Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam przebytej toxo. Wcinam truskawki - narazie sklepowe. Niebawem będą u teściowej.
    Jakby tak człowiek na wszystko patrzył przez pryzmat chorób to po pierwsze padłby z głodu i oszalał :p

melbusia88, magdis lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a stanik sportowy też może być? Wszelkie inne rodzaje bardzo mnie dusza albo bolą, tylko sportowy jakoś mi dobrze lezy

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka masz jędrne i nieduże to chyba tak, ja właśnie sobie zmierzyłam i to moje 80 d już nie jest 80 d :( teraz 90 d/e.i wiszą mi na brzuchu hehe, afrykanka ze mnie cyce do brzucha a brzuch do kolan ;) hehe

anecz_kaa, Britty lubią tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam, dziewczyny, że z tymi cyckami to masakra. Brzuch mi mega urósł, no i na razie, odpukać, zero rozstępów. Cycki ledwie o rozmiar się powiększyły, zawsze małe miałam... I co? Full rozstępów.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszcze Wam tych "okazow", ja przed ciaza mialam mini cycuszki, 75 a w porywach do b, teraz juz jest 80-85 c (tak, mąż marzy, żeby tak zostalo) a na po porodzie chce kupic 85 d bez fiszbin miekki i moze jeszcze taki "przedluzacz" do stanikow bo kurcze bardziej niz same cycki to mi sie obwod klatki piersiowej zwiekszyl, hehe chyba mi macica wszystkie inne organy z brzucha do klatki wciska:)

Melbusia tak dokladnie jest- panika i mobilizacja pelna para, druga tura ciuszkow dziecka plus moje koszule i szlafrok juz sie susza, jak poprasuje to spakuje torbe do szpitala.

Pozdrawiam wszystkie "blizniaczki" z maja, ja mam urodziny w najblizszy poniedzialek:) i tez juz nie zdaze urodzic jak bede miec 30 lat :)

• Decadence Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, gdyby z naszych biustow średnią wyciągnąć, to pewnie byłoby idealnie. :)

melbusia88, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Nie zazdroszcze Wam tych "okazow", ja przed ciaza mialam mini cycuszki, 75 a w porywach do b, teraz juz jest 80-85 c (tak, mąż marzy, żeby tak zostalo) a na po porodzie chce kupic 85 d bez fiszbin miekki i moze jeszcze taki "przedluzacz" do stanikow bo kurcze bardziej niz same cycki to mi sie obwod klatki piersiowej zwiekszyl, hehe chyba mi macica wszystkie inne organy z brzucha do klatki wciska:)

Melbusia tak dokladnie jest- panika i mobilizacja pelna para, druga tura ciuszkow dziecka plus moje koszule i szlafrok juz sie susza, jak poprasuje to spakuje torbe do szpitala.

Pozdrawiam wszystkie "blizniaczki" z maja, ja mam urodziny w najblizszy poniedzialek:) i tez juz nie zdaze urodzic jak bede miec 30 lat :)

Mam tak samo, pod biustem mam więcej niż sam biust :p teraz mam 80c ale myślę, że do d dojdę jak ze starszą. Sprzed ciąży 75b i było idealnie bo ja drobna jestem ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Melbusia, gdyby z naszych biustow średnią wyciągnąć, to pewnie byłoby idealnie. :)
    Ja to bym chętnie was wszystkie obdarowała, żeby tylko zostac przy swoim dawnym rozmiarze (i jędrności). O dziwo moje z D do I, ale ani jednego rozstępa :-) mój mąż się śmieje, że jeszcze po 0,8kg na każdy cycek i będzie mi przysługiwac darmowa operacja zmniejszenia na NFZ :-D ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staniki to teraz wszytkie mnie wkurzają bo mam brzucmi h wysoko i fiszbiny robia mi bolesne wyżłobienia dlatego przeszłam na sportwe.
    Chciałam zacząć ogarniać torbę do szpitala ale nie mogę podejść do tematu przegrzebałam cały internet i chyba spakuje się według listy mamy ginekolog bo wydaje mi się najrozsadniejsza może z jakimiś drobnymi modyfikacjami.

Britty, Nalia, melbusia88 lubią tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie te wszystkie listy z internetu na nic sie zdadza bo w szpitalu dają wiekszosc, np majtki siateczkowe, podpaski, podklady, tak samo dla dziecka pieluszki i nawet ubranko, dopiero na wyjscie trzeba swoje miec. Tak ze pakuje tylko recznik, kosmetyki, koszule nocne i przekąski:) no i papiery, ladowarke itp.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalach to nic nie dają, wszystko trezba mieć swoje, nawet papier toaletowy.
    Mam mega dylemat , pomózcie... chcę kupić nową walizkę/torbę by wszystko spakować i zastanawiam się jaką kupić czy średnią czy format XL. Za cholerę nie wiem co wybrać.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi wez taka ktora Ci sie potem przyda.

Melbusia ale ss daj jako pierwsza teraz, bo potem bedzie łatwiej ogarnac kto kiedy urodził

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi wez taka ktora Ci sie potem przyda.

Melbusia ale ss daj jako pierwsza teraz, bo potem bedzie łatwiej ogarnac kto kiedy urodził

z ss to dobry pomysł Aneczka, będzie zachowana chronologia.
    Aneczka, mnie to się wszytsko przydaje ;)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co , moja najmłodsza córka , niejadek do kwadratu zjadła 5 truskawek!!, najstarsza przyniosła dla mnie ( a ja mam świra i nie zjadłam) to najmłodsza sama z siebie zjadła. Wręcz wykradła cichcem z kuchni :) :) chodzi i masuje się po brzuszku i krzyczy,że chce więcej :)

MałaCzarna1988, katka84, anecz_kaa, Carolline lubią tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    No powiem Wam, dziewczyny, że z tymi cyckami to masakra. Brzuch mi mega urósł, no i na razie, odpukać, zero rozstępów. Cycki ledwie o rozmiar się powiększyły, zawsze małe miałam... I co? Full rozstępów.
    Kochana jakbym czytała o sobie na brzuszku żadnego rozstępa a na cyckach ful, też mi tylko o rozmiar urosły.

Decadence lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie przechodziłam toxo i nie ma co popadać w paranoje. Truskawki dobrze wymyć i można wcinać :)
    Co do piersi to mi na poczatku ciazy po duphastonie sporo urosły, teraz zmalały na naciagane C ;)
    Zaczyna mnie denerwowac brzuch bo mam go na kolanach i jak dłużej posiedze to boli mnie dół brzucha. Jak leże to też tylko z wyprostowanymi nogami bo inaczej czuje dyskomfort.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 14:40

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 22 maja 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja najpierw robie wyprawke na łóżku, zobacze ile to mniej wiecej miejsca zajmuje i wtedy jade kupić torbe bo tak na oko to ciężko powiedzieć.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka
    Sto lat i wszystkiego najlepszego :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Pixi ja najpierw robie wyprawke na łóżku, zobacze ile to mniej wiecej miejsca zajmuje i wtedy jade kupić torbe bo tak na oko to ciężko powiedzieć.

Dokładnie najlepiej skompletuj sobie wszytko a potem wizualnie bedziesz widziec jaką torbę na to potrzeba czy większą czy mniejszą.
    Ja sama tak zrobię bo też jeszcze nie kupiłam żadnej

Wysłany: 22 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator tez juz kupiłam bo akurat byla promocja na stronie internetowej empika i za zakupy za minimum 200 zł dostawalo sie -50 zł. Czyli za medele elektryczną dalam 267 zł a pampers premium care wyszły mi za 44 groszy za szt wiec mysle że ok. Przesylka darmowa.
    Dziewczyny polecam Wam strone empika bo czasami promocje mają super.

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ ‹ 1021 1022 1023 1024 1025 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ