X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to może i ja męża wyśle po herbatkę :D chociaż teraz jestem na etapie "nigdy nie chce urodzić" :D chociaż fajnie byłoby już pochustować trochę, pomotać małego, wrzucić czope na łeb i pochodzić po polku :) juuuuuuuż się nudzę, a te drzemki popłudniowe mnie wykończą. Chociaż i tak wole być w III trymestrze niż I :D
    No nic, walnę jarzynówke dzisiaj no i naleśniki z sereeeem i budyniem i truskawkami co by się trochę namęczyć :D mąż każe robić mi pajacyki. Chyba muszę go poprosić, żeby mi zademonstrował jak :D i przy okazji zamontować gdzieś ukrytą kamerę :)

Marcik, a u Ciebie coś się dzieje? Jakieś bóle? Ćmi Cię troche? Bo mnie trochę ćmią jajniki w ciągu dnia, a rano tak jakby mi pachwiny ktoś chciał oderwać :) masakra, samych symptomów się dopatruje. Jeszcze chwile i zwariuje, o niczym innym nie myśle tylko o porodzie :D

• lipa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem, co ze sobą zrobić w te upały. Najchętniej zamoczylabym tyłek w jakiejś wodzie. Ale w tym roku to pewnie możemy o tym zapomnieć :-)

age.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pachwiny to ja już czuję od 2 tygodni nieregularnie, jak idę to nagle taki zryw jakby mi ktoś je podciął :D chwila stopu i przechodzi :D
    u mnie też siku w nocy co 1-2 godziny - od 2 ms bardzo dużo piję - nawet w nocy wiec się nie dziwię :P
    zaraz jadę na rynek kupić jakieś owocki - trochę zjem trochę pomrożę :)

[img][/img]
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ja też nie wiem, co ze sobą zrobić w te upały. Najchętniej zamoczylabym tyłek w jakiejś wodzie. Ale w tym roku to pewnie możemy o tym zapomnieć :-)

ja wczoraj wieczorem na tarasie nogi w misce moczyłam :) dzisiaj planuję jakieś większe zanurzenie (czyt. większą miskę, żeby się usiąść dało)

Najchętniej bym się w basenie pomoczyła, ale boję się jakiejś infekcji na sam koniec.

lipa lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• sisi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas trochę chłodniej, w końcu lekki wiaterek i trochę chałupę przewietrzyłam, bo ostatnie dwie noce śpię na kołdrze i z włączonym wiatrakiem.

Dzisiaj w nocy 3 pobudki na siusiu,a rano obudził mnie ból w krzyżu. Teraz z kolei przeszło na brzuch. W nocy bardzo ciężko przewrócić się z boku na bok tak brzuch ciągnie i kłuje. Chyba czas się przywyczaić, że ciągle coś boli.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po wizycie :) Dowiedziałam się że moja ginka nie przedłużyła kontraktu z NFZ więc ostatnią wizytę u niej mam za tydzień w środę, a później albo muszę szukać innego ginekologa albo iść do niej prywatnie. Wypisała mi dziś skierowanie na cc, także jak mąż wróci z delegacji jedziemy do szpitala się umówić na jakiś konkretny termin. Krzyś waży już prawie 2800g (dziś 34+2). A 1 czerwca miał 1700g więc czy to możliwe że aż tak mu się mogło przybrać na wadze? Szyjka długa i zamknięta, brzuszek jeszcze wysoko, śmiała się, że ładny okrąglutki :) Pobrała mi też dziś GBS i no właśnie..... Jakoś niezbyt delikatnie mi ten wziernik włożyła, że teraz boli mnie na dole z lewej strony :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 11:59

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess gratuluję wizyty. A nowego lekarza chyba nie ma co szukać na sam koniec. Najwyżej pójdziesz do niej raz prywatnie. Moja waży tyle samo ale liczę, że to jednak błąd pomiaru i jest mniejsza ;)

19/02/2021 Anielka 2860
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess wydaje mi się że to sporo bo chyba się liczy koło 200 g na tydzień, mi tak przynajmniej lekarz mówił, ale czasem chyba też dzieciaczki mogą rosnąć bardziej skokowo. W sumie też nie wiadomo który pomiar bardziej wiarygodny.
    Sisi ja też ciągle liczę że mój Krzyś będzie mniejszy niż wychodzi z usg;-)
    Wczoraj byłam na badaniu u położnej, wszystko jeszcze pozamykane:-\ trochę się wystraszyłam bo potem zaczęłam plamić ale jak do niej zadzwoniłam to mnie uspokoiła że tak może być. Wyleciał mi też taki brązowy glut i się zastnawiam czy może to kawałek tego czopa. Dziś ktg ale wątpię żeby coś wyszło bo brak u mnie takich objawów jak u większości z Was typu bóle, skurcze itp..

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie, pewnie czop! Ja u siebie nie zaobserwowałam, tylko duuuuużą ilość kremowego śluzu. Za to bankowo opadł mi brzuch, w końcu mogę oddychać na siedząco :) Zaorałam się w kuchni, ledwo się położyłam i znów dokucza mi rwa :(

• DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też liczę na to że jednak będzie mniejszy bo jeszcze ponad miesiąc do rozwiązania i aż strach pomyśleć ile do tej pory przybierze :P Co do ginekologa, zobaczymy czy będzie wszystko ok na następnej wizycie i na kiedy ustalą mi cc i ewentualnie raz pójdę do niej prywatnie w 37 lub 38 tygodniu.

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauważyłam, żeby opadł mi brzuch, za to przeszedł mi całkowicie ucisk w prawym boku. W zeszłym tygodniu nie mogłam usiedziec 5 minut, tak mnie potwornie bolalo. Od kilku dni nie czuję nic. Pewnie Mała zmieniła pozycję, może właśnie zeszła w dół, bo teraz za to czuję silne klucia w szyjce.

age.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie, to na 100% czopki,odchodzi nawet na kilka tygodni przed porodem.
    Alimak,trochę ciężko powiedzieć na jakiej wysokości jest brzuch... Mi też wydawało się, że ogólnie mam nisko,ale teraz dopiero wiem, że jest nisko, bo jak mam wyprostowane plecy przy siedzeniu, to brzuch dotyka ud, wiec teraz się obniżył.
    Dark Princess, wszystko możliwe z waga. Trzeba też pamiętać, że usg potrafi się sporo mylić.
    U mnie dziś była ostatnia wizyta, szyjka zamknięta, mialam nadzieję, że chodzę już z rozwarciem :D

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie to na bank czop :)

Mój brzuch też nisko, jeśli opadł to już jakiś czas temu bo wcześniej ciężej mi się oddychało.

19/02/2021 Anielka 2860
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak mi się wydaje że mi jeszcze nie opadł i też problemów z oddychaniem nie mam :D fotka z przed tygodnia + 16kg :D ale wciąż czuję się lekko hehhe :D wrzucajcie swoje brzuszki :D
    a01a994925ace412med.jpg

dziś kupiłam 6 kg truskawek :D 2 kg już zamroziłam a z 4 kg zrobię chyba dżem truskawkowy omomom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 16:27

sisi, Alimak lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam brzuch dość nisko, ale przy siedzeniu cycki mi na niego opadały i ciężko było włożyć ręke. Dzisiaj mi o wiele lżej, za to czuję też kłucia na dole więc mam pewność :P

• usmiechaj_sie Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny!
    Podczytuję Was od kilku dni, mam termin na 12.07, spodziewamy się dziewczynki :) to moja pierwsza ciąża.
    Pozwolicie, że dołączę? :)

Anga1989, sisi, Marciiik, gabi544 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg32p1mx5r.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usmiechaj_sie wrote:
    cześć Dziewczyny!
    Podczytuję Was od kilku dni, mam termin na 12.07, spodziewamy się dziewczynki :) to moja pierwsza ciąża.
    Pozwolicie, że dołączę? :)

Gratulujemy i zapraszamy :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • klaudia_t Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) i ja się pochwalę po wizycie. Mały waży już 3kg i miewa się ok. Mega zaskoczeniem dla mnie jest to że mam już 1,5cm rozwarcia i całkowicie zgładzoną szyjkę. Po badaniu cały czas (ale delikatnie) leci świeża krew. Ciekawe ile mi jeszcze zostało, obecnie 37+0. Szczerze, przy obecnych upałach to chciałabym już ! ;D

DarkPrincess, sisi, Marzenie27, gabi544 lubią tę wiadomość

w4sq3e3krb2t6xte.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess i Sisi jestem z terminem między wami :) dzisiaj 34t 3 dzień :). Ciekawe która z nas będzie pierwszą :) ja czekam na wizytę do piatku, 25.05 mój Jasiu ważył 1900g :)

sisi, DarkPrincess lubią tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia to juz może być tuż tuż, trzymam kciuki &&&

Elvira mam nadzieję, że ja będę pierwsza ;)

elvira lubi tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ