Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej, jestem po wizycie i nie wiem czy się cieszyć czy bać. Wód rzeczywiście jest więcej ale bez paniki, za to waga mojej córki poraża-4160gram +/-600gram. Nie wiem kiedy i jak mogła się tak utuczyć??!! Szyjka zgładzona i rowarcie na centymetr, łożysko 3 stopnia ze zwapnieniami. Lekarz powiedział żebym z czwartkowej szpitalnej wizyty nie wychodziła bez skierowania na cesarkę.
Nalunia gratyluję czopa20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Moja mała przed cięciem na usg wazyla niby 3500 a po urodzeniu 3150 także nie ma co tak patrzeć dokładnie co do karmienia ja od poniedziałku do czwartku przystawialam i moja mała possala i zaraz płakała więc musiałam ją dokarmiac bo bałam się ze straci za dużo ma wadze..a w czwartek doszedł ból piersi i sutkow że aż mi łzy stawały w oczach a ona też się denerwowala..
A w piątek miałam piersi jak kamienie i powysadzalo mi węzły pod pachami i wtedy już bol był nie do zniesienia...chciałam karmić ale ten ból wygrał ze mną a do tego doszedł bol bo cięciu ,biegunka ogólne osłabienie.
Nie usprawiedliwiam się ale to wszystko mnie przerosło ..
-
Ja dalej w dwupaku, wczoraj lekarz chciał mi wsadzić balonik ale zaraz wyleciał i niby się okazało że mam 2 i pół palca rozwarcia, a jak wcześniej mnie badał to niby miałam na opuszek więc w ogóle zaczęłam wątpić w jego umiejętności
Podobno dziś mam mieć kroplowke, ale wszystko się okaże po obchodzie bo lekarze się zmienią i nie wiadomo co zdecydują. Podobno mam też mało wód. Dołuje mnie trochę ten szpital:-\ niuniek waży już 4 kg plus/minus 0,5 kg -
Gratulacje nowym rozpakowanym
My dalej w dwupaku. Niki sie chyba zasiedzi, chociaż w sumie codziennie mam brzuch twardy. Czy to dzien czy noc to jest praktycznie caly czas twardy...
W niedziele wybija mi termin z OM, a w piatek ostatnia wizyta u ginki.
Ciekawe czy sie cos samo ruszy
Bardzo bym chciala miec malutka przy sobie...
-
Dziewczyny co do kp to rzeczywiscie ciezki proces. Ja urodzilam wczesniaka i zostako ku podane mm i kilka dni pil mm z butelki ze smoczkiem wlasnie. Ale tez codziennie sie przystawialismy do piersi. Powoli sobie to rozkrecal. Na poczatku tez niemial sily zeby ssac dlugo piers mimo dobrego odruchu ssania. Ale po troche po kilka min a potem mm podawalam zeby sie najadl. I wkoncu samnodrzucil butelke niechcial mm. Teraz i tak musze podawac raz dziennie butelke ale z koim odciagnietym mlekiem bo podaje rozpuszczone w mleku zelazo. Ale uzywamy avent natural i widac ze tez musi sie zapracowac zeby z butli polecialo wiec potem i tak cyca lapie. W szpitalu dwa razy tez probowalam pobidzac laktatorem metoda 7-5-3
Jak juz jest duzy problem z lapaniem piersi to proponuje odciagac pokarm i podawqc butelka zeby Dziecko poznalo smak a pozniej powoli moze z pomoca kapturkow przystawiac az moze uda sie odrzucic kapturki. -
nick nieaktualnyMarzenia - trzymam kciuki, daj znać po obchodzie co lekarze zdecydowali
Nalunia - czekam na wieści po wizycie u położnej.
Elvira - trzymam kciuki, dawaj znać od razu co i jak
Anga - do niedzieli jeszcze cały tydzień, ma czas ja sama mam nadzieję, coraz mniejszą, ale jednak, że do piątku zacznie się u mnie samo i obejdzzie się bez wywołania a kiedy masz się zgłosić na oddział jeśli nic się nie zmieni? -
nick nieaktualny
-
Chcialam się pochwalić, że 07.07.2017r. o godz.17.05 przyszedł na świat mój synek Wiktorek. Musiałam mieć cc bo odeszły mi wody pomimo podawania oksytocyny zero jakiejkolkowiek akcji, ja nie czułam skurczy zero rozwarcia. A co najlepsze we wtorek przed porodem leżałam na oddziale i mówiono, ze wszystko pozamykane i urodze po terminie a urodzilam 8 dni wczesniej.
Marciiik, delilah11, lipa, Anga1989, gabi544, usmiechaj_sie, Nalunia, sisi, DarkPrincess, jednataka, Junioer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej! Moje dziecię jest punktualne i urodziło się dokładnie w terminie - 4 lipca! Da się przeżyć a nagroda cudowna - mala Marianna!
Jak włączę komputer i będę mieć chwilę to wszystko opiszę, bo na tel nie lubię pisać na forum - stąd moje tak długie milczenie.delilah11, Anga1989, gabi544, usmiechaj_sie, sisi, jednataka, Junioer lubią tę wiadomość
-
Marzenie trzymamy kciuki żeby poszło szybko i w miarę możliwości bezboleśnie!!!
Ewela gratulacje, jaka ładna data dochodzcie szybko do siebie i wracajcie do domu
Się dzieje Marciik również serdeczne gratulacje, czekamy na relacje
Ja wyczekuje jutrzejszej wizyty w szpitalu, mam nadzieję że dowiem się konkretnie co dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 11:04
Marciiik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj tak, z kp jest ciężko, zwłaszcza jak dzieci poczują mm ale da się, ja dopiero w 3-4 dobie zaczełam walkę o kp, też miałam cycki jak kamienie, nie mogłam ramion do tył ruszyć, ale pomogła kapusta i laktator. Warto się pomęczyć, teraz jest to super ułatwienie i już tak bardzo nie boli
U nas obserwowanie kupek myślałam, że jakąś alergie łapiemy bo pojawiły się nam zielone kupki ale chyba muszę was ostrzec, że stosując probiotyki na brzuszek ( u nas Bio Gaia) to kolor kupek się zmienia z tego co zauważyłamgabi544, jednataka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, o 2:30 obudził mnie mocny ból miesiączkowy, poszłam do łazienki i na papierze zobaczyłam jasno czerwona krew, trochę sie przestraszyłam, pojawiły sie skurcze niregularne co 8-12 min takie jak ból przy okresie ale nie straszne. Poczekałem do 4 zadzwoniłam do mojej położnej to mnie uspokoiła ze to po odpadnięciu czopa szyjka sie rozwiera i stad ta krew. Jesli skurcze nie są mocne i regularne to mam sie położyć i o 8 widzimy sie ale w szpitalu. Mąż już wypił kawę wiec w ogóle nie spaliśmy - pojechaliśmy jak kazała i badanie rozwarcia- chyba najmniej przyjemne badanie jakie miałam .. miałam wrażenie ze dotyka główki małej.. ale mówi ze rozwarcie na 1cm i wracam do domu... śluz z krwią dalej bedzie bo to resztki wychodzą, zrobiła ktg ale nic nie wykazało, tak wiec wróciliśmy dała mi czopki na zmiękczenie szyjki i czekamy... dopiero wstałam i calyczas mam ból taki miesiączkowy.. już miałam nadzieje ze będę dziś tulić moja Córeczkę
Sisi waga sie nie przejmuj - co sprzęt to inna waga - u mnie tak było- ważne ze masz opinie drugiego lekarza i wiesz na czym stoisz kochana
Marzenie dobrze ze rozwarcie postępuje- ja sie głowie jak tu jakoś pomoc naturze z moim na 1 cm
Gabi a Ty jak tam?sisi lubi tę wiadomość
-
Marzenie trzymam kciuki, oby poszło szybko! A 3 palce to chyba już 6 cm, prawda? Dzisiaj na jedenj ze stron wyczytałam, że jeden palec to 2 cm.
Ewela, Marcik gratulacje
Wczoraj w nocy złapały mnie już takie skurcze, że chciałam męża budzić ale rozeszło się po kościach. Poza tym nie zauważyłam jeszcze czopa ani nie czyściło mnie więc chyba nie mam się na co szykować jeszcze.Marciiik lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dziewczyny ja po ktg na całe szczęście wszystko w porzadku. Troszkę się nastawilam że może jakieś skurcze się pokażą, niestety nic a nic nie wskazuje że poród coraz bliżej. Następne ktg w czwartek o 17 może coś będzie
Nowym Mamusiom serdecznie gratuluję ! :*
A za dziewczyny które czekają bardzo mocno trzymam kciuki żeby szybko poszłoMarciiik lubi tę wiadomość
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
nick nieaktualnyNalunia - jak zaczęłam czytać Twojego posta to byłam pewna, że na końcu znajdę zdanie, że już po wszystkim i mała jest z Wami. Fajnie, że cokolwiek się u Ciebie rusza, bo u mnie kompletna cisza i już zaczyna mnie to trochę irytować dzisiaj nawet braxtonów jakby mniej
sisi - ważne, że pojechałaś, masz opinię drugiego lekarza i wiesz na czym stoisz. A waga - jak widać nie jest odzwierciedleniem realnych wymiarów, poza tym był inny sprzęt niż u poprzedniego gina, to też na pewno nie jest bez znaczenia
Pannanatalia - dobrze wiedzieć, fajnie że są dziewczyny, które dzielą się taką wiedzą, szczególnie ważną dla początkujących a powiedz mi - jesz wszystko czy stosujesz jakieś ograniczenia w diecie przy KP?
Alimak - jak po KTG, czekam na wieści
elvira - super że wszystko w porządku wiedziałam że takie będą wieści
gratuluję wszystkim nowym mamusiomWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 14:57
elvira, Marciiik lubią tę wiadomość