X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    Ja od dwóch miesięcy biorę dawkę 400 mg i gin kazał brać dalej - według niego przydaje się, bo redukuje ewentualne skurcze. Ja zaczęłam brać z powodu silnych skurczów w nocy - co prawda nóg ;) - i drżenia powiek. Na razie kazał brać, więc biorę :) Ważne tylko, żeby nie brać razem z wit. prenatalnymi, tylko przynajmniej 2-3 godziny przerwy. Taką dużą dawkę możesz brać podczas jedzenia, bo może Cie lekko mdlić po niej.
    Ah tak? Dziekuje za informacje ;D jadlam ostatni raz o 14 - brak apetytu. A teraz leze bo mi zle ... Teraz wiem czemu ;D
    No ja biore wit o 12:01 jak budzik zadzwoni. A magnes mam rano i wieczorem jak progesteron.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Tez uważam ( i to z własnego doświadczenia), że gin płci męskiej jest delikatniejszy i bardziej wyrozumiały. Zmień ginekologa!
    Popieram, ja chodzę tylko do facetów, lkobiety mnie tak badały w ciąży, że przez nie krwawiłam i wszystko mnie bolało. A mój w dodatku jest przystojny :D

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 11 lipca, na marginesie ja i mój mąż też jesteśmy z lipca i mamy rocznicę ślubu w lipcu :)
    rosax3 ja też mam właśnie bóle brzucha, takie okresowe.. Niepokoi mnie to i sama nie wiem, czy wziąć na własną rękę jakąś nospe czy właśnie magnez...

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustawiłam sobie różowy suwaczek by wywołać wilka z lasu i była dziewczynka ;) Ale chlopiec też by mogł być :). Ciekawe czy będziemy na grupie mieć blizniaki. :)
    Nudzi mi się i tak czytam pół dnia o ciążach :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Aleście się naprodukowały - ciężko nadrobić, i tak jestem do tyłu jakieś 20 stron :D
    Madziura - współczuję wizyty. Ja bym się chyba popłakała na Twoim miejscu. No i natychmiast zmień lekarza, szkoda Twoich nerwów i zdrowia. Głupia krowa :/ raz trafiłam na taką, z podobnym podejściem - w szpitalu, przy poronieniu. Możecie się domyślić, jak się czułam, jak mi mówiła że mam nie ryczeć i nie przeżywać. :/
    MamaAna - fajnie, że nadrobiłaś listę. Ja nie miałabym na to siły. Od poniedziałku męczą mnie tak mocne mdłości i wymioty (te drugie głównie rano zaraz po przebudzeniu i tak do 10-11) ale mdli mnie cały dzień praktycznie. Cały czas śpię albo leżę, nie mam na nic siły. Nawet otwierając lodówkę i czując zapachy, zaraz mnie naciąga. :( Ale cóż - dla Okruszka zniosę największe tortury..
    A co do liczenia wieku ciąży - jak byłam w poprzednią środę u gina to był 5t5d to położna wpisała mi w kartę ciąży 6 tydzień.

Trzymam dzieewczyny kciuki za bety, wizyty, wyniki. <3 i życze dobrego samopoczucia..

• Nicka789 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mam brac sam femibion natal 1 czy polecacie cos jeszcze? Co mam zrobic z tym magnezem ?

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax, Julian starszy jest od mojego Łukasza prawie o równy rok. Mój urodził się 6.11.2013 :)

rosax3 lubi tę wiadomość

• Dooti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisska14 wrote:
    Ustawiłam sobie różowy suwaczek by wywołać wilka z lasu i była dziewczynka ;) Ale chlopiec też by mogł być :). Ciekawe czy będziemy na grupie mieć blizniaki. :)
    Nudzi mi się i tak czytam pół dnia o ciążach :P

Triska, mój mąż jest z bliźniaków, moja teściowa też ma siostrę bliźniaczkę. Ja bym tam nic przeciwko nie miała, ale coś mi się wydaje że chyba nie tym razem ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kobietkę ginekologa- ale jest cudowna, bardzo opiekuńcza i troskliwa, wszystko dokładnie tłumaczy i siedzę w gabinecie ile trzeba (ale fakt, że zawsze ma opóźnienie straszne).
    Sama dużo przeszła, jak się popłakałam przy stracie poprzedniej ciąży to mnie przytuliła i opowiedziała po krótce swoją historię:) też czekała na bąbla 6 lat i ma go tylko jednego.

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • madziura12 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie teraz jak jakaś wariatka siejąca panikę i niezrównoważona. Niepotrzebnie poszłam do lekarza w przychodni. Może faktycznie powinnam trochę odpuścić ale człowiek nie potrafi bo się przejmuje 7 miesięcy starań i chcę żeby po prostu wszystko było dobrze.

Starania od 05.2016
    AMH 0,2
    10.11.2016 ciąża biochemiczna
    4 IUI - nieudane :(
    2021 powrót po przerwie
    29.03 stymulacja do IVF i zero komórek
    08. 2021 Zmiana kliniki na Krakovi
    09.2021 punkcja i transfer
    10.2021 mamy swoje szczęście ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chłopak strasznie nastawia się na dziewczynkę, jako powód podaje to że kupienie mini-motoru i pełnego stroju dla 3 letniej dziewczynki jest fajniejsze niż dla chłopca :D

Leoparde lubi tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    ja mam kobietkę ginekologa- ale jest cudowna, bardzo opiekuńcza i troskliwa, wszystko dokładnie tłumaczy i siedzę w gabinecie ile trzeba (ale fakt, że zawsze ma opóźnienie straszne).
    Sama dużo przeszła, jak się popłakałam przy stracie poprzedniej ciąży to mnie przytuliła i opowiedziała po krótce swoją historię:) też czekała na bąbla 6 lat i ma go tylko jednego.

I to jest ginekolog z powołania! Ciesze się że jeszcze tacy są.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAna wrote:
    ale super dużo nas, obyśmy wszystkie tu zostały :) :) Tak bardzo się cieszę

Zoja lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM - przybij piatke. Mam taka sama ginke :) nie zbywa, wszystko na spokojnie wytlumaczy. Jak dla mnie Aniol nie kobieta

DTEM lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Kornela Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć.
    Po 4 latach taran dzisiaj zobaczyłam serduszko, udało się naturalnie, wcześniej miałam 4x in vitro i nic. To cud. Czy są tu jeszcze jakieś dziewczyny które miały ivf i się udało albo tak jak ja, że ivf się nie udało a zdarzył się naturalny cud??

megi78, Junioer, sisi, Nicka789, rosax3, Leoparde, Nalunia, Zoja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    Jestem z Wrocławia. Pewnie miejsc gdzie wykonuja takie USG jest mnóstwo ale lekarz polecił mi to:
    http://www.dcg.wroclaw.pl/cennik-badan-prenatalnych-wroclaw.html

Również planuję tam robić badania prenatalne. A koszt to niecałe 500 zł ;) (USG i krew)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 19:55

Zoja lubi tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zauważyłam, że mój suwaczek ciążowy też w różu więc może też dziewucha!!!
    Choć myw sumie mamy komplet więc co będzie to będxie byleby zdrowe było!!!!

Zoja lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    DTEM - przybij piatke. Mam taka sama ginke :) nie zbywa, wszystko na spokojnie wytlumaczy. Jak dla mnie Aniol nie kobieta
    Przybijam!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Mój synio ma 3,5 latka, ostatnio coś mu się porobiło i zamiast do ubikacji to sikal po ścianie. Za którymś razem nakrzyczałam na niego, że tak nie wolno i ma patrzeć jak sika i gdzie sika, a on na to: mamusiu, ja patrzę gdzie sikam, ale mój siusiak nie patrzy...

Tak to jest z tymi facetami ;-)
    Hehehe z oim synem było podobnie tylko on jakoś tak sikał, że ja przez bardzo długi czas myślałam, że mi muszla przecieka bo na dole były często mokre plamy :)

Leoparde lubi tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi na powiekach strasznie skóra się łuszczy od rana, boli i szczypie. Pierwszy raz mam takie coś :(

Madziura co za babsko, zmieniaj szybko bo najważniejsze byś dobrze się czuła i bezpiecznie przy swoim ginku.

Co do magnezu to biorę dawkę 475g bo miałam silne skurcze i pije kawę ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ