LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ss
Gratulacje, ale chłopki się pośpieszyli, super że sami oddychają, najważniejsze że zdrowi, trzymam za Was kciuki
Melbusia
Na pierwszej stronie mogą pojawić się najważniejsze informacje dotyczące naszych maluszków tzn data porodu, wiek ciąży, imię dziecka, waga, wzrost i sn czy cc.
Magia
Ja miałam cc i najgorsze były pierwsze dni, bo rana ciągnęła głównie przy podnoszeniu się. Ogólnie szybko doszłam do siebie, przeciwbólowe brałam chyba 3-4 dni po porodzie. Ze schodami nie było problemu, bo 2 dni po cc sama weszłam na 4 piętro i było ok. Na pewno dużo nie dźwigałam, mąż był w domu przez pierwszy miesiąc więc sporo pomagał, to on kąpał Antosia, podawał mi do karmienia i częściej przewijał.
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny musimy ustalić, czy po rozpakowaniu wrzucamy jakieś dodatkowe informacje na pierwszą stronę
? Choćby datę urodzenia?
Ja jestem za dodatkowymi informacjamiktóra ile poda tyle przy niej będzie
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Kurcze caly dzien mi strone wywalalo
Ss grayulacje!!! No to teraz bedzie kolejla zaraz :p
Pixi super ze wszystko sie udalo
Melbusia jak dla mnie te info beds ok, jedzcze bym np ulozyls chronologicznie ss jako pierwsza bo urodzila a potem te ktore sie rozpakuja
Ja z racji tego ze mysle o vbac kupie chyba juz olej z wiesiolka i herbate z lisci malin... kurcze a ja mam ciuszki nie poprane bo dopiero polki musze kupic 2 w ikea do szafy!
-
A u nas powoli kończy się koszmarny remont, przynajmniej ta część budowlana. Czekamy na meble i sprzęty, będę chciała jeszcze pomalować komode (ja kupowalam przy Antku komode z przewijakiem i korzystam z niej do tej pory), poustawiac meble i te wszystkie nasze pierdoly. Wizytę miałam tydzień temu, Mała ważyła, 1950,łożysko nadal nisko, 3 cm od ujścia, ale ja się nie poddaję, cały czas wierzę, że uda się nam naturalnie. Leży głową w dół. Natomiast tym razem okazało się, że szyjka, mimo że twarda i ponad 3 centymetrowa, to zaczyna się rozwierac od środka. No i biorę antybiotyk, bo mi się przypaletalo zapalenie zatoki szczekowej chyba od szóstki. Nie spodziewałam się tyle problemów w tej ciąży, może to prawda, że z dziewczynką i druga ciąża, to się gorzej przechodzi.
-
Ss ogromne gratulacje dla was i maluszków.
Nie mogę uwierzyć w to, ze nasz wątek powoli zaczyna się rozpakowywać aaa:) Miłego dnia U nas dzisiaj torcik co prawda urodziny mam dopiero jutro, ale wyprawiamy dzisiaj
Z moim postanowieniem, ze urodzę przed 30 mamy delikatne opóźnienie, ale nie przeszkadza mi to
MałaCzarna1988, Britty lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Ss ogromne gratulacje dla was i maluszków.
Nie mogę uwierzyć w to, ze nasz wątek powoli zaczyna się rozpakowywać aaa:) Miłego dnia U nas dzisiaj torcik co prawda urodziny mam dopiero jutro, ale wyprawiamy dzisiaj
Z moim postanowieniem, ze urodzę przed 30 mamy delikatne opóźnienie, ale nie przeszkadza mi to
-
Ineczka wrote:Ss ogromne gratulacje dla was i maluszków.
Wszelkiej pomyślności Ineczka :-* -
Ss gratulacje!super, że maluchy same oddychają, oby tak dalej. Wow, niesamowite, że już się zaczyna rozpakowywanie.. No to zaraz się posypie dalej- kto następny? Ja niby już odliczałam dni do porodu ale teraz, kiedy to sie takie realne zrobilo to strach mnie oblecial... Wstawie dzis kolejne pranie bo sie boje, ze nie zdaze z ciuszkami..
MałaCzarna1988, anecz_kaa lubią tę wiadomość