Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAhhh, ja już marze żeby usiąść sobie na huśtawce pod jabłonką i patrzeć jak mały śpi omotany w pieluszkę a potem słuchać od teściowej, że jestem nienormalna, że dziecko musi mieć MINIMUM miesiąc żeby wyjść na powietrze he-he-he. To ta sama, która szwagra marchewką karmiła tydzień po wyjściu ze szpitala ale na spacer za wcześnie
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja jestem taka niepełnosprawna nocami ledwo się "przerzucam" z boku na bok, a jak znajdę już super pozycje to momentalnie SIKU i SIKU..
-
PannaNatalia wrote:Ahhh, ja już marze żeby usiąść sobie na huśtawce pod jabłonką i patrzeć jak mały śpi omotany w pieluszkę a potem słuchać od teściowej, że jestem nienormalna, że dziecko musi mieć MINIMUM miesiąc żeby wyjść na powietrze he-he-he. To ta sama, która szwagra marchewką karmiła tydzień po wyjściu ze szpitala ale na spacer za wcześnie
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja jestem taka niepełnosprawna nocami ledwo się "przerzucam" z boku na bok, a jak znajdę już super pozycje to momentalnie SIKU i SIKU..Marciiik, PannaNatalia, jednataka, gabi544 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
uhh ja się cieszę że pranie zrobiłam troszkę wcześniej bo teraz żelazko włączyć w ten upał graniczy z cudem
my już po drzemce, przed nią mała zaliczyła półgodzinne istne szaleństwo - mój brzuch to plac zabaw i jedna wielka fala - raz prawo raz lewo tu noga tam pupa - chyba tak lasagna ze szpinakiem na nią działa całe szczęście dała się nagrać i mam dobre video
jutro zaczynamy 39tc - poważnie brzmi -
nick nieaktualnyAlimak, ale że jak? Kokardki czerwonej nie zawiążesz? A jak ktoś urok rzuci? Haha:D
To z chrzcinami też mi od razu do głowy przyszło. No ale nieźle musiałabym sobie poczekać na pierwszy spacer.
Na blogu Mataji zdaje się był artykuł o przesądzach związanych z ciążą. Niektóre powalały na łopatki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 16:35
Alimak lubi tę wiadomość
-
Marcik, Deliah gratuluje udanych wizyt
Bóle okresowe nawiedzają mnie już codziennie, a najgorzej jest w nocy, jęczę i stękam przy przewracaniu się z boku na bok.
W przesądy nie wierzę, żadnych kokardek i innych wymysłów u nas nie będzie.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
Pisałam na fb ale wkleję i tu a co
Jeszcze w dwupaku
Właśnie wróciłam z USG, Mała rośnie jak na drożdżach: 2930g już (wg OM 36t3d), przy porodzie w terminie powinno być ok 3500 więc jak dla mnie bomba
Miśka ułożona główkowo ale jeszcze się nie wpasowuje w kanał. Lekarz powiedział, żeby pilnować, żebym nie przenosiła dzieciaczka bo ja jestem drobna (ale 11,5 kg na plusie już ) a Mała przybiera na wadze książkowo i żebym nie miała problemów przy porodzie.
A i z ciekawostek: Lekarz pokazywał mi włoski Miśki, więc przynajmniej wiem, że będę miała do czego przyczepić spineczki
No to co... ostatnia prosta?Anga1989, gabi544, mania 89, DarkPrincess, delilah11, Marzenie27, Marciiik, Alimak, sisi, usmiechaj_sie lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nick nieaktualnyPisałam wczoraj na fb, wpiszę i tutaj:
mam rozwarcie zewnętrzne na palec (3 tygodnie temu było rozwarcie, ale tylko wewnętrznie). Mała siedzi niziutko, lekarz mówił że może ją posmyrać po główce ostatnia wizyta zaliczona, w poniedziałek pierwsze ktg i w zależności od zapisu będziemy myśleć co dalej. Jeśli nic się nie ruszy to 7 dni po terminie mam się stawić na oddziale, choć lekarz twierdzi, że wcześniej zobaczymy się na porodówce
Po badaniu w drodze do domu takie mnie skurcze łapały, że myślałam że urodzę na ulicy. Miałam kilometr do przejścia i stawałam chyba z 15 razy, bo dosłownie w jednej sekundzie łapał mnie taki straszny ból, aż łzy w oczach miałam i brzuch ciężki mi się wydawał bardzo. Ale dokulałam się powoli, poleżałam 2 godzinki i prawie całkiem przeszło, zostało lekkie ćmienie podbrzusza
Nalunia - magnez ja odstawiłam na początku 38 tygodnia, ale jak wczoraj spytałam gina o to to powiedział że zależy ode mnie - chcę, mogę brać dalej bo porodu mi na pewno nie wstrzyma ale w sumie mam potrzeby, więc nie wracam do niego
witam w 39 tygodniu! ciekawe, czy doczekam czwórki na początkuAnga1989, mania 89, delilah11, DarkPrincess, Marzenie27, Marciiik, Alimak, sisi, usmiechaj_sie lubią tę wiadomość
-
Super dziewczyny że są postępy
Gabi ja zredukowałam magnez z 10 tabletek do 3 na razie dzięki za info :* świetne wieści o rozwarciu - mam nadzieję że już jesteś gotowa ze wszystkim i możesz spokojnie rodzić ja mam wizytę we wtorek wieczorem i liczę na to że powie mi że lada chwila urodzę hahah
Mała tak brykała w nocy że rano nie mogłam się podnieść tak mnie żebra bolały - już na noc do spanka czułam jej nóżki na żebrach zamiast z boku - już bym je wycałowała najchętniejgabi544 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny super wieści, czyli już na prawdę bliziutko macie
Ja dziś mam wizytę u położnej ciekawe czy coś się ruszyło. Mój malutki dziś znowu jakiś strasznie spokojny, może zbiera siły próbowałam go namówić żeby zrobił tacie prezent na dzień ojca ale chyba nic z tego nie będzie :p -
nick nieaktualnyMnie mała tak kopie, że ciągle po lewej stronie w żebra. Ostatnio jak walnęła to aż coś chrupnęło w środku a ja się momentalnie w pół zgięłam waleczna dziewczyna
Marzenie - mój mąż też mówił że chciałby już zobaczyć małą na dzień ojca, ale ona ma to chyba w nosie
trzymam kciuki za Twoją wizytę u położnej i wszystkie dziewczyny, które dziś wizytująNalunia, Marzenie27 lubią tę wiadomość
-
Gabi u mnie też lewa strona żeber - bo zawsze po lewej stronie ma nóżki - też czuję takie chrupnięcie czasami dziś też się zapowiada aktywny dzień Marysi - strasznie mnie to cieszy bo jestem od niej i jej ruchów uzależniona już