X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chciałabym mieć już Marysię, a tak to czuję się jakby ktoś pokazał cukierka i go obiecał a nagle zabrał z powrotem :-( gabi, marzenie trzymamy kciuki mocno za was dziewczyny!!
    Alimak jak dobili do 45 to już ładny wynik, może coś sie powoli zaczyna dziać :)

[img][/img]
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje porodów!
    Nalunia trzymam kciuki zeby tam sie ruszylo.
    Ja sie pochwale ze Jasiek w tym momencie jest juz gruby maciek i waży 4860g i ma ok. 56 cm. W porownaniu z tym co bylo to mega roznica.
    A w ogóle porównywałam pieluchy i jedynka jedynce nie rowna. Pampersy 1 sa jak Dada2 a pampers 2 jest jak dada 3. Na razie tylko te probowalam. Takze uwazajcie z oznaczeniami na pampersach wszelkiego rodzaju :)

Nalunia, delilah11, sisi lubią tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa Stokrotka - fajnie, że o tym wspominasz. ja na razie mam po kilka paczek Pampersów 1 i 2 (po promocji w Rossmannie), ale jak będę kupować nowe paczki to mam zamiar iść w Dadę i wypróbować z Lidla jak będziemy mieć okazję tam być (Toujours? - czy coś w ten deseń).

Dziewczyny życzę wszystkim przeterminowanym i tym blisko terminu jak najszybszego rozpakowania! Nic fajnego mieć w perspektywie niewiaodmo jak długi pobyt w szpitalu i wywoływanie :/ Życzę, żebyśmy mogły tego uniknąć!

elvira lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję świeżo upieczonym mamom. Za resztę trzymam kciuki żeby wszystko poszlo jak planujecie.

Krzyś urodził się o 11:40. Byłam przyjęta na patologie ciąży i tam dali kroplowke, na pierwszym skurczu spadło tętno i biegiem piętro wyżej na porodówkę. Wzięli mnie na wózek 2 lekarzy, położna i jeszcze studenci, wszystko było tak szybko że nieźle się wystraszylam. Teraz już poznaję uroki kp :-) narazie jakoś idzie, tylko jak chce go odłożyć do wózka to zaraz płacze :-P także od 6 nie śpię i nawet nie mam jak się umyć. A do tego od wczoraj nie jem na szczęście jutro kleik i suchary;-)

Anga1989, zimowa stokrotka, elvira, Mania25, Nicka90, Nalunia, Alimak, sisi, Junioer, Majetta, DarkPrincess, usmiechaj_sie lubią tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie gratulacje :)

Jak ja Wam zazdroszczę, że macie już swoje pociechy ze sobą ;)

Pytanie do nierozpakowanych odnośnie czopu:
    zauważyłyście może zwiększoną jego ilość z rana?

U mnie dzisiaj to największą ilość wypatrzyłam, może to dobry znak i lada dzień cały odpadnie.

Marzenie27 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje mamom! :)

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie cudnie że już masz swojego Krzysia!!! teraz to życzę rzeki mleka :))))))
    Anga - zwiększonej ilości śluzu nie zauważyłam tylko tak 3 dni przed miałam wrażenie że mi się sączą wody - cały czas bezbarwne bezzapachowe mokre plamy na bieliźnie, w niedziele odpadła ogromna część bezbarwna czopu (taka galareta), wczoraj krew, a dziś drugie tyle czopu tylko że brązowo czerwonego. Myślę że już całość zeszła bo chyba więcej tego być nie może :P
    W nocy budziły mnie dość silne skurcze ale brak regularności więc spokój, cały czas lekki ból brzucha i do tego od 2 dni bolą mnie nogi - ale tak jak na zmianę pogody, kostki kolana i łydki, odstawiłam magnez i może Marysia jeszcze wyciąga sobie witaminki :P Dziś popołudniu mam wizytę u swojego ginka - zobaczę co powie na to wszystko :D
    Gabi Właśnie zobaczyłam listę !! Masz już swoją Zosię !!!! Gratulacje ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 11:50

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 8:10 przyszła na świat nasza Zosia. 3590 g i 57 cm miłości. Kocham ja nad życie :) Poród szybki, bo skurcze czułam od 2:30, wcześniej nic kompletnie, ale intensywny. Mała ssie lepiej niż elektryczny laktator :D

Alimak, cookiemonster, Anga1989, Nicka90, Nalunia, sisi, asiczka11, Paula., Marzenie27, DarkPrincess, Margo84, Marciiik lubią tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie, Gabi gratulacje dla was dziewczyny :)

Codziennie wygladam tego czopa i nic.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie, Gabi, gratulacje ogromne!!!

Gabi, a pisałaś wczoraj że nic się nie dzieje :-D

Anga, ja też obserwuje rano zwiększona ilość śluzu.

Nalunia, co u Ciebie po wizycie?

• elvira Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, Marzenie gratulacje !!!!

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Marzenie gratulacje :)

Jak ja Wam zazdroszczę, że macie już swoje pociechy ze sobą ;)

Pytanie do nierozpakowanych odnośnie czopu:
    zauważyłyście może zwiększoną jego ilość z rana?

U mnie dzisiaj to największą ilość wypatrzyłam, może to dobry znak i lada dzień cały odpadnie.

Je niestety nie :( tzn mam śluz, jak jestem w ruchu to jest go więcej ale niestety nic nie wskazuje na to by to był czop.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah moja Malutka waży 3580g, póki co szyjka wysoko i raczej prędko nie urodzę, podejrzewam że będę mieć wywoływany poród i jutro rano będę o tym rozmawiać z moją położną. Marysia jest bardzo aktywna cały czas czuję ją nisko i łapią mnie mocne skurcze ale nieregularne. Ehh każdy dzień trwa dla mnie tydzień.. życzę Wam urodzenia przed albo w terminie bo po terminie to te dni się tak wleką niesamowicie... :P

[img][/img]
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia mi się już wleką, w zasadzie wklekly mi się cała ciążę zwłaszcza że jestem że 3 tygodnie za większością z Was. Mam nadzieję że i u Ciebie zacznie się niespodziewanie jak u części dziewczyn, bierz męża w obroty, chodź po schodach, umyj okna - choc pewnie wszystkiego już próbowałaś... Ale może W KOŃCU coś zadziała.

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak nie dostałam - mówił że nie potrzebuje bo i tak jestem po terminie i zawsze mnie przyjmą jak się tylko zgłoszę, mówiłam z resztą że rodzę w innym szpitalu niż on pracuje i mam prywatną położną więc wie że ona mnie teraz kieruje. Na wywołanie porodu mówił że po tygodniu po terminie można się spokojnie zgłosić ale tak naprawdę zależy od lekarza na którego się trafi - jedni dadzą oksytocynę od razu, inni będę czekać jeszcze tydzień - nie ma reguły. Śmiał się że mogłam przyjść do niego na dyżur do szpitala to zrobiliby CC hehe :) na upartego miałabym mieć skierowanie na CC, ale wolę poczekać jeszcze do te 7-10 dni, będą wywoływać a ostatecznym wyjściem będzie CC.
    Odnośnie wód to zapomniałam z tego wszystkiego zapytać, pytała położnej wczoraj i mówiła że raczej to nie wody tylko bardzo wodnisty śluz.. sama już nie wiem, głupieje powoli chyba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 21:28

[img][/img]
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie taki wodnisty śluz jak wody poprzedził odczopowanie więc może tak będzie też u Ciebie :) trzymam kciuki :)
    Oj ja ją chyba schrupię w całości jak tylko zobaczę tego słodziaka mojego - wiem że jest cudna :) na spokojnie to wszystko przemyślałam i chyba faktycznie Mała potrzebuje jeszcze troszkę czasu na wyjście - zgubiła mapkę do wyjścia i jej szuka :D muszę być bardziej cierpliwa to racja :) u mnie genetycznie są zaprogramowane przenoszone ciąże - mama i siostry tak miały każda rodziła 7-12 dni po terminie :P tylko ja liczyłam na rozwiązanie przed TP :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 22:37

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jak nocka? U Nas tragedia. Ani spać, bo co pół godziny się budze, brzuch twardy, pełny... Ech uroki ciąży na końcówce ;)
    Wczoraj praktycznir caly dzien na nogach bo ciagle cos trzeba bylo zrobic i juz myslalam ze to wspomoze i zacheci Niki a tu nic, dalej cisza :D

Jej to chyba za dobrze u mamusi ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sypiam idealnie :-D tylko z jedną pobudka na siku ;-) nawet RLS trochę odpuściło - odpukac!!!

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, u mnie tez noc nie przespana od 19 miałam co 20-25 minut silne skurcze także przez cała noc wiec prawie nie zmrużyłam oka, ale opłaciło sie bo dziś byłam u położnej i rozwarcie prawie na 3 cm :) oczywiście podczas ktg nie dostałam ani jednego silnego skurczu takiego jak w nocy :) położna powiedziała ze jest duże prawdopodobieństwo ze do weekendu urodzę wiec mnie pocieszyła :) na razie skurcze ucichły trochę :)

elvira, PannaNatalia, DarkPrincess, sisi, gabi544 lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia to super, może wreszcie coś się ruszy :-)

‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ