WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi to słabo :/

U nas tez kicha. Wczoraj babcia upadla na kafelki w kuchni i stracila przytomność tesc nie zgodzil sie na transport do szpitala a dzis wszyscy soedza patrza i nie robia nic.... no nie znoszd takiej postawy :/ nie chce jesc to niech nie je... no super... nie siada ok. Mówię nie moze lezec tylko na 1 boku a wszyscy do mbie ze jak?! Mo tak bo owzyn dostanie! To nie moja babcia i tylko dlatego siedze cicho i sie wkurzam

• katka84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja chce szumisia

Pixi trzymam kciuki za Was!!!!

Mam nadzieke zs uda sie z ta 1 strona moze katka,??

Mnie dzis meczy zgaga jutro jade na morfologie i na 21 lekarz
    niestety to nie ta katka ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie ;) mała waży 1486g (29tc), łożysko poszło do góry - co bardzo mnie cieszy. Za to mam więcej leżeć niż chodzi bo moja szyjka ma 3,5 cm (miesiąc temu miała 3,9cm) a jak mała naciska główką to ma 3 cm. Za tydzień mam usg III trymestru i ma mi lekarz sprawdzić szyjkę. Jak będzie poniżej 3 cm to mam receptę na luteinę. Zwiększyć magnez i więcej polegiwać. Zaczyna się... :/

katka84, PixiDixi, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie nie najlepsze informacje, mam skierowanie do szpitala bo jeden maluch ma wagę 2527 a drugi 1812. Doktor nastraszył mnie mocno...
    O kurczaczek... skąd takie rozbieżności? Mam nadzieję, że to jakiś błąd pomiaru :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, mnie też się wydaje, że to błąd pomiaru albo po prostu dzieciaki rosną tak skokowo. U mnie miesiąc temu też była czarna rozpacz i mnóstwo stresu,bo dziecko wypadało z siatki centylowej a na kolejnej wizycie było juz dużo lepiej. Z resztą nie ma co gdybac, położą Was do szpitala i gruntownie przebadają,z pewnością nie dają Wam tam zrobić krzywdy. Trzymam kciuki mocno!

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jednak ja się łudzę za Ciebie, że to błąd pomiaru. A właśnie chciałam zapytać, że chyba twoja córka ma komunię. Nie martw się poradzą sobie.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi
    Będzie dobrze, w szpitalu wszystko posprawdzają i porobią badania. Trzymam mocno kciuki.

Urszulka
    Ładnie rośnie Twoja córcia, a szyjka wcale nie taka krótka, oby wszystko z nią było ok.

U mnie też za tydzień usg 3 trymestru więc podejrzę Natalkę jak tam rośnie :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Pixi
    Będzie dobrze, w szpitalu wszystko posprawdzają i porobią badania. Trzymam mocno kciuki.

Urszulka
    Ładnie rośnie Twoja córcia, a szyjka wcale nie taka krótka, oby wszystko z nią było ok.

U mnie też za tydzień usg 3 trymestru więc podejrzę Natalkę jak tam rośnie :)
    My też za tydzień usg III trymestru ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ten maj nie jest laskawy dla nszego lipcowego watku. Dawno mnie nie bylo a tu tyle sie dzieje! Kciuki za wszytskie u którys sa jakies przeboje ciazowe i gratulacje dla tyvh u ktorych wszytsko ok.

Pixi nie martw sie. Napewno bedzie dobrze. W szpitalu Wam pomoga i bedziesz przynajmniej pod stala kontrola. Takze głowa do gory

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi trzymaj się!
    Ładnie rosną dzidzie i nie wiem czy zauważyliście ale właśnie zapisujemy 1000 stronę wątku ;)

oar89jcggibdab41.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi to słabo :/

U nas tez kicha. Wczoraj babcia upadla na kafelki w kuchni i stracila przytomność tesc nie zgodzil sie na transport do szpitala a dzis wszyscy soedza patrza i nie robia nic.... no nie znoszd takiej postawy :/ nie chce jesc to niech nie je... no super... nie siada ok. Mówię nie moze lezec tylko na 1 boku a wszyscy do mbie ze jak?! Mo tak bo owzyn dostanie! To nie moja babcia i tylko dlatego siedze cicho i sie wkurzam

Aneczka nie rozumiem takiej postawy i autentycznie potrafie poczuc Twoja niemoc i frustracje...
    Dzieki Dziewczyny za optymizm plynacy z Waszych postow. Oby tak bylo...,ale powiem Wam,ze chyba nie zapomne miny gina jak zmierzyl Janka ,to jego przerazenie...
    Duzaa ciesze sie,ze to juz 1000 stronka :) , mamy fajna,stala ekipę tutaj :)

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi trzymam kciuki aby wszystko było dobrze... Na pewno będzie :*

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi wszystkiego dobrego, zdrówka dla Was i też myślę że to błąd pomiaru.

U nas z nowości to że mam cukrzyce ciążowa wg lekarza, wczoraj cukier 103 a dziś 86. Bezsensu totalnie ale niech im będzie. Też leżymy bo przy chodzeniu bardzo boli spojenie i jest podejrzenie rozejscia dobrze ze sobie poczytałam bo w innym przypadku czekał by mnie hamak i ciekawe kto by się dzieckiem zajął 3 Msc. Ahh Ci lekarze trzeba samemu się dowiadywać. Także leżymy, schody mamy omijać szerokim łukiem

f2w3k0s3plke7odf.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi daj znac po badaniach co i jak. Sprawdzę zaraz w siatkach centylowych jak to wyglada

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi sprawdzilam sobie siatki centylowe i jeden maluch blisko 90 centyla a drugi blisko 10. Noe wiem jak Ty i Twoj maz wygladacie ale teraz juz mofa byc widoczne roznice osobnicze i moze wlasnie jeden blizniak bedzie tym lepiej zbudowNym z dyza glowa? ( znam takie dzieci) a drugi taki chudzielec :) cukrzyca pewnie tez cos namieszala, oby wszystko sie wyjasnilo! Ja dzis wizytuje o 21

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi sprawdzilam sobie siatki centylowe i jeden maluch blisko 90 centyla a drugi blisko 10. Noe wiem jak Ty i Twoj maz wygladacie ale teraz juz mofa byc widoczne roznice osobnicze i moze wlasnie jeden blizniak bedzie tym lepiej zbudowNym z dyza glowa? ( znam takie dzieci) a drugi taki chudzielec :) cukrzyca pewnie tez cos namieszala, oby wszystko sie wyjasnilo! Ja dzis wizytuje o 21

Dzien dobry Dziewczynki :)

Tez Aniu sprawdzalam centyle i tutaj bardziej niepokoi taki gwaltywny przyrost masy bo 1 kg w 10 dni,ale nuc to pojde do szpitala i bede spokojniejsza bo bedziemy pod fachowa opieka.
    Wlasnie sie szykuje.
    Milego dnia i dbajcie osiebie .

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi mój ginekolog ma super sprzęt a mimo to za każdym razem mówi mi żeby aż tak bardzo nie sugerować sie wagą bo może wystapic błąd pomiaru. Fakt za kazdym razem sprawdza wielkość główki, długość kości i wszystko ok. Raz miałam sytuacje że brzuszek znacznie odstawał od reszty, już sie naczytałam że to hipotrofia itp... na cale szczescie pieknie nadrobił :) myśle że w Twoim wypadku też bedzie ok.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 16 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalić ze w koncu wybraliśmy w sklepie fotelik do samochodu. Myslalam że bedzie trudniej ale dosc sprawnie nam to poszło :) milion pytań do sprzedawcy i sie udało ;) Wybralismy cybex aton m z bazą modułową, ktora pasuje pod kolejny fotelik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 08:21

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 16 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan moja koleżanka miala problemy z rozchodzącym sie spojeniem lonowym. Pamietam że chodzila w specjalnym pasie ciazowym i pozniej bylo ok. Rodzila SN.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna a ja sie zastanawiam bo super ze paduje ale przy kolejnym dziecku znow bedziesz kombinowac czy jak? Moja szwagierka tez ma taki fotelik chyba ten avionaute ultralite i chce baze zostawic sobie i kupic kolejny pod ta baze ale tez miec kolejne dziecko i tu nie rozumiem logiki :p bo wg mnke bez sensu na sile zostawiac baze i kupic fotelik skoro jeszcze sie przyda...

Ps ja nie chcesz miec wiecej dzieci to wywodu nie bylo :p

katka84 lubi tę wiadomość

‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ