X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam przebytej toxo. Wcinam truskawki - narazie sklepowe. Niebawem będą u teściowej.
    Jakby tak człowiek na wszystko patrzył przez pryzmat chorób to po pierwsze padłby z głodu i oszalał :p

melbusia88, magdis lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a stanik sportowy też może być? Wszelkie inne rodzaje bardzo mnie dusza albo bolą, tylko sportowy jakoś mi dobrze lezy

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka masz jędrne i nieduże to chyba tak, ja właśnie sobie zmierzyłam i to moje 80 d już nie jest 80 d :( teraz 90 d/e.i wiszą mi na brzuchu hehe, afrykanka ze mnie cyce do brzucha a brzuch do kolan ;) hehe

anecz_kaa, Britty lubią tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam, dziewczyny, że z tymi cyckami to masakra. Brzuch mi mega urósł, no i na razie, odpukać, zero rozstępów. Cycki ledwie o rozmiar się powiększyły, zawsze małe miałam... I co? Full rozstępów.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszcze Wam tych "okazow", ja przed ciaza mialam mini cycuszki, 75 a w porywach do b, teraz juz jest 80-85 c (tak, mąż marzy, żeby tak zostalo) a na po porodzie chce kupic 85 d bez fiszbin miekki i moze jeszcze taki "przedluzacz" do stanikow bo kurcze bardziej niz same cycki to mi sie obwod klatki piersiowej zwiekszyl, hehe chyba mi macica wszystkie inne organy z brzucha do klatki wciska:)

Melbusia tak dokladnie jest- panika i mobilizacja pelna para, druga tura ciuszkow dziecka plus moje koszule i szlafrok juz sie susza, jak poprasuje to spakuje torbe do szpitala.

Pozdrawiam wszystkie "blizniaczki" z maja, ja mam urodziny w najblizszy poniedzialek:) i tez juz nie zdaze urodzic jak bede miec 30 lat :)

• Decadence Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, gdyby z naszych biustow średnią wyciągnąć, to pewnie byłoby idealnie. :)

melbusia88, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Nie zazdroszcze Wam tych "okazow", ja przed ciaza mialam mini cycuszki, 75 a w porywach do b, teraz juz jest 80-85 c (tak, mąż marzy, żeby tak zostalo) a na po porodzie chce kupic 85 d bez fiszbin miekki i moze jeszcze taki "przedluzacz" do stanikow bo kurcze bardziej niz same cycki to mi sie obwod klatki piersiowej zwiekszyl, hehe chyba mi macica wszystkie inne organy z brzucha do klatki wciska:)

Melbusia tak dokladnie jest- panika i mobilizacja pelna para, druga tura ciuszkow dziecka plus moje koszule i szlafrok juz sie susza, jak poprasuje to spakuje torbe do szpitala.

Pozdrawiam wszystkie "blizniaczki" z maja, ja mam urodziny w najblizszy poniedzialek:) i tez juz nie zdaze urodzic jak bede miec 30 lat :)

Mam tak samo, pod biustem mam więcej niż sam biust :p teraz mam 80c ale myślę, że do d dojdę jak ze starszą. Sprzed ciąży 75b i było idealnie bo ja drobna jestem ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Melbusia, gdyby z naszych biustow średnią wyciągnąć, to pewnie byłoby idealnie. :)
    Ja to bym chętnie was wszystkie obdarowała, żeby tylko zostac przy swoim dawnym rozmiarze (i jędrności). O dziwo moje z D do I, ale ani jednego rozstępa :-) mój mąż się śmieje, że jeszcze po 0,8kg na każdy cycek i będzie mi przysługiwac darmowa operacja zmniejszenia na NFZ :-D ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staniki to teraz wszytkie mnie wkurzają bo mam brzucmi h wysoko i fiszbiny robia mi bolesne wyżłobienia dlatego przeszłam na sportwe.
    Chciałam zacząć ogarniać torbę do szpitala ale nie mogę podejść do tematu przegrzebałam cały internet i chyba spakuje się według listy mamy ginekolog bo wydaje mi się najrozsadniejsza może z jakimiś drobnymi modyfikacjami.

Britty, Nalia, melbusia88 lubią tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie te wszystkie listy z internetu na nic sie zdadza bo w szpitalu dają wiekszosc, np majtki siateczkowe, podpaski, podklady, tak samo dla dziecka pieluszki i nawet ubranko, dopiero na wyjscie trzeba swoje miec. Tak ze pakuje tylko recznik, kosmetyki, koszule nocne i przekąski:) no i papiery, ladowarke itp.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalach to nic nie dają, wszystko trezba mieć swoje, nawet papier toaletowy.
    Mam mega dylemat , pomózcie... chcę kupić nową walizkę/torbę by wszystko spakować i zastanawiam się jaką kupić czy średnią czy format XL. Za cholerę nie wiem co wybrać.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi wez taka ktora Ci sie potem przyda.

Melbusia ale ss daj jako pierwsza teraz, bo potem bedzie łatwiej ogarnac kto kiedy urodził

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi wez taka ktora Ci sie potem przyda.

Melbusia ale ss daj jako pierwsza teraz, bo potem bedzie łatwiej ogarnac kto kiedy urodził

z ss to dobry pomysł Aneczka, będzie zachowana chronologia.
    Aneczka, mnie to się wszytsko przydaje ;)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co , moja najmłodsza córka , niejadek do kwadratu zjadła 5 truskawek!!, najstarsza przyniosła dla mnie ( a ja mam świra i nie zjadłam) to najmłodsza sama z siebie zjadła. Wręcz wykradła cichcem z kuchni :) :) chodzi i masuje się po brzuszku i krzyczy,że chce więcej :)

MałaCzarna1988, katka84, anecz_kaa, Carolline lubią tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    No powiem Wam, dziewczyny, że z tymi cyckami to masakra. Brzuch mi mega urósł, no i na razie, odpukać, zero rozstępów. Cycki ledwie o rozmiar się powiększyły, zawsze małe miałam... I co? Full rozstępów.
    Kochana jakbym czytała o sobie na brzuszku żadnego rozstępa a na cyckach ful, też mi tylko o rozmiar urosły.

Decadence lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie przechodziłam toxo i nie ma co popadać w paranoje. Truskawki dobrze wymyć i można wcinać :)
    Co do piersi to mi na poczatku ciazy po duphastonie sporo urosły, teraz zmalały na naciagane C ;)
    Zaczyna mnie denerwowac brzuch bo mam go na kolanach i jak dłużej posiedze to boli mnie dół brzucha. Jak leże to też tylko z wyprostowanymi nogami bo inaczej czuje dyskomfort.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 14:40

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 22 maja 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja najpierw robie wyprawke na łóżku, zobacze ile to mniej wiecej miejsca zajmuje i wtedy jade kupić torbe bo tak na oko to ciężko powiedzieć.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka
    Sto lat i wszystkiego najlepszego :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Pixi ja najpierw robie wyprawke na łóżku, zobacze ile to mniej wiecej miejsca zajmuje i wtedy jade kupić torbe bo tak na oko to ciężko powiedzieć.

Dokładnie najlepiej skompletuj sobie wszytko a potem wizualnie bedziesz widziec jaką torbę na to potrzeba czy większą czy mniejszą.
    Ja sama tak zrobię bo też jeszcze nie kupiłam żadnej

Wysłany: 22 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator tez juz kupiłam bo akurat byla promocja na stronie internetowej empika i za zakupy za minimum 200 zł dostawalo sie -50 zł. Czyli za medele elektryczną dalam 267 zł a pampers premium care wyszły mi za 44 groszy za szt wiec mysle że ok. Przesylka darmowa.
    Dziewczyny polecam Wam strone empika bo czasami promocje mają super.

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ