Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo tak mi się wydawało właśnie, a on to tak na luzie powiedział na zasadznie "no, ma pani katar, to może się pani lać z nosa niebawem, ale pani przyjdzie za 3 tygodnie to pobierzemy materiał na posiew"
Witajcie ja pierwszy raz od tygodnia przespałam całą noc !!!! W końcuuuu... od rana brzuch się spina dziwacznie. Dobrze, że koszule już do mnie jadą i będę mogła kompletować torbę do szpitala
-
nick nieaktualnyNo tak mi się wydawało właśnie, a on to tak na luzie powiedział na zasadznie "no, ma pani katar, to może się pani lać z nosa niebawem, ale pani przyjdzie za 3 tygodnie to pobierzemy materiał na posiew"
Witajcie ja pierwszy raz od tygodnia przespałam całą noc !!!! W końcuuuu... od rana brzuch się spina dziwacznie. Dobrze, że koszule już do mnie jadą i będę mogła kompletować torbę do szpitala
-
Nalunia wrote:hej Brzuchatki,ja dziś widziałam się z położną która będzie ze mną przy porodzie - zdecydowaliśmy się na prywatną dla mojego spokoju psychicznego, że ktoś się mną zajmie w szpitalu zwłaszcza że to moja pierwsza ciąża, KTG zaczynamy od 36 tygodnia
)
Ja rodzę w państwowym szpitalu (Warszawa) ale mają bardzo fajny pakiet - wybiera się położną, która pracuje w szpitalu i się tobą opiekuje przez końcówkę ciąży, podczas porodu oraz przez cały pobyt w szpitalu (a najlepsze jest to, że nie mogą cię już odesłać do innego szpitala )
Usługa kosztuje 1500zł ale nie musisz się o nic martwić - ustalasz z nią plan porodu i potem ona już o wszystko dba (znieczulenie, pozycja, ewentualnie cc). Jest cała lista położnych ale dwie były baaardzo polecane przez znajome i akurat jedna z nich ma jeszcze moce przerobowe
Termin zaklepałam, za dwa tygodnie mam z nią spotkanie - podpisujemy umowę, omówimy moje badania i plan porodu i będziemy w kontakcie i jakoś mi tak lżej się zrobiłosisi, Marciiik lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta u mnie tez tak to działa i jakoś spokojniejsza jestem wiedząc że będę mieć kogoś doświadczonego obok siebie
-
1kaktus wrote:Sisi super jest zel.chlodzacy do nog i stop z dziudziusia a jak nieznajdziesz to nawet zwykly zel z kasztanowcem donstop tez chlodzi. W rossmanie jest tez cos z bielendy chyba ale nieuzywalam wiec niewiem.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
Majetta, też rodze w szpitalu w Wawie. Gdzie się wybierasz? Ja na Madalinskiego
Się,normalnie rodzisz jak nie wykupisz. Po prostu masz te, która jest na dyżurze i ma jeszcze wtedy pod opieką inne rodzace, a jak wykupisz to masz na wyłączność
Alimak, gratuluję syneczkaAlimak lubi tę wiadomość
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Jeśli chodzi o podkłady to ja zamówiłam wszystko u jednego gościa na Allegro co ma wszystko niezbędne do szpitala dla mamy i dziecka, akurat ja wybrałam podkłady HARTMANN one są do przewijania na łóżko niby
Dziewczyny dobrze piszą, taka położna jest na wyłączność dla Ciebie, czasami jak jest kilka rodzących to na dyżurze są tylko 2 położne... -
To takie nieodpowiedzialne, a jeśli 2 lub 3 kobiety mają skurcze parte w tym samym momencie to co? Jedna rodzi zupełnie sama? Mam nadzieję, że u mnie w szpitalu mają wystarczającą ilość personelu.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
jednataka wrote:Majetta, też rodze w szpitalu w Wawie. Gdzie się wybierasz? Ja na Madalinskiego
Się,normalnie rodzisz jak nie wykupisz. Po prostu masz te, która jest na dyżurze i ma jeszcze wtedy pod opieką inne rodzace, a jak wykupisz to masz na wyłączność
Alimak, gratuluję syneczka
Ja też na Madalińskiego
Ale wiem, że ten szpital przeżywa oblężenie ostatnimi miesiącami...i o ile jakoś nie obawiałabym się o odesłanie do innego szpitala to wiem (z opowieści rodzących tam znajomych), że jest na raz kilka porodów (zresztą siedząc dwa razy u nich na IP to widziałam niezły przemiał rodzących) to położne tylko zaglądają na kilka min i znikają na kilka godzin a ja wolę mieć stałą opiekę dodatkowo jeśli czegoś potrzebujesz np. znieczulenia albo coś nie tak wychodzi np na KTG to taka położna z którą masz podpisaną umowę reaguje natychmiast. Jest to mój pierwszy poród i chciałabym się skupić już tylko na akcji porodowej
Nalunia lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Alimak wrote:Też mi się wydaje, że główna różnica jak się ma wykupioną swoją położną jest taka, że jest przy Tobie cały czas a tak to pewnie zagląda od czau do czasu (chociaż są też takie co siedzą cały czas obok, pewnie zależy ile aktualnie jest porodów i od samej położnej). Ja akurat wolę, że jak będzie wszystko dobrze szło to żeby nie była ciągle obok więc nie wykupuję
Z taką wykupioną położną to nie tylko poród ale również opieka okołoporodowa (przed i po). Ustala się plan porodu (normalnie pewnie też) tyle, że taka położna rzeczywiście czuwa żeby był respektowany. Ja np chce mieć dostęp np. do miękkiej piłki, żeby we wczesnej fazie porodu móc na niej rozluźnić mięśnie, chciałabym również móc spacerować. Chcę mieć również prawo do wygodnej pozycji rodzenia (nie wiem czy na leżąco czy może jednak w kucki) - to wszystko omówię właśnie z położną, która będzie znała wcześniej zarówno moje wyniki badań, moje możliwości i preferencje
Po porodzie taka położna w razie gdy zabiorą dziecko na dodatkowe badania jest cały czas na bieżąco z informacjami i nie trzeba latać za lekarzami. Pomaga również przy pierwszych karmieniach lub wzywa kogoś z poradni laktacyjnej
Zazwyczaj jestem opanowana i zorganizowana ale nigdy (na szczęście) nie miałam styczności ze szpitalami i wolę chyba mieć swoją wtykę07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta lepiej bym tego nie opisała
Sisi może u Ciebie w szpitalu jest mniejsze oblężenie i akurat będzie 1-2 rodzące
PS zaczęłam już od tygodnia chodzić jak kaczka już normalnie chodzić nie potrafię, u męża mam nowe pseudo "kaczuszka"Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 15:24
sisi lubi tę wiadomość
-
Majetta, ja też mam wykupiona położna, bo wcześniej miałam cięcie i zależy mi na porodzie sn,ciekawe czy mamy tą samą ja mam Anne Soszynska
Ja podpisałam już umowę, ale nie było w niej informacji o opiece przed i po porodzie tylko o samym porodzie... Później to już idzie się na oddział noworodkowy i tam są położne od dostawiania do piersi i etc.Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
jednataka wrote:Majetta, ja też mam wykupiona położna, bo wcześniej miałam cięcie i zależy mi na porodzie sn,ciekawe czy mamy tą samą ja mam Anne Soszynska
Ja podpisałam już umowę, ale nie było w niej informacji o opiece przed i po porodzie tylko o samym porodzie... Później to już idzie się na oddział noworodkowy i tam są położne od dostawiania do piersi i etc.
Strasznie chciałam do Soszyńskiej ale od dłuższego czasu nie mogłam się do niej dodzwonić
Ja mam Wioletę Gwiazdę ogólnie właśnie Soszyńska i Gwiazda mają największe wzięcie
jednataka lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Alimak wrote:Też chyba zabiorę się niedługo za zamówienie rzeczy do torby.
Macie jakieś polecone podkłady, jakiejś firmy czy bierzecie to co Wam w oko wpadnie?
Ja mam na poczatek 2 rodzaje canpol na dzien i n noc i bella.mama. wczoraj rozmawialam z swiezo rozpakowana kolezanka to mowila ze canpol na poczatku byl najlepszy bo sporo krwawila a potem bella mama sie sprwdzila tylko brak kleju w niej byl denerwujacy. A na lozko mam seni.
Co do wykupionej polonej to sie niezdecydowalam bo jak jestbduzo porodow to z oddzialu sciagaja polozne dodatkowo nikt sie sztywno niebedzie trzymal planu porodu jak bedzie sie cos z dzieckiem dzialo itd. U Nas polozna jest tez tylko do porodu. Ale mam pakiet okoloporodowy luxmedu ktory po gwarantuje mi np pokoj 1 z lazienka a to juz duzy luksusWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 05:49
Majetta lubi tę wiadomość
-
To tak właśnie wychodzi z tymi poradami i planami... Dziewczyny, tego nie da się zaplanować po drodze może wyjść milion innych rzeczy, których nie będzie miało się pod kontrolą i wykupiona położna też nie da rady
Majetta, o tej położnej też słyszałam same pozytywy pewnie się tam nie spotkamy, ale powodzenia!
Też mam podkłady seni, zostały mi jeszcze po córceCóreczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
nick nieaktualnyHeja mamuśki ja własnie odebrałam wynik posiewu moczu, no i wyszedł ujemny. Dziwne, bakterie w moczu bardzo liczne, 500 leukocytów, a posiew czysty. Może faktycznie to "przeziębienie" wpłynęło na wynik. Trudno, jestem biedniejsza o 30 zł, ale chyba spokojniejsza
Teraz tak sobie myśle, że wizytę mam 5 czerwca czyli wtedy, kiedy wypada mi ciąża donoszona. Kuźwa, przecież to już na dniach, a mąż nie chce rozpakować wózka bo "TO JESZCZE MIESIĄC"Marciiik lubi tę wiadomość