X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_t. Może Cię nie pociesze, ale po porodzie z lejącymi się litrami nie jest wcale lepiej. Jedną z przypadłości połogowych jest cholerne pocenie się, ja przez pierwszy tydzień to nie wiedziałam co się ze mną dzieje. Wiecznie morkra, a dopiero teraz trochę się to zmniejsza. A no i obrzęki. Jak w ciąży puchły mi nogi tak przez dobre 1.5 tyg były jeszcze większe niż w ciąży. I to podobno normalne. W ogóle szkoda że tak mało mówi się o połogu gdziekolwiek.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O połogu mamaginekolog napisala artykuł bodajże wczoraj ;)

lipa lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie uspokoilyscie :) troche posluchala taty I sie rusza :) u mnie jeszcze tydzien do wizyty :( juz nie moge sie doczeka:)

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello Brzuchatki - czytam, czytam i co raz więcej objawów się pojawia u Was, u mnie to faktycznie Mała ma popołudniowe czy wieczorne szaleństwa - rozpychanie kopanie fikanie, a później sobie śpi grzecznie, w nocnych przerwach na siku kopnie mnie 2 razy i dalej idzie spać dając znać żebym więcej nie wstawała hehe :)
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki żeby już się coś zaczęło dziać bo objawy to już macie porządne - a u mnie cisza - jeszcze 13 dni do TP z I usg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 10:57

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zamówiłam sobie zestaw do hybryd.. xxl.. :D chyba mam strasznie pozytywną wizję pierwszych miesięcy macierzyństwa :D :D

lipa, Anga1989, Alimak, DarkPrincess, Marzenie27, DTEM, Majetta lubią tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha PannaNatalia myślę że optymistyczne nastawienie to podstawa udanego macierzyństwa :D

PannaNatalia lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy czy wybierzemy godzinny sen czy może walnąć hybrydkę :D dziękuję za zrozumienie, myślałam, że ktoś mnie sprowadzi na ziemie, a jednak nie :D

Alimak lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik powodzenia na wizycie :)

Moja też częściej się przeciąga i przelewa niż boksuje. Zdarza się, że raz na kilka dni ma cały dzień okres odpoczynku i ciężko ją wtedy pobudzić i ratuję się dopplerem.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • lipa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Marcik powodzenia na wizycie :)

Moja też częściej się przeciąga i przelewa niż boksuje. Zdarza się, że raz na kilka dni ma cały dzień okres odpoczynku i ciężko ją wtedy pobudzić i ratuję się dopplerem.
    Oj tak. Oszalabym bez detektora...

age.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nauczyłam, że mój Synek ma sporo dni aktywności i później przychodzi jeden-dwa dni, kiedy czuję go bardzo rzadko. A potem znów szaleje. Nie mam detektora i w sumie to jakoś nie odczuwam potrzeby posiadania go, bo nigdy nie miała z nim styczności, wiec tak naprawdę nie wiem, jaką może być pomocą :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)
    jutro rano mam się stawić w szpitalu, w piątek cięcie- trzymajcie proszę kciuki!!!

Odezwę się pewnie już po wszystkim :)

cookiemonster, sisi, gabi544, Marzenie27, Another, lipa, rosax3, Marciiik lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    jutro rano mam się stawić w szpitalu, w piątek cięcie- trzymajcie proszę kciuki!!!

Moge zapytac dlaczego masz zlecona cesarke ??? I jakie znieczulenie jest stosowane ?? Bo mnie tez chyba to czeka :)

w4sqyx8db6pby0vm.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Moge zapytac dlaczego masz zlecona cesarke ??? I jakie znieczulenie jest stosowane ?? Bo mnie tez chyba to czeka :)

Muszę mieć cięcie, ponieważ Ignaś zapowiada się na sporego kawalera- szacowana waga 4300-4500 a blizna po poprzednim cięciu cieniutka, na usg w zeszłym tygodniu zaledwie 0,6 cm.

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Mam kolejny objaw! Może któraś ma podobnie :D całą ciążę paznokcie rosły mi jak na drożdżach, teraz znowu zaczynają się łamać, nie chcą rosnąć, a na twarzy pojawiają mi się krosty - ZNOWU :) tyle spokoju było..

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

Zazdraszczam !!!

• E.mila Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a te bóle typowo miesiączkowe to też są jakieś przepowiadające? oznaczają coś konkretnego? męczą mnie dziś dość mocno

DTEM powodzenia! trzymam kciuki :)

cbda62d2e6963d096b9eac3064a62b53.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • elvira Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.mila dołączam się do pytania . Mnie również już od kilku dni poboluje brzuch z tym że nie cały czas a przeważnie w nocy .

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • sisi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dtem trzymam mocno kciuki &&&

A co do detektora to jak mała za długo się nie odzywa to zamiast planować wizytę na ip wyciągam mój sprzęcior i się uspokajam, poza tym magicznie działa na moją córkę bo zaraz zaczyna kopać w sondę ;)

lipa lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • klaudia_t Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te bóle miesiączkowe mam od tygodnia i to chyba one spowodowały rozwarcie, bo w sumie to brzuch jakoś specjalnie mi nie twardnieje ;) DTEM trzymam również kciuki <3 ale fajnie, że już będziesz tulić swoje maleństwo! Zazdroszczę :D

Co do zmian skórnych to też je zauważyłam.. Czerwone wypryski się pojawiły a całą ciążę miałam spokój. Wszystko wskazuje na to że wielkimi krokami zbliżamy się do tego długo wyczekiwanego dnia :D

w4sq3e3krb2t6xte.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wolałabym żeby złapało mnie w ciągu dnia bo wtedy jestem bojowa. Im bliżej wieczoru tym bardziej się stresuje :D i właśnie zaczęłam :) rozpakowałam torbę i spakowałam jeszcze raz.. zmieniłam małemu ciuszki na wyjście... wyciągnęłam rożek, żeby nie przynieść bakterii ze szpitala. No i nie wiem, niby chce już, a zaraz nigdy :D

Alimak lubi tę wiadomość

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ