X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie jest taka sytuacja, że dzidziuś prawie nie urósł przez tydzień :/ trochę urosła głową i kość udowa, w brzuszek nie. Mała ważyła tydzień temu +/- 1620, a dzisiaj 1690. Lekarz mówi, że takie sytuacje się zdarzaja, jeśli co tydzień robi się USG, bo dzieci rosną skokowo i dopiero jeśli w przyszłym tygodniu wyjdzie, że waga stoi w miejscu, to się będziemy martwić. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, u mnie jest taka sytuacja, że dzidziuś prawie nie urósł przez tydzień :/ trochę urosła głową i kość udowa, w brzuszek nie. Mała ważyła tydzień temu +/- 1620, a dzisiaj 1690. Lekarz mówi, że takie sytuacje się zdarzaja, jeśli co tydzień robi się USG, bo dzieci rosną skokowo i dopiero jeśli w przyszłym tygodniu wyjdzie, że waga stoi w miejscu, to się będziemy martwić. :/

Mi Nalia przy wypisie lekarz zaxnaczyla usg za 2 tyg. I wlasnie to samo powiedziala by nie robic wlasnie wczesniej bo skokowo rosna dzieci.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Mi Nalia przy wypisie lekarz zaxnaczyla usg za 2 tyg. I wlasnie to samo powiedziala by nie robic wlasnie wczesniej bo skokowo rosna dzieci.
    Tak jest wzrost maluchów skokowo i ja to czuję, więzadła się rozciągają, mała spokojna mało się rusza, brzuch się więcej napina, a później brzuch się powiększa i czuję, że urosła.
    Pixi chciałam właśnie zapytać dlaczego ginekolog facet, przecież chodziłaś do kobity. I że jak Cię nie zna i nie chodzisz do niego na co dzień, to mógł się chłop zwyczajnie pomylić.
    Tak czułam, że to jakieś jajka z tymi pomiarami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 21:47

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Tak jest wzrost maluchów skokowo i ja to czuję, więzadła się rozciągają, mała spokojna mało się rusza, brzuch się więcej napina, a później brzuch się powiększa i czuję, że urosła.
    Pixi chciałam właśnie zapytać dlaczego ginekolog facet, przecież chodziłaś do kobity. I że jak Cię nie zna i nie chodzisz do niego na co dzień, to mógł się chłop zwyczajnie pomylić.
    Tak czułam, że to jakieś jajka z tymi pomiarami.

Katka, on robil mi 3 usg w zyciu...bylo gratis z gminy to i skorzystalam...moja gin mnie opierdzielila bo i ona zestresowana czekala na info(na wyjeździe jest). Chodze do niego tylko po clexane bo pisze mi na refundacje ,a ze zaproponowal to usg to sie połakomiłam , niesety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 22:07

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Katka, on robil mi 3 usg w zyciu...bylo gratis z gminy to i skorzystalam...moja gin mnie opierdzielila bo i ona zestresowana czekala na info(na wyjeździe jest). Chodze do niego tylko po clexane bo pisze mi na refundacje ,a ze zaproponowal to usg to sie połakomiłam , niesety...
    Czasem nadgorliwość gorsza niż faszyzm. Be urazy :) Najważniejsze, że wszystko się wyjaśniło. Ale strachu się najadłaś...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Czasem nadgorliwość gorsza niż faszyzm. Be urazy :) Najważniejsze, że wszystko się wyjaśniło. Ale strachu się najadłaś...

Dokladnie Ula :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ale nam stracha napędziłaś kobieto :-) Super, że to była pomyłka i że wszystko dobrze u Twoich chłopaków :-)

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jak tam u Ciebie?, Ty to zawsze masz nocne badania hehe ;)
    Wiecie co zdalam sobie sprawe w szpitalu,ze w sumie to jestem jeszcze z reka w nocniku bo nawet lozeczka brak jedyne co mam to ubranka i to na max.50 cm a tu zanosi sie na niezle grubaski ;)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aneczka jak tam u Ciebie?, Ty to zawsze masz nocne badania hehe ;)
    Wiecie co zdalam sobie sprawe w szpitalu,ze w sumie to jestem jeszcze z reka w nocniku bo nawet lozeczka brak jedyne co mam to ubranka i to na max.50 cm a tu zanosi sie na niezle grubaski ;)
    Ja dziś pościele poprasowałam, osłonki do łóżeczka na boki, rożek po starszej. Czas zabierać się za pranie i prasowanie ubranek, ręczników, pieluszek, kocyków. Wtedy okaże się ile to ja mam tych ubranek i w jakich rozmiarach.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ja dziś pościele poprasowałam, osłonki do łóżeczka na boki, rożek po starszej. Czas zabierać się za pranie i prasowanie ubranek, ręczników, pieluszek, kocyków. Wtedy okaże się ile to ja mam tych ubranek i w jakich rozmiarach.

Ja mialam dylemat lozeczkowy i sie wstrzymywalam z zakupem. Ostatecznie bedzie normalne lozeczko z funkcja kolyski. Ubranks poprane i poprasowane, rożki przyszly a pościel nowa musze kupić bo to co mam to w rozu wszystko ;)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i mloda ma 1900 szyjka moekkka ale bez xmian :) powiedzial ze jest ok. Troche lezec ale bez przesady no i zadne ambitne sprzatanie czy ogrodek :p i wizyta uwaga 20 czerwca :))

PixiDixi, karolcia87, melbusia88, Urszulka89, katka84, Ove, krooolik lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja po wizycie i mloda ma 1900 szyjka moekkka ale bez xmian :) powiedzial ze jest ok. Troche lezec ale bez przesady no i zadne ambitne sprzatanie czy ogrodek :p i wizyta uwaga 20 czerwca :))

To dlugo bedziesz czekac na nastepna wizyte...waga śliczna :)
    I odpusc juz sobie te szalenstwa ze sprzataniem itd.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, super że tak to wyszło, szkoda jedynie że stresu się najadłaś..:)
    Aneczka bardzo długa przerwa, czemu tak? Przecież to cały miesiąc :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus na kiedy Ty masz termin bo wlasnie zobaczylam,ze masz juz 34 tc skonczony :)?.
    U mnie dzisiaj na liczniku 49 dni do godziny 0. Stresing powoli dopada ;)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi
    Wspaniałe wieści, całe szczęście że z tymi pomiarami to pomyłka, tylko niepotrzebnie najadłaś się stresu. A maluszki pięknie rosną :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kaktus na kiedy Ty masz termin bo wlasnie zobaczylam,ze masz juz 34 tc skonczony :)?.
    U mnie dzisiaj na liczniku 49 dni do godziny 0. Stresing powoli dopada ;)
    27 czerwca i według innej aplikacji dzisiaj mam 33 tydzień i 6 dzień :) wydaje mi się, że belly od początku postarza moja ciąże o parę dni :p ale tak czy inaczej, wiem że do porodu coraz bliżej i mocno mnie to przeraża, a z drugiej strony tak bardzo chciałabym już utulić moją córeczkę.. :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego gina nie bedzie 2 tyg a i tak jakby cos to IP.teraz jest ok, leki mam zalecenia tez. Ja jakos nie mam potrzeby chodzic co 2 tyg jesli jest ok. Mwizyte mam zabookowana na 20 czerwca i na 6 jakbyn jednak chciała. A tak szczerze tonawet kak cos jest nie tak to zostaje Nam tylko szpital :/
    Generalnie z moja szyjka bez zmian czyli troche musze lezec i tak jak teraz spokojnie drobne prace typu obiad :)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na pół nocy nie spałam, tylko myślałam, czemu dzidziuś nie rośnie. Albo mi się to śniło, więc sen też taki do bani. Jutro jesteśmy wstępnie zapisani na USG przepływów.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry - 34 tydzień czas start, ostatnio wszyscy się mnie pytają czy mam już spakowaną torbę do szpitala, a ja nawet kupionej torby nie mam! :D

Britty, MałaCzarna1988, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuje sie w walizki :)

U Nas pogoda pod psem :/

‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ