X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • klaudia_t Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zauważyłyście że czasem brzuch rusza się tak rytmicznie jakby maluch oddychał? Przeraża mnie to ;p to na pewno nie jest czkawka bo czkawkę poznaję. Dodam, że nie czuć tego tylko jak się spojrzy. Jak na puls to za wolno...

w4sq3e3krb2t6xte.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia tez tak mam :) już od dluzszego czasu takie cos zauwazylam

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh, ja już marze żeby usiąść sobie na huśtawce pod jabłonką i patrzeć jak mały śpi omotany w pieluszkę :) a potem słuchać od teściowej, że jestem nienormalna, że dziecko musi mieć MINIMUM miesiąc żeby wyjść na powietrze :D he-he-he. To ta sama, która szwagra marchewką karmiła tydzień po wyjściu ze szpitala :D ale na spacer za wcześnie :D

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja jestem taka niepełnosprawna nocami :D ledwo się "przerzucam" z boku na bok, a jak znajdę już super pozycje to momentalnie SIKU i SIKU..

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Ahhh, ja już marze żeby usiąść sobie na huśtawce pod jabłonką i patrzeć jak mały śpi omotany w pieluszkę :) a potem słuchać od teściowej, że jestem nienormalna, że dziecko musi mieć MINIMUM miesiąc żeby wyjść na powietrze :D he-he-he. To ta sama, która szwagra marchewką karmiła tydzień po wyjściu ze szpitala :D ale na spacer za wcześnie :D

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja jestem taka niepełnosprawna nocami :D ledwo się "przerzucam" z boku na bok, a jak znajdę już super pozycje to momentalnie SIKU i SIKU..
    A nie mówi Ci, że nie powinno się wychodzić z dzieckiem przed chrzcinami?;p bo moja mama tylko raz coś takiego napomknęła, ale po moim spojrzeniu się uspokoiła;p

Marciiik, PannaNatalia, jednataka, gabi544 lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • usmiechaj_sie Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szkole rodzenia też położna mówiła, żebyśmy od razu wychodzili na spacery, skoro jest lato. Jakby mi było ciężko to chociaż na tarasie mam zamiar powozić Małą :)

f2w3rjjg32p1mx5r.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, przed chrzcinami nie można ;D haha, tego nie słyszałam ;D te przyczepiane kokardki do wozka to też dla mnie porażka ;)

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie :D :D haha, słyszałam o tym od męża :D ma w sumie jej gen, nie da się ukryć, na szczęście żartował :D

cookiemonster lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak to u mnie od wczoraj wielkie pranie jest :) przez to ze Niki zaczela wszystkich straszyc wyjściem to stwierdziłam ze nie ma żartów hehe

l22nhdgen92nqanl.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhh ja się cieszę że pranie zrobiłam troszkę wcześniej bo teraz żelazko włączyć w ten upał graniczy z cudem :P
    my już po drzemce, przed nią mała zaliczyła półgodzinne istne szaleństwo - mój brzuch to plac zabaw i jedna wielka fala - raz prawo raz lewo tu noga tam pupa - chyba tak lasagna ze szpinakiem na nią działa :D całe szczęście dała się nagrać i mam dobre video :D
    jutro zaczynamy 39tc - poważnie brzmi :D

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, ale że jak? Kokardki czerwonej nie zawiążesz? A jak ktoś urok rzuci? Haha:D
    To z chrzcinami też mi od razu do głowy przyszło. No ale nieźle musiałabym sobie poczekać na pierwszy spacer.
    Na blogu Mataji zdaje się był artykuł o przesądzach związanych z ciążą. Niektóre powalały na łopatki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 16:35

Alimak lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik, Deliah gratuluje udanych wizyt :)

Bóle okresowe nawiedzają mnie już codziennie, a najgorzej jest w nocy, jęczę i stękam przy przewracaniu się z boku na bok.

W przesądy nie wierzę, żadnych kokardek i innych wymysłów u nas nie będzie.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lassski! Ale bolą mnie biodraaa!!! M A S A K R A! Pół nocy nieprzespane!

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM kciuki!!!

• Majetta Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam na fb ale wkleję i tu a co :D

Jeszcze w dwupaku :)
    Właśnie wróciłam z USG, Mała rośnie jak na drożdżach: 2930g już (wg OM 36t3d), przy porodzie w terminie powinno być ok 3500 więc jak dla mnie bomba :)

Miśka ułożona główkowo ale jeszcze się nie wpasowuje w kanał. Lekarz powiedział, żeby pilnować, żebym nie przenosiła dzieciaczka bo ja jestem drobna (ale 11,5 kg na plusie już :D) a Mała przybiera na wadze książkowo i żebym nie miała problemów przy porodzie.

A i z ciekawostek: Lekarz pokazywał mi włoski Miśki, więc przynajmniej wiem, że będę miała do czego przyczepić spineczki :D

No to co... ostatnia prosta?

Anga1989, gabi544, mania 89, DarkPrincess, delilah11, Marzenie27, Marciiik, Alimak, sisi, usmiechaj_sie lubią tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam wczoraj na fb, wpiszę i tutaj:
    mam rozwarcie zewnętrzne na palec (3 tygodnie temu było rozwarcie, ale tylko wewnętrznie). Mała siedzi niziutko, lekarz mówił że może ją posmyrać po główce ;) ostatnia wizyta zaliczona, w poniedziałek pierwsze ktg i w zależności od zapisu będziemy myśleć co dalej. Jeśli nic się nie ruszy to 7 dni po terminie mam się stawić na oddziale, choć lekarz twierdzi, że wcześniej zobaczymy się na porodówce :)

Po badaniu w drodze do domu takie mnie skurcze łapały, że myślałam że urodzę na ulicy. Miałam kilometr do przejścia i stawałam chyba z 15 razy, bo dosłownie w jednej sekundzie łapał mnie taki straszny ból, aż łzy w oczach miałam i brzuch ciężki mi się wydawał bardzo. Ale dokulałam się powoli, poleżałam 2 godzinki i prawie całkiem przeszło, zostało lekkie ćmienie podbrzusza :)

Nalunia - magnez ja odstawiłam na początku 38 tygodnia, ale jak wczoraj spytałam gina o to to powiedział że zależy ode mnie - chcę, mogę brać dalej bo porodu mi na pewno nie wstrzyma :D ale w sumie mam potrzeby, więc nie wracam do niego :)

witam w 39 tygodniu! :D ciekawe, czy doczekam czwórki na początku :D

Anga1989, mania 89, delilah11, DarkPrincess, Marzenie27, Marciiik, Alimak, sisi, usmiechaj_sie lubią tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny że są postępy :D
    Gabi ja zredukowałam magnez z 10 tabletek do 3 na razie :) dzięki za info :* świetne wieści o rozwarciu - mam nadzieję że już jesteś gotowa ze wszystkim i możesz spokojnie rodzić :D ja mam wizytę we wtorek wieczorem i liczę na to że powie mi że lada chwila urodzę hahah :)
    Mała tak brykała w nocy że rano nie mogłam się podnieść tak mnie żebra bolały - już na noc do spanka czułam jej nóżki na żebrach zamiast z boku - już bym je wycałowała najchętniej :)

gabi544 lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale super, że u Was takie konkretne objawy jak skrócona szyjka ;) zaraz posypia się informacje o narodzinach naszych maluszków. Już nie mogę się doczekać :)))

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści, czyli już na prawdę bliziutko macie :)

Ja dziś mam wizytę u położnej ciekawe czy coś się ruszyło. Mój malutki dziś znowu jakiś strasznie spokojny, może zbiera siły ;) próbowałam go namówić żeby zrobił tacie prezent na dzień ojca ale chyba nic z tego nie będzie :p

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mała tak kopie, że ciągle po lewej stronie w żebra. Ostatnio jak walnęła to aż coś chrupnęło w środku a ja się momentalnie w pół zgięłam :D waleczna dziewczyna ;)
    Marzenie - mój mąż też mówił że chciałby już zobaczyć małą na dzień ojca, ale ona ma to chyba w nosie :P
    trzymam kciuki za Twoją wizytę u położnej i wszystkie dziewczyny, które dziś wizytują :)

Nalunia, Marzenie27 lubią tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi u mnie też lewa strona żeber - bo zawsze po lewej stronie ma nóżki - też czuję takie chrupnięcie czasami :D dziś też się zapowiada aktywny dzień Marysi - strasznie mnie to cieszy bo jestem od niej i jej ruchów uzależniona już :D

[img][/img]
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ