X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544. A dziekujemy że pytasz :) w miarę grzeczny ale dość absorbujący, dni nam przez palce uciekają. :) kolek odpukać nie ma, ale zaczął ulewać, co mnie nie dziwi bo jak się dorwie do jedzenia to normalnie jakbyśmy go głodzili tygodniami, taki łapczywy jest.
    Dzoewcząta, rodzita czy nie rodzita? :) widzę że waszym dzieciaszkom bardzo dobrze w brzuszkach.
    Orbitka. Gratulujemy :) ja słownie a Jasiek mruczy beee (to chyba znaczy "trzymajcie sie ciepło") :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa stokrotko fajnie ze synek zajada, ah chciałybyśmy już rodzic :D marzenie jakie masz jeszcze sposoby na przyspieszenie ? :D mam wrażenie ze moja mała trzyma sie rękami i nogami żeby nie wyjść na zewnątrz - nawet przytulanek sie nie boi :)

Aasienkaa lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wczoraj był masaż sutków, jedzenie ostrego, sprzątanie, dłuuuugie spacerowanie, sex, wiesiołek, nawet taniec ;) na mojego syna nic nie działa :P chociaż powiem Wam że po wczorajszych igraszkach z mężem jak chciałam wstać z łóżka to złapał mnie mocny skurcz i mały jakoś tak jakby jeszcze bardziej się obniżył. Więcej sposobów nie znam i już chyba nie zdążę wypróbować :) Trzymajcie za mnie jutro kciuki żeby było miejsce na porodówce i żebym szybko urodziła :)

sisi, gabi544, Nicka90, elvira lubią tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawie wszystko wypróbowałam i tez nic :) trzymamy oczywiście kciuki daj znać koniecznie jak będziesz mieć chwilke Marzenie :) ja mam w pon KTG a we wtorek wizyta u gina po skierowanie do szpitala :D

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka gratulacje :)

Marzenie kciuki za jutro, oby maluch chciał się szybko wykluć &&&

A mi udało się wcisnąć do polskiego lekarza jutro na 21 20, niech potwierdzi albo wykluczy to wielowodzie.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie również trzymam kciuki, niech się dzieje!

Sisi super że udało Ci się umówić do lekarza, mam nadzieję że Cię uspokoi, czekamy na wieści!

sisi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja dopiero weszłam na forum i to z telefonu, nie chce mi się już odpalac komputera. Cały dzień byliśmy poza domem, duuuuuzo spacerów po terenach bardzo stromych, no i byliśmy na festiwalu kolorów - trochę może dziecinne ale ile miałam frajdy jak wracałam cała w kolorowym proszku :D także nie rodzę jeszcze, małej u mnie za dobrze ;) i też żadne sposoby na nią nie działają.
    Marzenie trzymam kciuki za jutro, za Ciebie, usmiechaj się, również. Niech maluchy wyskakują już :)
    Stokrotko super, że mały się najada. Pewnie już wagę też ma fajna :)
    Orbitka gratuluję ;) opisz coś więcej w wolnej chwili :)
    Sisi super że jutro wizyta. Czekam na wieści i trzymam kciuki. :)

sisi lubi tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe już myślałyśmy ze sie rozpakowałaś gabi!!! :D
    Sisi dobrze robisz tez bym umówiła sie do innego lekarza dla spokoju , bedzie dobrze! :)

sisi lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu :)mała jak narazie grzeczna :) karmię mlekiem modyfikowanym bo po cesarce nie miałam pokarmu musiałam dokarmiac już w spitalu . Mała zaprobowala butelkę to o cycku nawet nie chcę słyszeć bo wymaga dużo pracy.. cesarke miałam w poniedziałek a pokarm pojawił się dopiero w piątek ..na poczatku ja przystawiam praktycznie cały czas ale nie miałam w ogóle brodawek przez kapturki też był problem..

A co do porodu zawsze wszyscy mówili że cięcie to taki luksus (no chyba że każdy organizm inaczej przechodzi)bo u nas jutro tyddzien po cesarce a ja jeszcze nie do końca na chodzie ale mam nadzieję że jak ściągnąć szwy to mi się ulzy:)

Mój mąż nie może oczu oderwać o córeczki :)to będzie chyba prawdziwa córeczka tatusia :D
    Z mojego męża jest taka dumna bo mam w nim takie oparcie i pomoc :)

Nicka90, elvira, gabi544, lipa, zimowa stokrotka, sisi, delilah11, Alimak, Nalunia, usmiechaj_sie, Marciiik, DarkPrincess lubią tę wiadomość

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Nicka90 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:05

km5smg7ypbbal4gr.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StiuuNatt wrote:
    Ja w DE mam KTG co wizytę gdzieś od 30 tygodnia, może 32. Badanie moczu i krwi też co wizytę, przez całą ciążę. Natomiast USG miałam tylko 3 razy, a o badanie GBS musiałam sama zapytać i dodatkowo zapłacić 38 Euro, bo tutaj się tego rutynowo nie robi. Śmieszne to trochę wg mnie, bo to jedno z najważniejszych badań, tak mi się przynajmniej wydaje. A i jeszcze zazdroszczę jak czytam o waszych szyjkach, że wiecie czy rozwarte, czy długie itd. :P Nie pamiętam kiedy ostatnio siedziałam na fotelu. Byłam teraz w czwartek na wizycie, następna znowu w czwartek i doktorka stwierdziła, że mi wtedy zbada szyjkę. Dzień przed terminem. No wow. :P Nie wiem czy nie sprawdzają tego tutaj żeby nie stresować, czy co...

Jakie to dziwne... Ja mam USG na każdej wizycie a o GBSie zanim zdążyłam pomyśleć to lekarz pobrał wymaz :p

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w szpitalu, jak narazie na patologii i jeszcze żaden lekarz nawet mnie nie badał bo byli na cesarce, chyba taki urok niedzieli. Więc siedzę na łóżku i czekam, może zaraz się przejdę do dyżurki. W sumie to cieszę się że samo się nie zaczęło bo na porodówce w tym szpitalu nie ma miejsc.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie trzymam kciuki i myślami jestem z Tobą :)

Marzenie27 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia z poradami ;) ja już mam wrażenie, że nasz synek od zawsze z nami,a przecież ma dopiero 6dni. Karmimy się tylko cycem. Mi laktacja też ruszyła w pt, a poród był w poniedziałek. Miałam małego non stop przy piersi, wiele razy ssal na sucho bez mleczka, ale w pt był przełom i przybrał ;) dziewczyny wytrwałości!! Mleczka od razu nie ma

Nalunia, Luca, delilah11 lubią tę wiadomość

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka nie ma to jak w domku :) świetnie że mąż taki zapatrzony - chyba nie ma lepszego widoku :)
    Marzenie czekamy czekamy na Twoje Maleństwo nim się obejrzysz to będziesz je tulić :D
    Mam pytanko czy miałyście wrażenie że sączą wam się wody? Od 2 dni mam mokrą bieliznę i czuję jak kropelka po kropelce leci - nie jest to mocz na 100%, śluz raczej też nie bo konstystencją i kolorem przypomina wodę :D
    Edit: właśnie mi odpadł czop !!!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 17:02

gabi544, Nicka90, sisi, Marciiik lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednataka- super, że napisałaś te słowa :) to podnosi na duchu, że mimo początkowych trudności można się cycać :) ja jestem bardzo zdeterminowana i nastawiona na walkę o kp, łatwo nie odpuszczę bo zależy mi na tym :)

Nalunia - cudownie!! :) czekam na wieści, jak sytuacja <3

jednataka lubi tę wiadomość

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbita, gratulacje!

Jednataka, podpinam się pod to co napisała Gabi, też chce karmić a obawiam się jak to wyjdzie w praktyce.

Nalunia, super wieści, oby teraz ruszyło!

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    póki co nic, byliśmy na godzinnym spacerku to tylko lekkie ciągnienie i ciężkość czułam a tak to żadnych skurczyków nie ma :P pisałam do położnej to mówiła że jutro się widzimy na KTG rano i mnie zbada więc będę wiedzieć jak tam sytuacja :)
    Jednataka podnosisz na duchu :)
    Gabi a Ty jak się czujesz kochana?

[img][/img]
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jedynym wyjściem jest przystawiać, przystawiać i przystawiać. Ja urodziłam o 18 i spałam chwile tej nocy, bo mały cały czas ssał. myślałam,że umre ze zmęczenia...z resztą kolejne doby nie były lepsze... grunt to nawet gdyby przyszło dokarmić to nie z butli. można z palca ,albo jakkolwiek, byleby nie z butli . ja zrobiłam ten błąd z córką.

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak czop był bezbarwno żółty ale bez krwi - odszedł na 3 tury i raczej nie pomyli sie z niczym innym - na pewno będziecie wiedzieć ze to on :) jutro o 8 położna wiec będę wiedzieć czy jest jakieś rozwarcie czy jeszcze nie :)

[img][/img]
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ