LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny, w takim razie dokupie kilka tetrowych pieluch. Zastanawiam się jeszcze czy trzeba wyparzac te nakładki na sutki do karmienia? Czy jak wypakuje z paczki to mogę śmiało używać? nic nie jest napisane czy są sterylne.
Mój mąż w końcu wziął się za remont korytarza, a już się bałam że do porodu nic nie ruszy do przodu, kupiliśmy też nowa kuchenke bo w stara była chyba starsza ode mnie, jednak dziecko to dobra motywacja do zmianWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:57
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
magdis wrote:dziewczynki, mam pytanie co do ruchów waszych szkrabów. Czujecie czasem takie jakby drgania/wibrowania w brzuszkach? Ja często mam takie odczucie jakby dziecko się trzęsło, coś jak trzepot skrzydełek koliberka, trwa to najwyżej parę sekund ale w ciągu dnia powtarza się co najmniej kilka razy. Na paru forach znalazłam że dziewczyny pisały że też takie coś miały i z dzieciakami ok, ale ja cały czas mam z tyłu głowy taki niepokój że to jakieś drgawki, padaczki czy coś. Nie przypominam sobie z pierwszej ciąży czegoś takiego
To wyglada na czkawkęmoje chlopaki maja tak po kilka razy dziennie
nie martw sie.
Nalia Ty tez nie martw sie bo jak widac i sprzet i czlowiek moze nie tak obmierzyc. Mi wczoraj lekarka w sxpitalu pokazala jak przesuwajac glowiece o doslownie milimetr czy dwa zmienia sie waga...zmiana byla o ponad 300 gramow! -
Loczek my kupilismy Thomson TDT 8806 i też na poczatku pokazywał głupoty bo mimo to że go skalibrowalismy to za kazdym razem inna temperatura. Okazało sie że winą za to były lipne baterie - zwykłe z Castoramy bo akurat innych nie mielismy w domu. Dopiero jak zmienilismy baterie na duracell to temperature pokazuje idealnie
moze u Ciebie bedzie podobny problem.
-
Magia wrote:Hej, jesli jest mozliwosc zeby mnie nie usuwac z pierwszej strony... bo ja tu jestem tylko nie piszę zbyt duzo... bede wdzieczna
16 lipca, dziewczynka, Julka, Gdansk
Dziekuje
Magia, pisz tez i tutaj nie tylko na drugim lipcowymTrzymalam za Ciebie kciuki jak mialas badania ,pamietam Ciebie.
Magia lubi tę wiadomość
-
Britty wrote:Właśnie dziewczyny chciałam was się spytać czym tak w zasadzie różni się pielucha flanelowa od tetrowej i czy jedną i drugą jest konieczna? Ja ostatnio prałam w 30 stopniach i prasowalam ale jak mała się urodzi to myślałalam żeby włączać ten program antyalergiczny ale czy to faktycznie tak działa? ;-p
Britty lubi tę wiadomość
-
Co do tsh to mi tak skakało ostatnio. Robię co wizytę łącznie z ft4. Wcześniej brałam 25 a teraz 50. Tydzień temu miałam tsh 1,23 więc ładnie bo miesiąc temu (na dawce 25) skoczyło mi do 3,02.
Ja wszystko wyparzam. Tzn przelewam wrzątkiem. Nie gotuję, nie moczę, nie kupuję sterylizatorakatka84 lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:Co do tsh to mi tak skakało ostatnio. Robię co wizytę łącznie z ft4. Wcześniej brałam 25 a teraz 50. Tydzień temu miałam tsh 1,23 więc ładnie bo miesiąc temu (na dawce 25) skoczyło mi do 3,02.
Ja wszystko wyparzam. Tzn przelewam wrzątkiem. Nie gotuję, nie moczę, nie kupuję sterylizatora
Tsh ladnie Ci sie obnizylo.
Tez przelewam wrzątkiem.Urszulka89 lubi tę wiadomość
-
Melbusia
U mnie termin zostaje bez zmian, będzie dziewczynka NatalkaA miasto Łódź, jeżeli będzie wpisywane.
Loczek
Ja w ciąży z Antosie kupiłam termometr bezdotykowy Microlife NC150 i polecam, do tej pory używam i dla Natalki też będzie.
Ja już mam wszystko wyprane, wyprasowane i poukładane w szafie, wzięłam się za to na początku maja bo później nie wiem czy bym miała siły stać nad żelazkiem
A jeżeli chodzi o sterylizator to uważam że jest niepotrzebny. Na początku wrzuciłam smoczki itp do garnka z gotującą wodą na kilka minut a później już tylko przelewałam wrzątkiem i to wystarczyło.
-
Dzień dobrykatka84 wrote:Mam pytanko do dziewcząt z niedoczynnością, czy Wam też wzrasta teraz TSH? biorę eutyrox50, TSH ładnie spadło po miesiącu brania hormonu. Teraz minęło kolejne 1,5 miesiąca i TSH 2,98? Umówię się do endokrynologa, tylko pytanko czy to normalne w III trymestrze, by tak wzrosło?
Kaktus93 wrote:Mnie w ogóle nie ma na liście, więc bardzo proszę o dopisanietermin na 27 czerwca, będzie dziewczynka-Marysia
Sunset - gratuluję udanej wizyty
Nalia - jestem pewna, że będzie wszystko ok
Ja kilka prań już zrobiłam, włączyłam program dziecięcy ale zmieniłam temperaturę z 90 na 40 stopni, wszystko w proszkach i płynie lovela, pozniej prasowanie. Wydaje mi się, że to powinno wystarczyć
Co do pieluch, mam dwa rodzaje teatry-jedne bardzo cieniutkie ale większość wzięłam takich mocniejszych, grubszych, o gramaturze 170g bodajże i są naprawdę super. Flanelki mam chyba z 4 sztuki, są na pewno milsze w dotyku, ale będą pewnie używane doraźnie. Idą do mnie jeszcze pieluchy bambusowe które są dla mnie strzałem w dziesiątkę, istne cudo
Moja torba do szpitala jest od jakiegoś czasu w połowie tylko spakowana, muszę się wziąć za to, bo czas goni..
Dziś właśnie skończyłam ostatnią serię prasowania - w końcu.
Co do pieluszek to ja mam ok 20 szt tetry (do tzw brudnej roboty), 3 flanelowe, 3 muślinowe i 2 bambusowe. W bambusie jestem dosłownie zakochana - będzie służył jako kocyk na upalne dni, szczególnie, że jedną pieluszkę wzięłam ogromną
magdis wrote:dziewczynki, mam pytanie co do ruchów waszych szkrabów. Czujecie czasem takie jakby drgania/wibrowania w brzuszkach? Ja często mam takie odczucie jakby dziecko się trzęsło, coś jak trzepot skrzydełek koliberka, trwa to najwyżej parę sekund ale w ciągu dnia powtarza się co najmniej kilka razy. Na paru forach znalazłam że dziewczyny pisały że też takie coś miały i z dzieciakami ok, ale ja cały czas mam z tyłu głowy taki niepokój że to jakieś drgawki, padaczki czy coś. Nie przypominam sobie z pierwszej ciąży czegoś takiego
katka84, magdis lubią tę wiadomość