Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
klaudia_t. Może Cię nie pociesze, ale po porodzie z lejącymi się litrami nie jest wcale lepiej. Jedną z przypadłości połogowych jest cholerne pocenie się, ja przez pierwszy tydzień to nie wiedziałam co się ze mną dzieje. Wiecznie morkra, a dopiero teraz trochę się to zmniejsza. A no i obrzęki. Jak w ciąży puchły mi nogi tak przez dobre 1.5 tyg były jeszcze większe niż w ciąży. I to podobno normalne. W ogóle szkoda że tak mało mówi się o połogu gdziekolwiek.
-
hello Brzuchatki - czytam, czytam i co raz więcej objawów się pojawia u Was, u mnie to faktycznie Mała ma popołudniowe czy wieczorne szaleństwa - rozpychanie kopanie fikanie, a później sobie śpi grzecznie, w nocnych przerwach na siku kopnie mnie 2 razy i dalej idzie spać dając znać żebym więcej nie wstawała hehe
Dziewczyny trzymam za Was kciuki żeby już się coś zaczęło dziać bo objawy to już macie porządne - a u mnie cisza - jeszcze 13 dni do TP z I usgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 10:57
-
nick nieaktualny
-
haha PannaNatalia myślę że optymistyczne nastawienie to podstawa udanego macierzyństwa
PannaNatalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marcik powodzenia na wizycie
Moja też częściej się przeciąga i przelewa niż boksuje. Zdarza się, że raz na kilka dni ma cały dzień okres odpoczynku i ciężko ją wtedy pobudzić i ratuję się dopplerem.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Ja już się nauczyłam, że mój Synek ma sporo dni aktywności i później przychodzi jeden-dwa dni, kiedy czuję go bardzo rzadko. A potem znów szaleje. Nie mam detektora i w sumie to jakoś nie odczuwam potrzeby posiadania go, bo nigdy nie miała z nim styczności, wiec tak naprawdę nie wiem, jaką może być pomocą
-
DTEM wrote:Hej kobitki
jutro rano mam się stawić w szpitalu, w piątek cięcie- trzymajcie proszę kciuki!!!
Odezwę się pewnie już po wszystkim
-
Orbitka wrote:Moge zapytac dlaczego masz zlecona cesarke ??? I jakie znieczulenie jest stosowane ?? Bo mnie tez chyba to czeka
Muszę mieć cięcie, ponieważ Ignaś zapowiada się na sporego kawalera- szacowana waga 4300-4500 a blizna po poprzednim cięciu cieniutka, na usg w zeszłym tygodniu zaledwie 0,6 cm. -
nick nieaktualny
-
dziewczyny, a te bóle typowo miesiączkowe to też są jakieś przepowiadające? oznaczają coś konkretnego? męczą mnie dziś dość mocno
DTEM powodzenia! trzymam kciuki -
Dtem trzymam mocno kciuki &&&
A co do detektora to jak mała za długo się nie odzywa to zamiast planować wizytę na ip wyciągam mój sprzęcior i się uspokajam, poza tym magicznie działa na moją córkę bo zaraz zaczyna kopać w sondęlipa lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Te bóle miesiączkowe mam od tygodnia i to chyba one spowodowały rozwarcie, bo w sumie to brzuch jakoś specjalnie mi nie twardnieje DTEM trzymam również kciuki ale fajnie, że już będziesz tulić swoje maleństwo! Zazdroszczę
Co do zmian skórnych to też je zauważyłam.. Czerwone wypryski się pojawiły a całą ciążę miałam spokój. Wszystko wskazuje na to że wielkimi krokami zbliżamy się do tego długo wyczekiwanego dnia -
nick nieaktualnyKurcze, wolałabym żeby złapało mnie w ciągu dnia bo wtedy jestem bojowa. Im bliżej wieczoru tym bardziej się stresuje i właśnie zaczęłam rozpakowałam torbę i spakowałam jeszcze raz.. zmieniłam małemu ciuszki na wyjście... wyciągnęłam rożek, żeby nie przynieść bakterii ze szpitala. No i nie wiem, niby chce już, a zaraz nigdy
Alimak lubi tę wiadomość