X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia piekne wiesci :)!
    Zastanawiam sie bo poruszylas kwestie starosci lozyska...u jednegi z moich chlopakow jest juz 3 stopien dojrzalosci łożyska.Co ciekawe to 2 tyg.przed mial 2 stopien.

• blama Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    za to ja pozdrawiam z pracy :)
    miało być L4 ale czujemy się na tyle dobrze, że wciąż ogarniamy świat. Wczoraj wróciłam z delegacji - w piątek znowu wyjazd. Koledzy śmieją się że jak tak dalej pójdzie to na porodówkę będę jechać prosto z roboty :):):)
    oczywiście działam na zdecydowanie zwolnionych obrotach, przynajmniej fizycznie - za to mózg podwójny więc ogarnianie idzie sprawnie bardzo. Torby do szpitala nie mam, zakupy częściowo zrobione - ostatnie w rossmanie na delegacji :) pozostał wózek/przewijak/ nosidełko do samochodu i trochę pierdól

po zajęciach w szkole rodzenia wiem, ze na razie odpuszczam kupowanie laktatora, podgrzewaczy do butelek czy inny "gadżetów" które mogą poczekać. fajna taka szkoła rodzenia - przekonali mnie do porodu naturalnego. chociaż wiem że lekko nie będzie - spróbujemy :)

No pięknie dajesz radę - podziwiam :)
    co do szkoły rodzenia mam identyczne odczucia :)

Melbusia - 2450g piękna waga, jesteśmy w niemalże identycznym etapie ciąży więc moja Mała może też coś koło tego już waży , ale wizyta dopiero 07.06 :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi mi mój gin mówił, że łożysko może się starzec się dosyć gwałtownie, zwłaszcza jeśli jest np cukrzyca czy nadciśnienie, więc to całkiem możliwe, że był II stopień, a po 2 tyg już jest III.

Blama następna wizytę mam 6.06, więc prawie ten sam termin jak ty, to sobie porównamy wagę naszych klusek ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę wkurza, że mój gin robi usg tylko raz w miesiącu na tym etapie... Właśnie boję się tego starzejacego się łożyska.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Mnie trochę wkurza, że mój gin robi usg tylko raz w miesiącu na tym etapie... Właśnie boję się tego starzejacego się łożyska.
    Kochana a nie możesz go po prostu poprosić o wizytę częściej? Bo to już ostatnia prosta, warto dbać też o swój komfort psychiczny, że jest kontrola nad tym

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie on nie widzi potrzeby. Ostatnie usg to też tak trochę zasugerowalam, żeby jeszcze zrobił w czerwcu, ze względu na cukrzycę. A chodzę prywatnie na pakiet medyczny. Chyba zapiszę się jeszcze do innego lekarza w międzyczasie.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałąm wczoraj usg i jak narazie łożysko w I stopniu :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam miec wizyte dopiero 1 czerwca, ale ide jutro z samego rana, bo przez te stresy czuje, ze chyba nie jest dobrze, jakies dziwne klucia na dole, rozpieranie, twardnienia brzucha ech.

Trzymajcie kciuki, zeby bylo ok :)
    A do tego moj chlopak polecial dzis na wyjazd zagraniczny z firmy taki celem rozrywki, wiec nie chce mu psuc i nie mowie, ze zapisalam sie na jutro.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Właśnie on nie widzi potrzeby. Ostatnie usg to też tak trochę zasugerowalam, żeby jeszcze zrobił w czerwcu, ze względu na cukrzycę. A chodzę prywatnie na pakiet medyczny. Chyba zapiszę się jeszcze do innego lekarza w międzyczasie.
    Ty do Medrka chodzisz, tak?

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    A ja mialam miec wizyte dopiero 1 czerwca, ale ide jutro z samego rana, bo przez te stresy czuje, ze chyba nie jest dobrze, jakies dziwne klucia na dole, rozpieranie, twardnienia brzucha ech.

Trzymajcie kciuki, zeby bylo ok :)
    A do tego moj chlopak polecial dzis na wyjazd zagraniczny z firmy taki celem rozrywki, wiec nie chce mu psuc i nie mowie, ze zapisalam sie na jutro.
    A daj spokój ;) będzie dobrze, nie ma co się stresować. Kciuki za jutrzejszą wizytę.

kkarolina89, melbusia88 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 stopień, ale słyszałam, że ważniejsze od tego są przepływy, bo stopnie lekarz nadaje "na oko", a przepływu mówią dokładnie o stanie łożyska. Tak mi mówił lekarz na USG 3-trymestru. :)

katka84 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja mam 2 stopień, ale słyszałam, że ważniejsze od tego są przepływy, bo stopnie lekarz nadaje "na oko", a przepływu mówią dokładnie o stanie łożyska. Tak mi mówił lekarz na USG 3-trymestru. :)
    Za 2-3 tygodnie też będę miała drugie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia88 gratuluję, piękna waga! Ale trochę mnie nastraszyłas, ja w 28 tc miałam już łożysko 2 stopnia, to źle?

Poza tym dziewczyny mam pytanko, czy wam dr zawsze sprawdza stopień łożyska? Bo mój ginekolog ani razu tego nie zrobił, miałam tylko raz sprawdzone w szpitalu, zastanawiam czy dopiero zamierza to zrobić czy po prostu tego nie mówi jaki ma stopień bo stwierdza że wszystko ok.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Melbusia88 gratuluję, piękna waga! Ale trochę mnie nastraszyłas, ja w 28 tc miałam już łożysko 2 stopnia, to źle?

Poza tym dziewczyny mam pytanko, czy wam dr zawsze sprawdza stopień łożyska? Bo mój ginekolog ani razu tego nie zrobił, miałam tylko raz sprawdzone w szpitalu, zastanawiam czy dopiero zamierza to zrobić czy po prostu tego nie mówi jaki ma stopień bo stwierdza że wszystko ok.

Nie, u mnie sprawdzili teraz na usg III trymestru a jak dobrze pamiętam to już potem na każdej wizycie lekarka sprawdzała stopień łożyska - ale to już tylko w III trymestrze.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:

Ja w 29 tyg tez mialam 2 stopien lozyska, Moj gin tylko raz mi sprawdzil I podal ten stopien na USG III trymestru...I do tego teraz bede miec 6 tygodni przerwy w USG (bo na ostatniej wizycie mi nie zrobil)... takze tez sie troche martwie, ale z drugiej strony chyba lekarz wie co robi

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:

Dobrze jest - II stopień jest super, gorzej jak III stopień masz na tym etapie, to trochę za wcześnie. III stopień dopiero trzeba kontrolować mocno.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży cały 3 trymestr miałam II stopień i teraz też od początku 3 trymestru mam II stopień. Łożysko przy porodzie było ładne, grube i praktycznie w ogóle się nie zestarzało (wzięli sobie do badań ;) ). Bym się tym tak nie przejmowała. Tylko jak jest już III stopień, trzeba to kontrolować i dziecku robić ktg często.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Zapraszam Was jeśli posiadać Facebook do wziecia udziału w konkursie do wygrania podusia na dzień mamy https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1615683078530544&id=948648818567310

Również szyję dla dzieci kocyki podusie i inne rzeczy zapraszam Was przyszłe mamuśki :) i pozdrawiam niech ciążę przejdą Wam bez problemow!!

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia
    Super że wizyta udana, pięknie rośnie córeczka :)

A jeżeli chodzi o pranie to ja też piorę ubranka i wszystko dla małej w płynie bobini i do płukania też bobini. Przy Antosiu też używałam, ma delikatny przyjemny zapach więc nie podrażnia, polecam.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może ja źle to napisałam. Nie sam II stopień jest niepokojący, tylko moje nadciśnienie, bo ono może doprowadzić do tego, że szybko łożysko będzie w III stopniu i dlatego teraz wizyty co 2 tyg. Przez to nadciśnienie istnieje prawdopodobieństwo, że zestarzeje się zbyt szybko przez co mała przestanie rosnąć i trzeba będzie rozwiązywać ciążę szybciej.

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ