WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie duże te Wasze dzieci, tylko moje coś małe :D 1680g w 31+0. :D ciekawe ile jutro będzie ważyło ;p

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mocno wagą nie sugeruje bo to wszystko od sprzętu zależy i mierzenia ;) w środę miałam dwa usg 1- wizyta zwykła i 1600g a dwie godziny później prenatalne u tego samego lekarza tylko inny lepszy sprzęt i juz 1735 gram ;)
    U nas łóżeczko złożone :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 18:55

ex2buay3h02dl23a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Melbusia,Ty zakladalas watek moze Ty Kochana?
    Napisałam prośbę o umożliwienie wklejenia postu (z aktualizacją), zobaczymy. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko ?

PixiDixi, Britty, Duzaa, katka84, anecz_kaa, dżelka, krooolik lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie najlepsze informacje, mam skierowanie do szpitala bo jeden maluch ma wagę 2527 a drugi 1812. Doktor nastraszył mnie mocno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 20:03

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedź Pixi a na pewno wszystko będzie ok ! Trzymam kciuki

ex2buay3h02dl23a.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi trzymamy kciuki! Kiedy jedziesz? daj znać co byśmy się tu nie zamartwialy.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie nie najlepsze informacje, mam skierowanie do szpitala bo jeden maluch ma wagę 2527 a drugi 1812. Doktor nastraszył mnie mocno...

Nie martw będzie dobrze, a co mówił lekarz? Ja byłam 1 kg mniejszą od swojej siostry bliźniaczki i też taka się urodziłam, wszystko było z nami w porządku.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Ja się mocno wagą nie sugeruje bo to wszystko od sprzętu zależy i mierzenia ;) w środę miałam dwa usg 1- wizyta zwykła i 1600g a dwie godziny później prenatalne u tego samego lekarza tylko inny lepszy sprzęt i juz 1735 gram ;)
    U nas łóżeczko złożone :D

Zazdroszczę łóżeczka! Nasze spakowane w karton w garażu, bo dopiero wczoraj kupiliśmy farby do pokoju..

Pixi trzymamy kciuki!!!!! :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waga mojego malucha też nie jest zbyt szałowa bo 1790 w 31+4 ale lekarka mówi że na tym etapie kompletnie mam się tym nie przejmować, bo wszystkie wymiary/proporcje zachowane, a maluch po prostu może być z tych mniejszych

anecz_kaa lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    waga mojego malucha też nie jest zbyt szałowa bo 1790 w 31+4 ale lekarka mówi że na tym etapie kompletnie mam się tym nie przejmować, bo wszystkie wymiary/proporcje zachowane, a maluch po prostu może być z tych mniejszych

Dokladnie to samo mi doktor powiedział dzisiaj że tak naprawdę na tym etapie niczego się nie rokuje bo duże dzieci mogą zwolnić a małe przyspieszyć. Więc spokojnie na razie :) mi już dzisiaj przed oczami stanęła wizja cesarki ale doktor to mi powiedział i się uspokoiłam.
    Pixi nie martw się wszytko może się zmienić jeszcze bądź dobrej myśli

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi wierzę, że będzie dobrze wszystko z twoimi maluchami, nie martw się na zapas. Mam nadzieję, że wam pomogą w szpitalu, trzymam kciuki.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas tak patologicznie bo waga skoczyla w ciagu 10 dni z niespelna 1800 na ponad 2500 i glowa byla 10 dni temu na30 tc a teraz jest na 36 tc. Rano jade do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 21:05

• Ove Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was zdecydowała się może na wózek Joie Mytrax?
    Ja rozważałam, ale byłam w dwóch czy trzech sklepach i bardziej od Joie polecali nam Oyster Zero - i chyba się na niego zdecydujemy tylko zamiast gondoli Oyster kupimy gondolę xlander (mają te same adaptery, a xlander ma większą gondolkę ;))
    MałaCzarna1988 wrote:
    Ula właśnie slyszalam rozne opinie że niektorym dzieci tylko przy tym zasypialy a niektorym w ogole sie nie przydało. W sumie to kupiłam tą karuzele bo nie mogłam sie jej oprzec ;) a czy sie przyda to zobaczymy.
    W szpitalu, w ktorym planuje rodzic niestety nie ma mozliwosci zamowienia prywatnej poloznej. Taka polozna moglaby byc przy mnie zamiast narzeczonego a jednak zalezy nam na wspolnym porodzie.
    Ostatnio kolezanka podsunela mi fajny pomysł. Ona brala polozną do domu i caly pierwszy etap pirodu byla w domu. Do szpitala pojechala juz w koszuli i w klapkach i po 40 min urodzila :) z tym ze to jej drugie dziecko a ja jestem pierworodka.
    W moim szpitalu nie ma opcji wzięcia położnej ze szpitala, ale mogę wziąć położną ze SR jako osobę towarzyszącą. Rozmawiałam z tą położną i ona mówiła, że jak chcę żeby był mąż to można zrobić tak, że ona i mąż mogą się wymieniać (szczególnie że u pierworódki poród może trwać długo), a jak nie będzie oblężenia na porodówce to może pozwolą wejść obojgu :)
    Jeśli Maluch się przekręci i będę rodzić SN to wtedy chyba skorzystam z tej opcji. Jednak taka położna wie, jak złagodzić ból, zna techniki oddychania a mąż niekoniecznie :P

Melbusia, ja krwotok miałam raz w zimie - od zbyt wysuszonej śluzówki nosa. Mąż jeszcze tego samego dnia pojechał po nawilżacz powietrza :)

Biedronka, super wiadomości z wizyty!

Pixi, nie martw się na zapas, ale daj znać ze szpitala co i jak!

U nas łóżeczko zamówione wczoraj - do końca tygodnia powinno przyjechać. Dziś byliśmy oglądać materace i jutro najpewniej podejmiemy decyzję - ale padnie albo na hilding albo na hevea.

I pochwalę się, że już zaczęłam prać ciuszki maluszka, ale jestem sfrustrowana faktem, że rozmiar rozmiarowi nierówny. Ciężko sensownie przez to ułożyć ubranka, ale metodą porównawczą mniej więcej je posegregowałam. Póki co ułożyłam rodzajami + największe na dole, najmniejsze na górze. Ale jako że mam ciuszki na rozmiar 76/80 to chyba te największe gdzieś pochowam, bo mam wrażenie, że się pogubimy z mężem jak przyjdzie co do czego :)

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No u nas tak patologicznie bo waga skoczyla w ciagu 10 dni z niespelna 1800 na ponad 2500 i glowa byla 10 dni temu na30 tc a teraz jest na 36 tc. Rano jade do szpitala.
    To jakiś błąd pomiaru, to jakoś mało możliwe. Musiała się ginka machnąć wcześniej lub teraz. Nie przejmuj się, będzie dobrze. Kciuki za maluchy.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    To jakiś błąd pomiaru, to jakoś mało możliwe. Musiała się ginka machnąć wcześniej lub teraz. Nie przejmuj się, będzie dobrze. Kciuki za maluchy.

Nie jest blad pomiaru Katka, drugi blizniak przybral dosyc malo,ale jeszcze w widelkach takze cos sie dzieje i dlatego dal to skierowanie. Podejrzewa,ze cukrzyca cos "nabroila".
    Jeszcze w domu sie wali bo w ta sobote ma byc komunia corki i tesciowa obrazona na mnie,ze nie wydzwaniam do niej to ona nie przyjedzie a moha mama nie moze przyjechac i m9j maz sam zostaje ze wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 21:32

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny kupujecie szumisia,zastanawiam sie nad zakupem.

Ja chce szumisia

Pixi trzymam kciuki za Was!!!!

Mam nadzieke zs uda sie z ta 1 strona moze katka,??

Mnie dzis meczy zgaga jutro jade na morfologie i na 21 lekarz

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi tak patrzę na 1 strone ty masz na 9 lipiec termin?? I az 6 dni wg suwaczka? Ja na 10 dlatego pytam

• Nalia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nie jest blad pomiaru Katka, drugi blizniak przybral dosyc malo,ale jeszcze w widelkach takze cos sie dzieje i dlatego dal to skierowanie. Podejrzewa,ze cukrzyca cos "nabroila".
    Jeszcze w domu sie wali bo w ta sobote ma byc komunia corki i tesciowa obrazona na mnie,ze nie wydzwaniam do niej to ona nie przyjedzie a moha mama nie moze przyjechac i m9j maz sam zostaje ze wszystkim.
    Pixi trzymaj się! W szpitalu na pewno się Wami zajmą, zrobią wszystkie badania i będzie wiadomo co i jak.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi tak patrzę na 1 strone ty masz na 9 lipiec termin?? I az 6 dni wg suwaczka? Ja na 10 dlatego pytam

Mam zmieniony termin na 4 lipca po pierwszym usg,mialam ovu zdecydowanie wczesniej ,zrobilam monitoring no i ovarin takze prawidlowy termin na 4 lipca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 21:54

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi kciuki za Was, oby to był błąd pomiaru.

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ