X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Ja postanowilam wreszcie troche poprasowac, torba spakowana, brakuje mi tylko biustonoszy do karmienia.
    Moze macie do polecenia jakies sklepy, strony, zeby kupic taki miękki bez fiszbin na początek i bez wydawania miliona monet, bo chce zachowac na ten juz konkretniejszy :) patrzylam na h&m, bo tam kupuje zawsze, ale potrzebowalabym rozmiar 75e, a tam nie ma takiego :/
    Polecam stronę biutonoszedokarmienia.pl. pewnie znajdziesz tam coś dla siebie, ja akurat brałam z fiszbinami, ale miękki i jest super.Ja mam: mama eco dot

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 12:30

kkarolina89 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatek lepiej bez fiszbin. Z doswiadczenia oraz opinii poloznych. Przy fiszbinach zwieksza sie ryzyko zapalenia piersi.
    Jak sie unormuje laktacja to jak najbardziej fiszbiny ok,ale do szpitala lepiej miękkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 12:26

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Biustonosze ciazowe kupowalam w HM, dla mnie są ok. Ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar kupic do szpitala - rozmiar wiekszy?

Na 100% wieksza miseczka, bo podobno po porodzie urosną przez laktacje :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że sobie nie zaszkodze ale miałam okropna niepochamowana ochotę na truskawki więc kupiłam na targu dwa kilo i zjadłam już połowę. Nie mogłam się powstrzymać. Chyba miałam pierwszy raz zachcianke ciążowa

melbusia88, katka84, karolcia87 lubią tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Na poczatek lepiej bez fiszbin. Z doswiadczenia oraz opinii poloznych. Przy fiszbinach zwieksza sie ryzyko zapalenia piersi.
    Jak sie unormuje laktacja to jak najbardziej fiszbiny ok,ale do szpitala lepiej miękkie.
    Pixi 80I bez fiszbin? Zlituj się kobieto :-) mój jeden cycek teraz, bez mleka waży 1,2kg... Samo zdjęcie stanika powoduje ból, a ubranie takiego bez fiszbin powoduje ucisk brzuszka gdy siedzę (tak, niestety, grawitacja działa) że aż mała kopie w te miejsca.

PixiDixi, katka84, Carolline lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mam nadzieję że sobie nie zaszkodze ale miałam okropna niepochamowana ochotę na truskawki więc kupiłam na targu dwa kilo i zjadłam już połowę. Nie mogłam się powstrzymać. Chyba miałam pierwszy raz zachcianke ciążowa

Mnie przed truskawkami ostrzega moja ginekolog, bo jest to potencjalne zrodlo toksoplazmozy, a ja nie przebylam jej.
    Ubolewam nad tym, bo chociaz mam cukrzyce ciazowa, to te 100g bym sobie zjadla :/

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja mam taki miekki z canpolu

Rozmiary takie "normalne"? :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ale popłoch ;)
    f2w3lhb8zwsl9evj.png

PixiDixi, dżelka lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pixi 80I bez fiszbin? Zlituj się kobieto :-) mój jeden cycek teraz, bez mleka waży 1,2kg... Samo zdjęcie stanika powoduje ból, a ubranie takiego bez fiszbin powoduje ucisk brzuszka gdy siedzę (tak, niestety, grawitacja działa) że aż mała kopie w te miejsca.

Oki oki Melbus, natura Ci nie poskapila i chyba tez bym zaryzykowala fiszbiny przy takich okazach :) maz szczesliwy hihi.
    Pisalam o swoim doswiadczeniu, mialam koszmarne zapalenie przez fiszbiny i gdy bylam w poradni laktacyjnej to kazano zmien8c na wersje bez fiszbin.
    Ja mam teraz 80d.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Hihi ale popłoch ;)
    f2w3lhb8zwsl9evj.png

No jest ;) sama mam, juz chyba o niczym innym nie mysle...

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Mnie przed truskawkami ostrzega moja ginekolog, bo jest to potencjalne zrodlo toksoplazmozy, a ja nie przebylam jej.
    Ubolewam nad tym, bo chociaz mam cukrzyce ciazowa, to te 100g bym sobie zjadla :/
    Idąc tym tokiem myślenia, to WSZYSTKIE warzywa korzeniowe a nawet źle wypłukana sałata, czy szczypiorek są potencjalnym źródłem toxo :-D nie popadajmy w paranoję. Musielibyśmy wyeliminowac ponad połowę warzyw z diety. Od dzieciństwa jem owoce "prosto z krzaka" i też nigdy nie przechodziłam toxo. Od dziecka mam też w domu koty. Cukrzycę ciążową też mam i truskawki jem. Ale wszystko z umiarem.

Duzaa, Urszulka89, Britty, MałaCzarna1988, dżelka, magdis lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez o truskawkach marzę. ...czekam na bio np.w lidlu, boje sie pestycydow...ostatnio poczytalam jak rolnicy spryskuja tuz przed zbiorem by uchronic przed plesnia a takue opryski musza byc wczesniej niz przed zbiorem.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Oki oki Melbus, natura Ci nie poskapila i chyba tez bym zaryzykowala fiszbiny przy takich okazach :) maz szczesliwy hihi.
    Pisalam o swoim doswiadczeniu, mialam koszmarne zapalenie przez fiszbiny i gdy bylam w poradni laktacyjnej to kazano zmien8c na wersje bez fiszbin.
    Ja mam teraz 80d.
    To ciąża je tak powiększyła. Przed ciążą miałam 75D i były idealne. Teraz już nie są apetyczne :-( Pomijając rozmiar, to dostałam takich duży brązowych piegów, zwłaszcza wokół sutków. Na jednej to te piegi wręcz zlewają się w jedną całośc. No cóz, kolejny kompleks. I co faktycznie, jak pozbyłaś się fiszbin, to zapalenie zniknęło? Ja pewnie jeśli tylko cos się bedzie działo, to też z nich zrezygnuję, ale spróuję najpierw z.

l22n6iyek016fbg8.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Idąc tym tokiem myślenia, to WSZYSTKIE warzywa korzeniowe a nawet źle wypłukana sałata, czy szczypiorek są potencjalnym źródłem toxo :-D nie popadajmy w paranoję. Musielibyśmy wyeliminowac ponad połowę warzyw z diety. Od dzieciństwa jem owoce "prosto z krzaka" i też nigdy nie przechodziłam toxo. Od dziecka mam też w domu koty. Cukrzycę ciążową też mam i truskawki jem. Ale wszystko z umiarem.

Mówisz? ;) no ok, parę truskawek będzie ok ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Mówisz? ;) no ok, parę truskawek będzie ok ;)
    Zjedz kobieto chociaż kilka, bo ci się po nocach będą śnic :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko powiedziec bo tez dostalam antybiotyk plus zmiana biustoniszy. Tak po 2 tyg.wrocilam do fiszbin ,ale laktacje mialam jyz unormowana i bylam tez uwazna na swoje cialo. Bylo ok.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    To ciąża je tak powiększyła. Przed ciążą miałam 75D i były idealne. Teraz już nie są apetyczne :-( Pomijając rozmiar, to dostałam takich duży brązowych piegów, zwłaszcza wokół sutków. Na jednej to te piegi wręcz zlewają się w jedną całośc. No cóz, kolejny kompleks. I co faktycznie, jak pozbyłaś się fiszbin, to zapalenie zniknęło? Ja pewnie jeśli tylko cos się bedzie działo, to też z nich zrezygnuję, ale spróuję najpierw z.

Tez mam wzomozona pigmentacje,nie myśl o tym, po ciazy powoli ustąpi.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ciezko powiedziec bo tez dostalam antybiotyk plus zmiana biustoniszy. Tak po 2 tyg.wrocilam do fiszbin ,ale laktacje mialam jyz unormowana i bylam tez uwazna na swoje cialo. Bylo ok.
    Pixi a jak się normuje laktacja, to te piersi wracją do rozmiaru sprzed porodu, czy unormowanie laktacji będzie dla mnie oznaczac kolejne powiekszenie rozmiaru na dłuzej?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pixi a jak się normuje laktacja, to te piersi wracją do rozmiaru sprzed porodu, czy unormowanie laktacji będzie dla mnie oznaczac kolejne powiekszenie rozmiaru na dłuzej?

Kochana powiem Ci tylko z mojego doświadczenia bo co kobieta to inaczej...Po porodzie jakieś 4 dni przyszedł nawał , masakra cyce miałam jak balony, normowanie się latacji zajęło prawie 3 tygodnie. Poźniej piersi były u mnie ciut mniejsze niż przed porodem,ale większe niż poza ciązą.

EDIT: przy nawale bardzo pomogły liscie z kapusty, także jak będziecie szły do szpitala to kapusta do lodówki , mąż przywiezie jakby co do szpitala. Liście trzeba poobijać tłuczkiem i wsadzić miedzy cyce a biustonosz, omijajać brodawki. Chyba nic nie pomaga jak właśnie kapucha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 13:14

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za konkretną wypowiedz :-)

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ