LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
a ja dla odmiany jak nigdy dziś pospalam i dopiero wstałam
co do wydzieliny to u mnie standard że bardzo dużo więc bez dużych chłonnych wkładek się nie obejdzie ale takie chlup też kilka razy miałam i to tak że nie tylko wkładka ale i majciochy i spodnie oO. Konsultowalam to z gin i okazało się że to nie mocz ani wody tylko wydzielina aż się zdziwiłam że takie nagle "zalewy" ale mnie uspokoiła i powiedziała że taka już uroda także polecam skonsultować z lekarzem
Ja wczoraj złożyłam ogromną komode (aż mąż się wkurzył że na niego nie poczekalam i wszystko sama ale mnie to odpręża i lubię heh) dziś jadę kupić jakieś środki do prania żeby ta komode już czystymi ciuszkami wypełnićmacie coś co szczególnie polecacie do prania?
Miłego dnia wszystkim!! -
Terka,moja mama rozpuszczala we wrzatku mydlo i jeszcze go gotowala a pozniej bezposrednio do pralki,ale nie tam gdzie plukanie i przegrodka bo wynik bedzie kiepski, nie upierzesz a upluczesz w mydle. Wlewasz na pranie. Efekt moze byc sredni bo wg.mamy to co biale robilo sie kremowe .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 11:19
katka84 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny co do zupy szczawiowej to owszem jest pyszna ale wypłukuje jakieś ważne elementy do budowy kości.
Terka można potrzeć szare mydło na tarce i wsypac prosto do bębna pralki, może być że pranie trochę szarzeje ale można wtedy też dosypqc zwykłej sody oczyszczonej.
U mnie od wczoraj pojawiło się twardnienie brzucha nie mocno, nie nasila się ale wzięłam profilaktycznie dwa magnezy myślę że to te skurcze przepowiadające.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
katka84 wrote:Dzień dobry dziewuszki!
Ineczka wszystkiego dobrego i bezproblemowego porodu.
Ania miałaś wrzucić na luz, znowu szalejesz.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
MałaCzarna1988 wrote:Ineczka fajny pomysł z tymi woreczkami. Od razu napisałam do narzeczonego żeby kupił takie woreczki jak bedzie wracal z pracy
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Dziewczyny a ja mam proszek Dzidziuś i zauważyłam, że jak nie dałam żadnego płynu do płukania, to to pranie kluski w ogóle nie pachnie... A myślę, że powinno chociaż minimalnie. To chyba kwestia pralki, może za mocno płucze, albo dwa razy? Jakie są płyny do płukania poza bobini? Pixi a ładnie pachnie to bobini?
-
terka wrote:Czyli dziewczyny w skrócie -rozpuścić, dać do pojemnika tam gdzie płyn do prania i dodać do tego sodę oczyszczoną, zeby nie szarzały rzeczy
dzięki wielkie
Terka nie dawaj tam gdzie plyn do plukania!!!bo nie wypierzesz a wypluczesz w mydle i wyjmiesz takie zmydlone. Musisz dac do bebna. -
melbusia88 wrote:Dziewczyny a ja mam proszek Dzidziuś i zauważyłam, że jak nie dałam żadnego płynu do płukania, to to pranie kluski w ogóle nie pachnie... A myślę, że powinno chociaż minimalnie. To chyba kwestia pralki, może za mocno płucze, albo dwa razy? Jakie są płyny do płukania poza bobini? Pixi a ładnie pachnie to bobini?
Melbus mnie odpowiada bo zapach jest bardzo delikatny, nienachalny. Jest tez miekkosc tkaniny i o to mi chodzilo. Z Marysia plukalam w cocolino i w mojej obecnej ocenie byl to blad bo razem pachnialysmy cocolino a nie naszym zapachem. Dziecko po porodzie rozpoznaje tez nasz zapach i jest to dla niego najpiekniejszy zapach wiec po co tozaburzac mocnym zapachem. Bobini jest wywazone moim zdaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 12:03
MałaCzarna1988, Carolline lubią tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny a ja mam proszek Dzidziuś i zauważyłam, że jak nie dałam żadnego płynu do płukania, to to pranie kluski w ogóle nie pachnie... A myślę, że powinno chociaż minimalnie. To chyba kwestia pralki, może za mocno płucze, albo dwa razy? Jakie są płyny do płukania poza bobini? Pixi a ładnie pachnie to bobini?
-
PixiDixi wrote:Terka nie dawaj tam gdzie plyn do plukania!!!bo nie wypierzesz a wypluczesz w mydle i wyjmiesz takie zmydlone. Musisz dac do bebna.
Nie pojemnik do płukania tylko prania. Tam gdzie daje sie płyn do prania (nie używam proszkow). Ale ok do bebna tez mogę wlac nie robi mi to różnicyhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
A ja dzis spalam 3h w nocy, reszte przeplakalam, od niedzieli nasz ukochany rodzinny psiak 14-letni zle sie czul, walczylismy o niego i dzis rano przy nas u weterynarza odszedl
Wiem, ze z jednej strony nie moge sie denerwowac, bo czuje, ze brzuszek na to zle reaguje, a z drugiej strony nie da sie powstrzymac łez...
Powiem Wam, ze psa kocha sie rownie mocno, jak bliskie osoby, a zwlaszcza jak byl najwazniejszy w domu.