Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWłaśnie miałam napisać to co kaktus - mi ostatnio gin powiedział na USG III trymestru że z wagi mu pokazuje tp na 30.06, a że z miesiączki wychodzi 7 lipiec to podał mi orientacyjną wagę córci właśnie na 7.07 i tego się trzymamy po prostu będzi troszkę większa niż "statystyczny" noworodek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 20:04
-
nick nieaktualny
-
wg OM termin na 18 lipca, wg pierwszego USG na 23 lipca ale lekarz zastosował jakieś dziwne zasady matematyki (już chyba o tym pisałam) i wyliczył mi 27 lipca Ja nastawiam się na wcześniejszy termin07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nick nieaktualnyOj ja też jeszcze nie spakowałam torby... Choć chyba wszystko do niej mam już zakupione
Moja mała też czasem jak kopnie albo się wypnie to aż boli No jeszcze trochę...
Panna Natalia, ja co prawda na męża narzekać nie mogę, ale miałam jeszcze niedawno tak bardzo depresyjne nastroje, że to koszmar. Od kiedy słonko świeci zaczęło jest lepiej -
nick nieaktualnyByć może to kwestia słońca, bo pod wieczór jeszcze się na parę minut wystawiłam na promienie i mi przeszły złości trudno, cudów nie mogę oczekiwać, zawsze był mało emocjonalny
Witajcie zaczynam dzień od lodów tym razem przy stole, a nie w krzaczoracjsisi, Marciiik lubią tę wiadomość
-
racja dzidzia zdecyduje kiedy chce wyjść na mnie też słonko lepiej działa, wstaje się rano i widać niebieskie niebo i słońce to aż inaczej się nastawiam na cały dzień
wczoraj pod wieczór czułam takie mocne rozciąganie i ciągnienie w dół - może nie ból ale duży dyskomfort - chyba mała ułożyła się bardzo nisko bo jak była czkawka to w pachwinach - mam nadzieję że jeszcze posiedzi trochę u mnie od wczoraj wieczora Malutka sobie odpoczywa po 3 tygodniach ciągłych harców - przeciągnie się raz na czas albo nogę wystawi i tyle chyba śpi -
nick nieaktualny
-
PannaNatalia wrote:haha, ja też jak na bombie bo czuje takie napieranie na dole i nie wiem czy to dobrze czy to źle
Ja to dzisiaj w nocy przebudziłam się na siku i nawet nie czułam jakiegoś dużego parcia na pęcherz. Dopiero jak się zgramoliłam z łóżka i przyjęłam pozycję stojącą to myślałam, że nie dobiegnę o.0 ucisk poczułam momentalnie07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nick nieaktualnyJa mam podkłady bella mama dwa opakowania. Jak coś to mamy aptekę obok, mąż podskoczy. A majtki siateczkowe mam z hartmanna, rozmiar l ( kupilam 3 sztuki) i potem dokupilam jeszcze te z canpola jedno opakowanie l/xl. Wcale nie wydają sie jakies wielkie, przynajmniej dla mnie spacjalnie bralam takie zeby w razie cesarki nawet nie uciskała ta gumka.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAaaa no i zamówiłam bambusowe otulacze.. tak czytam o upale w lecie i żeby dziecka nie przegrzać.. a w szafie dwa kocyki minky nie mam pojęcia jak rozwiązać ten problem.. mamy pokój na poddaszu, od strony południowo-zachodniej, non stop świeci tu słońce, okno jest malutkie, nawet na rolety nie ma miejsca, brak przewiewu, jeden wielki upał.. no i nie wiem, pewnie trzeba będzie zaopatrzyć się w wiatraki i nawilżacze powietrza, a w ciągu dnia zakrywać okno jakimś kartonem albo ręcznikiem, jak myślicie?
-
nick nieaktualnyMajtki położna ze szkoły rodzenie i szpitala doradzała wziąć większe. Mówiła, że one nam nie spadną, a lepiej żeby było trochę luźniej niż za ciasno.
Ależ miałam dziś ciężką noc. W sumie to świt. W toalecie byłam 8 razy!! Przed 4 rano poczułam, że boli mnie podbrzusze, zasnąć nie mogłam... Potem już się nakręciłam i czekałam aż Mała zacznie się ruszać, a ona jak na złość spała jak kamień, do tego brzuch bolał nadal, ale bardziej jakby po jednej stronie (jakby jakieś więzadło czy coś), brzuch twardy, a ta nadal cisza... No ale jakoś po 6 odezwała się kilka razy, wróciłam więc w objęcia Morfeusza...
Panna Natalia pomyślałabym przede wszystkim nad jakimś sposobem na zasłanianie okna, przez szybę się jednak mega nagrzewa. A wiatrak (wiem z własnych doświadczeń, bo mieliśmy kawalerkę na 4 piętrze od strony południowej) jest super, ale tylko gdy się kręci w sensie gdy dmucha na Ciebie. No i może jak będziecie wychodzić z pokoju to robić przeciąg? Bo nic gorszego niż nagrzane nieruszające się powietrze... Nawilżacz też spoko, ale żeby się sauna nie zrobiła, bo gorąco i wilgotno to tropiki... -
Alimak wrote:Dziewczyny a ile sztuk opakowań kupowałyście tych podkładów poporodowych?
Wystarczy paczka na noc (10szt) i paczka na dzień (10szt)?
A potem to jakieś big podpaski?
Mi przyjaciółka która rodziła w grudniu doradziła wziąć więcej ale z niej się podobno lało ja biorę 3 paczki po 10 sztuk.07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nick nieaktualnyO ja mam to samo, z jednej strony jak długo na niej śpie to mnie ciągnie w bokach, ciężko się przerzucić na drugą stronę. Z tym łażeniem w nocy też masakra. Widzę, że jesteśmy w tym samym czasie, więc to pewnie norma. Byle szelest mnie budzi, siku, ptaszek, pić, piesek na polu,szelest, znów siku, ciągnięcie w bokach.. teraz doszły kopania i zapierania się o kości. Tak się cieszyłam, że Jasiek grzeczny i nie daje o sobie znać w nocy no to dzisiaj dał popalić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa rożka nie mam Oburzonej teściowej powiedziałam, że jak będzie 30 stopni to ją zawinę w zimową kołdrę i położę w tym kołdro-rożku na dworze hehe Gdybym jednak miała, bo byłaby zima, to nie brałabym. Na oddziałach noworodkowych jest bardzo ciepło
U mnie ten komfort, że szpital daje wszystko poza pampersami, czapeczką i skarpetkami, więc ciuszki i jakieś okrycie tylko na wyjście.gabi544, szarlo, Alimak lubią tę wiadomość
-
Ja mam jedno opakowanie 12 myślałam, że mi starczy ale wygląda na to, ze dokupię jeszcze. Majtki bedę kupować L/XL, lepiej mieć więcej luzu.
A rożek mam ale raczej nie będę używać, do szpitala też bym nie brała chociażby ze wzgledu na bakterie. Im więcej rzeczy wieźmiemy tym więcej trzeba będzie prać po powrocie do domu bo nie wiadomo co za świństwo na tym osiądzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 11:52
Alimak, Marciiik lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860