LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka wszystko sobie z narzeczonym przemyslelismy
Tą baze bedziemy wykorzystywac pod kolejny fotelik ktory moze posłużyć do 5 roku życia. A dla nowego szkraba kupimy nowy fotelik. Zanim kolejne dziecko sie urodzi to minie minimum 2 lata - o ile nie zrazimy sie do dzieci po 1 dziecku
Mamy samochód z 2010 roku wiec wcale nie taki nowy i do 5 lat na bank bedziemy wymieniac. Nowemu szkrabowi kupimy taki fotelik do roku czasu... mam nadzieje że napisałam zrozumiale
Pod wzgledem bezpieczenstwa i cenowo tez fajnie wypadł ten fotelik bo drugi raz nie trzeba bazy kupować - zawsze te 700 zł jest w kieszeni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 08:37
-
panan12 wrote:Pixi wszystkiego dobrego, zdrówka dla Was i też myślę że to błąd pomiaru.
U nas z nowości to że mam cukrzyce ciążowa wg lekarza, wczoraj cukier 103 a dziś 86. Bezsensu totalnie ale niech im będzie. Też leżymy bo przy chodzeniu bardzo boli spojenie i jest podejrzenie rozejscia dobrze ze sobie poczytałam bo w innym przypadku czekał by mnie hamak i ciekawe kto by się dzieckiem zajął 3 Msc. Ahh Ci lekarze trzeba samemu się dowiadywać. Także leżymy, schody mamy omijać szerokim łukiem
Pixi myślę o Tobie. Daj znać po.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 09:20
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:Hej, czy Leukocyty w moczu 6-10 (norma 1-5) to już zapalenie jakieś? Nie mam erytrocytów, bakterii, nabłonki pojedyncze, pH 6.
Hej ja mam takie wyniki od początku ciąży i lekarz mówi że są ok, nie wdraża leczenia, jedynie jak występują jeszcze bakterie to wtedy coś zapisywał.
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Nalia wrote:Hej, czy Leukocyty w moczu 6-10 (norma 1-5) to już zapalenie jakieś? Nie mam erytrocytów, bakterii, nabłonki pojedyncze, pH 6.
norma 1-5 to dla nie ciężarnych.
-
MałaCzarna1988 wrote:Panan moja koleżanka miala problemy z rozchodzącym sie spojeniem lonowym. Pamietam że chodzila w specjalnym pasie ciazowym i pozniej bylo ok. Rodzila SN.
Mi mówili żebym nie chodziła że mam zakaz żeby to się bardziej nie rozszerzalo i że ortopeda zadecyduje czy będzie Cc -
melbusia88 wrote:Panan 103 to cukrzyca jak nic! Nie ma znaczenia, że następnego dnia 86. Nam cukrzycowym mamom też cukier skacze, raz w normie, raz nie. Ale powiem ci, że cukrzycę mam od 5 tc a jeszcze nigdy nie miałam ponad 100 na czczo... Także słuchaj lekarzy. Myślę że włącza ci insulinę jak cukier będzie tak latać.
Pixi myślę o Tobie. Daj znać po.
Zobaczymy dziś na czczo 86 a po 2 h 98 -
anecz_kaa wrote:Powiedzmy ze tak
my kupujemy maci cosi z baza ale zabij nazwa mi uciekła :p niby szwagierka ma nam dac tego avionauta ale szczerze to sama baza 7y0 zl i jeszcze laska ze nam dadza, a nlwy mam za 900 zl wiec olalam temat :p
-
Dzień dobry,
Pixi, daj znać co w szpitalu Ci powiedzą.
My za fotelikiem jeszcze się nie rozglądamy - póki co trzeba kupić samochód
Ale z pozytywnych wieści - właśnie przyszło łóżeczkoDziś wybieramy materac i już ten temat będzie w końcu odhaczony
melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Ove to już masz prawie z głowy jak łóżeczko jest
ja miałam to szczęście że łóżeczko i materac i wózek i ciuszki mam po siostrach, wczoraj kurier dowiózł wanienkę i przewijak i praktycznie mam domknięta wyprawkę. Muszę tylko kupić materacyk do kołyski ale z tym trochę ciężko bo ona jest niewymiarowa.
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
My już po badaniach 3 trymestru. Maluszek nawet fajnie współpracował, dał sobie wszystko zbadać no i wszystko bez zastrzeżeń
lekarz dał mu najwyższą ocenę. Poczułam ogromną ulgę.
Teraz z ciekawostek przyrostu masy ciała. Tydzień temu ważył 1620 gram a dzisiaj na innym sprzecie, inny lekarz wyszło 2032 gram. Od razu zapytałam sie jak to możliwe że dziecko przybrało na wadze 400 gram w tydzieć to lekarz powiedział że to może wynikać z błędu pomiaru i pokazał mi widełki z szacunkową wagą i że biorą średnią - akurat mój mały miał zakres wagowy od 1900 do ponad 2 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 14:18
melbusia88, anecz_kaa, katka84 lubią tę wiadomość