X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi to słabo :/

U nas tez kicha. Wczoraj babcia upadla na kafelki w kuchni i stracila przytomność tesc nie zgodzil sie na transport do szpitala a dzis wszyscy soedza patrza i nie robia nic.... no nie znoszd takiej postawy :/ nie chce jesc to niech nie je... no super... nie siada ok. Mówię nie moze lezec tylko na 1 boku a wszyscy do mbie ze jak?! Mo tak bo owzyn dostanie! To nie moja babcia i tylko dlatego siedze cicho i sie wkurzam

• katka84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja chce szumisia

Pixi trzymam kciuki za Was!!!!

Mam nadzieke zs uda sie z ta 1 strona moze katka,??

Mnie dzis meczy zgaga jutro jade na morfologie i na 21 lekarz
    niestety to nie ta katka ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie ;) mała waży 1486g (29tc), łożysko poszło do góry - co bardzo mnie cieszy. Za to mam więcej leżeć niż chodzi bo moja szyjka ma 3,5 cm (miesiąc temu miała 3,9cm) a jak mała naciska główką to ma 3 cm. Za tydzień mam usg III trymestru i ma mi lekarz sprawdzić szyjkę. Jak będzie poniżej 3 cm to mam receptę na luteinę. Zwiększyć magnez i więcej polegiwać. Zaczyna się... :/

katka84, PixiDixi, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie nie najlepsze informacje, mam skierowanie do szpitala bo jeden maluch ma wagę 2527 a drugi 1812. Doktor nastraszył mnie mocno...
    O kurczaczek... skąd takie rozbieżności? Mam nadzieję, że to jakiś błąd pomiaru :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, mnie też się wydaje, że to błąd pomiaru albo po prostu dzieciaki rosną tak skokowo. U mnie miesiąc temu też była czarna rozpacz i mnóstwo stresu,bo dziecko wypadało z siatki centylowej a na kolejnej wizycie było juz dużo lepiej. Z resztą nie ma co gdybac, położą Was do szpitala i gruntownie przebadają,z pewnością nie dają Wam tam zrobić krzywdy. Trzymam kciuki mocno!

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jednak ja się łudzę za Ciebie, że to błąd pomiaru. A właśnie chciałam zapytać, że chyba twoja córka ma komunię. Nie martw się poradzą sobie.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi
    Będzie dobrze, w szpitalu wszystko posprawdzają i porobią badania. Trzymam mocno kciuki.

Urszulka
    Ładnie rośnie Twoja córcia, a szyjka wcale nie taka krótka, oby wszystko z nią było ok.

U mnie też za tydzień usg 3 trymestru więc podejrzę Natalkę jak tam rośnie :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Pixi
    Będzie dobrze, w szpitalu wszystko posprawdzają i porobią badania. Trzymam mocno kciuki.

Urszulka
    Ładnie rośnie Twoja córcia, a szyjka wcale nie taka krótka, oby wszystko z nią było ok.

U mnie też za tydzień usg 3 trymestru więc podejrzę Natalkę jak tam rośnie :)
    My też za tydzień usg III trymestru ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ten maj nie jest laskawy dla nszego lipcowego watku. Dawno mnie nie bylo a tu tyle sie dzieje! Kciuki za wszytskie u którys sa jakies przeboje ciazowe i gratulacje dla tyvh u ktorych wszytsko ok.

Pixi nie martw sie. Napewno bedzie dobrze. W szpitalu Wam pomoga i bedziesz przynajmniej pod stala kontrola. Takze głowa do gory

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi trzymaj się!
    Ładnie rosną dzidzie i nie wiem czy zauważyliście ale właśnie zapisujemy 1000 stronę wątku ;)

oar89jcggibdab41.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi to słabo :/

U nas tez kicha. Wczoraj babcia upadla na kafelki w kuchni i stracila przytomność tesc nie zgodzil sie na transport do szpitala a dzis wszyscy soedza patrza i nie robia nic.... no nie znoszd takiej postawy :/ nie chce jesc to niech nie je... no super... nie siada ok. Mówię nie moze lezec tylko na 1 boku a wszyscy do mbie ze jak?! Mo tak bo owzyn dostanie! To nie moja babcia i tylko dlatego siedze cicho i sie wkurzam

Aneczka nie rozumiem takiej postawy i autentycznie potrafie poczuc Twoja niemoc i frustracje...
    Dzieki Dziewczyny za optymizm plynacy z Waszych postow. Oby tak bylo...,ale powiem Wam,ze chyba nie zapomne miny gina jak zmierzyl Janka ,to jego przerazenie...
    Duzaa ciesze sie,ze to juz 1000 stronka :) , mamy fajna,stala ekipę tutaj :)

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi trzymam kciuki aby wszystko było dobrze... Na pewno będzie :*

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi wszystkiego dobrego, zdrówka dla Was i też myślę że to błąd pomiaru.

U nas z nowości to że mam cukrzyce ciążowa wg lekarza, wczoraj cukier 103 a dziś 86. Bezsensu totalnie ale niech im będzie. Też leżymy bo przy chodzeniu bardzo boli spojenie i jest podejrzenie rozejscia dobrze ze sobie poczytałam bo w innym przypadku czekał by mnie hamak i ciekawe kto by się dzieckiem zajął 3 Msc. Ahh Ci lekarze trzeba samemu się dowiadywać. Także leżymy, schody mamy omijać szerokim łukiem

f2w3k0s3plke7odf.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi daj znac po badaniach co i jak. Sprawdzę zaraz w siatkach centylowych jak to wyglada

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi sprawdzilam sobie siatki centylowe i jeden maluch blisko 90 centyla a drugi blisko 10. Noe wiem jak Ty i Twoj maz wygladacie ale teraz juz mofa byc widoczne roznice osobnicze i moze wlasnie jeden blizniak bedzie tym lepiej zbudowNym z dyza glowa? ( znam takie dzieci) a drugi taki chudzielec :) cukrzyca pewnie tez cos namieszala, oby wszystko sie wyjasnilo! Ja dzis wizytuje o 21

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi sprawdzilam sobie siatki centylowe i jeden maluch blisko 90 centyla a drugi blisko 10. Noe wiem jak Ty i Twoj maz wygladacie ale teraz juz mofa byc widoczne roznice osobnicze i moze wlasnie jeden blizniak bedzie tym lepiej zbudowNym z dyza glowa? ( znam takie dzieci) a drugi taki chudzielec :) cukrzyca pewnie tez cos namieszala, oby wszystko sie wyjasnilo! Ja dzis wizytuje o 21

Dzien dobry Dziewczynki :)

Tez Aniu sprawdzalam centyle i tutaj bardziej niepokoi taki gwaltywny przyrost masy bo 1 kg w 10 dni,ale nuc to pojde do szpitala i bede spokojniejsza bo bedziemy pod fachowa opieka.
    Wlasnie sie szykuje.
    Milego dnia i dbajcie osiebie .

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi mój ginekolog ma super sprzęt a mimo to za każdym razem mówi mi żeby aż tak bardzo nie sugerować sie wagą bo może wystapic błąd pomiaru. Fakt za kazdym razem sprawdza wielkość główki, długość kości i wszystko ok. Raz miałam sytuacje że brzuszek znacznie odstawał od reszty, już sie naczytałam że to hipotrofia itp... na cale szczescie pieknie nadrobił :) myśle że w Twoim wypadku też bedzie ok.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 16 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalić ze w koncu wybraliśmy w sklepie fotelik do samochodu. Myslalam że bedzie trudniej ale dosc sprawnie nam to poszło :) milion pytań do sprzedawcy i sie udało ;) Wybralismy cybex aton m z bazą modułową, ktora pasuje pod kolejny fotelik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 08:21

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 16 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan moja koleżanka miala problemy z rozchodzącym sie spojeniem lonowym. Pamietam że chodzila w specjalnym pasie ciazowym i pozniej bylo ok. Rodzila SN.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna a ja sie zastanawiam bo super ze paduje ale przy kolejnym dziecku znow bedziesz kombinowac czy jak? Moja szwagierka tez ma taki fotelik chyba ten avionaute ultralite i chce baze zostawic sobie i kupic kolejny pod ta baze ale tez miec kolejne dziecko i tu nie rozumiem logiki :p bo wg mnke bez sensu na sile zostawiac baze i kupic fotelik skoro jeszcze sie przyda...

Ps ja nie chcesz miec wiecej dzieci to wywodu nie bylo :p

katka84 lubi tę wiadomość

‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ