X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ja miałam taka galaretkę, kilka dni pod rząd po trochę, wydaje mi się że to czop ale pewna nie jestem. Jakieś 2 tygodnie temu i cisza. Teraz też się czuje ok, bez zmian. ;)
    NaluniA czekam na jutrzejsze wieści :)

• sisi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po wizycie i nie wiem czy się cieszyć czy bać. Wód rzeczywiście jest więcej ale bez paniki, za to waga mojej córki poraża-4160gram +/-600gram. Nie wiem kiedy i jak mogła się tak utuczyć??!! Szyjka zgładzona i rowarcie na centymetr, łożysko 3 stopnia ze zwapnieniami. Lekarz powiedział żebym z czwartkowej szpitalnej wizyty nie wychodziła bez skierowania na cesarkę.

Nalunia gratyluję czopa :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała przed cięciem na usg wazyla niby 3500 a po urodzeniu 3150 także nie ma co tak patrzeć dokładnie :D co do karmienia ja od poniedziałku do czwartku przystawialam i moja mała possala i zaraz płakała więc musiałam ją dokarmiac bo bałam się ze straci za dużo ma wadze..a w czwartek doszedł ból piersi i sutkow że aż mi łzy stawały w oczach a ona też się denerwowala..

A w piątek miałam piersi jak kamienie i powysadzalo mi węzły pod pachami i wtedy już bol był nie do zniesienia...chciałam karmić ale ten ból wygrał ze mną a do tego doszedł bol bo cięciu ,biegunka ogólne osłabienie.
    Nie usprawiedliwiam się ale to wszystko mnie przerosło ..

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej w dwupaku, wczoraj lekarz chciał mi wsadzić balonik ale zaraz wyleciał i niby się okazało że mam 2 i pół palca rozwarcia, a jak wcześniej mnie badał to niby miałam na opuszek więc w ogóle zaczęłam wątpić w jego umiejętności :-P
    Podobno dziś mam mieć kroplowke, ale wszystko się okaże po obchodzie bo lekarze się zmienią i nie wiadomo co zdecydują. Podobno mam też mało wód. Dołuje mnie trochę ten szpital:-\ niuniek waży już 4 kg plus/minus 0,5 kg

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym rozpakowanym :)

My dalej w dwupaku. Niki sie chyba zasiedzi, chociaż w sumie codziennie mam brzuch twardy. Czy to dzien czy noc to jest praktycznie caly czas twardy...

W niedziele wybija mi termin z OM, a w piatek ostatnia wizyta u ginki.
    Ciekawe czy sie cos samo ruszy :/
    Bardzo bym chciala miec malutka przy sobie...

l22nhdgen92nqanl.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do kp to rzeczywiscie ciezki proces. Ja urodzilam wczesniaka i zostako ku podane mm i kilka dni pil mm z butelki ze smoczkiem wlasnie. Ale tez codziennie sie przystawialismy do piersi. Powoli sobie to rozkrecal. Na poczatku tez niemial sily zeby ssac dlugo piers mimo dobrego odruchu ssania. Ale po troche po kilka min a potem mm podawalam zeby sie najadl. I wkoncu samnodrzucil butelke niechcial mm. Teraz i tak musze podawac raz dziennie butelke ale z koim odciagnietym mlekiem bo podaje rozpuszczone w mleku zelazo. Ale uzywamy avent natural i widac ze tez musi sie zapracowac zeby z butli polecialo wiec potem i tak cyca lapie. W szpitalu dwa razy tez probowalam pobidzac laktatorem metoda 7-5-3

Jak juz jest duzy problem z lapaniem piersi to proponuje odciagac pokarm i podawqc butelka zeby Dziecko poznalo smak a pozniej powoli moze z pomoca kapturkow przystawiac az moze uda sie odrzucic kapturki.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • elvira Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o 10 ktg trzymajcie kciuki :(

lipa, sisi lubią tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia - trzymam kciuki, daj znać po obchodzie co lekarze zdecydowali :)
    Nalunia - czekam na wieści po wizycie u położnej.
    Elvira - trzymam kciuki, dawaj znać od razu co i jak :)
    Anga - do niedzieli jeszcze cały tydzień, ma czas :) ja sama mam nadzieję, coraz mniejszą, ale jednak, że do piątku zacznie się u mnie samo i obejdzzie się bez wywołania ;) a kiedy masz się zgłosić na oddział jeśli nic się nie zmieni?

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi - wszystkiego się dowiem na piątkowej wizycie. Bo u mnie to jest tak, że TP z OM na 16 a z USG na 21 lipca więc pewnie będę musiała się zgłosić po 21 lipca do szpitala. Ale co zadecyduje lekarka tego nie wiem...

l22nhdgen92nqanl.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 palce rozwarcia, czekam na lewatywe i kroplowke, chyba dziś w końcu synio będzie z nami. Najgorzej że nie pozwolili nic jeść ani za dużo pić :-\

Anga1989, gabi544, Nicka90, delilah11, usmiechaj_sie, sisi, elvira, jednataka lubią tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie cudowne wiadomości <3 w końcu będziesz mieć swój skarb przy sobie :) życzę Ci szybkiego porodu i oby jak najszybciej synek był z Wami :* <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie - super wieści :) czekam na ciąg dalszy i relację, że mały jest już z Wami <3 no i oczywiście lekkiego porodu :)

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam się pochwalić, że 07.07.2017r. o godz.17.05 przyszedł na świat mój synek Wiktorek. Musiałam mieć cc bo odeszły mi wody pomimo podawania oksytocyny zero jakiejkolkowiek akcji, ja nie czułam skurczy zero rozwarcia. A co najlepsze we wtorek przed porodem leżałam na oddziale i mówiono, ze wszystko pozamykane i urodze po terminie a urodzilam 8 dni wczesniej.

Marciiik, delilah11, lipa, Anga1989, gabi544, usmiechaj_sie, Nalunia, sisi, DarkPrincess, jednataka, Junioer lubią tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Moje dziecię jest punktualne i urodziło się dokładnie w terminie - 4 lipca! Da się przeżyć a nagroda cudowna - mala Marianna! :)
    Jak włączę komputer i będę mieć chwilę to wszystko opiszę, bo na tel nie lubię pisać na forum - stąd moje tak długie milczenie.

delilah11, Anga1989, gabi544, usmiechaj_sie, sisi, jednataka, Junioer lubią tę wiadomość

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie trzymamy kciuki żeby poszło szybko i w miarę możliwości bezboleśnie!!!

Ewela gratulacje, jaka ładna data :-) dochodzcie szybko do siebie i wracajcie do domu :-)

Się dzieje :-D Marciik również serdeczne gratulacje, czekamy na relacje :-)

Ja wyczekuje jutrzejszej wizyty w szpitalu, mam nadzieję że dowiem się konkretnie co dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 11:04

Marciiik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, z kp jest ciężko, zwłaszcza jak dzieci poczują mm :) ale da się, ja dopiero w 3-4 dobie zaczełam walkę o kp, też miałam cycki jak kamienie, nie mogłam ramion do tył ruszyć, ale pomogła kapusta i laktator. Warto się pomęczyć, teraz jest to super ułatwienie i już tak bardzo nie boli :P

U nas obserwowanie kupek :) myślałam, że jakąś alergie łapiemy bo pojawiły się nam zielone kupki ale chyba muszę was ostrzec, że stosując probiotyki na brzuszek ( u nas Bio Gaia) to kolor kupek się zmienia z tego co zauważyłam ;)

gabi544, jednataka lubią tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, o 2:30 obudził mnie mocny ból miesiączkowy, poszłam do łazienki i na papierze zobaczyłam jasno czerwona krew, trochę sie przestraszyłam, pojawiły sie skurcze niregularne co 8-12 min takie jak ból przy okresie ale nie straszne. Poczekałem do 4 zadzwoniłam do mojej położnej to mnie uspokoiła ze to po odpadnięciu czopa szyjka sie rozwiera i stad ta krew. Jesli skurcze nie są mocne i regularne to mam sie położyć i o 8 widzimy sie ale w szpitalu. Mąż już wypił kawę wiec w ogóle nie spaliśmy - pojechaliśmy jak kazała i badanie rozwarcia- chyba najmniej przyjemne badanie jakie miałam .. miałam wrażenie ze dotyka główki małej.. ale mówi ze rozwarcie na 1cm i wracam do domu... śluz z krwią dalej bedzie bo to resztki wychodzą, zrobiła ktg ale nic nie wykazało, tak wiec wróciliśmy dała mi czopki na zmiękczenie szyjki i czekamy... dopiero wstałam i calyczas mam ból taki miesiączkowy.. już miałam nadzieje ze będę dziś tulić moja Córeczkę :)
    Sisi waga sie nie przejmuj - co sprzęt to inna waga - u mnie tak było- ważne ze masz opinie drugiego lekarza i wiesz na czym stoisz kochana ;)
    Marzenie dobrze ze rozwarcie postępuje- ja sie głowie jak tu jakoś pomoc naturze z moim na 1 cm
    Gabi a Ty jak tam?

sisi lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie trzymam kciuki, oby poszło szybko! A 3 palce to chyba już 6 cm, prawda? Dzisiaj na jedenj ze stron wyczytałam, że jeden palec to 2 cm.

Ewela, Marcik gratulacje :)

Wczoraj w nocy złapały mnie już takie skurcze, że chciałam męża budzić ale rozeszło się po kościach. Poza tym nie zauważyłam jeszcze czopa ani nie czyściło mnie więc chyba nie mam się na co szykować jeszcze.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • elvira Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po ktg na całe szczęście wszystko w porzadku. Troszkę się nastawilam że może jakieś skurcze się pokażą, niestety nic a nic nie wskazuje że poród coraz bliżej. Następne ktg w czwartek o 17 może coś będzie :)

Nowym Mamusiom serdecznie gratuluję ! :*

A za dziewczyny które czekają bardzo mocno trzymam kciuki żeby szybko poszło :)

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia - jak zaczęłam czytać Twojego posta to byłam pewna, że na końcu znajdę zdanie, że już po wszystkim i mała jest z Wami. Fajnie, że cokolwiek się u Ciebie rusza, bo u mnie kompletna cisza i już zaczyna mnie to trochę irytować :D dzisiaj nawet braxtonów jakby mniej ;)
    sisi - ważne, że pojechałaś, masz opinię drugiego lekarza i wiesz na czym stoisz. A waga - jak widać nie jest odzwierciedleniem realnych wymiarów, poza tym był inny sprzęt niż u poprzedniego gina, to też na pewno nie jest bez znaczenia :)
    Pannanatalia - dobrze wiedzieć, fajnie że są dziewczyny, które dzielą się taką wiedzą, szczególnie ważną dla początkujących :D a powiedz mi - jesz wszystko czy stosujesz jakieś ograniczenia w diecie przy KP?
    Alimak - jak po KTG, czekam na wieści :)
    elvira - super że wszystko w porządku :) wiedziałam że takie będą wieści <3

gratuluję wszystkim nowym mamusiom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 14:57

elvira, Marciiik lubią tę wiadomość

‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ