X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia - super wiesci :) teraz niech sie szybko rozkreci :)

annia88 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc TRAGEDIA :(

Nie dość, że nie mogłam zasnąć, co godzinę siusiu (zawsze duuużo piłam ale w te upały to cały czas popijam wodę i przez to co chwilę odwiedzam wc) to jeszcze milion głupich myśli :/ a do tego Mała rzuca się w brzuchu jakby tańczyła break dance - ja już marzę o porodzie :P

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta skąd ja to znam ;) moja to jak dostanie weny twórczej to wszyscy myślą ze zamiast dołem to brzuchem wyjdzie :D tak sie wypina

l22nhdgen92nqanl.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocki wspaniałe :) bez problemu śpię. Budzę się po kilka razy w nocy Ale szybko usypiam - nic się nie zmieniło od czasu sprzed ciąży.

Wczoraj byłam na wizycie u mojego starego gin bo prowadzący jest na urlopie. Szyjka skierowana ku tylowi więc nie zapowiada się na poród :/ wiecie jak szybko może się wyprostowac? Czy jestem skazana już na przenoszenie...? Umowilan się na dziś do położnej, może mi coś pomoże w tej kwestii. ogólnie w ciąży mi całkiem dobrze, poza drobnymi niedogodnościami, mogłabym się nawet orzeterminowac gdyby nie to ze od razu po terminie kładą mnie do szpitala i tam już czekam do rozwiązania. Także próbuje zmienić nastawienie psychiczne - może to pomoże w szybszym porodzie :D wiesiolek biorę, liście malin zaczęłam parzyć, seks uprawiam a jak na razie to chyba nic nie podzialalalo choć może w ukryciu coś się dzieje i da szybko , skumulowany efekt :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 11:49

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak tak od 19-22 miałam co 13-15 minut a od 22 sie wydłużyły do 20-25 minut i niestety tak do 7:30 dopóki nie wstałam na ktg, teraz tez mam ale nie tak regularne jak wczoraj. Dalej mnie ciągnie i boli brzuszek na dole.
    Mania wczoraj gin tez mi mówił ze szyjka jeszcze przy kręgosłupie ale mysle ze to sie może zmienić w ciągu kilku godzin. Ja postawiłam na duża aktywność przysiady schody i dziś będę skakać w domu na piłce. Muszę coś pomoc naturze bo u mnie przenoszenie ciąży jest w genach :)
    Chyba już wszystkie marzymy o porodzie bez względu na ból, ja nawet wczoraj myslalam ze pod cc mogę iść żeby tylko już mieć małą - chyba sie przestraszyła i stad całą noc miałam skurcze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 12:28

[img][/img]
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest to cmienie jak przy okresie tylko taki ból ze ciężko jest złapać oddech a jak mnie złapało przy chodzeniu to musiałam sie zatrzymać bo noe da rady iść. Takie ściskanie całego podbrzusza ciężko to opisać :D

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj tak próbowałam przekupywać Niki :P

9a257b0b91b74fafmed.jpg

c8091e7044047a98med.jpg

DarkPrincess, Nalunia, delilah11, elvira, Marzenie27, sisi, gabi544 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dużo macie / te które już po miałyście podkładów poporodowych? Mam 2 opakowania i nie wiem czy nie za mało?

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu podklady dawali trzeba tylko bylo mieć takie wkłady w majtki.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o te wielkie podpaski mi chodzi, nieprecyzyjnie się wyraziłam :-)

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    U mnie nocki wspaniałe :) bez problemu śpię. Budzę się po kilka razy w nocy Ale szybko usypiam - nic się nie zmieniło od czasu sprzed ciąży.

Wczoraj byłam na wizycie u mojego starego gin bo prowadzący jest na urlopie. Szyjka skierowana ku tylowi więc nie zapowiada się na poród :/ wiecie jak szybko może się wyprostowac? Czy jestem skazana już na przenoszenie...? Umowilan się na dziś do położnej, może mi coś pomoże w tej kwestii. ogólnie w ciąży mi całkiem dobrze, poza drobnymi niedogodnościami, mogłabym się nawet orzeterminowac gdyby nie to ze od razu po terminie kładą mnie do szpitala i tam już czekam do rozwiązania. Także próbuje zmienić nastawienie psychiczne - może to pomoże w szybszym porodzie :D wiesiolek biorę, liście malin zaczęłam parzyć, seks uprawiam a jak na razie to chyba nic nie podzialalalo choć może w ukryciu coś się dzieje i da szybko , skumulowany efekt :D

Hej:) jak czytam Wasze wpisy to przypomina mi się moje oczekiwanie na rozwiązanie :) aż łezka się w oku kręci. Ja swojego synka urodziłam w lutym. W piątek byłam dogadać się z położną, która przy okazji mnie zbadała i powiedziała że wszystko pozamykane i nic nie wskazuje że poród miałby się zacząć, a w niedzielę pojawiły się skurcze, od razu co 10 min, dość silne, a o 18 urodził się Bartuś, także może zacząć się w każdej chwili :) powodzenia :)

delilah11, Mania25, elvira lubią tę wiadomość

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delilah11 wrote:
    Dziewczyny jak dużo macie / te które już po miałyście podkładów poporodowych? Mam 2 opakowania i nie wiem czy nie za mało?

Ja miałam dwa opakowania spakowane w torbie do szpitala i mi brakło, ale ja byłam w szpitalu tydzień, bo pomimo próby porodu naturalnego mój dzidziuś się nie dotleniał i musieli mi zrobić cesarkę. Ponoć po cesarce tych "odchodów" poporodowych jest mniej, bo od razu czyszczą, a mi i tak e t2 opakowania nie starczyły. Z tego co pamiętam to nie jest to droga rzecz więc warto mieć więcej w zapasie :)

delilah11 lubi tę wiadomość

• Junioer Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delilah11 wrote:

Ja miałam 2 opakowania (tych bella mama), zużyłam wszystkie (ostatnie już w domu). Ale ja po cc, więc tej krwi mniej podobno.
    W domu już używałam zwykłych podpasek, takich z klejem, bo z tamtymi się mało pewnie czułam.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55monika5 wrote:
    Hej:) jak czytam Wasze wpisy to przypomina mi się moje oczekiwanie na rozwiązanie :) aż łezka się w oku kręci. Ja swojego synka urodziłam w lutym. W piątek byłam dogadać się z położną, która przy okazji mnie zbadała i powiedziała że wszystko pozamykane i nic nie wskazuje że poród miałby się zacząć, a w niedzielę pojawiły się skurcze, od razu co 10 min, dość silne, a o 18 urodził się Bartuś, także może zacząć się w każdej chwili :) powodzenia :)

Dajesz nadzieję :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych podpasek poporodowych które ze sobą zabrałam nie użyłam ani razu, w szpitalu dawali swoje. Za to w domu szły tonami. Dopiero po 3 tygodniu zaczęłam używać belli zwykłej tylko tej większej i w sumiw do dzisiaj ją używam. Czasem jeszcze zdaży mi się lekkie plamienie a z nią czuje się pewniej :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o 3:10 urodziłam przepiękna z długimi włoskami córeczkę Marysię 3260g, 53 cm SN bez znieczulenia i oxy, bo do szpitala przyjechałam z pełnym rozwarciem o 1 skurcze co 2 min ( ból byl już nie do zniesienia a od 20 zaczęły sie naprawdę bolesne skurcze co 10-15 min) natomiast o 2 zaczęły sie parte a o 3 miałam Malutka :) poród szybki ale intensywny , Marysia jest cudowna karmimy sie piersią :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 07:42

Anga1989, delilah11, Nicka90, szarlo, gabi544, usmiechaj_sie, Alimak, zimowa stokrotka, elvira, cookiemonster, sisi, Marciiik lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia gratulacje! :)

A mnie w nocy już brzuch pobolewał i twardy jest jak skała. Wstałam to mam to samo. Po cichutku liczę, że się coś zaczyna powolutku dziać...

Nalunia lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny!

Nalunia gratulacje ogromne!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia gratuluję ! Podobnie jak u mnie, też miałam krótki ale intensywny poród. Kochana dużo zdrówka dla malutkiej i dla Ciebie. Odppczywajcie <3

• usmiechaj_sie Debiutantka

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja tak tylko na szybko:
    We wtorek o 9:16 urodziła sie Ninka,3050 g i 52 cm. Moja ginka miała więc rację co do wagi :) poród długo się rozkręcał ale II faza trwala 15 minut :) wtedy emocje były ogromne.

Jutro wracamy do domu. Więcej mogę napisać jak się ogarniemy za pare dni. Na razie walczymy, zeby mleka było więcej.

Gratulacje dla wszystkich świeżo rozpakowanych :)

Anga1989, delilah11, zimowa stokrotka, Alimak, Nicka90, elvira, cookiemonster, Nalunia, gabi544, sisi, Marciiik lubią tę wiadomość

f2w3rjjg32p1mx5r.png
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ