WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Britty Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, w takim razie dokupie kilka tetrowych pieluch. Zastanawiam się jeszcze czy trzeba wyparzac te nakładki na sutki do karmienia? Czy jak wypakuje z paczki to mogę śmiało używać? nic nie jest napisane czy są sterylne.

Mój mąż w końcu wziął się za remont korytarza, a już się bałam że do porodu nic nie ruszy do przodu, kupiliśmy też nowa kuchenke bo w stara była chyba starsza ode mnie, jednak dziecko to dobra motywacja do zmian ;-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:57

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach wszystko wyparzyc/wygotować w garnku, włącznie z osłonkami na sutki :) nie kupuje żadnej specjalnej wyparzarki.

Britty lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    dziewczynki, mam pytanie co do ruchów waszych szkrabów. Czujecie czasem takie jakby drgania/wibrowania w brzuszkach? Ja często mam takie odczucie jakby dziecko się trzęsło, coś jak trzepot skrzydełek koliberka, trwa to najwyżej parę sekund ale w ciągu dnia powtarza się co najmniej kilka razy. Na paru forach znalazłam że dziewczyny pisały że też takie coś miały i z dzieciakami ok, ale ja cały czas mam z tyłu głowy taki niepokój że to jakieś drgawki, padaczki czy coś. Nie przypominam sobie z pierwszej ciąży czegoś takiego

To wyglada na czkawkę :) moje chlopaki maja tak po kilka razy dziennie :) nie martw sie.
    Nalia Ty tez nie martw sie bo jak widac i sprzet i czlowiek moze nie tak obmierzyc. Mi wczoraj lekarka w sxpitalu pokazala jak przesuwajac glowiece o doslownie milimetr czy dwa zmienia sie waga...zmiana byla o ponad 300 gramow!

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam pytanie - w jakie termometry się zaopatrzyłyście? U nas jakaś masakra, dostałam termometr bezdotykowy ale takie głupoty wyświetla że tragedia...

qb3cp07w5ku95ses.png

Wysłany: 17 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek my kupilismy Thomson TDT 8806 i też na poczatku pokazywał głupoty bo mimo to że go skalibrowalismy to za kazdym razem inna temperatura. Okazało sie że winą za to były lipne baterie - zwykłe z Castoramy bo akurat innych nie mielismy w domu. Dopiero jak zmienilismy baterie na duracell to temperature pokazuje idealnie :) moze u Ciebie bedzie podobny problem.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Hej! Mam pytanie - w jakie termometry się zaopatrzyłyście? U nas jakaś masakra, dostałam termometr bezdotykowy ale takie głupoty wyświetla że tragedia...

Ja mam brauna i jestem zadowolona: )

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Hej, jesli jest mozliwosc zeby mnie nie usuwac z pierwszej strony... bo ja tu jestem tylko nie piszę zbyt duzo... bede wdzieczna

16 lipca, dziewczynka, Julka, Gdansk

Dziekuje

Magia, pisz tez i tutaj nie tylko na drugim lipcowym :) Trzymalam za Ciebie kciuki jak mialas badania ,pamietam Ciebie.

Magia lubi tę wiadomość

• daga :) Znajoma

Wysłany: 17 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie nie usuwać z pierwszej strony termin pozostaje bez zmian, będzie dziewczynka Oliwia. Nie mam za bardzo czasu, żeby pisać ale staram się was czytać na bieżąco.

f2w3gywltyzzvlig.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Właśnie dziewczyny chciałam was się spytać czym tak w zasadzie różni się pielucha flanelowa od tetrowej i czy jedną i drugą jest konieczna? Ja ostatnio prałam w 30 stopniach i prasowalam ale jak mała się urodzi to myślałalam żeby włączać ten program antyalergiczny ale czy to faktycznie tak działa? ;-p
    Jak dla mnie tetra jest lepsza. Jakoś bardziej chłonna i wogóle. Używałam ich do karmienia najczęściej albo jak się ulewało. Flanelki miałam chyba 3. W lecie taką przykryłam młodą. Brałam do lekarza zamiast tetry czy jak gdzieś jechaliśmy.

Britty lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetra bardziej chlonna to fakt :)

Britty lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tsh to mi tak skakało ostatnio. Robię co wizytę łącznie z ft4. Wcześniej brałam 25 a teraz 50. Tydzień temu miałam tsh 1,23 więc ładnie bo miesiąc temu (na dawce 25) skoczyło mi do 3,02.

Ja wszystko wyparzam. Tzn przelewam wrzątkiem. Nie gotuję, nie moczę, nie kupuję sterylizatora :)

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Co do tsh to mi tak skakało ostatnio. Robię co wizytę łącznie z ft4. Wcześniej brałam 25 a teraz 50. Tydzień temu miałam tsh 1,23 więc ładnie bo miesiąc temu (na dawce 25) skoczyło mi do 3,02.

Ja wszystko wyparzam. Tzn przelewam wrzątkiem. Nie gotuję, nie moczę, nie kupuję sterylizatora :)

Tsh ladnie Ci sie obnizylo.
    Tez przelewam wrzątkiem.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia
    U mnie termin zostaje bez zmian, będzie dziewczynka Natalka :) A miasto Łódź, jeżeli będzie wpisywane.

Loczek
    Ja w ciąży z Antosie kupiłam termometr bezdotykowy Microlife NC150 i polecam, do tej pory używam i dla Natalki też będzie.

Ja już mam wszystko wyprane, wyprasowane i poukładane w szafie, wzięłam się za to na początku maja bo później nie wiem czy bym miała siły stać nad żelazkiem ;)
    A jeżeli chodzi o sterylizator to uważam że jest niepotrzebny. Na początku wrzuciłam smoczki itp do garnka z gotującą wodą na kilka minut a później już tylko przelewałam wrzątkiem i to wystarczyło.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 17 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmotywowałyście mnie i jestem po wstepnej segregacji ubranek. Jestem przerażona ich ilością, chyba przesadziłam z zakupami ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dziewczyny zmotywowałyście mnie i jestem po wstepnej segregacji ubranek. Jestem przerażona ich ilością, chyba przesadziłam z zakupami ;)

Hehehe :) zakupoholiczka ;)

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza strona zaktualizowana zgodnie z tym co napiałyście, ale jeszcze się upewnijcie, że jest ok :-) czekam na pozostałe aktualizacje ;-)

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    katka84 wrote:
    Mam pytanko do dziewcząt z niedoczynnością, czy Wam też wzrasta teraz TSH? biorę eutyrox50, TSH ładnie spadło po miesiącu brania hormonu. Teraz minęło kolejne 1,5 miesiąca i TSH 2,98? Umówię się do endokrynologa, tylko pytanko czy to normalne w III trymestrze, by tak wzrosło?
    Ja zaczynałam ciążę biorąc euthyrox 25, a koniec końców biorę euthyrox 100. Ładnie mi spadło, ale przez pewien czas miałam sukcesywnie podnoszoną dawkę. Na ostatniej wizycie (niecały miesiąc temu) endokrynolog troszkę zmniejszył mi dawkę i mam powtórzyć badania ok 35tc - czyli wychodzi na to, że na końcówce mi nie rośnie :)

Kaktus93 wrote:
    Mnie w ogóle nie ma na liście, więc bardzo proszę o dopisanie :) termin na 27 czerwca, będzie dziewczynka-Marysia :)
    Sunset - gratuluję udanej wizyty :)
    Nalia - jestem pewna, że będzie wszystko ok :)
    Ja kilka prań już zrobiłam, włączyłam program dziecięcy ale zmieniłam temperaturę z 90 na 40 stopni, wszystko w proszkach i płynie lovela, pozniej prasowanie. Wydaje mi się, że to powinno wystarczyć :)
    Co do pieluch, mam dwa rodzaje teatry-jedne bardzo cieniutkie ale większość wzięłam takich mocniejszych, grubszych, o gramaturze 170g bodajże i są naprawdę super. Flanelki mam chyba z 4 sztuki, są na pewno milsze w dotyku, ale będą pewnie używane doraźnie. Idą do mnie jeszcze pieluchy bambusowe które są dla mnie strzałem w dziesiątkę, istne cudo :)
    Moja torba do szpitala jest od jakiegoś czasu w połowie tylko spakowana, muszę się wziąć za to, bo czas goni.. :)
    Ja też prałam w 40st, ale nie dodawałam płynu do płukania.
    Dziś właśnie skończyłam ostatnią serię prasowania - w końcu.

Co do pieluszek to ja mam ok 20 szt tetry (do tzw brudnej roboty), 3 flanelowe, 3 muślinowe i 2 bambusowe. W bambusie jestem dosłownie zakochana - będzie służył jako kocyk na upalne dni, szczególnie, że jedną pieluszkę wzięłam ogromną

magdis wrote:
    dziewczynki, mam pytanie co do ruchów waszych szkrabów. Czujecie czasem takie jakby drgania/wibrowania w brzuszkach? Ja często mam takie odczucie jakby dziecko się trzęsło, coś jak trzepot skrzydełek koliberka, trwa to najwyżej parę sekund ale w ciągu dnia powtarza się co najmniej kilka razy. Na paru forach znalazłam że dziewczyny pisały że też takie coś miały i z dzieciakami ok, ale ja cały czas mam z tyłu głowy taki niepokój że to jakieś drgawki, padaczki czy coś. Nie przypominam sobie z pierwszej ciąży czegoś takiego
    Ja mam! też się trochę tym stresowałam - gdzieś czytałam, że to efekt jeszcze nie w pełni rozwiniętego układu nerwowego, ale podobno jest to dobry znak i nie ma czym się przejmować:)

katka84, magdis lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pierwsza strona zaktualizowana zgodnie z tym co napiałyście, ale jeszcze się upewnijcie, że jest ok :-) czekam na pozostałe aktualizacje ;-)
    Melbusia, mi możesz dodać informację, że będzie chłopiec :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f0ec192243d.jpg
    na 62

katka84, MałaCzarna1988, Urszulka89, dżelka, PixiDixi, Vanilka, marta258, magdis, kejt0192 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e6159d82ac9.jpg
    na 56 :-)

katka84, MałaCzarna1988, karolcia87, dżelka, Mmargotka, magdis, kejt0192 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ