X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira do poniedziałku dużo czasu, jeśli masz się martwić to jedz np jutro na IP do szpitala na ktg - trzeba dmuchać na zimne, lepiej pojechać 10 razy za dużo niz raz za malo.
    Ja też czytałam o tym niedotlenieniu więc rozumiem Twój niepokój, w ogóle końcówka ciąży jest dla mnie najbardziej stresująca i też tylko nasłuchuje czy Mała się rusza itd.

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sernik wygląda obłędnie :-D ja ostatnio wyczyscilam zapasy słodkiego w domu i nie robię nowych :-P

Nalunia lubi tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi dzięki dziewczynki :) gabi czekam na fotki :D
    Elvira- delilah ma racje może dla własnego spokoju podejdź do szpitala zrobią Ci Ktg i będziesz spokojniejsza :)

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się ktg - mój lekarz mówił, że dobrze jak tętno jest większe jeśli dziecko jest aktywne. Ja też swój ostatni zapis miałam mega rozbieżny.. od 130 do 180, a lekarz pochwalił, że jest o wiele lepszy niż płaski wykres :)
    Wagą się nie martwcie też :P mój w poniedziałek ważył wg usg 3300, a w czwartek przy porodzie 3000g :)

U nas ciężko :P nikt nie mówił, że pierwsze tygodnie są tak potwornie ciężkie, że momentami płacze się nad dzieckiem ze złości i zmęczenia. Ale jak już zaśnie to nie można oderwać wzroku z tej miłości :)

• usmiechaj_sie Debiutantka

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira, u mnie też dziś od rana wyższe tętno u małej, może taki dzień? Postaraj się nie denerwować, lekarz pewnie wie ci robi.

Ja od 10:00 mam cewnik z balonikiem. Czuję go w zależności od pozycji ale nie jest źle. Po założeniu mam często twardnienia brzucha. Ninka na początku szalała w brzuchu, a od południa mam już słabsze ruchy. Może coś się ruszy. .. też liczę na tą pełnię :D

Edit: wypadł mi balonik, cieszę się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 22:09

f2w3rjjg32p1mx5r.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Natalia dużo wytrwałości :-) trzymam kciuki żebyście się szybko dotarli :-)

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak robiłam ktg na SR to położna też tłumaczyła że właśnie jak są takie wahania tętna to dobrze.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że ja na razie nie robię KTG? Może dlatego, że moje skurcze na razie są lekkie i sporadyczne a tętno Małej w normie :)

Zastanawiam się czy mogę się wybrać sama na własną rękę...

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta ja musiałam mieć skierowanie od lekarza żeby przed terminem zrobić ktg na SR, a w terminie to już bez skierowania, ale nie wiem czy wszędzie tak jest.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta u mnie gin prowadzący też nie zalecił bo mówił że wszystko jest okay, dopiero położna się uparła żebym miała i akurat kupiła do swojego gabinetu KTG więc mam ją obok mojego bloku, mówiła że gdyby nie miała to jeździłybyśmy do szpitala :D jakby nie położna to też bym nie miała :)
    My dalej z Marysieńką w dwupaku <3

Blu lubi tę wiadomość

[img][/img]

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta, mnie poddobnie jak Naluni gin nie zalecał KTG, dopiero po 39 tygodniu trafiłam do szpitala, a tu już wszystkim robią codziennie.

Alimak,pomógł bo mam 2-3cm rozwarcia, teraz czekamy na skurcze :) Jak nic się nie ruszy to w poniedziałek z rana kroplówka z oksytocyną. Mogłaby się młoda zmobilizować dzisiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 12:12

f2w3rjjg32p1mx5r.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiechaj się, dość szybko wywoluja u Ciebie poród, moja położna twierdzi że do 42tc jest czas. Masz jakieś konkretne wskazania ku temu? O ile mogę zapytać :-)

• Majetta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie dziewczyny uspokoiłyście bo już myślałam, że ja jedna :) a tak czytam o tych zapisach skurczy na KTG i tak się zastanawiałam czemu mój lekarz nie dał skierowania.

Brzuszek mi się trochę opuścił (choć w dalszym ciągu jest stosunkowo wysoko) i przez co cały czas czuje parcie na WC i to nie na samo siku... latam po 4-5 razy dziennie i powiem szczerze, że mam już dość tej końcówki :(

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • StiuuNatt Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w DE mam KTG co wizytę gdzieś od 30 tygodnia, może 32. Badanie moczu i krwi też co wizytę, przez całą ciążę. Natomiast USG miałam tylko 3 razy, a o badanie GBS musiałam sama zapytać i dodatkowo zapłacić 38 Euro, bo tutaj się tego rutynowo nie robi. Śmieszne to trochę wg mnie, bo to jedno z najważniejszych badań, tak mi się przynajmniej wydaje. A i jeszcze zazdroszczę jak czytam o waszych szyjkach, że wiecie czy rozwarte, czy długie itd. :P Nie pamiętam kiedy ostatnio siedziałam na fotelu. Byłam teraz w czwartek na wizycie, następna znowu w czwartek i doktorka stwierdziła, że mi wtedy zbada szyjkę. Dzień przed terminem. No wow. :P Nie wiem czy nie sprawdzają tego tutaj żeby nie stresować, czy co...

82do6iyeir1eoehg.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)my już rozpakowane :)jesteśmy w domu i mamy się dobrze :D

Anga1989, Marzenie27, zimowa stokrotka, sisi, usmiechaj_sie, Junioer, gabi544, cookiemonster, Alimak, DarkPrincess, Marciiik lubią tę wiadomość

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka gratulacje!!!! na wolnej chwili napisz nam co i jak :)))
    Podbijam pytanko Delilah - Usmiechajj się bardzo szybko wywołują u Ciebie poród jesteś w PL czy UK? - u mnie położna mówiła 7-10 dni po terminie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 17:44

[img][/img]

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah, wg mojej gin córcia za mało przybierała na wadze ostatnio i skierowała mnie do szpitala. Wg jej usg z 27.06 i 04.07 miała wagę 2800 na obu. Na początku czerwca 2500.
    Wg usg w szpitalu 2300 więc zdecydowali się wywoływać ze względu na podejrzenie hipotrofii.

Ta pełnia chyba faktycznie ma coś w sobie :P wczoraj na porodówce tłok, że aż szkoda mi było położnych, a dziś też kilku tatusiów wyczekiwalo pod drzwiami :)

f2w3rjjg32p1mx5r.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa racja pisałaś ale nie sądziłam że będą wywoływać poród - to dobrze że się zdecydowali już niedługo będziesz tulić córcię :))) trzymamy kciuki mocnooo!!
    Jak tam Gabi, Marzenie ? :D Gabi chyba dziś nic nie pisała może już na porodówce ? :D

[img][/img]
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiechaj się trzymamy kciuki żeby się rozkręciło w takim razie!

U mnie z wagą było następująco:
    21.06 2400
    27.06 2400
    3.07 2700
    5.07 2900

Też jest to dziwne dla mnie. Może to kwestia różnych sprzętów, dwa ostatnie pomiary są z tego samego aparatu ale 200g w 2 dni to chyba niemożliwe...

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian ;-) tylko jakiś ból w pachwinach mi się zaczął, wczoraj próbowałam jeszcze wszystkich sposobów wywołania a dziś już odpoczywam przed jutrzejszym szpitalem.

Orbitka gratulacje:-)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ