Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
PannaNAtalia - my tu Ci wszystkie zazdrościmy heheh teraz sobie mówię że mała mogłaby nawet co chwilę jeść byleby już urodzić
Sisi - 3 tygodnie to faktycznie dużo - może masz szanse skonsultować to z innym lekarzem, Malutka jest tak nisko że nie można zmierzyć główki? a masz już rozwarcie? Wagą bym się tak nie przejmowała bo to różnie bywa.. trzymam kciuki żeby się wszystko wyjaśniło za tydzien :* -
PannaNatalia. Znam to uczucie, z jednej strony ciesze się że mam to już za sobą z drugiej... Chciałabym dalej/znowu być w ciąży.
A co do wyprowadzania z równowagi to Jaśki chyba tak mają... Mój wyprowadza mnie już nie tylko w nocy ale i w dzień. Na dodatek mały głodomor non stop by tylko jadł i patrzył na świat. Ale są plusy. Dzisiaj miałam ponad 4 godziny nieprzerwanego płaczem snu
Na pocieszenie powiem Ci że najgorsze były u nas 3 pierwsze tyg. Potem mu aię wyregulowało lekko i spał ok. 2.5-3 godzin, a od tego tygodnia jest w ogóle lepiej. 3-4 godziny. Tylko... Godzina 5 rano to według niego odpowiedni czas na harce i patrzenie na wszystko w innym miejscu niż łóżeczko.PannaNatalia lubi tę wiadomość
-
PiKi wrote:ja mam to samo dziewczyny, z przewracaniem sie z boku na bok - straszny bol kregoslupa, miednicy/bioder i brzucha - i juz tak od dluzszego czasu. Jak slon stekajacy sie przekrecam. mi ciezko sie polozyc na fotel do badania szyjki wiec sie zastanawiam jakto bedzie w szpitalu ;p
Ja mam ból ale nie pleców a całego brzucha a raczej wnętrzności. Miśka niestety ma już mało miejsca i wszystko mam ściśnięte :]
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
patrzę na listę i już co raz więcej lipcówek jest rozpakowanych np Jaguś, MArciik, Solane macie linka jak coś: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rrLKHzdHRn61FwUbeb4fFH9Gdj3ZobNqbFBxJoVqK2c/edit#gid=0
-
Niestety o szyjce nic nie wiem bo tutaj nie sprawdzają. Siedzę i czytam o tym wielowodziu ale tylko bardziej sie stresuję więc uciekam spać jesli uda mi się zasnąć.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnySisi - nie czytaj w internecie, bo tylko się niepotrzebnie nakręcisz. A mała może zwolnić z przystaniem na wadze, poza tym wiesz że kwestia pomiarów na USG a realnych gabarytów to dwie różne rzeczy wszystko na pewno jest w porządku, zobaczysz że wyniki będą ok
Ja się z Wami witam w 41 tygodniu ciąży, dziś termin porodu, ale mała chyba sobie z ego nie zdaje sprawy a myślałam że dziś to już dawno będę po za tydzień mam się zgłosić na oddział na czczo, jak nic się nie ruszy samo, a przeczucie mówi mi, że nie ruszy i podobno będą wywoływać, tak mi powiedziała lekarka w przychodni szpitalnej przy KTG we wtorek.
Nie wiecie jak to jest przy wywoływaniu? Ta kroplówka jakoś od razu daje efekty czy może być tak że np 3 dni będę czekać na efekty a ona nie pomoże i nic się nie ruszy? -
Hello - ja tak jak Gabi dziś TP a Mała siedzi jakby nigdy nic dziś zaczynamy 41tc i dalej czekamy
Kwestia wywoływania zależy od jakiegokolwiek rozwarcia - niektórzy lekarze robią masaż szyjki, podają żel powodujący rozwarcie, przebijają wody płodowe albo oksytocyna - z tego co czytałam Nie martw się Gabi zobaczysz że sama urodzisz -
W Uk nie badają szyjki, dopiero w trakcie porodu. O cesarkę pytałam to powiedziała, że duże dziecko uważane jest powyżej 4.5 kg. Mówię, że główka nie zmierzona więc ona może mieć więcej niż 3400 to mi na pocieszenie powiedziała, że w zeszłym tygodniu przyjęła dziecko z obwodem 38 cm! Jakoś nie poprawiło mi to humoru. Ale zapisała w papierach i za tydzień mam rozmawiać z lekarzem na temat ewentualnej cesarki.
Gabi, Nalunia u was to już kwestia dni, życzę wam aby porody się rozkręciły w trakcie pełni20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
U mnie dziś znowu skurcze na ktg do 99 % ale ja nic nie czułam:-P w niedzielę będzie tydzień po terminie więc mam się już wtedy stawić na izbę. Lekarka w przychodni mówiła że dają kroplowke z oksytocyna jak nie ma skurczy, albo balonik jak szyjka nie jest jeszcze w osi, bo u mnie w środę była jeszcze do tyłu. Z tego co słyszałam mogą jeszcze podać jakiś tampon chyba z prostaglandyna ale moja położna to odradzała, bo mówiła że kobiety różnie na to reagują i czasem potem mają praktycznie jeden skurcz.
-
Dziewczyny pomocy właśnie wróciłam z wizyty niby wszystko w porządku ... Szyjka 36mm 2 tygodnie temu było 46 mały waży 3200 dzisiaj jest 36tydzien 6 dzień ALE Pani doktor kazała zrobić ktg po wizycie bo od 2 tygodni wymiotuje prawdopodobnie od zgagi. I tu się zaczyna problem Mały cały czas bez przerwy strasznie dużo się ruszal . Pani doktor z zapisu stwierdziła ze to może być przez wymioty albo ... i nie dokonczyla . Bardzo się martwię i zastanawiam nad innym powodem w pon mam przyjechać na następne ktg
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Zerknęłam na listę, ale już dużo dzieci lipcowych na świecie! Ja miałam termin na dzisiaj, a Maleństwo już ponad tydzień z nami.
Za wszystkie, które jeszcze nie urodziły trzymam mocno kciuki!Marzenie27, gabi544 lubią tę wiadomość
-
Elvira lepiej, że się ruszał niż jakby siedział cały czas spokojnie ale nie fajnie ze strony lekarki, że tak urwała w pół zdania. Nie dałoby mi to spokoju. Trzymam za was kciuki &&&20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
nick nieaktualnyAlimak - ja z pierwszego USG termin miałam na 1 lipca
cykle miałam idealne, jak w zegarku, 28 dni
ja właśnie wyszorowałam łazienkę, jeszcze podłogi przetrzeć zostało może jednak ta pełnia coś przyniesie
Elvira - lepiej że się ruszał niż cały czas byłby nieaktywny. Lekarka nie wiem po co tak straszy. Niektórzy nie mają wyczucia po takim czymś też bym się zmartwiła, ale zobaczysz że będzie dobrze i nerwy okażą się zbędne. Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 13:26
-
Alimak ja z pierwszego usg miałam na 4 lipca hehe - tez czekam na tą pełnię
Elvira dziewczyny dobrze mówią lepiej ze mały jest ruchliwy - nie słyszałam jeszcze żeby to było gorsze od mało aktywnego bejbika ani żeby zgaga miała na niego wpływ nie przejmuj sie tym!
U mnie tez już łazienka kuchnia podłogi pościerane i sernik z sosem malinowym zjedzony wczoraj piekłam a dziś jest obłędny
[/URLsisi, Luca lubią tę wiadomość
-
Nie mogę przestać o tym myśleć . W tym ze się dużo rusza to nic złego ale co za tym idzie miał cały czas bardzo wysokie tętno. Już zdarzylam się naczytac że to może być niedotlenienie ..
Dziękuję ze jesteście zawsze to inaczej usłyszeć jakieś miłe słowo
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
nick nieaktualnyNalunia - i już wiem jak spędzę popołudnie. Muszę, po prostu muszę mieć sernika. Tu, teraz! na ten widok dostałam ślinotoku! Kurczę, lecę po składniki zaraz a dopiero wróciłam ze sklepu
Elvira - jak mały się ruszał to normalne, że miał wyższe tętno. A stres też nie zostaje na niego obojętny, więc spokojnie.
Ja we wtorek na KTG chwilę złapałam taką duszność, że zaczęłam szybciej i głębiej oddychać i u mojej małej nawet wtedy serduszko przyspieszyło
stokrotko- jak Jasiu? grzeczniutki? Ma kolki czy spokój ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 14:51
Nalunia lubi tę wiadomość