X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa stokrotka mały jest słodki. Przekonalas mnie w 100 procentach do znieczulenia.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia. Mi siara płynęła morzem od 20 tc i na razie jest i oby było jej tylko więcej, więc po prostu pokarm mi nie zanikł. Natomiast z laktatorem walcze bo mały ma lekki problem ze ssaniem więc muszę go dokarmiać ale swoim mlekiem.
    Ewela35. Pamiętaj tylko że każdy znieczulenie przeżywa inaczej. Na pewno to mega ulga. Mi akurat pomogło urodzić szybciej ale lekarz wytłumaczył to rozluźnieniem mięśni szyjki, dzięki czemu poleciało rozwarcie. Tylko też trzeba podać to w.jakimś tam momencie żeby nie zachamowało czynności skurczowej. Ja pod sam koniec i tak dostałam oxy na wszelki wypadek gdyby skurcze miały zaniknąć.
    Ale położną oceniam na 6+, jasno tłumaczyła co robić, jak robić i w ogóle, to samo lekarz. Jedynie jestem zła bo przy zaszywaniu nie było dokońca znieczulone i czułam cholerny ból jak zszywał mi ostatnią warstwę czyli skórę.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to narazie nic nie leci nawet jak nacisne, to chyba niezbyt dobry znak:-\

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czy siara pojawia sie przed porodem czy nie niejest ani dobrym ani zlym znakiem. Czeec kobiet juz w ciazy musi uzywac wkladek bo pojawia sie siara a potem maja problem z laktacja a czesc kobiet niema siary przed albo kropelkowa a potem ich piersi sa rzeka plynaca mlekiem. Takze niejest to wyznacznik.

Przy nawale jak jest duzy i "niepozbedzieny" sie nadmiary mleka z piersi chociaz czesciowo do odczucia ulgi tomjwst b duze ryzyko zastoju ktore konczy sie antybiotykiem. Dodatkowo w szpitalach jest bank mleka dla Maluszkow ktorych Mamy niekarmia i tam mozna oddac nadmiar mleka.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoooo :) ja odliczam godziny do wizyty :D jeeeeszcze tylko 5 zostało :)
    A ja znów zakatarzona, stan podgorączkowy do 37,5 więc nie ma tragedii no i kaszel :/ jeszcze nigdy tyle gównien się do mnie nie przypalętało jak w tej ciąży :/ :/

Kuźwa, od paru dni mam odruchy wymiotne rano, i czasem pod wieczór... zupełnie jak w I trymestrze. Ledwo jem, potem już jakoś leci. Już sama nie wiem, może mały uciska mi na żołądek? Tak się cieszyłam, że najgorsze za mną :(

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Stokrotko za info :)
    Alimak u nas też na szkole rodzenia podobne info przekazali :)
    Panna Natalia też tak mam czasami - Maluszek może trochę przygniatać nam narządy i dlatego tak się dzieje - ja po jedzeniu na siedzącą wstaję i chwilkę chodzę wtedy jakoś lepiej mi się jedzonko układa :D

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no, na siedząco mnie te zamuły łapią i w sumie na głodniaka więc coś w tym jest :)
    Mam nadzieję, że lekarz już mi da skierowanie na ktg... :)

Ja się szkolę w sumie tylko na hafiji :P im więcej czytam tym bardziej jestem zzmotywowana. Mam nadzieję, że coś z tego będzie :)

Dzięki za kciuki, na pewno się przydadzą. Ostatnio wyszły bakterie w moczu, a posiew czysty. Więc powtórzyłam znów ogólne i znów wyszły bakterie, nie ogarniam :)

• sisi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak dzieki za info odnoścnie laktacji :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie z bakteriami w moczu - do tej pory wyniki były idealne, a ostatnio liczne bakterie w badaniu ogólnym, posiew czysty... W środę mam wizytę więc zobaczymy, żadnej infekcji układu moczowego raczej nie mam.

Dziewczyny kupowalyscie jakieś krople na kolke? Czytam że najskuteczniejsze są niemieckie Sab simplex, z drugiej strony podobno powodują problemy z wypróżnianiem. A może w ogóle niewarto kupować na tym etapie? Jakie są Wasze doświadczenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delilah11 wrote:
    Ja mam podobnie z bakteriami w moczu - do tej pory wyniki były idealne, a ostatnio liczne bakterie w badaniu ogólnym, posiew czysty... W środę mam wizytę więc zobaczymy, żadnej infekcji układu moczowego raczej nie mam.

Dziewczyny kupowalyscie jakieś krople na kolke? Czytam że najskuteczniejsze są niemieckie Sab simplex, z drugiej strony podobno powodują problemy z wypróżnianiem. A może w ogóle niewarto kupować na tym etapie? Jakie są Wasze doświadczenia?

Kopiuje z hafija.pl odnośnie tych kropel:
    Porównano następujące substancje:

Symetykon
    różne herbatki ziołowe (rumianek, melisa, koper włoski)
    sacharozę
    Dicyclomine
    Cimetropium bromie
    Okazało się, że bardzo popularny składnik wielu kropelek na kolkę – symetykon – w badaniach nie wykazał właściwości zmniejszających objawy kolki u dzieci. Analiza podkreśliła, że żadna z w/w substancji nie powinna być polecana na kolkę niemowlęcą, bo po prostu jej stosowanie nie daje znaczących, pozytywnych rezultatów. Żadna, wg analizy, nie skraca znacząco czasu płaczu dziecka, ani nie łagodzi innych objawów kolki – np. niepokoju. Niektóre badania sugerowały, że jedynie ziołowe substancje mogą być skuteczne w jakimś zakresie, ale ze względu na niską, jakość wykonywanych na ziołach badań branie ich pod uwagę budzi wątpliwości i raczej nie należy ich stosować u dzieci.

Ja kupiłam kropelki Biogaia :) polecała koleżanka, poczytałam w internetach o i proszę:

Inaczej sprawa przedstawia się z, probiotykami, które jak pokazuje coraz większa liczba badań faktycznie mogą pomagać dzieciom z epizodami kolkowymi. Na przykład bakterie L. Reuteri, jak pokazują analizy, mogą u dzieci karmionych piersią być efektywne i bezpieczne w redukcji epizodów kolki5. Bakterie te były badane już w 2007 a ich działanie porównano z działaniem popularnego symetykonu i okazało się, że działają lepiej niż ta popularna substancja6. Podobne wyniki opublikowane zostały w 2015 roku tym razem w porówaniu z placebo 7. Czas płaczu maluchów z kolką przy podawaniu probiotycznych bakterii L. Reuterii zmniejszył się nawet o połowę, zmniejszył się także niepokój i rozdrażnienie w porównaniu z grupą, która otrzymywała placebo.

Tylko cena... za 5ml.. 30 zł... :/

delilah11, gabi544, Marciiik lubią tę wiadomość

• Nicka90 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:01

km5smg7ypbbal4gr.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Natalia dziękuję za tak wyczerpujący opis :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, kopiuj wklej :P :P nie taki wyczerpujący.

My po ostatniej wizycie :) Jasiek 2900, za tydzień pierwsze ktg, za 2 tygodnie drugie. O i tak się będziemy powoli turlać ;)

Nalunia, Alimak, sisi, Marzenie27, mania 89, Marciiik, DTEM lubią tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    extra Jasiek to już duży chłopak :))) 2900 piękna waga :) ile jeszcze może przybrać dzidziuś przez miesiąc ?

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    extra Jasiek to już duży chłopak :))) 2900 piękna waga :) ile jeszcze może przybrać dzidziuś przez miesiąc ?

lekarz mówi, że waga do porodu nie przekroczy 3,5 kg :) jeśli tak będzie to suuuuuuper :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, wolałabym "ooo Pani Natalio, ma Pani 4 cm rozwarcia i zero szyjki! od razu proszę na szpital" :P :P

sisi, gabi544 lubią tę wiadomość

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2900 to już wielki chłopak :-) ja wizytuje w srode, to będzie 33+0, mam też wtedy pierwsze ktg. Zobaczymy jak będzie z wagą bo czuję się już mega ociężała. Jeszcze upały za oknem dają mi się we znaki... Od soboty brzuch mi twardnieje kilka razy dziennie, no i kilkakrotnie poczułam że boli, to pewnie skurcz był, nawet nie wiem czego się spodziewać hehe.

• sisi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia super, 2900 gratuluję :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie kończe prawie kilo (!!!) truskawek.. mąż stwierdził, że chce małego jeszcze pod koniec nawozem podsypać :D

Jaguś_7810, zimowa stokrotka, gabi544, DarkPrincess lubią tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka a co u Was? Jak tam Pan Jan? Jak Ty sie czujesz?

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ