X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, chyba wszystkie zaczynamy powoli świrować ... Nerwy jak przebiegnie poród i jak damy sobie radę z takimi maleństwami... Jeszcze trochę!

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEdnataka gratuluje kochana !!!!! jejku jak ja Ci zazdroszczę że już masz synka przy sobie !!!! :DDD
    Delilah masz rację wszystkie już powoli świrujemy - mnie też takie rozdrażnienie dopadło - marzę żeby coś się rozkręciło i jak wariatka nie mogę się doczekać bóli i porodu :D
    Zimowa stokrotko to już miesiąc ?? jejku ale zleciało niesamowite :)
    żeby jakoś zleciało to idę spać na 2-3 h a wieczorem długi spacer - mam nadzieję że grawitacja mi będzie sprzyjać :D

[img][/img]
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak do 90 % nawet, ale średnio 70 %, w miarę regularnie co kilka minut. Dobrze że u Ciebie wszystko ok, macie jeszcze chwilę na przygotowanie się do porodu :)

Gabi niestety w niedzielę będzie już u mnie tydzień po terminie, mam nadzieję że jednak jakoś się samo zacznie wcześniej. Też już mnie zaczyna to dołować i denerwować, a najbardziej te pytania: rodzisz już?? jeszcze nie urodziłaś?? :P w każdym razie jakby nie było do końca tygodnia powinnam być z moim maluszkiem.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie trzymamy kciuki, żeby już się rozkręciło- u mnie wczoraj minął termin z USG a 7 lipca mija termin z OM więc też niedługo będę "przeterminowana" hehe :P
    Alimak dobrze robisz nie czytając - nie ma sensu, po prostu uważaj na higienę jeśli masz tylko w wymazie z odbytu a nie w pochwie - ja tak mam - żeby się nie przeniosło do pochwy i tyle możesz zrobić :)

[img][/img]
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nic kochana, dadzą antybiotyk i tyle nic sie nie martw na zapas ;)

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gbs-a to nie ma się co martwić, ważne, że takie badania robią u nas, trzeba tylko pamiętać żeby krzyczeć o antybiotyku jak się przyjedzie na porodówkę ;) na szczęście ja mam ujemny, tyle dobrego :)
    Jak tam dziewuszki na froncie? Nalunia - rodzimy w końcu? :D
    ja od rana jakieś ciągnięcia brzucha mam i twardy jak kamień, ale podejrzewam że znowu przepowiadające i zaraz się rozmyją :D pewnie też się przeterminuję i już mam wizję wywoływania za tydzień w szpitalu :D
    Marzenie - mam nadzieję, że jednak do niedzieli coś się samo ruszy :) no to powiem Ci, że miałaś spore te skurcze. Ja na KTG leżałam i jak miałam akurat ból miesiączkowy to doszły mi aż do 20 - 22 :D także szału nie ma. :P

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy bólu miesiączkowym były max 40 ;-)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki, poganiamy dzieciatka do wyjścia ;)

U mnie skurcze pojawiaja sie co jakis czas, szybko przechodzą. Jedynie wczoraj po 22 tak mi jakos sie slabo zaczelo robic, mroczki przed oczami, dodatkowo mdlosci mnie takie dopadly ze myslalam ze zemdleje... Napilam sie zimnej wody, wyszlam na balkon i minely. Jak juz zaczelo mi w miare przechodzic to zmierzylam cisnienie i mialam 87/68... To ciekawe ile bym miala przy tym oslabieniu heh...

Licze ze do niedzieli sie cos rozkreci...

l22nhdgen92nqanl.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi chętnie zacznę rodzić hehe Mała ninja dalej się chowa w środku, rano miałam ból brzucha przy każdym przekręceniu się na bok i wstawaniu ale nie wiem czy to nie ucisk na pęcherz, też czułam takie ciągnienie ale teraz przeszło.. już szukam każdego nawet najmniejszego objawu :D
    Anga żeby poganianie było takie łatwe :D a też mam niskie ciśnienie - wczoraj chyba przez tą pogodę też tak mnie osłabiło na chwilę, ale przeszło szybko :)

Marzenie a Ty jak tam kochana? - coś czuję że jesteś już jest na porodówce :D

[img][/img]
  • usmiechaj_sie Debiutantka

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) widzę, że póki co dzieciaczki nie spieszą się do wyjścia :)
    Ja jestem w szpitalu, na KTG praktycznie żadnych skurczy, szyjka długa i zamknięta. Jak mi tu zrobili USG to mała wyszła im 2300, więc to pewnie jakiś błąd. Niemożliwe żeby tak nagle spadła z wagi. Popołudniu idę się dowiedzieć co planują ze mną zrobić.
    Fajnie byłoby jutro urodzić, bo to taka ładna data - 07.07.17 :D

mama78 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg32p1mx5r.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia - ja już nawet po schodach chodze ale nic to nie daje hehe

Usmiechaj sie - na pewno błąd. Jak byłam w szpitalu to jedna dziewczyne tez straszyli ze maluch ma za mala wage a potem sie okazalo ze to blad aparatury i tyle. Co do daty to faktycznie fajna hehe

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga - ja też mam czasem takie osłabienia, że myślę że zaraz padnę. Wczoraj miałam tak jak się położyłam na plecach chwilę, mroczki przed oczami i mdlić mnie zaczęło. Obróciłam się na bok i momentalnie przeszło :)
    gdyby to wyganianie było takie łatwe - ostatnio polatałam 6 razy do piwnicy i z powrotem z II piętra, policzyłam że wyszło 386 schodów a mała ani drgnie :D
    Alimak - ja dziś poleguję, tylko obiadek w piekarniku zrobię i totalny luz :D zresztą pogoda nie zachęca do spacerów, bo znowu zachmurzone i pada co chwilę - mam wykreślanki, komputer - jakoś zleci do powrotu męża ;)
    brr.. znowu mnie zgaga męczy :/

też czuję, że Marzenie pojechała rodzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 12:07

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj leżenie na plecach to dla mnie udręka. Podczas USG raz poprosiłam o przerwanie badania, bo zaczęło robić mi się czarno przed oczami i było mi niedobrze. Ostatnim razem jakoś dałam radę, bo co chwilę podnosiłam głowę albo chociąż ją ruszałam i to pomogło, ale i tak czułam się niekomfortowo. Dla ginekologa to normalne - nacisk na żyłę główną. W grę nie wchodzi również leżenie na plecach podczas seksu, także wszelkie takie pozycje odpadają. Dobrze że w moim szpitalu podczas porodu nie pozwalają leżeć.

Mnie wyszedł również GBS dodatni, także łączę się w bólu :) Z drugiej strony nawet jak wyjdzie ujemny, to nigdy nie ma pewności, że się go jeszcze po badaniu a przed porodem nie złapie, więc w sumie szczęście w nieszczęściu, że u nas gorzej już nie będzie :P

Oj tak, mnóstwo lipcówek już jest rozpakowanych! Nasz miesiąc dopiero co się zaczął, a tu lista oczekujących z dnia na dzień się skraca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 13:53

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dalej w dwupaku, byłam z siostrą i siostrzencem na dłuuugim spacerze na placu zabaw i generalnie ciągle staram się ruszać ale jakoś nie ma rezultatów:-P powoli godzę się z myślą że urodzę dopiero w weekend i staram się cieszyć ostatnimi chwilami luzu :-D

Co do tych pomiarów usg to przecież tam jest spory błąd i pewnie też wszystko zależy od tego kto mierzy.

Ja też już w ogóle na plecach nie mogę leżeć, a kiedyś to była moja ulubiona pozycja do spania. Teraz to nawet z boku na bok ciężko się przeturlać:-P

U mnie ciśnienie raczej ciągle wysokie ale w normie tak 130/80 wcześniej takiego nie miałam, ale jestem też spuchnieta jak balon.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja mam gbs ujemny po tym co napisałaś to zaczęłam się bać czy nic się nie zmieniło bo już tyle czasu od pobrania minęło:-P

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam to samo dziewczyny, z przewracaniem sie z boku na bok - straszny bol kregoslupa, miednicy/bioder i brzucha - i juz tak od dluzszego czasu. Jak slon stekajacy sie przekrecam. mi ciezko sie polozyc na fotel do badania szyjki wiec sie zastanawiam jakto bedzie w szpitalu ;p

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi ja to się położę na fotelu ale gorzej mi potem wstać ;)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ja też tak mam jeden bok chwila przerwy oddech jestem już na plecach przerwa - drugi bok - yeah dałam radę :D Alimak lepiej bym tego nie opisała :D
    Piki Ty też widzę po terminie - Piki Marzenie - ile mówią teraz czekać a kiedy zgłosić się do szpitala?

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dobrze nie być w ciąży!!! :P i jak dobrze było być... mój mały mnie wyprowadza z równowagi w każdą noc.. skubany ma budzik w tyłku i budzi się po 1,5h na karmienie :/ wrrrrrrrrrrrr... :)

zimowa stokrotka lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po Usg w szpitalu.Wiadomości średnie, mała wcale nie zwolniła i nadal wyprzedza wiek o 3 tygodnie. Z wymiarów brzuszka i kości udowej szacowana waga to 3430 gram. Główki nie zmierzyła bo leży wciśnieta nisko, a o usg dowcipnym mogę zapomnieć. Ponadto mam wielowodzie i w sumie tylko to ich martwi. Za tydzień kolejne usg i wtedy zdecydują co robić dalej. Pobrali mi krew na wirusówkę bo nadmiar płynu może być spowodowany ukrytą infekcją. Ja załapałam lekkiego doła i mam tydzień z głowy. Chciałabym już urodzić!

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ