X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie największy hardcore to 100 leukocytow, krwinki czerwone, nabłonki płaskie, bakterie liczne... Więc ostatnio, jak miałam 25 leukocytow, to lekarka już machnela ręką i nie zapisała nic.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przy wyniku zapis + a niżej gdzie jest napisane osad-mocz to jest napisane 2 w polu widzenia, nabłonki płaskie, jakieś szczawiany wapnia.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Mam przy wyniku zapis + a niżej gdzie jest napisane osad-mocz to jest napisane 2 w polu widzenia, nabłonki płaskie, jakieś szczawiany wapnia.
    2 w polu widzenia? Norma jest do 5, ale to taka dla ogólnej populacji :P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, chciałabym mieć Twoje siki, to tak w skrócie.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    U mnie największy hardcore to 100 leukocytow, krwinki czerwone, nabłonki płaskie, bakterie liczne... Więc ostatnio, jak miałam 25 leukocytow, to lekarka już machnela ręką i nie zapisała nic.
    No to faktycznie masakra :/

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe oddam mocz w dobre ręce :-D trochę mnie wystraszyl ten + przy leukocytach, aż doczytałam tą wartość 2 przy osadzie.

Wiecie co jak już jesteśmy przy temacie sików ... To chyba się właśnie posikalam... :-/ poszlam na siusiu do toalety, niby wszystko ok, wróciłam, usiadłam na krześle i poczułam jak mi coś leci... akurat tata był u mnie na kawie, więc szybko znów do łazienki, a tam mokra wkładka, mokre gacie. OMG. Serio? Miała któraś z was taka krępującą sytuację?

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Ja chodzę nadal w staniku z push-upem, sprzed ciąży. Miska bez zmian, jedynie obwód większy.
    Wróciłam właśnie z KTG, w sobotę mam kolejną kontrolę bo lekarzowi zapis średnio się poodobał, dzidzia ma częste spadki tętna.. Oszaleję do porodu! :(
    Kaktus no straszą Cię niemiłosiernie, zdrówka życzę dla Was.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hehe oddam mocz w dobre ręce :-D trochę mnie wystraszyl ten + przy leukocytach, aż doczytałam tą wartość 2 przy osadzie.

Wiecie co jak już jesteśmy przy temacie sików ... To chyba się właśnie posikalam... :-/ poszlam na siusiu do toalety, niby wszystko ok, wróciłam, usiadłam na krześle i poczułam jak mi coś leci... akurat tata był u mnie na kawie, więc szybko znów do łazienki, a tam mokra wkładka, mokre gacie. OMG. Serio? Miała któraś z was taka krępującą sytuację?
    Niestety zdarzyło się i mnie takie niedosikanie niespodzianka, ale to zanim macica się uniosła jeszcze w górę. Przed porodem, jak już dziecko się obniża, jest najgorzej.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Niestety zdarzyło się i mnie takie niedosikanie niespodzianka, ale to zanim macica się uniosła jeszcze w górę. Przed porodem, jak już dziecko się obniża, jest najgorzej.
    Ale ja mam wrażenie, że moja macica nadal jest bardzo wysoko, a bynajmniej widoczny brzuszek jest wysoko. Nogi moja mała jak wyciągnie, to aż pod biustem czuję. Czyli co, trzeba nosić przy sobie majtki na przebranie ;-) ?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbus u mnie tez...taki "urok" zaawansowanej ciazy.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Melbus u mnie tez...taki "urok" zaawansowanej ciazy.
    A często? Jezuuu co mnie jeszcze zaskoczy!

PixiDixi, anecz_kaa lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A często? Jezuuu co mnie jeszcze zaskoczy!

Spokojnie! Melbus. Pomysle co jeszcze ;)

• blama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane.. zrobiliśmy to właśnie z mężem!! - spakowaliśmy torby do szpitala, te wszystkie podkłady, podpaski strasznie dużo miejsca zajmują, a jeszcze wyszło kilka rzeczy, których nie mamy. Oboje się trochę zestresowaliśmy tym wszystkim i chyba do nas doszło że to już niedługo.... ;)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Oj mi się zdarzyło ostatnio 2 razy mocz na wkładce, jak mnie dziecko ostro walnęło w pęcherz ;/ a raz jak kichnelam, to wyleciało na moich oczach na majtki. :( Bo akurat stałam w łazience po sikaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 20:57

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ciaza jest przereklamowana. Wcale nie jest super :p

melbusia88, Carolline lubią tę wiadomość

• blama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Mi też sie zdarzyło... :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Kaktus no straszą Cię niemiłosiernie, zdrówka życzę dla Was.
    Dzięki bardzo kochana! :)

Melbusia, a masz pewność że były to siki a nie np wody? Zdarzaly mi się małe wycieki moczu ale to przy kichaniu, doslownie parę kropel.

Blama - też mnie to wkurza, że wkładki i podkłady zajmują większość torby.. Więc podziwiam, że udało Ci się spakować wszystko, ja ciągle walczę :D

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:

Melbusia, a masz pewność że były to siki a nie np wody? Zdarzaly mi się małe wycieki moczu ale to przy kichaniu, doslownie parę kropel.

Blama - też mnie to wkurza, że wkładki i podkłady zajmują większość torby.. Więc podziwiam, że udało Ci się spakować wszystko, ja ciągle walczę :D
    Mi też podkłady i wkładki zajmują pół torby :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ;) po wizycie. Młoda waży 1680g (30tc) wszystko pięknie ładnie, przepływy również ;) Co do mojej szyjki jest dobrze. 3,7cm podczas nacisku a bez nie mierzył juz. Tydzień temu miała pod naciskiem 3cm więc jest super. Lekarz mówił, że musiała być macica zmęczona i mogła wykazywać czynność skurczową? Mam się oszczędzać tak jak dotychczas. Młoda nie chciała okazać zbytnio buzi bo zasłaniała się ręką

katka84, blama, anecz_kaa, Mmargotka, Duzaa, melbusia88, marta258, Kaktus93, dżelka, magdis, PixiDixi, karolcia87, Carolline lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:

Też pomyślałam o wodach

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ