X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia piekne wiesci :)!
    Zastanawiam sie bo poruszylas kwestie starosci lozyska...u jednegi z moich chlopakow jest juz 3 stopien dojrzalosci łożyska.Co ciekawe to 2 tyg.przed mial 2 stopien.

• blama Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    za to ja pozdrawiam z pracy :)
    miało być L4 ale czujemy się na tyle dobrze, że wciąż ogarniamy świat. Wczoraj wróciłam z delegacji - w piątek znowu wyjazd. Koledzy śmieją się że jak tak dalej pójdzie to na porodówkę będę jechać prosto z roboty :):):)
    oczywiście działam na zdecydowanie zwolnionych obrotach, przynajmniej fizycznie - za to mózg podwójny więc ogarnianie idzie sprawnie bardzo. Torby do szpitala nie mam, zakupy częściowo zrobione - ostatnie w rossmanie na delegacji :) pozostał wózek/przewijak/ nosidełko do samochodu i trochę pierdól

po zajęciach w szkole rodzenia wiem, ze na razie odpuszczam kupowanie laktatora, podgrzewaczy do butelek czy inny "gadżetów" które mogą poczekać. fajna taka szkoła rodzenia - przekonali mnie do porodu naturalnego. chociaż wiem że lekko nie będzie - spróbujemy :)

No pięknie dajesz radę - podziwiam :)
    co do szkoły rodzenia mam identyczne odczucia :)

Melbusia - 2450g piękna waga, jesteśmy w niemalże identycznym etapie ciąży więc moja Mała może też coś koło tego już waży , ale wizyta dopiero 07.06 :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi mi mój gin mówił, że łożysko może się starzec się dosyć gwałtownie, zwłaszcza jeśli jest np cukrzyca czy nadciśnienie, więc to całkiem możliwe, że był II stopień, a po 2 tyg już jest III.

Blama następna wizytę mam 6.06, więc prawie ten sam termin jak ty, to sobie porównamy wagę naszych klusek ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę wkurza, że mój gin robi usg tylko raz w miesiącu na tym etapie... Właśnie boję się tego starzejacego się łożyska.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Mnie trochę wkurza, że mój gin robi usg tylko raz w miesiącu na tym etapie... Właśnie boję się tego starzejacego się łożyska.
    Kochana a nie możesz go po prostu poprosić o wizytę częściej? Bo to już ostatnia prosta, warto dbać też o swój komfort psychiczny, że jest kontrola nad tym

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie on nie widzi potrzeby. Ostatnie usg to też tak trochę zasugerowalam, żeby jeszcze zrobił w czerwcu, ze względu na cukrzycę. A chodzę prywatnie na pakiet medyczny. Chyba zapiszę się jeszcze do innego lekarza w międzyczasie.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałąm wczoraj usg i jak narazie łożysko w I stopniu :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam miec wizyte dopiero 1 czerwca, ale ide jutro z samego rana, bo przez te stresy czuje, ze chyba nie jest dobrze, jakies dziwne klucia na dole, rozpieranie, twardnienia brzucha ech.

Trzymajcie kciuki, zeby bylo ok :)
    A do tego moj chlopak polecial dzis na wyjazd zagraniczny z firmy taki celem rozrywki, wiec nie chce mu psuc i nie mowie, ze zapisalam sie na jutro.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Właśnie on nie widzi potrzeby. Ostatnie usg to też tak trochę zasugerowalam, żeby jeszcze zrobił w czerwcu, ze względu na cukrzycę. A chodzę prywatnie na pakiet medyczny. Chyba zapiszę się jeszcze do innego lekarza w międzyczasie.
    Ty do Medrka chodzisz, tak?

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    A ja mialam miec wizyte dopiero 1 czerwca, ale ide jutro z samego rana, bo przez te stresy czuje, ze chyba nie jest dobrze, jakies dziwne klucia na dole, rozpieranie, twardnienia brzucha ech.

Trzymajcie kciuki, zeby bylo ok :)
    A do tego moj chlopak polecial dzis na wyjazd zagraniczny z firmy taki celem rozrywki, wiec nie chce mu psuc i nie mowie, ze zapisalam sie na jutro.
    A daj spokój ;) będzie dobrze, nie ma co się stresować. Kciuki za jutrzejszą wizytę.

kkarolina89, melbusia88 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 stopień, ale słyszałam, że ważniejsze od tego są przepływy, bo stopnie lekarz nadaje "na oko", a przepływu mówią dokładnie o stanie łożyska. Tak mi mówił lekarz na USG 3-trymestru. :)

katka84 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja mam 2 stopień, ale słyszałam, że ważniejsze od tego są przepływy, bo stopnie lekarz nadaje "na oko", a przepływu mówią dokładnie o stanie łożyska. Tak mi mówił lekarz na USG 3-trymestru. :)
    Za 2-3 tygodnie też będę miała drugie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia88 gratuluję, piękna waga! Ale trochę mnie nastraszyłas, ja w 28 tc miałam już łożysko 2 stopnia, to źle?

Poza tym dziewczyny mam pytanko, czy wam dr zawsze sprawdza stopień łożyska? Bo mój ginekolog ani razu tego nie zrobił, miałam tylko raz sprawdzone w szpitalu, zastanawiam czy dopiero zamierza to zrobić czy po prostu tego nie mówi jaki ma stopień bo stwierdza że wszystko ok.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Melbusia88 gratuluję, piękna waga! Ale trochę mnie nastraszyłas, ja w 28 tc miałam już łożysko 2 stopnia, to źle?

Poza tym dziewczyny mam pytanko, czy wam dr zawsze sprawdza stopień łożyska? Bo mój ginekolog ani razu tego nie zrobił, miałam tylko raz sprawdzone w szpitalu, zastanawiam czy dopiero zamierza to zrobić czy po prostu tego nie mówi jaki ma stopień bo stwierdza że wszystko ok.

Nie, u mnie sprawdzili teraz na usg III trymestru a jak dobrze pamiętam to już potem na każdej wizycie lekarka sprawdzała stopień łożyska - ale to już tylko w III trymestrze.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:

Ja w 29 tyg tez mialam 2 stopien lozyska, Moj gin tylko raz mi sprawdzil I podal ten stopien na USG III trymestru...I do tego teraz bede miec 6 tygodni przerwy w USG (bo na ostatniej wizycie mi nie zrobil)... takze tez sie troche martwie, ale z drugiej strony chyba lekarz wie co robi

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:

Dobrze jest - II stopień jest super, gorzej jak III stopień masz na tym etapie, to trochę za wcześnie. III stopień dopiero trzeba kontrolować mocno.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży cały 3 trymestr miałam II stopień i teraz też od początku 3 trymestru mam II stopień. Łożysko przy porodzie było ładne, grube i praktycznie w ogóle się nie zestarzało (wzięli sobie do badań ;) ). Bym się tym tak nie przejmowała. Tylko jak jest już III stopień, trzeba to kontrolować i dziecku robić ktg często.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Zapraszam Was jeśli posiadać Facebook do wziecia udziału w konkursie do wygrania podusia na dzień mamy https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1615683078530544&id=948648818567310

Również szyję dla dzieci kocyki podusie i inne rzeczy zapraszam Was przyszłe mamuśki :) i pozdrawiam niech ciążę przejdą Wam bez problemow!!

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia
    Super że wizyta udana, pięknie rośnie córeczka :)

A jeżeli chodzi o pranie to ja też piorę ubranka i wszystko dla małej w płynie bobini i do płukania też bobini. Przy Antosiu też używałam, ma delikatny przyjemny zapach więc nie podrażnia, polecam.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może ja źle to napisałam. Nie sam II stopień jest niepokojący, tylko moje nadciśnienie, bo ono może doprowadzić do tego, że szybko łożysko będzie w III stopniu i dlatego teraz wizyty co 2 tyg. Przez to nadciśnienie istnieje prawdopodobieństwo, że zestarzeje się zbyt szybko przez co mała przestanie rosnąć i trzeba będzie rozwiązywać ciążę szybciej.

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ