LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie termin na 1 lipca się zmienił i będzie Filip
Co do torby, to juz w 90% mam spakowaną, brakuje pieluch tetrowych i biustonoszy, bo tego nie mam kupionegono i mam liste z rzeczami do spakowania "na gorąco" przed wyjsciem, czyli dokumenty, wyniki, telefon, ładowarka, okulary (niestety w soczewkach nie można rodzić
)
-
Mam pytanko do dziewcząt z niedoczynnością, czy Wam też wzrasta teraz TSH? biorę eutyrox50, TSH ładnie spadło po miesiącu brania hormonu. Teraz minęło kolejne 1,5 miesiąca i TSH 2,98? Umówię się do endokrynologa, tylko pytanko czy to normalne w III trymestrze, by tak wzrosło?
-
katka84 wrote:Mam pytanko do dziewcząt z niedoczynnością, czy Wam też wzrasta teraz TSH? biorę eutyrox50, TSH ładnie spadło po miesiącu brania hormonu. Teraz minęło kolejne 1,5 miesiąca i TSH 2,98? Umówię się do endokrynologa, tylko pytanko czy to normalne w III trymestrze, by tak wzrosło?
katka84 lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Pielucha flanelowa na pewno jest milsza dla malucha a tetra to tetra
tetra bedzie mi służyć do wycierania buźki, własnego mleka, na odbicie a flanela jak bede go gdzies kłaść np na przewijak jak bede miala 2 prześcieradła na przewijak zabrudzone.
Britty lubi tę wiadomość
-
Ja od poczatku ciazy borykam sie z niedoczynnoscia tarczycy. Na poczatku przyjmowałam euthyrox 25 teraz w 3 trymestrze dostałam euthyrox 50 bo wartość tsh 2,11 i ft4 nie takie jakie powinno byc. Endokrynolog zwracal mi uwage że wartosc tsh podczas zazywania euthyroxu nie powinna przekraczac wartosci 2,0.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:18
-
Mnie w ogóle nie ma na liście, więc bardzo proszę o dopisanie
termin na 27 czerwca, będzie dziewczynka-Marysia
Sunset - gratuluję udanej wizyty
Nalia - jestem pewna, że będzie wszystko ok
Ja kilka prań już zrobiłam, włączyłam program dziecięcy ale zmieniłam temperaturę z 90 na 40 stopni, wszystko w proszkach i płynie lovela, pozniej prasowanie. Wydaje mi się, że to powinno wystarczyć
Co do pieluch, mam dwa rodzaje teatry-jedne bardzo cieniutkie ale większość wzięłam takich mocniejszych, grubszych, o gramaturze 170g bodajże i są naprawdę super. Flanelki mam chyba z 4 sztuki, są na pewno milsze w dotyku, ale będą pewnie używane doraźnie. Idą do mnie jeszcze pieluchy bambusowe które są dla mnie strzałem w dziesiątkę, istne cudo
Moja torba do szpitala jest od jakiegoś czasu w połowie tylko spakowana, muszę się wziąć za to, bo czas goni..sunset lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój termin jest bez zmian na 21 lipca. Będę mieć chłopca więc na niebiesko proszę.
Moja torba do szpitala to pieśń przyszłości o ile dla dziecko mniej wiecej wszystko mam to o sobie jeszcze nie pomyślałam. Będę ją pakować jak dotrwam do bezpiecznego 38 tygodnia.
Mam dzisiaj wizyte w gabinecie położnej środowiskowej. Miałyście coś takiego ? Czego mogę się po tym spodziewać? -
MałaCzarna1988 wrote:Ja od poczatku ciazy borykam sie z niedoczynnoscia tarczycy. Na poczatku przyjmowałam euthyrox 25 teraz w 3 trymestrze dostałam euthyrox 50 bo wartość tsh 2,11 i ft4 nie takie jakie powinno byc. Endokrynolog zwracal mi uwage że wartosc tsh podczas zazywania euthyroxu nie powinna przekraczac wartosci 2,0.
Dzięki dziewczyny za odp. -
Co do tarczycy to ja mam problem odwrotny, choruje na nadczynnosc i cala ciaza na lekach p/tarczycowych i o ile ft3 i ft4 caly czas super,tak tsh nie bylo wyzsze niz 0,4. A ostatni wynik to 0,03
tez mnie to troche martwi,duzo czytalam na ten temat i ogolnie zasada jest taka ze wazniejsze od tsh jest ft3 i ft4, a samo tsh moze byc nieco przeklamane przez ciaze.
U mnie tp bez zmian,bedzie Maja
-
dziewczynki, mam pytanie co do ruchów waszych szkrabów. Czujecie czasem takie jakby drgania/wibrowania w brzuszkach? Ja często mam takie odczucie jakby dziecko się trzęsło, coś jak trzepot skrzydełek koliberka, trwa to najwyżej parę sekund ale w ciągu dnia powtarza się co najmniej kilka razy. Na paru forach znalazłam że dziewczyny pisały że też takie coś miały i z dzieciakami ok, ale ja cały czas mam z tyłu głowy taki niepokój że to jakieś drgawki, padaczki czy coś. Nie przypominam sobie z pierwszej ciąży czegoś takiego
-
katka84 wrote:Mam pytanko do dziewcząt z niedoczynnością, czy Wam też wzrasta teraz TSH? biorę eutyrox50, TSH ładnie spadło po miesiącu brania hormonu. Teraz minęło kolejne 1,5 miesiąca i TSH 2,98? Umówię się do endokrynologa, tylko pytanko czy to normalne w III trymestrze, by tak wzrosło?
Mnir tylko po zajsciu w ciążę wzroslo do 2,4, a pozniej jest stabilnie na okolo 1,2, ale mam sukcesywnie podnoszona dawkę, bo ft4 jest blisko dolnej granicy i nim sie endo bardziej sugeruje, bo tsh nie jest stabilnym wyznacznikiem, bo moze sie zmieniac w zaleznosci.od roznych czynnikow, a hormony tarczycy ft4 są i dla mnie i dla Małego. Przed ciąża brałam 25 letrox, a teraz 100/125.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:55