X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolala zlikwidowac miasta i dac imiona dzieci i tyle :)

Britty, PixiDixi lubią tę wiadomość

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin na 1 lipca się zmienił i będzie Filip :)

Co do torby, to juz w 90% mam spakowaną, brakuje pieluch tetrowych i biustonoszy, bo tego nie mam kupionego ;) no i mam liste z rzeczami do spakowania "na gorąco" przed wyjsciem, czyli dokumenty, wyniki, telefon, ładowarka, okulary (niestety w soczewkach nie można rodzić :/ )

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede prała wszystko w 40 stopniach - program bawełna lub 2x antyalergiczny bo on dosc krotki jest, ale jeszcze sie zastanawiam. Później oczywiście prasowanie.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do dziewcząt z niedoczynnością, czy Wam też wzrasta teraz TSH? biorę eutyrox50, TSH ładnie spadło po miesiącu brania hormonu. Teraz minęło kolejne 1,5 miesiąca i TSH 2,98? Umówię się do endokrynologa, tylko pytanko czy to normalne w III trymestrze, by tak wzrosło?

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Mam pytanko do dziewcząt z niedoczynnością, czy Wam też wzrasta teraz TSH? biorę eutyrox50, TSH ładnie spadło po miesiącu brania hormonu. Teraz minęło kolejne 1,5 miesiąca i TSH 2,98? Umówię się do endokrynologa, tylko pytanko czy to normalne w III trymestrze, by tak wzrosło?
    Mi nie wzrosło. Od początku ciąży biorę eutyrox 100

katka84 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie - 1570g, wszystko ok.

Termin 18 lipca, dziewczynka

Kaktus93, PixiDixi, MałaCzarna1988, katka84, magdis, Britty, melbusia88, karolcia87, marta258, Ove lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png

Wysłany: 17 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielucha flanelowa na pewno jest milsza dla malucha a tetra to tetra :) tetra bedzie mi służyć do wycierania buźki, własnego mleka, na odbicie a flanela jak bede go gdzies kłaść np na przewijak jak bede miala 2 prześcieradła na przewijak zabrudzone.

Britty lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 17 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku ciazy borykam sie z niedoczynnoscia tarczycy. Na poczatku przyjmowałam euthyrox 25 teraz w 3 trymestrze dostałam euthyrox 50 bo wartość tsh 2,11 i ft4 nie takie jakie powinno byc. Endokrynolog zwracal mi uwage że wartosc tsh podczas zazywania euthyroxu nie powinna przekraczac wartosci 2,0.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:18

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tetre mialam do tzw brudnej roboty. Teraz tez ;) mam muslinowe i kupie z 4 flanelowe i tyle :)

Britty lubi tę wiadomość

• blama Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podobnie tetra - do wycierania buźki, muślinowe (mam 3) i flanelowe (mam 2) do wózka na materacyk, w lecie mogą fajnie służyć jako przykrycie.

Britty lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ogóle nie ma na liście, więc bardzo proszę o dopisanie :) termin na 27 czerwca, będzie dziewczynka-Marysia :)
    Sunset - gratuluję udanej wizyty :)
    Nalia - jestem pewna, że będzie wszystko ok :)
    Ja kilka prań już zrobiłam, włączyłam program dziecięcy ale zmieniłam temperaturę z 90 na 40 stopni, wszystko w proszkach i płynie lovela, pozniej prasowanie. Wydaje mi się, że to powinno wystarczyć :)
    Co do pieluch, mam dwa rodzaje teatry-jedne bardzo cieniutkie ale większość wzięłam takich mocniejszych, grubszych, o gramaturze 170g bodajże i są naprawdę super. Flanelki mam chyba z 4 sztuki, są na pewno milsze w dotyku, ale będą pewnie używane doraźnie. Idą do mnie jeszcze pieluchy bambusowe które są dla mnie strzałem w dziesiątkę, istne cudo :)
    Moja torba do szpitala jest od jakiegoś czasu w połowie tylko spakowana, muszę się wziąć za to, bo czas goni.. :)

sunset lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin jest bez zmian na 21 lipca. Będę mieć chłopca więc na niebiesko proszę.
    Moja torba do szpitala to pieśń przyszłości o ile dla dziecko mniej wiecej wszystko mam to o sobie jeszcze nie pomyślałam. Będę ją pakować jak dotrwam do bezpiecznego 38 tygodnia.
    Mam dzisiaj wizyte w gabinecie położnej środowiskowej. Miałyście coś takiego ? Czego mogę się po tym spodziewać?

• katka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Ja od poczatku ciazy borykam sie z niedoczynnoscia tarczycy. Na poczatku przyjmowałam euthyrox 25 teraz w 3 trymestrze dostałam euthyrox 50 bo wartość tsh 2,11 i ft4 nie takie jakie powinno byc. Endokrynolog zwracal mi uwage że wartosc tsh podczas zazywania euthyroxu nie powinna przekraczac wartosci 2,0.
    No i właśnie spadło z 3,19 do 1,77, po miesiącu brania eutyrox 50, a teraz chyba dawka już mi nie wystarcza i będzie trzeba zwiększyć. Czyli może rosnąć i pod koniec ciąży niestety. Nic to dziś ginekolog, później umówimy się do endokrynologa.
    Dzięki dziewczyny za odp.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tarczycy to ja mam problem odwrotny, choruje na nadczynnosc i cala ciaza na lekach p/tarczycowych i o ile ft3 i ft4 caly czas super,tak tsh nie bylo wyzsze niz 0,4. A ostatni wynik to 0,03 :/ tez mnie to troche martwi,duzo czytalam na ten temat i ogolnie zasada jest taka ze wazniejsze od tsh jest ft3 i ft4, a samo tsh moze byc nieco przeklamane przez ciaze.
    U mnie tp bez zmian,bedzie Maja :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png

Wysłany: 17 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie katka. Ja byłam w tamtym tygodniu u Endo, przepisał wieksza dawke ale juz mi nie kazal przychodzic :) przepisal leki na teraz i po urodzeniu dziecka euthyrox 25 a po 3 mies wizyta kontrolna.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 17 maja 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia nie przejmuj sie, to tylko sprzet i pomiary.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, mam pytanie co do ruchów waszych szkrabów. Czujecie czasem takie jakby drgania/wibrowania w brzuszkach? Ja często mam takie odczucie jakby dziecko się trzęsło, coś jak trzepot skrzydełek koliberka, trwa to najwyżej parę sekund ale w ciągu dnia powtarza się co najmniej kilka razy. Na paru forach znalazłam że dziewczyny pisały że też takie coś miały i z dzieciakami ok, ale ja cały czas mam z tyłu głowy taki niepokój że to jakieś drgawki, padaczki czy coś. Nie przypominam sobie z pierwszej ciąży czegoś takiego

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, też uważam że nie masz się czym przejmować, to tylko sprzęt i tylko człowiek który robi badania. Mamy dobry przykład z Pixi jak to bywa z tymi pomiarami

PixiDixi lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jesli jest mozliwosc zeby mnie nie usuwac z pierwszej strony... bo ja tu jestem tylko nie piszę zbyt duzo... bede wdzieczna

16 lipca, dziewczynka, Julka, Gdansk

Dziekuje

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:

Mnir tylko po zajsciu w ciążę wzroslo do 2,4, a pozniej jest stabilnie na okolo 1,2, ale mam sukcesywnie podnoszona dawkę, bo ft4 jest blisko dolnej granicy i nim sie endo bardziej sugeruje, bo tsh nie jest stabilnym wyznacznikiem, bo moze sie zmieniac w zaleznosci.od roznych czynnikow, a hormony tarczycy ft4 są i dla mnie i dla Małego. Przed ciąża brałam 25 letrox, a teraz 100/125.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:55

qb3c20mm6mszqqpm.png
‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ