambusowy otulacz i pewnie w to będę Małą motać :)

Marciiik lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Aaaa no i zamówiłam bambusowe otulacze.. tak czytam o upale w lecie i żeby dziecka nie przegrzać.. a w szafie dwa kocyki minky :/ nie mam pojęcia jak rozwiązać ten problem.. mamy pokój na poddaszu, od strony południowo-zachodniej, non stop świeci tu słońce, okno jest malutkie, nawet na rolety nie ma miejsca, brak przewiewu, jeden wielki upał.. no i nie wiem, pewnie trzeba będzie zaopatrzyć się w wiatraki i nawilżacze powietrza, a w ciągu dnia zakrywać okno jakimś kartonem albo ręcznikiem, jak myślicie?

PannaNatalia, mam ten sam problem :) Kącik dla Małej urządziliśmy w sypialni na poddaszu, okna od południa. Jak świeci słońce, to nie idzie tam wytrzymać. W planach mamy zakup rolet wewnętrznych zaciemniających, ale czy to coś da? Miejmy nadzieję, że nie będzie takich upałów ;)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    PannaNatalia, mam ten sam problem :) Kącik dla Małej urządziliśmy w sypialni na poddaszu, okna od południa. Jak świeci słońce, to nie idzie tam wytrzymać. W planach mamy zakup rolet wewnętrznych zaciemniających, ale czy to coś da? Miejmy nadzieję, że nie będzie takich upałów ;)

Da i to duzo. Bo slonce niepada prosto na szybe i jej nienagrzewa. Ja mam 2 sezon i ulga duza ale wewn tez mamy.

qdkki09kwrowb7nz.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a duże macie te torby/walizki, do których się pakujecie?
    Póki co spajowalam się do takiej małej walizeczki, ale wszystko jest mega scisniete i zastanawiam się, czy nie przepakowac do większej. Tylko nie chce wpaść do szpitala, jak na wczasy :-D

age.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa w zwiazku z tym ze widze na biezaco teraz na patologii jak sie dziewczyny pakija to niemam takich obaw. Inwidze ze czesc przychodzi z kilkoma torebeczkami i wieksza torba a czesc wlasnie z walizka w ktorej mieszcza na spokojnie wszystko bo jest jak dla mnie super wygodne. I polozne tez wola taka opcje bo latwiej wszytko przewieźc i ogarnac czy to przed porodem czy juz po.

lipa lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Bulkaasia powodzenia jutro, trzymam za Was kciuki dziewczyny :* odezwij się do nas.

Ojej to już dziś? Powodzenia!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

heja :) ja torbę mam taką malutką, treningową, szeroką na 20cm, a długą na 50cm. Spakowałam w sumie wszystko dla mnie i kosmetyki do dupki w razie czego :) a zestaawy ubraniowe na wyjście czy dla małego przygotuje i położe na komodzie z napisem "CIEPŁO" "ZIMNO" :D

Noc tragiczna, mały się tak rozpychał, że było mu widać nogę zaraz obok żebra, a ja się zwijałam z bólu. Każde przesunięcie to jeden jęk, w sumie już mi się to nie podoba :P

Bulkaasia, 3mamy kciuki :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też jeszcze nie mam spakowanej torby. Choć planuję to zrobić, wypadałoby :D Jak nie dziś, to jutro się uda :)

Rolety zaciemniające dadzą bardzo dużo! Samo zasłonięcie okna czymś już pomaga, a jeszcze jak jest to coś co odbija światło... Bo przez szybę mocno się nagrzewa... Wiem z doświadczenia :D

Z rożkiem wiadomo, jak komu wygodniej, choć ja też wolę "czuć" dziecko, mieć kontrolę :D U nas nie wymagają i mnie to cieszy :) Mam kocyki, bambusowe pieluszki i inne okrycia, wystarczy ;)

Panna Natalia tantuum rosa jest podobno świetne do podmywania krocza po porodzie, kup koniecznie!

Alimak te jednorazowe majtki są podobno kiepski, bo z nieoddychającego materiału. Lepiej wziąć te siateczkowe ;)

Co do walizki, to powiedziałabym, że jest wielkości przeciętnej :D taka samolotowa mniej więcej. Myślę, że lepiej mieć trochę luzu, wygodniej się szuka w razie czego. No i właśnie też nam położna mówiła, że im (personelowi) jest wygodniej, gdy mamy walizkę na kółkach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sobie sprawię roletę z kartonu od zewnątrz, żeby faktycznie okna nie nagrzewać, a pod wieczór akcja z dwoma wiatrakami przed spaniem żeby zrobić małą cyrkulację w pomieszczeniu, inaczej ciężko to widzę :P

Spoko, więc też zakupie ten tantum rosa bo i tak muszę kupić jeszcze wit D w kropelkach i dla siebie... Jeszcze tylko pampersów nie mam, a tak to chyba jestem gotowa.. ale na pewno nie psychicznie :P

Marciiik lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonjour Piękne, dawno nie zaglądałam na BBF...
    ja jeszcze totalnie niespakowana, ale biorę torbę taką jak do bagażu podręcznego d samolotu, na kółeczkach;)

co do tantum rosa - poczytam, bo jak 5 lat temu rodziłam to nikt nie zalecał po porodzie, 15 lat temu owszem - używałam w celu wygonienia jakiegoś podrażnienia;) za to moim hitem było mydło Biały Jeleń, koniecznie w kostce, cudownie działało na mojego zszytego frankensteina, wiec to mogę polecić z czystym sumieniem

rożek mam, ale trochę jak pies do jeża do niego podchodzę...raczej nosić w nim młodego nie będę, bardziej do zawinięcia do kosza czy łóżeczka.....

też mam sypialnię i kącik dla młodego na poddaszu i też się martwię o temperaturę w lecie...mam rolety, ale chyba muszę wymienić na nowe, bo sa gumowane, żeby nie przepuszczać promieni ale od słońca ta guma z czsem się rozciąga, więc pora na lifting

z newsów - 12 czerwca stawiam się szpitalu, celem sciągięcia blokady ;) z córką miałam tak, że w ciągu doby ją urodziłam po odblokowaniu, więc mogę stać się czerwcówką...od jutra jade niestety na Clexane, bo się krwiowo zagęściłam i prfesorcia dmucha na zimne....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ