Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marciiik. Nacinali. Podobno delikatnie ale szef przy podmywaniu czuje ze odzie do odbytu. Powiem ze zlsamo naciecie nie bolalo i nawet nie wiem kiedy to zrobiła położna. Dopiero zszywanie skóry bolało czyli tej ostatniej warstwy. Ale to tal do zniesienia. Jakby ktos wbijal delikanie igłe i wyciągał. Jedyns co cholernie bolało to zszycie jakiegoś otarcia, bo.miejsce było w ogóle nie znieczulone. Wiwc jak nie darłam się przy porodzie to tam darłam się w niebogłosy xd
Marciiik lubi tę wiadomość
-
hello miło się czyta stokrotko relacje z porodu - oby każda z nas miała taki jak Ty ja póki co mam kropelki na kolki z usa ponoć są najlepsze ale pewnie chodzi o stężenie substancji czynnej, natomiast wit. D kupię bliżej porodu
-
nick nieaktualnyzimowa stokrotka wrote:https://naforum.zapodaj.net/e17f3a8282e0.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/5ae73198bb5f.jpg.html
Nie potrafie dodac zdjec to dodam linki. Czekamy właśnie na ostatnie badanie o 14 30 a malutek sobie lula. Zaraz wroce na sale cos zjesc i znowu tu wroce. W koncu ja tez musze miec sile na produkcje mleka
dopiero odpaliłam kompa i mogłam zobaczyć zdjęcia Ale cudny chłopak !!! Super jeszcze raz gratulacje -
nick nieaktualnyDzięki Panna Natalia. Mi coś mówił, ze mi powie jakie badania zrobić jeszcze na kolejnej wizycie, ale spodziewam się że to będzie morfologia i mocz. A pytam bo laski robia np. Hiv czy żółtaczkę... Ale też nie wszystkie
Zimowa super! Dajesz mi nadzieję, że nie będzie źle z tym nacięciem, bo raczej nie spodziewam się, że uda się bez niego to trzymam kciuki, żebyście jutro wyszli na pewno! W sumie ekstra, że masz już to za sobą -
DTEM wrote:Stokrotko- fajnie, że już jutro do domku!!! i też chcę taki poród
Mi zostało 16 dni do terminu cc. ojej... ciekawe czy wcześniej się coś zadzieje???
Troszkę zazdroszczę, że już za niedługo zobaczysz swoje Maleństwo
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
My już po wizycie - Marysia waży 2730g cudny Okruszek ma długie nóżki FL 72mm bo na wykresie na BBF pokazało prawie poza normą generalnie wszystko oki, lekarz mówił że przy dodatnim GBSie podaje się antybiotyk przy porodzie i tyle, a jak zapytałam o KTG to powiedział że przy prawidłowo fizjologicznej ciąży nie jest potrzebne ale całe szczęście moja położna jest innego zdania i możliwe że będę mieć Tak to wizyta za 3 tygodnie czyli w 39 tc z żartem "o ile nie urodzę przed terminem"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 21:28
Marzenie27, Jaguś_7810, Alimak, PannaNatalia, jednataka, Marciiik, mania 89, gabi544, megi78, DarkPrincess, sisi, DTEM lubią tę wiadomość
-
dzięki Alimak
ja się dowiedziałam od położnej że od 38 tc będę mieć KTG -
nick nieaktualnyHaha, widzę że wszystkie chuchamy i dmuchamy żeby rozpakować się przed terminem ja też zaklinam rzeczywistość... już ponad tydzień śpie po 3-4 godziny, sprytnie to sobie wymyśliła ta natura trening czyni mistrza...
Z wyprawki zostały mi tylko pieluszki i nie mogę się zdecydować czy zamówić przez neta Bella Happy czy spróbować Dadę. No i też nie wiem jak to liczyć.. pewnie z 8/10 pieluch idzie dziennie? Boooszzzz, ja nigdy nie przebierałam pieluszki, jak żyć... panika, panika! -
a to ja nie mam problemów ze spaniem + obowiązkowa 2h drzemka w ciągu dnia
PannaNatalia gdybym miała wybierać spośród tych dwóch rodzajów to wybrałabym Dadę i też liczyłam koło 10 pieluszek dziennie
Ja już nawet patrzyłam na fazy księżyca, żeby obczaić kiedy mogę urodzić - póki co pełnia wypada na 9 lipca a TP mam na 4 -
nick nieaktualnyHaha, co wy z tą pełnią? Mój mówi, że w pełnie właśnie się nie roooooooodzi. Że dawniej i teraz rolnicy patrzyli na pełnie i wiedzieli, że krowa się nie wycieli tej nocy i dalej to praktykują.. sprawdza się u mnie pełnia już 2 noc z kolei, centralnie wali mi po oczach
Dada wychodzi taniej, pytanie tylko czy są chłonne, bo belle sobie chwalą ludzie.. nie wiem, kupie byle co, do biedronki blisko -
Ja na razie kupiłam jedna paczkę pampersow i jedna happy. Dady nie mogę namierzyć najmniejszego rozmiary, ciągle niedostępne.
znajome radziły, zeby nie robić wcześniej zapasie, bo może się okazać, ze maluch jest na któreś uczulony. Więc mam zamiar kupować po porodzie -
Ja na razie mam tylko jedną paczkę pieluch do szpitala i to taką nie za dużą właśnie miałam Was pytać ile tego kupujecie i w jakim rozmiarze, bo z tego co koleżanki mówiły z 1 dzieci szybko wyrastają (oczywiście pewnie jeszcze zależy jaki maluszek się urodzi). Ja chyba na początku będę różne kupować bo słyszałam bardzo różne opinie część koleżanek chwaliło dadę, część pampersy, a część jakieś pieluszki z rossmanna. Cenowo też jeszcze się nie orientowałam jak to wygląda ale pewnie pampersy najdroższe?
-
ja się zaopatrzyłam w pampersy premium care na promocji rossmanna -20% ( i do tego -10% z karty rossnę) aż do 2 wiec na razie mam spokój, póki co od nikogo nie usłyszałam żeby te premium care uczuliły, jak mała podrośnie to 3 i 4 już może będę kupować dady albo rossmannowe
Panna Natalia ja właśnie od położnej słyszałam że zazwyczaj podczas pełni jest najwięcej porodówWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 13:41
-
nick nieaktualnyok, ja wierzę w męża przepowiednie ... np... "jak krowa ma taki śluz to znaczy, że zaskoczyła" albo "jak podchodzi krowie mleko to znaczy, że na dniach się ocieli" ... albo "jak krowa jest niespokojna, leży i wstaje, to znaczy, że się zaczyna" no i "jak pełnia w nocy to się nie wycieli" itd itp
Nalunia, lipa, Marciiik lubią tę wiadomość
-
PannaNAtalia heheheh niezłe te powiedzonka Twojego męża
Alimak ja też z pełnią jakoś próbuję kojarzyć fakty bo miałam owulkę kiedy była pełnia zobaczymyAlimak lubi tę wiadomość