LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, u mnie jest taka sytuacja, że dzidziuś prawie nie urósł przez tydzień
trochę urosła głową i kość udowa, w brzuszek nie. Mała ważyła tydzień temu +/- 1620, a dzisiaj 1690. Lekarz mówi, że takie sytuacje się zdarzaja, jeśli co tydzień robi się USG, bo dzieci rosną skokowo i dopiero jeśli w przyszłym tygodniu wyjdzie, że waga stoi w miejscu, to się będziemy martwić.
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Hej, u mnie jest taka sytuacja, że dzidziuś prawie nie urósł przez tydzień
trochę urosła głową i kość udowa, w brzuszek nie. Mała ważyła tydzień temu +/- 1620, a dzisiaj 1690. Lekarz mówi, że takie sytuacje się zdarzaja, jeśli co tydzień robi się USG, bo dzieci rosną skokowo i dopiero jeśli w przyszłym tygodniu wyjdzie, że waga stoi w miejscu, to się będziemy martwić.
Mi Nalia przy wypisie lekarz zaxnaczyla usg za 2 tyg. I wlasnie to samo powiedziala by nie robic wlasnie wczesniej bo skokowo rosna dzieci.
-
PixiDixi wrote:Mi Nalia przy wypisie lekarz zaxnaczyla usg za 2 tyg. I wlasnie to samo powiedziala by nie robic wlasnie wczesniej bo skokowo rosna dzieci.
Pixi chciałam właśnie zapytać dlaczego ginekolog facet, przecież chodziłaś do kobity. I że jak Cię nie zna i nie chodzisz do niego na co dzień, to mógł się chłop zwyczajnie pomylić.
Tak czułam, że to jakieś jajka z tymi pomiarami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 21:47
-
katka84 wrote:Tak jest wzrost maluchów skokowo i ja to czuję, więzadła się rozciągają, mała spokojna mało się rusza, brzuch się więcej napina, a później brzuch się powiększa i czuję, że urosła.
Pixi chciałam właśnie zapytać dlaczego ginekolog facet, przecież chodziłaś do kobity. I że jak Cię nie zna i nie chodzisz do niego na co dzień, to mógł się chłop zwyczajnie pomylić.
Tak czułam, że to jakieś jajka z tymi pomiarami.
Katka, on robil mi 3 usg w zyciu...bylo gratis z gminy to i skorzystalam...moja gin mnie opierdzielila bo i ona zestresowana czekala na info(na wyjeździe jest). Chodze do niego tylko po clexane bo pisze mi na refundacje ,a ze zaproponowal to usg to sie połakomiłam , niesety...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 22:07
-
PixiDixi wrote:Katka, on robil mi 3 usg w zyciu...bylo gratis z gminy to i skorzystalam...moja gin mnie opierdzielila bo i ona zestresowana czekala na info(na wyjeździe jest). Chodze do niego tylko po clexane bo pisze mi na refundacje ,a ze zaproponowal to usg to sie połakomiłam , niesety...
Najważniejsze, że wszystko się wyjaśniło. Ale strachu się najadłaś...
-
Aneczka jak tam u Ciebie?, Ty to zawsze masz nocne badania hehe
Wiecie co zdalam sobie sprawe w szpitalu,ze w sumie to jestem jeszcze z reka w nocniku bo nawet lozeczka brak jedyne co mam to ubranka i to na max.50 cm a tu zanosi sie na niezle grubaski
anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Aneczka jak tam u Ciebie?, Ty to zawsze masz nocne badania hehe
Wiecie co zdalam sobie sprawe w szpitalu,ze w sumie to jestem jeszcze z reka w nocniku bo nawet lozeczka brak jedyne co mam to ubranka i to na max.50 cm a tu zanosi sie na niezle grubaski -
katka84 wrote:Ja dziś pościele poprasowałam, osłonki do łóżeczka na boki, rożek po starszej. Czas zabierać się za pranie i prasowanie ubranek, ręczników, pieluszek, kocyków. Wtedy okaże się ile to ja mam tych ubranek i w jakich rozmiarach.
Ja mialam dylemat lozeczkowy i sie wstrzymywalam z zakupem. Ostatecznie bedzie normalne lozeczko z funkcja kolyski. Ubranks poprane i poprasowane, rożki przyszly a pościel nowa musze kupić bo to co mam to w rozu wszystko -
Ja po wizycie i mloda ma 1900 szyjka moekkka ale bez xmian
powiedzial ze jest ok. Troche lezec ale bez przesady no i zadne ambitne sprzatanie czy ogrodek :p i wizyta uwaga 20 czerwca
)
PixiDixi, karolcia87, melbusia88, Urszulka89, katka84, Ove, krooolik lubią tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:Ja po wizycie i mloda ma 1900 szyjka moekkka ale bez xmian
powiedzial ze jest ok. Troche lezec ale bez przesady no i zadne ambitne sprzatanie czy ogrodek :p i wizyta uwaga 20 czerwca
)
To dlugo bedziesz czekac na nastepna wizyte...waga śliczna
I odpusc juz sobie te szalenstwa ze sprzataniem itd.anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Kaktus na kiedy Ty masz termin bo wlasnie zobaczylam,ze masz juz 34 tc skonczony
?.
U mnie dzisiaj na liczniku 49 dni do godziny 0. Stresing powoli dopadawydaje mi się, że belly od początku postarza moja ciąże o parę dni :p ale tak czy inaczej, wiem że do porodu coraz bliżej i mocno mnie to przeraża, a z drugiej strony tak bardzo chciałabym już utulić moją córeczkę..
-
Mojego gina nie bedzie 2 tyg a i tak jakby cos to IP.teraz jest ok, leki mam zalecenia tez. Ja jakos nie mam potrzeby chodzic co 2 tyg jesli jest ok. Mwizyte mam zabookowana na 20 czerwca i na 6 jakbyn jednak chciała. A tak szczerze tonawet kak cos jest nie tak to zostaje Nam tylko szpital
Generalnie z moja szyjka bez zmian czyli troche musze lezec i tak jak teraz spokojnie drobne prace typu obiad