X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie ostatnia partia poprasowana, torba mniej wiecej spakowana ufff
    Noooo ss niejednej dodała powera bo tak naprawde nigdy nie wiadomo ktora bedzie nastepna :-D
    Moja miseczka to tez 80c.

A jesli juz ktos bierze ciuszki dla dziecka do szpitala to jakie? Nie mam pojecia... 56 czy lepiej 62? 56 to taki wczesniak czy nie?

A co do truskawek mi dziś teść przyniósł z naszej działki 4 pyyycha były

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 14:59

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie miałam przebytej toxo a truskawek chyba sobie nie odpuszczę szczególnie, że mamy plantację w sąsiedztwie :)
    Natomiast jeśli chodzi o piersi to zawsze miałam czym oddychać, na szczęście w ciąży nie powiększyły się jakoś bardzo no i brak rozstępów. Rozstępy za to pojawiły się na brzuchu..

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Ss, serdeczne gratulacje! Dużo zdrówka i siły dla Ciebie i Maluszków :*
    Zmobilizowałaś chyba cały wątek do działania! :)

Co do biustonoszy do karmienia to ja jeszcze nie mam nic. W trakcie ciąży piersi nie urosły mi jakoś znacząco i nie bardzo wiem, na co się nastawiać po porodzie.

Dziś jedziemy kupić materac dla Maluszka i jeszcze raz obejrzeć wózek - najprawdopodobniej jednak zostaniemy przy pierwotnym wyborze czyli Oysterze. Przy okazji mam nadzieję, że upoluję płyn do higieny intymnej.

Przy okazji dziękuję za odzew ws. wysiłku po cc. Jeśli cc się potwierdzi to czeka mnie trochę kombinowania, jak to sprawnie ogarnąć.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Hejka u mnie ostatnia partia poprasowana torba mniej wiecej spakowana ufff
    Noooo ss niejednej dodała powera bo tak naprawde nigdy nie wiadomo ktora bedzie nastepna :-D
    Moja miseczka to tez 80c.

A jesli juz ktos bierze ciuszki dla dziecka do szpitala to jakie? Nie mam pojecia... 56 czy lepiej 62? 56 to taki wczesniak czy nie?

Ja mam dla małej przygotowane do szpitala 56.

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla pierwszej rozpakowanej. Dużo radości i dobrego.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio znowu kulam się jedynie po specjalistach jak nie oni to problemy w szkole. Trudno mi uwierzyć w to że w dzieciach tyle agresji a kadra pedagogiczna jedyne co potrafi to udawać że nic się nie stało. Na całe szczęście źle trafili. Nie zostawię tej sprawy tak. Chodzi o agresję słowną. Poniżanie , wulgaryzmy itd. bicie niby niechcący

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do biustonoszy do karmienia...szukalam chyba wszedzie... mam ogromny biust (moja zmora zyciowa), przed cisza bylo to 80j...
    Teraz oczywiscie jest wiekszy...w Polsce maksymalny rozmiar miseczki to K...znalazlam nawet taki do karmienia, zamowilam...i nic z tego - duzo za maly...

Ostatecznie kupilam biustonosz do karmienia medela xl...bawelniany, bez fiszbin...I mieszcze sie...chyba kazdy biust sie w niego zmiesci ... ale niestety nic nie podtrzymuje...wszystko wisi

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam żeby wziąć kaftanik 56 żeby pepek sobie oddychał, dwa pajace 56 i 62, body 56 i 62, skarpetki i niedrapki + cienki kocyk. Te ciuszki są tak male że i tak dużo miejsca nie zajmą :)
    Jutro ma byc u mnie polozna i jeszcze z nia to obgadam bo torbe zabieram ze soba nad morze bo chyba raczej bedziemy ruszac na tydzien na wakacje - lekarz powiedzial ze nie widzi przeciwskazan.

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam przy Antku do szpitala 6 i wszystko na nim wisiało. Urodził się 52 cm. Wyglądał tak śmiesznie, że żałowałam, że nie kupiłam chociaż kilku sztuk 50, bo dzieci po wyjściu z brzuszka i tak są pozwijane. Rozm 50 z HM nosił do 2 miesiąca. Teraz już biorę typowe newborny, na 50/56 max. Ale to zależy, jaki się maluszek urodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 15:19

olcia87, Carolline lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Co do biustonoszy do karmienia...szukalam chyba wszedzie... mam ogromny biust (moja zmora zyciowa), przed cisza bylo to 80j...
    Teraz oczywiscie jest wiekszy...w Polsce maksymalny rozmiar miseczki to K...znalazlam nawet taki do karmienia, zamowilam...i nic z tego - duzo za maly...

Ostatecznie kupilam biustonosz do karmienia medela xl...bawelniany, bez fiszbin...I mieszcze sie...chyba kazdy biust sie w niego zmiesci ... ale niestety nic nie podtrzymuje...wszystko wisi

Magia a moze bys poszukala jakis sklep z bra-fittingiem, wiem,ze w takuch miejscach specjalizuja sie w nietypowych rozmiarach.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Laktator tez juz kupiłam bo akurat byla promocja na stronie internetowej empika i za zakupy za minimum 200 zł dostawalo sie -50 zł. Czyli za medele elektryczną dalam 267 zł a pampers premium care wyszły mi za 44 groszy za szt wiec mysle że ok. Przesylka darmowa.
    Dziewczyny polecam Wam strone empika bo czasami promocje mają super.
    Też skorzystałam z tej promocji. Ubranka z Pinokio kupiłam i parę innych rzeczy, a i na ubranka tej marki były ogromne zniżki.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę nadal w staniku z push-upem, sprzed ciąży. Miska bez zmian, jedynie obwód większy.
    Wróciłam właśnie z KTG, w sobotę mam kolejną kontrolę bo lekarzowi zapis średnio się poodobał, dzidzia ma częste spadki tętna.. Oszaleję do porodu! :(

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, a uzasadnili jakos, czym mogą być te spadki spowodowane?

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiadomo, trzeba ktg powtórzyć + usg przepływów i zwracać szczególną uwagę na ruchy dziecka. Tyle się dowiedziałam od mojego lekarza bo to on był na dyżurze :/

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia powiedz jak ty dajesz radę życiowo z takim biustem? Ja teraz ciążę jakoś sobie radzę, bo i brzuch duży, to wszystko elastyczne kupuję, ale ciężko pewnie się żyje z takim biustem, ciężko znaleźć strój kąpielowy, bluzkę... No i staniki ciężko znaleźć, a jak są, to kosztują jak zboże eh.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co oznaczają leukocyty w moczu??

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Nie wiadomo, trzeba ktg powtórzyć + usg przepływów i zwracać szczególną uwagę na ruchy dziecka. Tyle się dowiedziałam od mojego lekarza bo to on był na dyżurze :/
    Najważniejsze, że maluch pod kontrolą. Mój też w szpitalu miał jak na moje oko spadki na ktg, ale położne mówiły, że ok. :/

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Melbusia, jako walcząca z sikami od początku zapytam, ile masz tych leukocytow i czy oprócz tego są bakterie liczne. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja miałam 6-10 leukocytów w polu widzenia, bez bakterii. Lekarz najpierw powiedział, że z tym nic się nie robi, ale potem stwierdził, że mam wziąć profilaktycznie przez 6 dni urosept. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja się bujam z nimi od początku ciąży właściwie, leukocyty + bakterie raczej wskazują na zapalenie pęcherza. Zależy jeszcze ile tego jest, u mnie największy hardcore to leukocyty w ilości 40-60 wpw.

l22nsg188x4pwv1x.png
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ