LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Melbusia, ale to ślicznie wygląda cud miód, zazdraszczam.
My po wizycie. Mała trochę mała 1740g powiedzmy jak na zakończony 32 tydzień. Mieści się w centylach, ale kolos to nie będzie. Szyjka przez 4 tygodnie z 2,88 cm zeszła na 2,71 cm, czyli dalej nie szaleć, oszczędzać się i polegiwać duuużo. Za to się zamknęła od środka, bo mała z lewego boku przerzuciła się na prawy.
Pani endokrynolog kazała zwiększyć dawkę z 50 do 75 euthyroxu, no i obyło się bez wizyty.
Ginekolog 11 czerwca następna wizyta, więc trochę odetchnęłam.MałaCzarna1988, melbusia88, Britty, PixiDixi, Duzaa, marta258 lubią tę wiadomość
-
Katka ginekolog mi powiedział że z reguły chłopcy są więksi na etapie płodowym. Mój maluszek zawsze był w górnej siatce centylowej i tak mu zostało. Ja mam 170 cm a narzeczony 185 wiec moze przez to jest taki duży. Mój narzeczony urodził sie też 59cm i 3800gram wiec chyba po nim taki bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 15:44
-
Hej, za namową Pixi tez tu troche sie popokazuje zatem.
Kilka slow ode mnie aktualizacji:
Dzis mialam wizyte u gin (bez USG).Nastepna wizyta za 3 tyg...
Doktor zapisal mnie w szpitalu na cc na 10 lipca. To juz pewne... wskazaniem jest odwarstwienie siatkowki obu oczu. Dodatkowo malutka wciaz sie nie odwrocila. Oczywiscie jesli Julcia nie zazyczy sobie wczesniej wyjsc... boje sie cc, nie ukrywam tego, ale tak musi byc I juz.
Torby mam juz spakowane w zasadzie na 100%... I am ready...
Wyprawka kupiona, poprana I wyprasowana (dzieki Wam naszlo mnie tylko jeszcze ze trzeba nakladki na sutki wyparzyc... zaraz to zrobie)
Pozostaly mi male manewry w domu, zeby wszystko ladnie przygotowac. Robie taka szuflade dla meza, w ktorej beda rzeczy do ewentualnego dostarczenia do szpitala:ciuszki,higieniczne I to co ma zabrac na odbior nas.
Przygotuje jakis kącik w kuchni I łazience na rzeczy maluszka.
No I na 9miesiac przewiduje juz tylko czytanie ksiazek I odpoczywanki
Trzymam kciuki za Was wszystkie, za rozwiazanie wszystkich trosk mamuś z tego forum. Buzkakatka84, PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość
Magia -
MałaCzarna1988 wrote:Katka ginekolog mi powiedział że z reguły chłopcy są więksi na etapie płodowym. Mój maluszek zawsze był w górnej siatce centylowej i tak mu zostało. Ja mam 170 cm a narzeczony 185 wiec moze przez to jest taki duży. Mój narzeczony urodził sie też 59cm i 3800gram wiec chyba po nim taki bedzie
Ale - starsza na koniec 31 tygodnia ważyła 1757g, a urodziła się 3900 g, a malutka tydzień starsza i dopiero waży podobnie. Ja się nie przejmuję, myślę, że spokojnie 3300-3400g urośnie. -
Magia skąd wiadomo że odwarstwia ci się siatkówka? Masz jakieś objawy? Mój ginekolog mi mówił że dziecko z reguły odwraca się tydz przed porodem i do 34 tyg w zasadzie może przybierać każda pozycję
ja te czuje jak moja Zuzia z impetem kopię mnie w pęcherz a glowke wypycha zawsze z prawej strony, także mój brzuch Jet bardzo asymetryczny :p
magdis lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
katka84 wrote:Ja też mam 170cm, mąż 176cm. A moja starsza córka urodziła się 58cm, więc tak porównuję malutką z nią.
Ale - starsza na koniec 31 tygodnia ważyła 1757g, a urodziła się 3900 g, a malutka tydzień starsza i dopiero waży podobnie. Ja się nie przejmuję, myślę, że spokojnie 3300-3400g urośnie.
Dla porównania moja w 31 tygodniu ważyła 1800 a urodziła się 3890 :p także coś w tym jest
-
Hej ja tez jestem mimo ze nie pisze, czytam na biezaco i lajkuje. Poprostu nieraz sa to tematy ktore mnie nie dotyczą wiec daruje sobie zbedne komentowanie, ale wszystko wiem co u ktorej sie dzieje.
Za pixi tez trzymalam kciuki zeby to byla jakas niesmaczna pomylka z tym pomiarem.
Mnie dzis caly dzien boli prawa strona brzucha tjkby mega kolka, maz mowi ze to ucisk na watrobe. Zjadlam nospe, wypilam herbate mietowa ale nic nie pomaga tylko lezenie a maly jak na zlosc wali raczkami wlasnie w ta strone. Wizyte mialam 7.05 to byl 28t 5d maly wg usg 28t 1d wazyl 1290g, ulozony glowka do dolu. Cesarka bedzie tydzien szybciej mniej wiecej w polowie lipca ale nie znam dokladnego terminu jeszcze.
Będzie mial na imie Szymon
Dzis przyszedl materac do lozeczka pianka/lateks. Wszystko mam juz kupione, ciuszki zostalo poprasowac i dobrze ze jestescie czujne bo tez wygotowac smoczki i butelke.
Wozek udalo nam sie wyhaczyc, uzywany tylko przez 8mc (chodz tak sie zapieralam ze nie chce uzywanego) wiec jak nowy za 1300zl adamex vicco 2017 3w1 zaraz wrzuce fotkeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 17:22
PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość
-
Britty wrote:Magia skąd wiadomo że odwarstwia ci się siatkówka? Masz jakieś objawy? Mój ginekolog mi mówił że dziecko z reguły odwraca się tydz przed porodem i do 34 tyg w zasadzie może przybierać każda pozycję
ja te czuje jak moja Zuzia z impetem kopię mnie w pęcherz a glowke wypycha zawsze z prawej strony, także mój brzuch Jet bardzo asymetryczny :p
Siatkowka zwykle nie daje obiawow. U mnie wyszlo na badaniu okulistycznym, na ktore sama sie zglosilam I poprosilam o sprawdzenie. Mialam juz to 15lat temu I dlatego sprawdzilam. Niestety mimo lasera tydzien temu na oba oczka zalecaja cc.
Siatkowki sie rozwarstwiaja czesciej u krotkowidzow wiec jesli nosicie okularki to warto to zbadac.
Magia -
Melbusia super porzadeczek az zazdraszczam:D u mnie dopiero dzis komoda zamowiona. Wozek i łozeczko juz jest ale jeszcze w kartonach. I tak moj M ciagle powtarza jeszcze czas. Haha torby tez jeszcze nie kupilam oo!
Wczoraj milam wizyte moja Królewna z tych wiekszych bo jak na 32 tydzien wazy juz 2100 prawie. Termin zostaje ten sam- 14 lipiec. Dziewczynka MajaPixiDixi lubi tę wiadomość