X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie największy hardcore to 100 leukocytow, krwinki czerwone, nabłonki płaskie, bakterie liczne... Więc ostatnio, jak miałam 25 leukocytow, to lekarka już machnela ręką i nie zapisała nic.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przy wyniku zapis + a niżej gdzie jest napisane osad-mocz to jest napisane 2 w polu widzenia, nabłonki płaskie, jakieś szczawiany wapnia.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Mam przy wyniku zapis + a niżej gdzie jest napisane osad-mocz to jest napisane 2 w polu widzenia, nabłonki płaskie, jakieś szczawiany wapnia.
    2 w polu widzenia? Norma jest do 5, ale to taka dla ogólnej populacji :P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, chciałabym mieć Twoje siki, to tak w skrócie.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    U mnie największy hardcore to 100 leukocytow, krwinki czerwone, nabłonki płaskie, bakterie liczne... Więc ostatnio, jak miałam 25 leukocytow, to lekarka już machnela ręką i nie zapisała nic.
    No to faktycznie masakra :/

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe oddam mocz w dobre ręce :-D trochę mnie wystraszyl ten + przy leukocytach, aż doczytałam tą wartość 2 przy osadzie.

Wiecie co jak już jesteśmy przy temacie sików ... To chyba się właśnie posikalam... :-/ poszlam na siusiu do toalety, niby wszystko ok, wróciłam, usiadłam na krześle i poczułam jak mi coś leci... akurat tata był u mnie na kawie, więc szybko znów do łazienki, a tam mokra wkładka, mokre gacie. OMG. Serio? Miała któraś z was taka krępującą sytuację?

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Ja chodzę nadal w staniku z push-upem, sprzed ciąży. Miska bez zmian, jedynie obwód większy.
    Wróciłam właśnie z KTG, w sobotę mam kolejną kontrolę bo lekarzowi zapis średnio się poodobał, dzidzia ma częste spadki tętna.. Oszaleję do porodu! :(
    Kaktus no straszą Cię niemiłosiernie, zdrówka życzę dla Was.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hehe oddam mocz w dobre ręce :-D trochę mnie wystraszyl ten + przy leukocytach, aż doczytałam tą wartość 2 przy osadzie.

Wiecie co jak już jesteśmy przy temacie sików ... To chyba się właśnie posikalam... :-/ poszlam na siusiu do toalety, niby wszystko ok, wróciłam, usiadłam na krześle i poczułam jak mi coś leci... akurat tata był u mnie na kawie, więc szybko znów do łazienki, a tam mokra wkładka, mokre gacie. OMG. Serio? Miała któraś z was taka krępującą sytuację?
    Niestety zdarzyło się i mnie takie niedosikanie niespodzianka, ale to zanim macica się uniosła jeszcze w górę. Przed porodem, jak już dziecko się obniża, jest najgorzej.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Niestety zdarzyło się i mnie takie niedosikanie niespodzianka, ale to zanim macica się uniosła jeszcze w górę. Przed porodem, jak już dziecko się obniża, jest najgorzej.
    Ale ja mam wrażenie, że moja macica nadal jest bardzo wysoko, a bynajmniej widoczny brzuszek jest wysoko. Nogi moja mała jak wyciągnie, to aż pod biustem czuję. Czyli co, trzeba nosić przy sobie majtki na przebranie ;-) ?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbus u mnie tez...taki "urok" zaawansowanej ciazy.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Melbus u mnie tez...taki "urok" zaawansowanej ciazy.
    A często? Jezuuu co mnie jeszcze zaskoczy!

PixiDixi, anecz_kaa lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A często? Jezuuu co mnie jeszcze zaskoczy!

Spokojnie! Melbus. Pomysle co jeszcze ;)

• blama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane.. zrobiliśmy to właśnie z mężem!! - spakowaliśmy torby do szpitala, te wszystkie podkłady, podpaski strasznie dużo miejsca zajmują, a jeszcze wyszło kilka rzeczy, których nie mamy. Oboje się trochę zestresowaliśmy tym wszystkim i chyba do nas doszło że to już niedługo.... ;)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Oj mi się zdarzyło ostatnio 2 razy mocz na wkładce, jak mnie dziecko ostro walnęło w pęcherz ;/ a raz jak kichnelam, to wyleciało na moich oczach na majtki. :( Bo akurat stałam w łazience po sikaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 20:57

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ciaza jest przereklamowana. Wcale nie jest super :p

melbusia88, Carolline lubią tę wiadomość

• blama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Mi też sie zdarzyło... :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Kaktus no straszą Cię niemiłosiernie, zdrówka życzę dla Was.
    Dzięki bardzo kochana! :)

Melbusia, a masz pewność że były to siki a nie np wody? Zdarzaly mi się małe wycieki moczu ale to przy kichaniu, doslownie parę kropel.

Blama - też mnie to wkurza, że wkładki i podkłady zajmują większość torby.. Więc podziwiam, że udało Ci się spakować wszystko, ja ciągle walczę :D

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:

Melbusia, a masz pewność że były to siki a nie np wody? Zdarzaly mi się małe wycieki moczu ale to przy kichaniu, doslownie parę kropel.

Blama - też mnie to wkurza, że wkładki i podkłady zajmują większość torby.. Więc podziwiam, że udało Ci się spakować wszystko, ja ciągle walczę :D
    Mi też podkłady i wkładki zajmują pół torby :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ;) po wizycie. Młoda waży 1680g (30tc) wszystko pięknie ładnie, przepływy również ;) Co do mojej szyjki jest dobrze. 3,7cm podczas nacisku a bez nie mierzył juz. Tydzień temu miała pod naciskiem 3cm więc jest super. Lekarz mówił, że musiała być macica zmęczona i mogła wykazywać czynność skurczową? Mam się oszczędzać tak jak dotychczas. Młoda nie chciała okazać zbytnio buzi bo zasłaniała się ręką

katka84, blama, anecz_kaa, Mmargotka, Duzaa, melbusia88, marta258, Kaktus93, dżelka, magdis, PixiDixi, karolcia87, Carolline lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:

Też pomyślałam o wodach

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ