X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    A jaki masz wiek ciąży?
    Ja mam ciągle szyjke okolo 4,5cm, jeszcze dawniej się cieszyłam, ale teraz nachodzą mnie obawy, że ona się nigdy nie zmieni inici z porodu naturalnego :D

Dr powiedziała że dziecko nieco większe niż wynika z terminu,wygląda na skończone 32 tygodnie a skończony mam 31 tydzień.
    Nie obawiaj się i nie martw! Dzisiaj nasza gin bardzo pozytywnie nas nastroiła i zarazem delikatnie nam uświadomiła że nie należy szukać problemów tam gdzie ich nie ma, bo zadaliśmy kilka konkretnych pytań o to co może ewentualnie być/pójść nie tak. Odpowiedziała na wszystko rzeczowo, merytorycznie i spokojnie rozwiewając wszystkie nasze obawy i na koniec wystosowała apel żeby generalnie nic sobie nie wkręcać :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

katka84, kkarolina89, PixiDixi lubią tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co podjarałam się tym biciem serduszka słuchając ktg przez 20 minut. Tak szybko się przyzwyczajamy do tego wszystkiego jakby to było najnormalniejsze na świecie ale jak pomyślę sobie że 8 miesięcy tam nic nie było, potem z połączenia plemnika z komórką jajową powstało życie które na pierwszym usg było małą kilkumilimetrową plamką (w kształcie przypominającą pieska;-)) a teraz to już prawie ukształtowana nasza córeczka nie mogę się nadziwić temu cudowi!
    A to bicie małego serduszka jak najpiękniejsza muzyka.

Jesteśmy szczęściarami że nam się to przydarzyło i możemy tego doświadczać.
    f2w3lhb8zwsl9evj.png

Duzaa, melbusia88, kkarolina89, terka, anecz_kaa, dżelka, karolcia87, PixiDixi lubią tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka pięknie to ujęłas! To jest ogromny cud! Mnie wgl ciężko w to uwierzyć do dziś :D, my z mężem nawet na iui się nie kwalifikowalismy bo takie było słabe nasienie, a tu nagle || kreseczki <3 zdecydowanie każda z nas to szczęściara ;-D

Mmargotka, anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wciąż uważam po tych 8 miesiącach że ciąża jest przereklamowana :):):)

anecz_kaa, Carolline, krooolik lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak po środku:-) zgadzam się z tym, że w środku dzieje się mały cud, który niedługo będziemy tulic w ramionach <3 ale sama ciąża jak mówi shadee przereklamowana, jak dla mnie porażka :-( kupa stresu i różnych upierdliwych dolegliwości. Wyszło tylko jak bardzo słaby jest mój organizm i nie będę tego wspominać dobrze. Liczy się ten efekt, na który czekam <3

l22n6iyek016fbg8.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

Czesto tez tak mowie, jak mi sie ktoś pyta o ciążę :p
    Wiem, ze zycie jest cudem, jestem szczesliwa, ale podchodze do tego tak, ze jestem najlepszym inkubatorem dla Malenstwa, musze mu dac wszystko, co moge, zeby sie rozwijal, ale nie czuje klimatu "blogoslawionego stanu", ciąża mogłaby trwać 3 miesiące, a nie 9 miesięcy ;) i to nie ze względu na jakies dolegliwości, bo czuje sie ogolnie bardzo dobrze, ale jakos nie rozczulam sie nad soba, widokiem brzuszka itd ;)

Decadence, Carolline lubią tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ja to w ogóle jestem tym wszystkim taka zmęczona, że ten etap mogłabym sobie darować - i to już po raz drugi ;)

Carolline lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno z drugim się nie kłóci. Ciąża to droga przez mękę a i owszem.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Magia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie wzdecie, ze chyba mi brzuch pęknie... co sie na takie cos robi? Heeelp

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Mam takie wzdecie, ze chyba mi brzuch pęknie... co sie na takie cos robi? Heeelp

Dużo wody? Ja od kiedy biorę magnez to chyba z 3 razy na dzień jestem w wc :p

Dziś pierwszy raz miałam skurcze przepowiadajace straszące, chyba koniec żartów, trzeba prasowac ciuszki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 19:32

melbusia88, terka lubią tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

Dziś pierwszy raz miałam skurcze przepowiadajace straszące, chyba koniec żartów, trzeba prasowac ciuszki :D
    Mi zostało jeszcze jedno pranie i będę prasować 3 na raz, czyli wszystkie ubranka z rozmiarów 56-62-68. Zaszalałam, zaczęłam kupować, a tu zonk po starszej mam dużo. No to teraz mam jeszcze więcej. Dobrze, że siostra też będzie miała córeczkę 2 tygodnie po mnie, to jej oddam, jak będzie za dużo.

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszukałam Was mam jeszcze jedno pranie z serii ciemnych ubrań 62-68, ale jaja. Za dużo tego.
    Czy Wy też wpadacie w taki szał zakupowy? Ja już sobie obiecałam - jedne zakupy w aptece i koniec, bo puszczę nas z torbami.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka podziwiam jak ty chcesz trzy pralki na raz prasowac 8-) ja jedno pranie prasowałam na dwie raty i to na siedząco, bo plecy i stopy siadały.

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Katka podziwiam jak ty chcesz trzy pralki na raz prasowac 8-) ja jedno pranie prasowałam na dwie raty i to na siedząco, bo plecy i stopy siadały.
    Ja tak zawsze, ile dam radę, tyle robię na raz. Później leże i odpoczywam. Ostatnio tak pościele, ręczniki, pieluszki i zwykłe pranie codzienne zrobiłam. Ale ubranka to drobnica, zobaczymy jak pójdzie, może trzeba na raty.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

No to jest dobry motywator. Mnie dzis nastraszyla kolezanka, ktora jest 4tyg do przodu z ciaza ode mnie...a jutro ja klada juz w szpitalu do cesarki...aaaaa....to juzzz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 21:15

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

Ja od niedzieli mam częste stawianie brzucha, byłam na ktg w niedzielę w szpitalu i wyszło ok, wczoraj na wizycie u swojego gina i wszystko pozamykane na cztery spusty, szyjka 4cm, a twardnien mam chyba z 30 dziennie. ;/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja od niedzieli mam częste stawianie brzucha, byłam na ktg w niedzielę w szpitalu i wyszło ok, wczoraj na wizycie u swojego gina i wszystko pozamykane na cztery spusty, szyjka 4cm, a twardnien mam chyba z 30 dziennie. ;/

Twardnienia czasem mi sie zdarzaly, ale to takie bezbolesne uczucie, bardziej przypominajace rozciąganie, a te skurcze dzisieksze to co innego, trwaly po okolo 10 sekund i puszczaly, tak jakby macicia probowala sie zmniejszyc, cos jak skurcz na łydce :)

3 pralki w jeden dzien wyprasowac?? :D ja mialam problemy z ciuszkami do szpitala, bo nie mialam cierpliwoscido tych malych rekawkow, kiedy ma sie zelazko wieksze od calego ubranka ;)

Mmargotka, katka84 lubią tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, małe ubranka szybko się prasuje :) Ja w 2 dni wszystkie 56-62 wyprałam łącznie z pieluchami, kocykami, ręcznikami itp i oczywiście wyprasowałam. Teraz leżą poskładane w szafie i czekają na Natalkę :)
    Najważniejsze to się zorganizować i wszystko się uda, a jak jest ciężko to prosić męża o pomoc, niech też coś zrobi ;)

katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Twardnienia czasem mi sie zdarzaly, ale to takie bezbolesne uczucie, bardziej przypominajace rozciąganie, a te skurcze dzisieksze to co innego, trwaly po okolo 10 sekund i puszczaly, tak jakby macicia probowala sie zmniejszyc, cos jak skurcz na łydce :)

3 pralki w jeden dzien wyprasowac?? :D ja mialam problemy z ciuszkami do szpitala, bo nie mialam cierpliwoscido tych malych rekawkow, kiedy ma sie zelazko wieksze od calego ubranka ;)
    Te moje są bezbolesne ;) łapią np. raz na 20-30 minut i trzymają ok 20sekund i puszczają, brzuch znowu miękki

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Te moje są bezbolesne ;) łapią np. raz na 20-30 minut i trzymają ok 20sekund i puszczają, brzuch znowu miękki
    U mnie całkiem podobnie :) Zauważyłam też, że w trakcie takiego skurczu trudniej się oddycha i nie czuję wtedy ruchów dziecka.

l22nsg188x4pwv1x.png
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ