X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Magia a moze bys poszukala jakis sklep z bra-fittingiem, wiem,ze w takuch miejscach specjalizuja sie w nietypowych rozmiarach.

Tak, dziekuje Pixi. Korzystam wlasnie z takich sklepow przy zwyklych stanikach, ale niestety do karmienia nie udalo mi sie dobrac. Chyba zostanie tak jak jest. W necie sa nawet instrukcje jak przerobic zwykly stanik na taki do karmienia. Jakos to bedzie...

karolka19888 lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Magia powiedz jak ty dajesz radę życiowo z takim biustem? Ja teraz ciążę jakoś sobie radzę, bo i brzuch duży, to wszystko elastyczne kupuję, ale ciężko pewnie się żyje z takim biustem, ciężko znaleźć strój kąpielowy, bluzkę... No i staniki ciężko znaleźć, a jak są, to kosztują jak zboże eh.

Potwierdzam.. nie jest to latwe hehe...zwlaszcza jak biegniesz na autobus to musisz sobie biust trzymac hahaha... a na powaznie to sie chyba przyzwyczailam...jestem dosc wysoka I nie wyglada on jakos nieproporcjonalnie, ale jest ciezki I boli kregoslup... na szczescie od kilku lat mozna kupic stanik w takim rozmiarze I to nawet sexi z koronkami...bo jeszcze 10 lat temu to tylko babcine byly w takich rozmiarach...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dobre wieści :-) fajnie, że szyjka jest w dobrej formie.

Pewna nie jestem czy to wody czy siusiu, ale nawet jeśli wody, to w niewielkiej ilości. No tyle, że gaciory mokre... Ale jutro wizyta u gin, to sprawdzi stan wód, więc się nie martwię.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ula dobre wieści :-) fajnie, że szyjka jest w dobrej formie.

Pewna nie jestem czy to wody czy siusiu, ale nawet jeśli wody, to w niewielkiej ilości. No tyle, że gaciory mokre... Ale jutro wizyta u gin, to sprawdzi stan wód, więc się nie martwię.

Ja ostatnio mam wrażenie mokrych gatek. :p Tak jakbym się porządnie spociłą co normalnie mi się nie zdarza. Dziś miałam mierzone również ilość wód - są w bdb stanie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja ostatnio mam wrażenie mokrych gatek. :p Tak jakbym się porządnie spociłą co normalnie mi się nie zdarza. Dziś miałam mierzone również ilość wód - są w bdb stanie.
    Oj jak jest upal, to ja zawsze się pocę między udami i też mam takie "wilgotne" gatki :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia to może też być taka wodnisty wydzielina? U mnie po luteinie takiej jest bradzi dużo. Tez miałam obawy czy to wody się nie Sącza ale było sprawdzane ph przez ginekologa i mam te wkładki wykrywajace wody i to zwykła wydzielina :)

Meldujemy ze materac zamówiony. Dodatkowo zamówiliśmy tez ochraniacz. Kupiłam niby ochraniacz na allegro ale jakość między jednym a drugim jest nieporównywalna. No ale cena także :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za życzenia:) Sporo nas z maja dziewczyny :) Za kilka minut minut już oficjalnie przywitam 3 z przodu. Tort zjedzony był pyszny i piękny małe stopki, body, i inne ciuszki dostałam tez fotoksiążke ze zdjęciami zanim zostałam mama od moich narodzin po ślub przepiękna pamiątka aż się popłakałam. Data moich urodzin niestety jest również kolejna rocznica śmierci babci ciesze się, ze były zrobione dzisiaj i 23 mogę ze spokojem pojechać na cmentarz niby to urodziny, ale od 4 lat bardzo ciężki i smutny dla mnie dzień.
    Co do pakowania to ja jeszcze nic nie spakowałam. Mam wszystko tylko muszę powkładac do walizki takiej wielkości bagażu podręcznego. Ja podkłady, wkładki i inne rzeczy, które są w tych pudłach przekładam w takie woreczki strunowe są szczelnie zamykane i wszysyko zajmuje o wiele mniej miejsca najlepsze są te z Ikei podobnie ciuszki dla małego tez w strunowki i mam pewność, ze są zamknięte:) Dzisiaj rodzice przywieźli materacyk, skorupkę do auta i przewijak zaczynamy powoli wszystko zwozić do siebie :)

Duzaa lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Melbusia to może też być taka wodnisty wydzielina? U mnie po luteinie takiej jest bradzi dużo. Tez miałam obawy czy to wody się nie Sącza ale było sprawdzane ph przez ginekologa i mam te wkładki wykrywajace wody i to zwykła wydzielina :)

Meldujemy ze materac zamówiony. Dodatkowo zamówiliśmy tez ochraniacz. Kupiłam niby ochraniacz na allegro ale jakość między jednym a drugim jest nieporównywalna. No ale cena także :)
    U mnie tez więcej wydzieliny, ale ciężko ja określić coś takiego jak sperma zostawia ślad na majtkach, ale nie jest ani mleczna ani wodnista tez nam schizy z wodami w czw wizyta to zapytam ,ale ponoć to normalne

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka sto lat, spełnienia marzeń i spełnienia w nowej życiowej roli matki:-*

To co mi się przydarzyło to raczej nie była wydzielina, bo ona choćby była wodnista, to raczej "ścieka", a u mnie było dosyć nagłe i gwałtowne "chlup" ;-) powiem dzisiaj na wizycie mojemu gin, niech zerknij za te wody.

Coś nie mogę spać od 3 :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 04:27

l22n6iyek016fbg8.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, to witaj w klubie, ja też od ponad godziny nie śpię. Jestem już przerażona, co dzisiaj będzie, bo wiem, że jak się nie wyśpię, to będzie mnie boleć głowa. A musimy dzisiaj sprzątać..

• terka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz dzisiaj nie śpię... Nie umiem spać dłużej niz do 5 o którejkolwiek bym nie poszła spać... Potem albo dosypiam za dnia, albo nie, zależy od dnia...

Pytanie do dziewczyn które postanowiły prać rzeczy w szarym mydle (są takie? ;) ) jak to ogarnąć? :) moze pytania głupie ale poważnie nigdy nie prałam tak, gdzieś raz tylko wyczytałam zeby rozpuścić mydło w wodzie i wlać do bębna(?) Myślałam ze normalnie tam gdzie sie wlewa płyn do prania... także pomocy-gdzie w końcu? :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ineczka sto lat, spełnienia marzeń i spełnienia w nowej życiowej roli matki:-*

To co mi się przydarzyło to raczej nie była wydzielina, bo ona choćby była wodnista, to raczej "ścieka", a u mnie było dosyć nagłe i gwałtowne "chlup" ;-) powiem dzisiaj na wizycie mojemu gin, niech zerknij za te wody.

Coś nie mogę spać od 3 :-/
    Dziękuje :) Mybtez już nie śpimy, ale przestawiłam się na inny tryb koko 22-23 chodzę spac i potem o 7 jestem już wyspana :) Dzisiaj w planach cmentarz a potem mam warsztaty z kąpieli i pielęgnacji noworodka :) A jutro laktacyjny zobaczymy co tam ciekawego będzie :) Miłego dnia u nas piękne słoneczko

v5abi09kg49ph79h.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzien :)

To sie umowilysmy dzisiaj hehe ;) , tez wstalam przed 3, ciagle mi duszno no i pecherz mnie wzywa.
    Terka podpytam dzis mame bo ona cos kojarze,ze prala w mydle.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) ja wstałam tradycyjnie o 7 i jeszcze bym pospała. Tak dobrze mi się spało :p ale dziecie czas wyprawić do szkoły. Miłego dnia :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, a ja w labie na krwi :-/

Milego dnia :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po sniadaniu ale juz mnie mdli.

Ja piore w persilu sensitive.

Pixi mówisz ze juz za 2 tyg mozesz sie rozpakowac?@ masakra jak to leci :)

Ja czekam na kuriera z hm :) i odpoczne.

Na obiad szczawiowa i szpinak z makaronem i kurczakiem :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole mam plan umyc podlogi i zetrzec kurze... wczoraj wszystko odkurzylam i plecy pekaja :/

• katka84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuszki!
    Ineczka wszystkiego dobrego i bezproblemowego porodu.
    Ania miałaś wrzucić na luz, znowu szalejesz.

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Dzień dobry dziewuszki!
    Ineczka wszystkiego dobrego i bezproblemowego porodu.
    Ania miałaś wrzucić na luz, znowu szalejesz.

No to jest Ania Katus :)

katka84, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• blama Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się pakowałam do szpitala i z tego wszystkiego w nocy śnił mi się poród.. był ekspresowy no i Malutka taka śliczna :) :) miłego dnia

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ