X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Chyba chodziło mu o dzień punkcji, ten dzień to jakby owulacja. Od dnia punkcji odejmujesz dwa tygodnie i to jest Twój początek cyklu. No bo pomyśl, dzisiaj jest 15 dzien po transferze, a Twój zarodek był pięciodniowy czyli ma już 20 dni, jutro skończy 3 tygodnie. Do wieku zarodka dodajesz 2 tygodnie i wychodzi Ci ile trwa ciąża :)

Ja mialam podane 3 dniowe ;) Czyli pasuje ze 4 tc :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziura12 wrote:
    Byłam u lekarza generalnie mnie zje.... że test ciążowy powinno się robić po terminie miesiączki a ja zrobiłam 3 dni przed, że ona nie traktuje ze jestem w ciąży tylko że mam szanse na ciąże i ona dodatkowo widzi jeden jeszcze objaw ale mi jego nie powie i zatrzyma to dla siebie jako swoją tajemnice, na wyniki nie chce patrzeć bo za wcześnie aczkolwiek spojrzy ale nie będzie ich interpretowała, o USG nawet nie wspomniała powiedziała żebym przyszła pod koniec grudnia. Jak jej wspomniałam o plamieniu 6 dni po owu że nigdy nie miałam takiego i dlatego myślałam ze może w tym cyklu nam sie udało bo wzięłam to za plamienie implantacyjne i dlatego zrobiłam test, to mi powiedziała że jestem ofiarą internetu.

Madziura.... ja nie wiem skąd się biorą tacy lekarze z takim podejściem do pacjenta... Ja bym poszła do innego gina. Człowiekowi tu się ważą losy życia a dla takiego lekarza jedna w te czy we wte! Współczuję wizyty, trzymaj się mocno :*

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziura12 wrote:
    Byłam u lekarza generalnie mnie zje.... że test ciążowy powinno się robić po terminie miesiączki a ja zrobiłam 3 dni przed, że ona nie traktuje ze jestem w ciąży tylko że mam szanse na ciąże i ona dodatkowo widzi jeden jeszcze objaw ale mi jego nie powie i zatrzyma to dla siebie jako swoją tajemnice, na wyniki nie chce patrzeć bo za wcześnie aczkolwiek spojrzy ale nie będzie ich interpretowała, o USG nawet nie wspomniała powiedziała żebym przyszła pod koniec grudnia. Jak jej wspomniałam o plamieniu 6 dni po owu że nigdy nie miałam takiego i dlatego myślałam ze może w tym cyklu nam sie udało bo wzięłam to za plamienie implantacyjne i dlatego zrobiłam test, to mi powiedziała że jestem ofiarą internetu.

Myślę, że powinnaś zmienić lekarkę. Prawdę mogę jej przyznac tylko z tym testowaniem przed terminem @ - ja tak zrobiłam w czerwcu, a potem przeżyłam masakrę, jak kilka dni potem doszedł okres. Też dostałam zjebkę ;) Dlatego robiłam w dzień @ teraz test dopiero. A kiedy Ty miałaś mieć @?

U mnie TP 17 lipca. Ale moja mama mówi, że oboje dzieci rodziła przed terminem 5 dni ;)

KgXdp1.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziura12 wrote:

Co za..... szmata ze sie tak wyraze, na twoim miejscu juz nigdy bym u niej sie nie pojawila. Babsko bezczelne!!

Selja lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ja zamierzam powiedzieć na 14tc więc czekam z Tobą ;)
    Rosnąć a czym różni się ten magnez poza ceną :P ?
    Nie wiem ;D wiem ze sa delikatne a ja dostalam430 najsilniejsza dawke.. Ej magnez jak za duzo to sie wysika?! Strach mi go brac nawet... A cena byla normalna jak inne

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziura12 wrote:

Kochana, koniecznie zmień lekarza...skąd ta baba się w ogóle wzięła...ehhh

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • sisi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    Ja mialam podane 3 dniowe ;) Czyli pasuje ze 4 tc :)
    oj to przepraszam Nicka, nie wiem czemu zakodowałam, że Ty miałaś blastki :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Nie wiem ;D wiem ze sa delikatne a ja dostalam430 najsilniejsza dawke.. Ej magnez jak za duzo to sie wysika?! Strach mi go brac nawet... A cena byla normalna jak inne

Jesli lekarz kazal ci brac to bierz nie zaszkodzi;) lepiej miec nadmiar niz niedobor magnezu a on powoduje ze skurcze ustepuja. Lekarz w pierwszej ciazy i na poczatku drugiej powtarzal mi zeby brac magnez, duzo magnezu bo on zmiekcza tkanki w macicy i zagniezdzenie jest wtedy mocniejsze;)

rosax3 lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziura12 wrote:
    ojojo współczuję, ja to bym się pewnie popłakała. Zmień lekarza!!!

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Jesli lekarz kazal ci brac to bierz nie zaszkodzi;) lepiej miec nadmiar niz niedobor magnezu a on powoduje ze skurcze ustepuja. Lekarz w pierwszej ciazy i na poczatku drugiej powtarzal mi zeby brac magnez, duzo magnezu bo on zmiekcza tkanki w macicy i zagniezdzenie jest wtedy mocniejsze;)

A mi nie mowil ze mam brac :( Dopiero dzisiaj jak sie zapytalam to ze mam brac a ile jaka dawke to nie wiem :(
    A jesli sie ma w normie magnez i sie je pewno produkty bogate w magnez to nie zaszkodzi brac dodatkowo w tabletkach?

15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    oj to przepraszam Nicka, nie wiem czemu zakodowałam, że Ty miałaś blastki :)

Kiedy robisz bete? :)

15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    A wiecie, że mój mąż jest chyba dziwny ? Liczy na to, że urodzę drugą córkę, "bo dziewczynki są fajniejsze a w chłopcu przeraża go, że będzie sikał po ścianie koło wc" :D ja po cichu liczę na synka, ale najważniejsze by zdrowe było, kochać będę tak samo :)
    Zobaczymy czy się sprawdzi z chińskiego kalendarza i wróżenia obrączką wychodziło mi, że będą 2 córy :P

Mój synio ma 3,5 latka, ostatnio coś mu się porobiło i zamiast do ubikacji to sikal po ścianie. Za którymś razem nakrzyczałam na niego, że tak nie wolno i ma patrzeć jak sika i gdzie sika, a on na to: mamusiu, ja patrzę gdzie sikam, ale mój siusiak nie patrzy...

Tak to jest z tymi facetami ;-)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziura12 wrote:

Trafiłam dwa razy na takich "lekarzy", od razu szukałam innego... Tobie też radzę zmienić lekarza na innego. Szkoda tylko Twojego zdrowia i nerwów kochana. Niestety coraz więcej jest takich lekarzy a dobrych z powołania to ze świeczką szukać...

l22nhdgen92nqanl.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziura jak najszybciej idź do innego ginekologa. Normalnie bym tą babe zaskarżyła gdzieś :/

ckaidqk34aroni5a.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:

Ja od dwóch miesięcy biorę dawkę 400 mg i gin kazał brać dalej - według niego przydaje się, bo redukuje ewentualne skurcze. Ja zaczęłam brać z powodu silnych skurczów w nocy - co prawda nóg ;) - i drżenia powiek. Na razie kazał brać, więc biorę :) Ważne tylko, żeby nie brać razem z wit. prenatalnymi, tylko przynajmniej 2-3 godziny przerwy. Taką dużą dawkę możesz brać podczas jedzenia, bo może Cie lekko mdlić po niej.

KgXdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdzę sobie podpis :)

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz chyba tez wolalby druga corke,obawia sie ze sladnie na niego cale toaletowanie..ubikacje publiczne i wogole ;) i pewnie ma racje hehe

0MPT.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziura12 wrote:
    Zatkalo mnie... Idz koniecznie do innego ginekologa a najlepiej faceta! Babki przewaznie sa takie zarozumiale i bez jakichkolwiek uczuc do pacjentki z problemem..

Leoparde lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara jakim prawem ona Cię tak potraktowała ? Powinnaś na nią złożyć skargę i zmienić lekarza. A ona w ogóle wie, że NIC przed Tobą nie może ukrywać i zatrzymywać dla siebie ??? Ja w pierwszej ciąży brałam asperginian, teraz piję magnez forte w tabletkach. Magnez tak samo można przedawkować, dlatego zaleca się go brać pod kontrolą lekarza :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam ( i to przez własne doświadczenia), że gin płci męskiej jest delikatniejszy i bardziej wyrozumiały. Zmień ginekologa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 19:28

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ