LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pixi to słabo
U nas tez kicha. Wczoraj babcia upadla na kafelki w kuchni i stracila przytomność tesc nie zgodzil sie na transport do szpitala a dzis wszyscy soedza patrza i nie robia nic.... no nie znoszd takiej postawynie chce jesc to niech nie je... no super... nie siada ok. Mówię nie moze lezec tylko na 1 boku a wszyscy do mbie ze jak?! Mo tak bo owzyn dostanie! To nie moja babcia i tylko dlatego siedze cicho i sie wkurzam
-
I po wizycie
mała waży 1486g (29tc), łożysko poszło do góry - co bardzo mnie cieszy. Za to mam więcej leżeć niż chodzi bo moja szyjka ma 3,5 cm (miesiąc temu miała 3,9cm) a jak mała naciska główką to ma 3 cm. Za tydzień mam usg III trymestru i ma mi lekarz sprawdzić szyjkę. Jak będzie poniżej 3 cm to mam receptę na luteinę. Zwiększyć magnez i więcej polegiwać. Zaczyna się...
katka84, PixiDixi, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość
-
Pixi, mnie też się wydaje, że to błąd pomiaru albo po prostu dzieciaki rosną tak skokowo. U mnie miesiąc temu też była czarna rozpacz i mnóstwo stresu,bo dziecko wypadało z siatki centylowej a na kolejnej wizycie było juz dużo lepiej. Z resztą nie ma co gdybac, położą Was do szpitala i gruntownie przebadają,z pewnością nie dają Wam tam zrobić krzywdy. Trzymam kciuki mocno!
-
Pixi
Będzie dobrze, w szpitalu wszystko posprawdzają i porobią badania. Trzymam mocno kciuki.
Urszulka
Ładnie rośnie Twoja córcia, a szyjka wcale nie taka krótka, oby wszystko z nią było ok.
U mnie też za tydzień usg 3 trymestru więc podejrzę Natalkę jak tam rośnie
-
marta258 wrote:Pixi
Będzie dobrze, w szpitalu wszystko posprawdzają i porobią badania. Trzymam mocno kciuki.
Urszulka
Ładnie rośnie Twoja córcia, a szyjka wcale nie taka krótka, oby wszystko z nią było ok.
U mnie też za tydzień usg 3 trymestru więc podejrzę Natalkę jak tam rośnie
-
Oj ten maj nie jest laskawy dla nszego lipcowego watku. Dawno mnie nie bylo a tu tyle sie dzieje! Kciuki za wszytskie u którys sa jakies przeboje ciazowe i gratulacje dla tyvh u ktorych wszytsko ok.
Pixi nie martw sie. Napewno bedzie dobrze. W szpitalu Wam pomoga i bedziesz przynajmniej pod stala kontrola. Takze głowa do gory
-
anecz_kaa wrote:Pixi to słabo
U nas tez kicha. Wczoraj babcia upadla na kafelki w kuchni i stracila przytomność tesc nie zgodzil sie na transport do szpitala a dzis wszyscy soedza patrza i nie robia nic.... no nie znoszd takiej postawynie chce jesc to niech nie je... no super... nie siada ok. Mówię nie moze lezec tylko na 1 boku a wszyscy do mbie ze jak?! Mo tak bo owzyn dostanie! To nie moja babcia i tylko dlatego siedze cicho i sie wkurzam
Aneczka nie rozumiem takiej postawy i autentycznie potrafie poczuc Twoja niemoc i frustracje...
Dzieki Dziewczyny za optymizm plynacy z Waszych postow. Oby tak bylo...,ale powiem Wam,ze chyba nie zapomne miny gina jak zmierzyl Janka ,to jego przerazenie...
Duzaa ciesze sie,ze to juz 1000 stronka, mamy fajna,stala ekipę tutaj
-
Pixi wszystkiego dobrego, zdrówka dla Was i też myślę że to błąd pomiaru.
U nas z nowości to że mam cukrzyce ciążowa wg lekarza, wczoraj cukier 103 a dziś 86. Bezsensu totalnie ale niech im będzie. Też leżymy bo przy chodzeniu bardzo boli spojenie i jest podejrzenie rozejscia dobrze ze sobie poczytałam bo w innym przypadku czekał by mnie hamak i ciekawe kto by się dzieckiem zajął 3 Msc. Ahh Ci lekarze trzeba samemu się dowiadywać. Także leżymy, schody mamy omijać szerokim łukiem -
Pixi sprawdzilam sobie siatki centylowe i jeden maluch blisko 90 centyla a drugi blisko 10. Noe wiem jak Ty i Twoj maz wygladacie ale teraz juz mofa byc widoczne roznice osobnicze i moze wlasnie jeden blizniak bedzie tym lepiej zbudowNym z dyza glowa? ( znam takie dzieci) a drugi taki chudzielec
cukrzyca pewnie tez cos namieszala, oby wszystko sie wyjasnilo! Ja dzis wizytuje o 21
-
anecz_kaa wrote:Pixi sprawdzilam sobie siatki centylowe i jeden maluch blisko 90 centyla a drugi blisko 10. Noe wiem jak Ty i Twoj maz wygladacie ale teraz juz mofa byc widoczne roznice osobnicze i moze wlasnie jeden blizniak bedzie tym lepiej zbudowNym z dyza glowa? ( znam takie dzieci) a drugi taki chudzielec
cukrzyca pewnie tez cos namieszala, oby wszystko sie wyjasnilo! Ja dzis wizytuje o 21
Dzien dobry Dziewczynki
Tez Aniu sprawdzalam centyle i tutaj bardziej niepokoi taki gwaltywny przyrost masy bo 1 kg w 10 dni,ale nuc to pojde do szpitala i bede spokojniejsza bo bedziemy pod fachowa opieka.
Wlasnie sie szykuje.
Milego dnia i dbajcie osiebie . -
Pixi mój ginekolog ma super sprzęt a mimo to za każdym razem mówi mi żeby aż tak bardzo nie sugerować sie wagą bo może wystapic błąd pomiaru. Fakt za kazdym razem sprawdza wielkość główki, długość kości i wszystko ok. Raz miałam sytuacje że brzuszek znacznie odstawał od reszty, już sie naczytałam że to hipotrofia itp... na cale szczescie pieknie nadrobił
myśle że w Twoim wypadku też bedzie ok.
-
Musze sie pochwalić ze w koncu wybraliśmy w sklepie fotelik do samochodu. Myslalam że bedzie trudniej ale dosc sprawnie nam to poszło
milion pytań do sprzedawcy i sie udało
Wybralismy cybex aton m z bazą modułową, ktora pasuje pod kolejny fotelik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 08:21
-
Mala czarna a ja sie zastanawiam bo super ze paduje ale przy kolejnym dziecku znow bedziesz kombinowac czy jak? Moja szwagierka tez ma taki fotelik chyba ten avionaute ultralite i chce baze zostawic sobie i kupic kolejny pod ta baze ale tez miec kolejne dziecko i tu nie rozumiem logiki :p bo wg mnke bez sensu na sile zostawiac baze i kupic fotelik skoro jeszcze sie przyda...
Ps ja nie chcesz miec wiecej dzieci to wywodu nie bylo :pkatka84 lubi tę wiadomość