Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
SteveS wrote:Ja od dwóch miesięcy biorę dawkę 400 mg i gin kazał brać dalej - według niego przydaje się, bo redukuje ewentualne skurcze. Ja zaczęłam brać z powodu silnych skurczów w nocy - co prawda nóg - i drżenia powiek. Na razie kazał brać, więc biorę Ważne tylko, żeby nie brać razem z wit. prenatalnymi, tylko przynajmniej 2-3 godziny przerwy. Taką dużą dawkę możesz brać podczas jedzenia, bo może Cie lekko mdlić po niej.
No ja biore wit o 12:01 jak budzik zadzwoni. A magnes mam rano i wieczorem jak progesteron.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Leoparde wrote:Tez uważam ( i to z własnego doświadczenia), że gin płci męskiej jest delikatniejszy i bardziej wyrozumiały. Zmień ginekologa!
-
Ja mam termin na 11 lipca, na marginesie ja i mój mąż też jesteśmy z lipca i mamy rocznicę ślubu w lipcu
rosax3 ja też mam właśnie bóle brzucha, takie okresowe.. Niepokoi mnie to i sama nie wiem, czy wziąć na własną rękę jakąś nospe czy właśnie magnez... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Aleście się naprodukowały - ciężko nadrobić, i tak jestem do tyłu jakieś 20 stron
Madziura - współczuję wizyty. Ja bym się chyba popłakała na Twoim miejscu. No i natychmiast zmień lekarza, szkoda Twoich nerwów i zdrowia. Głupia krowa raz trafiłam na taką, z podobnym podejściem - w szpitalu, przy poronieniu. Możecie się domyślić, jak się czułam, jak mi mówiła że mam nie ryczeć i nie przeżywać.
MamaAna - fajnie, że nadrobiłaś listę. Ja nie miałabym na to siły. Od poniedziałku męczą mnie tak mocne mdłości i wymioty (te drugie głównie rano zaraz po przebudzeniu i tak do 10-11) ale mdli mnie cały dzień praktycznie. Cały czas śpię albo leżę, nie mam na nic siły. Nawet otwierając lodówkę i czując zapachy, zaraz mnie naciąga. Ale cóż - dla Okruszka zniosę największe tortury..
A co do liczenia wieku ciąży - jak byłam w poprzednią środę u gina to był 5t5d to położna wpisała mi w kartę ciąży 6 tydzień.
Trzymam dzieewczyny kciuki za bety, wizyty, wyniki. i życze dobrego samopoczucia.. -
nick nieaktualny
-
Trisska14 wrote:Ustawiłam sobie różowy suwaczek by wywołać wilka z lasu i była dziewczynka Ale chlopiec też by mogł być . Ciekawe czy będziemy na grupie mieć blizniaki.
Nudzi mi się i tak czytam pół dnia o ciążach
Triska, mój mąż jest z bliźniaków, moja teściowa też ma siostrę bliźniaczkę. Ja bym tam nic przeciwko nie miała, ale coś mi się wydaje że chyba nie tym razemNasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
ja mam kobietkę ginekologa- ale jest cudowna, bardzo opiekuńcza i troskliwa, wszystko dokładnie tłumaczy i siedzę w gabinecie ile trzeba (ale fakt, że zawsze ma opóźnienie straszne).
Sama dużo przeszła, jak się popłakałam przy stracie poprzedniej ciąży to mnie przytuliła i opowiedziała po krótce swoją historię też czekała na bąbla 6 lat i ma go tylko jednego. -
Czuje sie teraz jak jakaś wariatka siejąca panikę i niezrównoważona. Niepotrzebnie poszłam do lekarza w przychodni. Może faktycznie powinnam trochę odpuścić ale człowiek nie potrafi bo się przejmuje 7 miesięcy starań i chcę żeby po prostu wszystko było dobrze.Starania od 05.2016
AMH 0,2
10.11.2016 ciąża biochemiczna
4 IUI - nieudane
2021 powrót po przerwie
29.03 stymulacja do IVF i zero komórek
08. 2021 Zmiana kliniki na Krakovi
09.2021 punkcja i transfer
10.2021 mamy swoje szczęście ❤️ -
nick nieaktualny
-
DTEM wrote:ja mam kobietkę ginekologa- ale jest cudowna, bardzo opiekuńcza i troskliwa, wszystko dokładnie tłumaczy i siedzę w gabinecie ile trzeba (ale fakt, że zawsze ma opóźnienie straszne).
Sama dużo przeszła, jak się popłakałam przy stracie poprzedniej ciąży to mnie przytuliła i opowiedziała po krótce swoją historię też czekała na bąbla 6 lat i ma go tylko jednego.
I to jest ginekolog z powołania! Ciesze się że jeszcze tacy są.
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć.
Po 4 latach taran dzisiaj zobaczyłam serduszko, udało się naturalnie, wcześniej miałam 4x in vitro i nic. To cud. Czy są tu jeszcze jakieś dziewczyny które miały ivf i się udało albo tak jak ja, że ivf się nie udało a zdarzył się naturalny cud??megi78, Junioer, sisi, Nicka789, rosax3, Leoparde, Nalunia, Zoja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZoja wrote:Jestem z Wrocławia. Pewnie miejsc gdzie wykonuja takie USG jest mnóstwo ale lekarz polecił mi to:
http://www.dcg.wroclaw.pl/cennik-badan-prenatalnych-wroclaw.html
Również planuję tam robić badania prenatalne. A koszt to niecałe 500 zł (USG i krew)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 19:55
Zoja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeoparde wrote:Mój synio ma 3,5 latka, ostatnio coś mu się porobiło i zamiast do ubikacji to sikal po ścianie. Za którymś razem nakrzyczałam na niego, że tak nie wolno i ma patrzeć jak sika i gdzie sika, a on na to: mamusiu, ja patrzę gdzie sikam, ale mój siusiak nie patrzy...
Tak to jest z tymi facetamiLeoparde lubi tę wiadomość
-
A mi na powiekach strasznie skóra się łuszczy od rana, boli i szczypie. Pierwszy raz mam takie coś
Madziura co za babsko, zmieniaj szybko bo najważniejsze byś dobrze się czuła i bezpiecznie przy swoim ginku.
Co do magnezu to biorę dawkę 475g bo miałam silne skurcze i pije kawę