X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_t. Może Cię nie pociesze, ale po porodzie z lejącymi się litrami nie jest wcale lepiej. Jedną z przypadłości połogowych jest cholerne pocenie się, ja przez pierwszy tydzień to nie wiedziałam co się ze mną dzieje. Wiecznie morkra, a dopiero teraz trochę się to zmniejsza. A no i obrzęki. Jak w ciąży puchły mi nogi tak przez dobre 1.5 tyg były jeszcze większe niż w ciąży. I to podobno normalne. W ogóle szkoda że tak mało mówi się o połogu gdziekolwiek.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O połogu mamaginekolog napisala artykuł bodajże wczoraj ;)

lipa lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie uspokoilyscie :) troche posluchala taty I sie rusza :) u mnie jeszcze tydzien do wizyty :( juz nie moge sie doczeka:)

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello Brzuchatki - czytam, czytam i co raz więcej objawów się pojawia u Was, u mnie to faktycznie Mała ma popołudniowe czy wieczorne szaleństwa - rozpychanie kopanie fikanie, a później sobie śpi grzecznie, w nocnych przerwach na siku kopnie mnie 2 razy i dalej idzie spać dając znać żebym więcej nie wstawała hehe :)
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki żeby już się coś zaczęło dziać bo objawy to już macie porządne - a u mnie cisza - jeszcze 13 dni do TP z I usg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 10:57

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zamówiłam sobie zestaw do hybryd.. xxl.. :D chyba mam strasznie pozytywną wizję pierwszych miesięcy macierzyństwa :D :D

lipa, Anga1989, Alimak, DarkPrincess, Marzenie27, DTEM, Majetta lubią tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha PannaNatalia myślę że optymistyczne nastawienie to podstawa udanego macierzyństwa :D

PannaNatalia lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy czy wybierzemy godzinny sen czy może walnąć hybrydkę :D dziękuję za zrozumienie, myślałam, że ktoś mnie sprowadzi na ziemie, a jednak nie :D

Alimak lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik powodzenia na wizycie :)

Moja też częściej się przeciąga i przelewa niż boksuje. Zdarza się, że raz na kilka dni ma cały dzień okres odpoczynku i ciężko ją wtedy pobudzić i ratuję się dopplerem.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • lipa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Marcik powodzenia na wizycie :)

Moja też częściej się przeciąga i przelewa niż boksuje. Zdarza się, że raz na kilka dni ma cały dzień okres odpoczynku i ciężko ją wtedy pobudzić i ratuję się dopplerem.
    Oj tak. Oszalabym bez detektora...

age.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nauczyłam, że mój Synek ma sporo dni aktywności i później przychodzi jeden-dwa dni, kiedy czuję go bardzo rzadko. A potem znów szaleje. Nie mam detektora i w sumie to jakoś nie odczuwam potrzeby posiadania go, bo nigdy nie miała z nim styczności, wiec tak naprawdę nie wiem, jaką może być pomocą :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)
    jutro rano mam się stawić w szpitalu, w piątek cięcie- trzymajcie proszę kciuki!!!

Odezwę się pewnie już po wszystkim :)

cookiemonster, sisi, gabi544, Marzenie27, Another, lipa, rosax3, Marciiik lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    jutro rano mam się stawić w szpitalu, w piątek cięcie- trzymajcie proszę kciuki!!!

Moge zapytac dlaczego masz zlecona cesarke ??? I jakie znieczulenie jest stosowane ?? Bo mnie tez chyba to czeka :)

w4sqyx8db6pby0vm.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Moge zapytac dlaczego masz zlecona cesarke ??? I jakie znieczulenie jest stosowane ?? Bo mnie tez chyba to czeka :)

Muszę mieć cięcie, ponieważ Ignaś zapowiada się na sporego kawalera- szacowana waga 4300-4500 a blizna po poprzednim cięciu cieniutka, na usg w zeszłym tygodniu zaledwie 0,6 cm.

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Mam kolejny objaw! Może któraś ma podobnie :D całą ciążę paznokcie rosły mi jak na drożdżach, teraz znowu zaczynają się łamać, nie chcą rosnąć, a na twarzy pojawiają mi się krosty - ZNOWU :) tyle spokoju było..

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

Zazdraszczam !!!

• E.mila Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a te bóle typowo miesiączkowe to też są jakieś przepowiadające? oznaczają coś konkretnego? męczą mnie dziś dość mocno

DTEM powodzenia! trzymam kciuki :)

cbda62d2e6963d096b9eac3064a62b53.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • elvira Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.mila dołączam się do pytania . Mnie również już od kilku dni poboluje brzuch z tym że nie cały czas a przeważnie w nocy .

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • sisi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dtem trzymam mocno kciuki &&&

A co do detektora to jak mała za długo się nie odzywa to zamiast planować wizytę na ip wyciągam mój sprzęcior i się uspokajam, poza tym magicznie działa na moją córkę bo zaraz zaczyna kopać w sondę ;)

lipa lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • klaudia_t Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te bóle miesiączkowe mam od tygodnia i to chyba one spowodowały rozwarcie, bo w sumie to brzuch jakoś specjalnie mi nie twardnieje ;) DTEM trzymam również kciuki <3 ale fajnie, że już będziesz tulić swoje maleństwo! Zazdroszczę :D

Co do zmian skórnych to też je zauważyłam.. Czerwone wypryski się pojawiły a całą ciążę miałam spokój. Wszystko wskazuje na to że wielkimi krokami zbliżamy się do tego długo wyczekiwanego dnia :D

w4sq3e3krb2t6xte.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wolałabym żeby złapało mnie w ciągu dnia bo wtedy jestem bojowa. Im bliżej wieczoru tym bardziej się stresuje :D i właśnie zaczęłam :) rozpakowałam torbę i spakowałam jeszcze raz.. zmieniłam małemu ciuszki na wyjście... wyciągnęłam rożek, żeby nie przynieść bakterii ze szpitala. No i nie wiem, niby chce już, a zaraz nigdy :D

Alimak lubi tę wiadomość

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ