X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z tą pełnią to jest zupełnie inaczej ;) serio! pamiętam nawet,że jak byłam przyjmowana na patologię ciąży , bo miałam próbę obrotu zewnetrznego z córką, to tego poranka odsyłali kobitki z porodówek i sama lekarka mówiła mi,że ona nie wie jaki to ma konkretny wpływ, ale naprawdę widzi zależność,że po pełni jest wysyp rodzących ;) przynajmniej tak działa pełnia w Warszawie :D

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak jak Wy mowilam ze wolalabym urodzic tuz przed tp. Jestem teraz w skonczonym 34 tc i odszedl mo czop
    Leze na patologii wczoraj miala podane pierwsze sterydy. Dzisiaj popoludniu druga dawka. I oczekiwanie. Jak do konca 36 tc bedzie wszystko ok to moze mnie wypuszcza do domu. Malybwazy ok 2600 wiec wagowo napawa optymizmem (martwilam sie bo lekarze mowili zebdo porodu bedzie spory a teraz modle sie zeby dobil do 3 kg.) Takze jak moge prosze onzaciskanie kciukow.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Kaktus! Będzie dobrze, dziecko jest juz spore, a sterydy ładnie przyspiaszą rozwój płuc. Wiem, ze na pewno się denerwujesz i cieżko Ci w szpitalu, ale pomyśl, ze im dłużej czekasz, tym lepiej dla maluszka. Trzymam kciuki za Was!

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Junioer Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj wyszłam ze szpitala, gdzie wylądowałam w poniedziałek z podniesionym ciśnieniem (165/110). Bardzo nie chciałam się położyć na oddział, ale takie ciśnienie zagraża ciąży. Na szczęście z dzieckiem wszystko ok, a ja dostałam tabletki na obniżenie ciśnienia i mam co 4 godziny kontrolować ciśnienie w domu. No i jak najwiecej leżeć. Szyjka nadal pół centymetra, na ktg wychodzą delikatne skurcze, których ja nie czuje. Mam zadanie, żeby jeszcze 2 tygodnie wyleżeć. Dziewczyny, kontrolujecie ciśnienie, ja nawet nie wiedziałam, ze mam takie wysokie, czułam się dobrze.

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z ciśnieniem nie ma żartów. Ja jestem wysokociśnieniowcem i strasznie się bałam. Póki co, mamy cały czas ok 120-130/70. Ale bywa i tak, że wybije mi koło 150/90, wtedy szybko leżing i czekam do 30 minut. Zazwyczaj spada...

Sajgon mam na uczelni, poumawiałam się z wykładowcami na szybszą sesję, a teraz okazuje się, że nie dostanę zaliczeń bo się na nie nie stawiłam, mimo że projekty są w porządku :) jeszcze szyderczo podsumowali, że "nie będą za mną po porodówkach latać". Szkoda gadać, wszystko mi już jedno.

Jakie mam teraz jazdy żeby mały był zdrowy. Wszędzie widzę chore dzieci, jak nie w tv to na chodniku, zwariuje :(

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się Dziewczyny! Kaktus, mam chrzesniaka z 35tc i wszystko absolutnie od początku było z nim dobrze, ważył ok 2500. Nie martwcie się, dotrwajcie ile można! niedługo będziemy wszystkie tulic nasze dzidzie :)

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    ja się zaopatrzyłam w pampersy premium care na promocji rossmanna -20% ( i do tego -10% z karty rossnę) aż do 2 wiec na razie mam spokój, póki co od nikogo nie usłyszałam żeby te premium care uczuliły, jak mała podrośnie to 3 i 4 już może będę kupować dady albo rossmannowe :)
    Panna Natalia ja właśnie od położnej słyszałam że zazwyczaj podczas pełni jest najwięcej porodów :D

Właśnie wczoraj widziałam się z koleżanka i jej małą uczulają pampersy, premium care również:D używa teraz dady... Choć nie od razu mała źle reagowała na pampersy. Ja też się w kilka paczek na rossmanowej promocji zaopatrzyłam, ale bez szaleństw:)

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus trzymam kciuki żeby wszystko bylo ok. Może to słabe porównanie ale ja się urodziłam w 35 tygodniu wazylam prawie 2700 i wszystko było ok, a to było lata temu teraz pewnie jeszcze lepsza opieka dla wcześniaków jest.

Co do ciśnienia to ja mierze codziennie odkąd stopy trochę spuchły bo takie miałam zalecenie od lekarza ale raczej zawsze jest dobre. Powiedział że jak będzie powyżej 140 lub 90 to do szpitala.

Też ciągle myślę o tym żeby tylko mały był zdrowy.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus będzie dobrze, dzidziuś jest już bezpieczny.
    No dziewczyny, powoli zaczął się rozwiązywać worek z porodami. Nie znamy dnia ani godziny :-)

ewe_a85 lubi tę wiadomość

age.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Kaktus, jesteś pod opieką, a to najważniejsze! I już w bezpiecznym czasie do ewentualnego urodzenia, zwłaszcza po sterydach. Dlatego staraj się nie stresować, choć wiem, że tak do końca się nie da. No cóż, nadszedł czerwiec, a wraz z nim na pewno nasze rozpakowywanka :)

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus trzymamy kciuki - czop może odejść na kilka tyg. przed porodem więc uszy do góry, mały już ma super wagę! wiem że łatwo się mówi ale musisz wierzyć że wszystko będzie okay :)
    Marciik mam nadzieję że mojej Małej nie uczulą bo mam dla niej cały zapas :D
    Lipa masz rację - nie znamy dnia ani godziny :)
    AA dziewczyny czy u was w rodzinach też się zwraca uwagę jak wasze mamy rodziły? w sensie czy w terminie czy przed czy po - ponoć jest zależność między mamą a córką, u mnie Mama rodziła nas zawsze po terminie - moje siostry tak samo swoje dzieci- mam nadzieję że ja jestem inna i urodzę w terminie :D

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Kaktus trzymam kciuki, zaciskaj nogi i czekamy 2 tygodnie :)

W końcu się zmobilizowałam i spakowałam torby do szpitala, brakuje mi tylko kilku pierdół. Mąż mi pomagał także wie co gdzie jest i jak się nazywa.

Kurczę teraz zaczęłam się martwić tym ciśnieniem :( Zawsze miałam niskie, a na ostatniej wizycie u położnej podskoczyło mi do 130/70. Może sprawię sobie dzisiaj domowy cisnieniomierz bo nie wiem czy wytrzymam tydzień do kolejnej wizyty.

Nalunia moja mama miała tak zajebistego lekarza, że wyliczył jej termin na miesiąc w przód, czyli początek Maja, ale sama wiedziała, że on to źle liczy i koniec końców urodziłam się 2 czerwca i ważyłam 3500 więc chyba w terminie ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, zamówiłam po opakowaniu różnych pieluch, zobaczymy które się sprawdzą, tak będzie najmądrzej :D

Ja też zaczęłam podpytywać o datę porodu mamę, stwierdziła, że 2 tygodnie przed wyszłam :D to samo tyczy się wagi. Mój ważył 3700, też 2 tygodnie przed terminem, ja ważyłam 3600 więc zobaczymy co z tego wyjdzie :D może akurat się kalkuluje i za 2 tyg zobaczę mego dziedzica? :D

Wczoraj znowu coś poczytałam, znowu się nakręciłam, o i powiedziałam swojemu żeby za żadne skarby nie pozwolił skakać po brzuchu położnym. Może faktycznie mężu na sali sprawi, że wszystkie te słynne "chwyty", których rzekomo nie używają, naprawdę będą nie użyte :)

Sisi, jak wybija ciśnienie to zazwyczaj czuć. Ja też jestem przyzwyczajona do dość wysokiego ciśnienia, ale czuję kiedy zbliżam się do tego magicznego 140/90. Raz dzwoniłam na izbę to mi powiedziały żebym uchyliła okno, położyła się na plecach i spokojnie oddychała. Jak nie przejdzie za pół godziny to przyjechać :) teraz też pomału mi wybija, ale to wszystko nerwy, dlatego ważne jest sprawdzanie czy nie pojawia się białko w moczu i czy nie ma przy tym opuchlizny. Jeśli wyniki są okej, a Ty czujesz się dobrze przy tym 130/80 to nic się złego nie dzieje :) ale prawdą jest, że lepiej to sprawdzić.

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas położna też kazała zrobić wywiad odnośnie porodów w rodzinie moja mama i siostra miały ciężkie pierwsze porody, ale w terminie. Ja się urodziłam sporo wcześniej i bezproblemowo ale byłam druga. Ja sobie ciągle wmawiam że mój poród mimo to nie będzie taki ciężki;-)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, najpierw przez chyba miesiąc miałam tylko 1 cm, a od półtora tygodnia chyba mam 0,5 cm.

A z tymi porodami w rodzinie - moja mama i mnie i brata rodzila na 4 tygodnie przed terminem. Wg tych wyliczeń powinnam rodzic wczoraj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 14:48

PannaNatalia lubi tę wiadomość

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieźle Junioer ! teraz to się pilnuj bo genów nie oszukasz i jeszcze urodzisz na dniach :D my właśnie jesteśmy z Marysią po 3h drzemce i jest nam wspaniale :D może mnie natura nie chce przygotować do tych nie przespanych nocy, bo moje bobo będzie tak ładnie spało hehe ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 15:12

Alimak, Junioer lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaale nuda. Jak pogonić teściów, żeby krowy wydoili? :D :D babeczki bym upiekła, a mlecia nie mam :D

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia możesz powiedzieć że zrobiłabyś babeczki ale nie masz mleka.. chyba że odciągniesz od siebie z piersi hahah :D myślę że ktoś ruszy do krowy :D

[img][/img]
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi PannaNatalia, też znam większość tych "mądrości" od męża i o ile one się spełniają w gospodarstwie to do nas nie zawsze...

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wiem wiem :D ale pośmiać się można :) o i nie zrobiłam babeczek, tylko sałatkę meksykańską.. taka tam zmiana planów.. :)

‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ