X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    Ja od dwóch miesięcy biorę dawkę 400 mg i gin kazał brać dalej - według niego przydaje się, bo redukuje ewentualne skurcze. Ja zaczęłam brać z powodu silnych skurczów w nocy - co prawda nóg ;) - i drżenia powiek. Na razie kazał brać, więc biorę :) Ważne tylko, żeby nie brać razem z wit. prenatalnymi, tylko przynajmniej 2-3 godziny przerwy. Taką dużą dawkę możesz brać podczas jedzenia, bo może Cie lekko mdlić po niej.
    Ah tak? Dziekuje za informacje ;D jadlam ostatni raz o 14 - brak apetytu. A teraz leze bo mi zle ... Teraz wiem czemu ;D
    No ja biore wit o 12:01 jak budzik zadzwoni. A magnes mam rano i wieczorem jak progesteron.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Tez uważam ( i to z własnego doświadczenia), że gin płci męskiej jest delikatniejszy i bardziej wyrozumiały. Zmień ginekologa!
    Popieram, ja chodzę tylko do facetów, lkobiety mnie tak badały w ciąży, że przez nie krwawiłam i wszystko mnie bolało. A mój w dodatku jest przystojny :D

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 11 lipca, na marginesie ja i mój mąż też jesteśmy z lipca i mamy rocznicę ślubu w lipcu :)
    rosax3 ja też mam właśnie bóle brzucha, takie okresowe.. Niepokoi mnie to i sama nie wiem, czy wziąć na własną rękę jakąś nospe czy właśnie magnez...

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustawiłam sobie różowy suwaczek by wywołać wilka z lasu i była dziewczynka ;) Ale chlopiec też by mogł być :). Ciekawe czy będziemy na grupie mieć blizniaki. :)
    Nudzi mi się i tak czytam pół dnia o ciążach :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Aleście się naprodukowały - ciężko nadrobić, i tak jestem do tyłu jakieś 20 stron :D
    Madziura - współczuję wizyty. Ja bym się chyba popłakała na Twoim miejscu. No i natychmiast zmień lekarza, szkoda Twoich nerwów i zdrowia. Głupia krowa :/ raz trafiłam na taką, z podobnym podejściem - w szpitalu, przy poronieniu. Możecie się domyślić, jak się czułam, jak mi mówiła że mam nie ryczeć i nie przeżywać. :/
    MamaAna - fajnie, że nadrobiłaś listę. Ja nie miałabym na to siły. Od poniedziałku męczą mnie tak mocne mdłości i wymioty (te drugie głównie rano zaraz po przebudzeniu i tak do 10-11) ale mdli mnie cały dzień praktycznie. Cały czas śpię albo leżę, nie mam na nic siły. Nawet otwierając lodówkę i czując zapachy, zaraz mnie naciąga. :( Ale cóż - dla Okruszka zniosę największe tortury..
    A co do liczenia wieku ciąży - jak byłam w poprzednią środę u gina to był 5t5d to położna wpisała mi w kartę ciąży 6 tydzień.

Trzymam dzieewczyny kciuki za bety, wizyty, wyniki. <3 i życze dobrego samopoczucia..

• Nicka789 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mam brac sam femibion natal 1 czy polecacie cos jeszcze? Co mam zrobic z tym magnezem ?

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax, Julian starszy jest od mojego Łukasza prawie o równy rok. Mój urodził się 6.11.2013 :)

rosax3 lubi tę wiadomość

• Dooti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisska14 wrote:
    Ustawiłam sobie różowy suwaczek by wywołać wilka z lasu i była dziewczynka ;) Ale chlopiec też by mogł być :). Ciekawe czy będziemy na grupie mieć blizniaki. :)
    Nudzi mi się i tak czytam pół dnia o ciążach :P

Triska, mój mąż jest z bliźniaków, moja teściowa też ma siostrę bliźniaczkę. Ja bym tam nic przeciwko nie miała, ale coś mi się wydaje że chyba nie tym razem ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kobietkę ginekologa- ale jest cudowna, bardzo opiekuńcza i troskliwa, wszystko dokładnie tłumaczy i siedzę w gabinecie ile trzeba (ale fakt, że zawsze ma opóźnienie straszne).
    Sama dużo przeszła, jak się popłakałam przy stracie poprzedniej ciąży to mnie przytuliła i opowiedziała po krótce swoją historię:) też czekała na bąbla 6 lat i ma go tylko jednego.

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • madziura12 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie teraz jak jakaś wariatka siejąca panikę i niezrównoważona. Niepotrzebnie poszłam do lekarza w przychodni. Może faktycznie powinnam trochę odpuścić ale człowiek nie potrafi bo się przejmuje 7 miesięcy starań i chcę żeby po prostu wszystko było dobrze.

Starania od 05.2016
    AMH 0,2
    10.11.2016 ciąża biochemiczna
    4 IUI - nieudane :(
    2021 powrót po przerwie
    29.03 stymulacja do IVF i zero komórek
    08. 2021 Zmiana kliniki na Krakovi
    09.2021 punkcja i transfer
    10.2021 mamy swoje szczęście ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chłopak strasznie nastawia się na dziewczynkę, jako powód podaje to że kupienie mini-motoru i pełnego stroju dla 3 letniej dziewczynki jest fajniejsze niż dla chłopca :D

Leoparde lubi tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    ja mam kobietkę ginekologa- ale jest cudowna, bardzo opiekuńcza i troskliwa, wszystko dokładnie tłumaczy i siedzę w gabinecie ile trzeba (ale fakt, że zawsze ma opóźnienie straszne).
    Sama dużo przeszła, jak się popłakałam przy stracie poprzedniej ciąży to mnie przytuliła i opowiedziała po krótce swoją historię:) też czekała na bąbla 6 lat i ma go tylko jednego.

I to jest ginekolog z powołania! Ciesze się że jeszcze tacy są.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAna wrote:
    ale super dużo nas, obyśmy wszystkie tu zostały :) :) Tak bardzo się cieszę

Zoja lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM - przybij piatke. Mam taka sama ginke :) nie zbywa, wszystko na spokojnie wytlumaczy. Jak dla mnie Aniol nie kobieta

DTEM lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Kornela Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć.
    Po 4 latach taran dzisiaj zobaczyłam serduszko, udało się naturalnie, wcześniej miałam 4x in vitro i nic. To cud. Czy są tu jeszcze jakieś dziewczyny które miały ivf i się udało albo tak jak ja, że ivf się nie udało a zdarzył się naturalny cud??

megi78, Junioer, sisi, Nicka789, rosax3, Leoparde, Nalunia, Zoja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    Jestem z Wrocławia. Pewnie miejsc gdzie wykonuja takie USG jest mnóstwo ale lekarz polecił mi to:
    http://www.dcg.wroclaw.pl/cennik-badan-prenatalnych-wroclaw.html

Również planuję tam robić badania prenatalne. A koszt to niecałe 500 zł ;) (USG i krew)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 19:55

Zoja lubi tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zauważyłam, że mój suwaczek ciążowy też w różu więc może też dziewucha!!!
    Choć myw sumie mamy komplet więc co będzie to będxie byleby zdrowe było!!!!

Zoja lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    DTEM - przybij piatke. Mam taka sama ginke :) nie zbywa, wszystko na spokojnie wytlumaczy. Jak dla mnie Aniol nie kobieta
    Przybijam!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Mój synio ma 3,5 latka, ostatnio coś mu się porobiło i zamiast do ubikacji to sikal po ścianie. Za którymś razem nakrzyczałam na niego, że tak nie wolno i ma patrzeć jak sika i gdzie sika, a on na to: mamusiu, ja patrzę gdzie sikam, ale mój siusiak nie patrzy...

Tak to jest z tymi facetami ;-)
    Hehehe z oim synem było podobnie tylko on jakoś tak sikał, że ja przez bardzo długi czas myślałam, że mi muszla przecieka bo na dole były często mokre plamy :)

Leoparde lubi tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi na powiekach strasznie skóra się łuszczy od rana, boli i szczypie. Pierwszy raz mam takie coś :(

Madziura co za babsko, zmieniaj szybko bo najważniejsze byś dobrze się czuła i bezpiecznie przy swoim ginku.

Co do magnezu to biorę dawkę 475g bo miałam silne skurcze i pije kawę ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ