X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • klaudia_t Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zauważyłyście że czasem brzuch rusza się tak rytmicznie jakby maluch oddychał? Przeraża mnie to ;p to na pewno nie jest czkawka bo czkawkę poznaję. Dodam, że nie czuć tego tylko jak się spojrzy. Jak na puls to za wolno...

w4sq3e3krb2t6xte.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia tez tak mam :) już od dluzszego czasu takie cos zauwazylam

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh, ja już marze żeby usiąść sobie na huśtawce pod jabłonką i patrzeć jak mały śpi omotany w pieluszkę :) a potem słuchać od teściowej, że jestem nienormalna, że dziecko musi mieć MINIMUM miesiąc żeby wyjść na powietrze :D he-he-he. To ta sama, która szwagra marchewką karmiła tydzień po wyjściu ze szpitala :D ale na spacer za wcześnie :D

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja jestem taka niepełnosprawna nocami :D ledwo się "przerzucam" z boku na bok, a jak znajdę już super pozycje to momentalnie SIKU i SIKU..

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Ahhh, ja już marze żeby usiąść sobie na huśtawce pod jabłonką i patrzeć jak mały śpi omotany w pieluszkę :) a potem słuchać od teściowej, że jestem nienormalna, że dziecko musi mieć MINIMUM miesiąc żeby wyjść na powietrze :D he-he-he. To ta sama, która szwagra marchewką karmiła tydzień po wyjściu ze szpitala :D ale na spacer za wcześnie :D

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja jestem taka niepełnosprawna nocami :D ledwo się "przerzucam" z boku na bok, a jak znajdę już super pozycje to momentalnie SIKU i SIKU..
    A nie mówi Ci, że nie powinno się wychodzić z dzieckiem przed chrzcinami?;p bo moja mama tylko raz coś takiego napomknęła, ale po moim spojrzeniu się uspokoiła;p

Marciiik, PannaNatalia, jednataka, gabi544 lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • usmiechaj_sie Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szkole rodzenia też położna mówiła, żebyśmy od razu wychodzili na spacery, skoro jest lato. Jakby mi było ciężko to chociaż na tarasie mam zamiar powozić Małą :)

f2w3rjjg32p1mx5r.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, przed chrzcinami nie można ;D haha, tego nie słyszałam ;D te przyczepiane kokardki do wozka to też dla mnie porażka ;)

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie :D :D haha, słyszałam o tym od męża :D ma w sumie jej gen, nie da się ukryć, na szczęście żartował :D

cookiemonster lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak to u mnie od wczoraj wielkie pranie jest :) przez to ze Niki zaczela wszystkich straszyc wyjściem to stwierdziłam ze nie ma żartów hehe

l22nhdgen92nqanl.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhh ja się cieszę że pranie zrobiłam troszkę wcześniej bo teraz żelazko włączyć w ten upał graniczy z cudem :P
    my już po drzemce, przed nią mała zaliczyła półgodzinne istne szaleństwo - mój brzuch to plac zabaw i jedna wielka fala - raz prawo raz lewo tu noga tam pupa - chyba tak lasagna ze szpinakiem na nią działa :D całe szczęście dała się nagrać i mam dobre video :D
    jutro zaczynamy 39tc - poważnie brzmi :D

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, ale że jak? Kokardki czerwonej nie zawiążesz? A jak ktoś urok rzuci? Haha:D
    To z chrzcinami też mi od razu do głowy przyszło. No ale nieźle musiałabym sobie poczekać na pierwszy spacer.
    Na blogu Mataji zdaje się był artykuł o przesądzach związanych z ciążą. Niektóre powalały na łopatki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 16:35

Alimak lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik, Deliah gratuluje udanych wizyt :)

Bóle okresowe nawiedzają mnie już codziennie, a najgorzej jest w nocy, jęczę i stękam przy przewracaniu się z boku na bok.

W przesądy nie wierzę, żadnych kokardek i innych wymysłów u nas nie będzie.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lassski! Ale bolą mnie biodraaa!!! M A S A K R A! Pół nocy nieprzespane!

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM kciuki!!!

• Majetta Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam na fb ale wkleję i tu a co :D

Jeszcze w dwupaku :)
    Właśnie wróciłam z USG, Mała rośnie jak na drożdżach: 2930g już (wg OM 36t3d), przy porodzie w terminie powinno być ok 3500 więc jak dla mnie bomba :)

Miśka ułożona główkowo ale jeszcze się nie wpasowuje w kanał. Lekarz powiedział, żeby pilnować, żebym nie przenosiła dzieciaczka bo ja jestem drobna (ale 11,5 kg na plusie już :D) a Mała przybiera na wadze książkowo i żebym nie miała problemów przy porodzie.

A i z ciekawostek: Lekarz pokazywał mi włoski Miśki, więc przynajmniej wiem, że będę miała do czego przyczepić spineczki :D

No to co... ostatnia prosta?

Anga1989, gabi544, mania 89, DarkPrincess, delilah11, Marzenie27, Marciiik, Alimak, sisi, usmiechaj_sie lubią tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam wczoraj na fb, wpiszę i tutaj:
    mam rozwarcie zewnętrzne na palec (3 tygodnie temu było rozwarcie, ale tylko wewnętrznie). Mała siedzi niziutko, lekarz mówił że może ją posmyrać po główce ;) ostatnia wizyta zaliczona, w poniedziałek pierwsze ktg i w zależności od zapisu będziemy myśleć co dalej. Jeśli nic się nie ruszy to 7 dni po terminie mam się stawić na oddziale, choć lekarz twierdzi, że wcześniej zobaczymy się na porodówce :)

Po badaniu w drodze do domu takie mnie skurcze łapały, że myślałam że urodzę na ulicy. Miałam kilometr do przejścia i stawałam chyba z 15 razy, bo dosłownie w jednej sekundzie łapał mnie taki straszny ból, aż łzy w oczach miałam i brzuch ciężki mi się wydawał bardzo. Ale dokulałam się powoli, poleżałam 2 godzinki i prawie całkiem przeszło, zostało lekkie ćmienie podbrzusza :)

Nalunia - magnez ja odstawiłam na początku 38 tygodnia, ale jak wczoraj spytałam gina o to to powiedział że zależy ode mnie - chcę, mogę brać dalej bo porodu mi na pewno nie wstrzyma :D ale w sumie mam potrzeby, więc nie wracam do niego :)

witam w 39 tygodniu! :D ciekawe, czy doczekam czwórki na początku :D

Anga1989, mania 89, delilah11, DarkPrincess, Marzenie27, Marciiik, Alimak, sisi, usmiechaj_sie lubią tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny że są postępy :D
    Gabi ja zredukowałam magnez z 10 tabletek do 3 na razie :) dzięki za info :* świetne wieści o rozwarciu - mam nadzieję że już jesteś gotowa ze wszystkim i możesz spokojnie rodzić :D ja mam wizytę we wtorek wieczorem i liczę na to że powie mi że lada chwila urodzę hahah :)
    Mała tak brykała w nocy że rano nie mogłam się podnieść tak mnie żebra bolały - już na noc do spanka czułam jej nóżki na żebrach zamiast z boku - już bym je wycałowała najchętniej :)

gabi544 lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale super, że u Was takie konkretne objawy jak skrócona szyjka ;) zaraz posypia się informacje o narodzinach naszych maluszków. Już nie mogę się doczekać :)))

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści, czyli już na prawdę bliziutko macie :)

Ja dziś mam wizytę u położnej ciekawe czy coś się ruszyło. Mój malutki dziś znowu jakiś strasznie spokojny, może zbiera siły ;) próbowałam go namówić żeby zrobił tacie prezent na dzień ojca ale chyba nic z tego nie będzie :p

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mała tak kopie, że ciągle po lewej stronie w żebra. Ostatnio jak walnęła to aż coś chrupnęło w środku a ja się momentalnie w pół zgięłam :D waleczna dziewczyna ;)
    Marzenie - mój mąż też mówił że chciałby już zobaczyć małą na dzień ojca, ale ona ma to chyba w nosie :P
    trzymam kciuki za Twoją wizytę u położnej i wszystkie dziewczyny, które dziś wizytują :)

Nalunia, Marzenie27 lubią tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi u mnie też lewa strona żeber - bo zawsze po lewej stronie ma nóżki - też czuję takie chrupnięcie czasami :D dziś też się zapowiada aktywny dzień Marysi - strasznie mnie to cieszy bo jestem od niej i jej ruchów uzależniona już :D

[img][/img]
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ