WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja echo serca miałam robione w 24tc, było ok ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Dziewczyny co się dzieje z Agniechaaa???!!! Czy wszystko u niej i bliźniaków oki, bo odkrylam, że usunęła konto ... :( Pozdrawiam. Styczniówka 2018

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie mega niepowazna osoba bo jak Melbusia zalozyla watek to na sile chciala prowadzic pierwsza stronę . Melbusia ugodowa i taktowna i dala jej prowadzic strone .Efekt jest taki,ze strona jest bez aktualizacji i nawet Aga nie poczuwala sie do jakiejkolwiek wymiany zdan w tej kwestii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 12:10

Britty lubi tę wiadomość

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka i Pixi - powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    Nalia - na Twoim miejscu chyba bym zrezygnowała z tego usg 3 trymestru skoro przepływy były dopiero co badane i ogólnie tak często jesteś badana :)

PixiDixi, Urszulka89 lubią tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Urszulka i Pixi - powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    Nalia - na Twoim miejscu chyba bym zrezygnowała z tego usg 3 trymestru skoro przepływy były dopiero co badane i ogólnie tak często jesteś badana :)

Tez bym chyba dala sobie juz spokoj.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie szumisia,zastanawiam sie nad zakupem.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nie

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka obiecała, że pożyczy mi swojego na ten pierwszy czas (potem zabiera, bo rodzi niedługo po mnie), więc wypróbuję sobie czy będzie u nas działał, jeśli tak to może wtedy kupię :)
    Mam jeszcze taką owieczkę z bijącym sercem i jest to dużo tańsza opcja :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Póki co nie.. Zobaczymy potem. :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Kciuki za wszystkie wizytujace dziś, obyscie miały same cudne wieści dzisiaj :-)

Trochę szkoda że nasza pierwsza strona nie jest aktualizowana. Ja niestety już usunęłam posty z 1 strony, więc nawet nie mogę wkleić nowej listy jakiejś.

PixiDixi, Urszulka89, katka84 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Najpierw wypróbuje aplikacje w telefonie i jak sie spodoba to kupie szumisia. Na razie kupiłam karuzele z melodyjkami, tam tez jest szum morza, natura i tym podobne odgłosy.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kolejna rzecz w "liście do kupienia/zrobienia" odhaczona - zdecydowaliśmy się i "zarezerwowaliśmy" prywatną położną.

MałaCzarna1988, PixiDixi, Urszulka89, katka84 lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Najpierw wypróbuje aplikacje w telefonie i jak sie spodoba to kupie szumisia. Na razie kupiłam karuzele z melodyjkami, tam tez jest szum morza, natura i tym podobne odgłosy.

Pomysl z aplikacja fajny , tez zobacze i wtedy jak przyniesie efekt kupie.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja poproszę siostrę żeby mi kupiła :p mamy taki zwyczaj że jak się urodziła jakaś dzidzia u nas to coś sobie kupujemy. Ostatnio ja jej kupiłam podgrzewacz a ona przy starszej zapas pampersów :)
    Co do karuzeli - mieliśmy dwie i nic nie dawały:/

U nas przy starszej bardzo sprawdziły się "kołysanki prenatalne" na cd. Długo puszczaliśmy, nawet ja przy nich drzemałam :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    u nas kolejna rzecz w "liście do kupienia/zrobienia" odhaczona - zdecydowaliśmy się i "zarezerwowaliśmy" prywatną położną.
    też mam, tak jak przy starszej ;) u nas okazałą się strzałem w dziesiątkę.

blama lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ciekawości - ile płacicie za "swoją" położną?

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula właśnie slyszalam rozne opinie że niektorym dzieci tylko przy tym zasypialy a niektorym w ogole sie nie przydało. W sumie to kupiłam tą karuzele bo nie mogłam sie jej oprzec ;) a czy sie przyda to zobaczymy.
    W szpitalu, w ktorym planuje rodzic niestety nie ma mozliwosci zamowienia prywatnej poloznej. Taka polozna moglaby byc przy mnie zamiast narzeczonego a jednak zalezy nam na wspolnym porodzie.
    Ostatnio kolezanka podsunela mi fajny pomysł. Ona brala polozną do domu i caly pierwszy etap pirodu byla w domu. Do szpitala pojechala juz w koszuli i w klapkach i po 40 min urodzila :) z tym ze to jej drugie dziecko a ja jestem pierworodka.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny z ciekawości - ile płacicie za "swoją" położną?

500zł - tylko, że u nas płaci się po porodzie

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miewacie krwotoki z nosa? Ja przed chwilą zatamowalam. Tak się zastanawiam czy to nie przez obniżenie ciśnienia lekami. Bp wcześniej nawet 160/100, teraz po lekach 110/60

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Ula właśnie slyszalam rozne opinie że niektorym dzieci tylko przy tym zasypialy a niektorym w ogole sie nie przydało. W sumie to kupiłam tą karuzele bo nie mogłam sie jej oprzec ;) a czy sie przyda to zobaczymy.
    W szpitalu, w ktorym planuje rodzic niestety nie ma mozliwosci zamowienia prywatnej poloznej. Taka polozna moglaby byc przy mnie zamiast narzeczonego a jednak zalezy nam na wspolnym porodzie.
    Ostatnio kolezanka podsunela mi fajny pomysł. Ona brala polozną do domu i caly pierwszy etap pirodu byla w domu. Do szpitala pojechala juz w koszuli i w klapkach i po 40 min urodzila :) z tym ze to jej drugie dziecko a ja jestem pierworodka.

Ja jedną kupiłam a drugą dostałam - dziecku się nie spodobały tak jak matce :p

Moja położna była cały czas pod tel - mi wody odeszły w domu ale skurcze dostałam dopiero po 3 godzinach więc ten czas spędziłam w domu (do pojawienia się skurczy). Zdążyłam się wymyć i zjeść śniadanie oraz obejrzeć serial :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ