LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kkarolina89 wrote:A jaki masz wiek ciąży?
Ja mam ciągle szyjke okolo 4,5cm, jeszcze dawniej się cieszyłam, ale teraz nachodzą mnie obawy, że ona się nigdy nie zmieni inici z porodu naturalnego
Dr powiedziała że dziecko nieco większe niż wynika z terminu,wygląda na skończone 32 tygodnie a skończony mam 31 tydzień.
Nie obawiaj się i nie martw! Dzisiaj nasza gin bardzo pozytywnie nas nastroiła i zarazem delikatnie nam uświadomiła że nie należy szukać problemów tam gdzie ich nie ma, bo zadaliśmy kilka konkretnych pytań o to co może ewentualnie być/pójść nie tak. Odpowiedziała na wszystko rzeczowo, merytorycznie i spokojnie rozwiewając wszystkie nasze obawy i na koniec wystosowała apel żeby generalnie nic sobie nie wkręcać
katka84, kkarolina89, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Wiecie co podjarałam się tym biciem serduszka słuchając ktg przez 20 minut. Tak szybko się przyzwyczajamy do tego wszystkiego jakby to było najnormalniejsze na świecie ale jak pomyślę sobie że 8 miesięcy tam nic nie było, potem z połączenia plemnika z komórką jajową powstało życie które na pierwszym usg było małą kilkumilimetrową plamką (w kształcie przypominającą pieska;-)) a teraz to już prawie ukształtowana nasza córeczka nie mogę się nadziwić temu cudowi!
A to bicie małego serduszka jak najpiękniejsza muzyka.
Jesteśmy szczęściarami że nam się to przydarzyło i możemy tego doświadczać.
Duzaa, melbusia88, kkarolina89, terka, anecz_kaa, dżelka, karolcia87, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Mmargotka pięknie to ujęłas! To jest ogromny cud! Mnie wgl ciężko w to uwierzyć do dziś
, my z mężem nawet na iui się nie kwalifikowalismy bo takie było słabe nasienie, a tu nagle || kreseczki
zdecydowanie każda z nas to szczęściara
Mmargotka, anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
A ja tak po środku:-) zgadzam się z tym, że w środku dzieje się mały cud, który niedługo będziemy tulic w ramionach
ale sama ciąża jak mówi shadee przereklamowana, jak dla mnie porażka
kupa stresu i różnych upierdliwych dolegliwości. Wyszło tylko jak bardzo słaby jest mój organizm i nie będę tego wspominać dobrze. Liczy się ten efekt, na który czekam
-
shadee wrote:a ja wciąż uważam po tych 8 miesiącach że ciąża jest przereklamowana
Czesto tez tak mowie, jak mi sie ktoś pyta o ciążę :p
Wiem, ze zycie jest cudem, jestem szczesliwa, ale podchodze do tego tak, ze jestem najlepszym inkubatorem dla Malenstwa, musze mu dac wszystko, co moge, zeby sie rozwijal, ale nie czuje klimatu "blogoslawionego stanu", ciąża mogłaby trwać 3 miesiące, a nie 9 miesięcyi to nie ze względu na jakies dolegliwości, bo czuje sie ogolnie bardzo dobrze, ale jakos nie rozczulam sie nad soba, widokiem brzuszka itd
Decadence, Carolline lubią tę wiadomość
-
Magia wrote:Mam takie wzdecie, ze chyba mi brzuch pęknie... co sie na takie cos robi? Heeelp
Dużo wody? Ja od kiedy biorę magnez to chyba z 3 razy na dzień jestem w wc :p
Dziś pierwszy raz miałam skurcze przepowiadajace straszące, chyba koniec żartów, trzeba prasowac ciuszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 19:32
melbusia88, terka lubią tę wiadomość
-
kkarolina89 wrote:Dużo wody? Ja od kiedy biorę magnez to chyba z 3 razy na dzień jestem w wc :p
Dziś pierwszy raz miałam skurcze przepowiadajace straszące, chyba koniec żartów, trzeba prasowac ciuszkiPixiDixi lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Katka podziwiam jak ty chcesz trzy pralki na raz prasowac
ja jedno pranie prasowałam na dwie raty i to na siedząco, bo plecy i stopy siadały.
-
kkarolina89 wrote:
Dziś pierwszy raz miałam skurcze przepowiadajace straszące, chyba koniec żartów, trzeba prasowac ciuszki
No to jest dobry motywator. Mnie dzis nastraszyla kolezanka, ktora jest 4tyg do przodu z ciaza ode mnie...a jutro ja klada juz w szpitalu do cesarki...aaaaa....to juzzz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 21:15
Magia -
kkarolina89 wrote:Dużo wody? Ja od kiedy biorę magnez to chyba z 3 razy na dzień jestem w wc :p
Dziś pierwszy raz miałam skurcze przepowiadajace straszące, chyba koniec żartów, trzeba prasowac ciuszki❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Ja od niedzieli mam częste stawianie brzucha, byłam na ktg w niedzielę w szpitalu i wyszło ok, wczoraj na wizycie u swojego gina i wszystko pozamykane na cztery spusty, szyjka 4cm, a twardnien mam chyba z 30 dziennie. ;/
Twardnienia czasem mi sie zdarzaly, ale to takie bezbolesne uczucie, bardziej przypominajace rozciąganie, a te skurcze dzisieksze to co innego, trwaly po okolo 10 sekund i puszczaly, tak jakby macicia probowala sie zmniejszyc, cos jak skurcz na łydce
3 pralki w jeden dzien wyprasowac??ja mialam problemy z ciuszkami do szpitala, bo nie mialam cierpliwoscido tych malych rekawkow, kiedy ma sie zelazko wieksze od calego ubranka
Mmargotka, katka84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, małe ubranka szybko się prasuje
Ja w 2 dni wszystkie 56-62 wyprałam łącznie z pieluchami, kocykami, ręcznikami itp i oczywiście wyprasowałam. Teraz leżą poskładane w szafie i czekają na Natalkę
Najważniejsze to się zorganizować i wszystko się uda, a jak jest ciężko to prosić męża o pomoc, niech też coś zrobikatka84, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
kkarolina89 wrote:Twardnienia czasem mi sie zdarzaly, ale to takie bezbolesne uczucie, bardziej przypominajace rozciąganie, a te skurcze dzisieksze to co innego, trwaly po okolo 10 sekund i puszczaly, tak jakby macicia probowala sie zmniejszyc, cos jak skurcz na łydce
3 pralki w jeden dzien wyprasowac??ja mialam problemy z ciuszkami do szpitala, bo nie mialam cierpliwoscido tych malych rekawkow, kiedy ma sie zelazko wieksze od calego ubranka
łapią np. raz na 20-30 minut i trzymają ok 20sekund i puszczają, brzuch znowu miękki
❤Ada&Pola❤