X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik - nic mi już nie zlecał, wziął gbs i tyle :P ale pewnie za jakieś 2 tyg zrobie sobie morfologie już do porodu, chociaż mam aktualną z 1 czerwca, ale jestem nadgorliwa :P

Marciiik lubi tę wiadomość

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik. Nacinali. Podobno delikatnie ale szef przy podmywaniu czuje ze odzie do odbytu. Powiem ze zlsamo naciecie nie bolalo i nawet nie wiem kiedy to zrobiła położna. Dopiero zszywanie skóry bolało czyli tej ostatniej warstwy. Ale to tal do zniesienia. Jakby ktos wbijal delikanie igłe i wyciągał. Jedyns co cholernie bolało to zszycie jakiegoś otarcia, bo.miejsce było w ogóle nie znieczulone. Wiwc jak nie darłam się przy porodzie to tam darłam się w niebogłosy xd

Marciiik lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :D miło się czyta stokrotko relacje z porodu - oby każda z nas miała taki jak Ty :D ja póki co mam kropelki na kolki z usa ponoć są najlepsze ale pewnie chodzi o stężenie substancji czynnej, natomiast wit. D kupię bliżej porodu :)

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/e17f3a8282e0.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/5ae73198bb5f.jpg.html
    Nie potrafie dodac zdjec to dodam linki. Czekamy właśnie na ostatnie badanie o 14 30 a malutek sobie lula. Zaraz wroce na sale cos zjesc i znowu tu wroce. W koncu ja tez musze miec sile na produkcje mleka :)
    j
    dopiero odpaliłam kompa i mogłam zobaczyć zdjęcia :) Ale cudny chłopak !!! Super jeszcze raz gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Panna Natalia. Mi coś mówił, ze mi powie jakie badania zrobić jeszcze na kolejnej wizycie, ale spodziewam się że to będzie morfologia i mocz. A pytam bo laski robia np. Hiv czy żółtaczkę... Ale też nie wszystkie :-)

Zimowa super! Dajesz mi nadzieję, że nie będzie źle z tym nacięciem, bo raczej nie spodziewam się, że uda się bez niego ;-) to trzymam kciuki, żebyście jutro wyszli na pewno! W sumie ekstra, że masz już to za sobą:-)

• DTEM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko- fajnie, że już jutro do domku!!! i też chcę taki poród :)

Mi zostało 16 dni do terminu cc. ojej... ciekawe czy wcześniej się coś zadzieje???

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Stokrotko- fajnie, że już jutro do domku!!! i też chcę taki poród :)

Mi zostało 16 dni do terminu cc. ojej... ciekawe czy wcześniej się coś zadzieje???

Troszkę zazdroszczę, że już za niedługo zobaczysz swoje Maleństwo :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie - Marysia waży 2730g :) cudny Okruszek ma długie nóżki FL 72mm bo na wykresie na BBF pokazało prawie poza normą :) generalnie wszystko oki, lekarz mówił że przy dodatnim GBSie podaje się antybiotyk przy porodzie i tyle, a jak zapytałam o KTG to powiedział że przy prawidłowo fizjologicznej ciąży nie jest potrzebne ale całe szczęście moja położna jest innego zdania i możliwe że będę mieć :D Tak to wizyta za 3 tygodnie czyli w 39 tc z żartem "o ile nie urodzę przed terminem" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 21:28

Marzenie27, Jaguś_7810, Alimak, PannaNatalia, jednataka, Marciiik, mania 89, gabi544, megi78, DarkPrincess, sisi, DTEM lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Alimak :)
    ja się dowiedziałam od położnej że od 38 tc będę mieć KTG :)

[img][/img]
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę mieć KTG dopiero od (albo po?) 38 tygodniu :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• sisi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia super, gratulacje :)

Nalunia lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, widzę że wszystkie chuchamy i dmuchamy żeby rozpakować się przed terminem :D ja też zaklinam rzeczywistość... już ponad tydzień śpie po 3-4 godziny, sprytnie to sobie wymyśliła ta natura :D trening czyni mistrza... :)
    Z wyprawki zostały mi tylko pieluszki i nie mogę się zdecydować czy zamówić przez neta Bella Happy czy spróbować Dadę. No i też nie wiem jak to liczyć.. pewnie z 8/10 pieluch idzie dziennie? Boooszzzz, ja nigdy nie przebierałam pieluszki, jak żyć... :D panika, panika!

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja nie mam problemów ze spaniem + obowiązkowa 2h drzemka w ciągu dnia :D
    PannaNatalia gdybym miała wybierać spośród tych dwóch rodzajów to wybrałabym Dadę i też liczyłam koło 10 pieluszek dziennie :)
    Ja już nawet patrzyłam na fazy księżyca, żeby obczaić kiedy mogę urodzić - póki co pełnia wypada na 9 lipca a TP mam na 4 :P

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, co wy z tą pełnią? Mój mówi, że w pełnie właśnie się nie roooooooodzi. Że dawniej i teraz rolnicy patrzyli na pełnie i wiedzieli, że krowa się nie wycieli tej nocy :D i dalej to praktykują.. sprawdza się :P u mnie pełnia już 2 noc z kolei, centralnie wali mi po oczach :P

Dada wychodzi taniej, pytanie tylko czy są chłonne, bo belle sobie chwalą ludzie.. nie wiem, kupie byle co, do biedronki blisko :D

• lipa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie kupiłam jedna paczkę pampersow i jedna happy. Dady nie mogę namierzyć najmniejszego rozmiary, ciągle niedostępne.
    znajome radziły, zeby nie robić wcześniej zapasie, bo może się okazać, ze maluch jest na któreś uczulony. Więc mam zamiar kupować po porodzie

age.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam tylko jedną paczkę pieluch do szpitala i to taką nie za dużą ;) właśnie miałam Was pytać ile tego kupujecie i w jakim rozmiarze, bo z tego co koleżanki mówiły z 1 dzieci szybko wyrastają (oczywiście pewnie jeszcze zależy jaki maluszek się urodzi). Ja chyba na początku będę różne kupować bo słyszałam bardzo różne opinie część koleżanek chwaliło dadę, część pampersy, a część jakieś pieluszki z rossmanna. Cenowo też jeszcze się nie orientowałam jak to wygląda ale pewnie pampersy najdroższe?

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zaopatrzyłam w pampersy premium care na promocji rossmanna -20% ( i do tego -10% z karty rossnę) aż do 2 wiec na razie mam spokój, póki co od nikogo nie usłyszałam żeby te premium care uczuliły, jak mała podrośnie to 3 i 4 już może będę kupować dady albo rossmannowe :)
    Panna Natalia ja właśnie od położnej słyszałam że zazwyczaj podczas pełni jest najwięcej porodów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 13:41

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, ja wierzę w męża przepowiednie ... np... "jak krowa ma taki śluz to znaczy, że zaskoczyła" albo "jak podchodzi krowie mleko to znaczy, że na dniach się ocieli" ... albo "jak krowa jest niespokojna, leży i wstaje, to znaczy, że się zaczyna" no i "jak pełnia w nocy to się nie wycieli" itd itp :D :D :D

Nalunia, lipa, Marciiik lubią tę wiadomość

• DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam paczkę bella happy, paczkę pampersów i 3 sztuki dady, które dostałam od ginki :P A co się sprawdzi u nas okaże się w trakcie ;)

lipa lubi tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNAtalia heheheh niezłe te powiedzonka Twojego męża :D
    Alimak ja też z pełnią jakoś próbuję kojarzyć fakty bo miałam owulkę kiedy była pełnia :D zobaczymy :D

Alimak lubi tę wiadomość

[img][/img]
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ