X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin tez nic nie wspominał o ktg. W pierwszej ciąży ktg miałam robione dopiero jak zaczęła się akcja porodowa.

U nas ciuszki właśnie się piorą, prasowanie rozłożone na dwie tury. Dużo trochę tego :D chyba przesadziłam z zakupami. Dziewczyny kupowałyście pieluszki bambusowe?

Britty lubi tę wiadomość

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzień dobry :)

cuddlemuffin, u mnie też takie ruchy spowolnione i chłopaki spią ze mną, dopiero jak wyczują,że się przebudziłam to i oni dają znać.
    Skurcze przepowiadające mam coraz mocniejsze i pojawiają się już bolesne, dzisiaj brzuch mnie np.pobolewa okresowo.

Dzisiaj ma przyjść walizka ( mam chopla bo nie chcę pakować się w walizki,które już używaliśmy) wreszcie się spakuję bo mam już takie lęki ,że pomimo,że wszystko gotowe to się nie wyrobię ;)

Na ktg dzisiaj pojadę , jest to drugie ktg podczas tej ciąży i następne ktg w szpitalu za niespełna 2 tygodnie gdzie już się położę przed rozwiązaniem .

Miłego dnia kobitki :)
    Twardnieje Ci brzuch?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja się zastanawiam tylko jak ja miałabym zrobić ktg tak jak pisze Uleczka, skoro w naszym rejonowym szpitalu nie ma czegoś takiego jak ktg kontrolne. Tylko jeśli coś się dzieje, ale wtedy przymusowo leżenie na oddziale min. 3 dni. A nie będę przecież jeździć do Szczecina co tydzień, potem co 3 dni :-(
    U nas jak nie masz skierowania od lekarza to możesz sobie zrobić takie ktg "odpłatnie". Płaci się u nas 25-30zł i średnio trwa 30-40 min. Potem położna zanosi je lekarzowi dyżurnemu i on sprawdza i nabija Ci pieczątkę.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Twardnieje Ci brzuch?

Bardzo mocno mi twardnieje i jest to bolesne, wczesniej miałam stawianie się brzucha praktycznie bezbolesne a od kilku dni ból się nasila.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Bardzo mocno mi twardnieje i jest to bolesne, wczesniej miałam stawianie się brzucha praktycznie bezbolesne a od kilku dni ból się nasila.
    A ile razy dziennie tak na oko? :) Ja mam takie bezbolesne stawianie się, ale baaardzo często, czasem 2x na godzinę, a czasem 4. :/ I się tym martwię, choć byłam w środę u lekarza a tam wszystko pozamykane i szyja długa, twarda.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ja mam na każdej wizycie ktg robione. Ale mała tego nie lubi z jakiegos powodu, ucieka na drugą stronę brzucha i kopie w te elektrody. Aż sie pielegniarka dziwila ostatnio że tak sie broni bo nie można bylo pulsu złapać.
    I nadal nie mam wcale skurczow przepowiadajacych, zero. Troche sie tym martwie.. To już 35 tydzien.. To chyba juz powinny sie powoli zaczynać? Kolejna wizyta za tydzien (teraz juz sa co 2 tygodnie) wiec moze spytam o to.
    Od jakiegos czasu zmienil sie charakter ruchów malej, zamiast serii kopniakow jest takie powolne, płynne poruszanie. Rozumiem, ze ma tam juz mniej miejsca ale czy to normalne? W nocy tez coraz czesciej spi, a kiedys budzila sie przy kazdej zmianie pozycji i kopala.. Ech wtedy mnie to draznilo a teraz za tym tesknie. W ogole to jak sie urodzi to pewnie nagle poczuje sie taka "pusta w srodku" bez tych wygibasów w brzuchu
    Ja też już mam rzadko takie kopniaki. Częściej właśnie takie wicie się, poruszanie powolne które często nie jest bezboesne :p to normalne, dziecko jest większe i ma coraz mniej miejsca.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ile razy dziennie tak na oko? :) Ja mam takie bezbolesne stawianie się, ale baaardzo często, czasem 2x na godzinę, a czasem 4. :/ I się tym martwię, choć byłam w środę u lekarza a tam wszystko pozamykane i szyja długa, twarda.
    Takie stawianie się brzucha a bardziej jego kawałek - zazwyczaj dolna część się mi ostatio napina mam bardzo często. Wystarczy, że postoję dłużej albo zacznę bardziej się ruszać tuż po odpoczynku.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie takie twardnienia jak leżycie?, Bo mnie właśnie łapią tez, jak leżę. Najmniej jak na lewym boku.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Tak z 3 x na godzinę bez względu na pozycję.

• Britty Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Takie stawianie się brzucha a bardziej jego kawałek - zazwyczaj dolna część się mi ostatio napina mam bardzo często. Wystarczy, że postoję dłużej albo zacznę bardziej się ruszać tuż po odpoczynku.
    Mam bardzo podobnie tylko podbrzusze się napina, po chwili przechodzi. Czytałam w książce że to normalny zdrowy objaw, że macica przygotowuje się etapami do porodu a nie tak na hurra :)

PixiDixi odpoczywaj dużo kochana, jednak masz dwa razy większy brzuszek jak my. Moja mama urodziła mnie i siostrę w 40 tc pewnie nie chciałabyś tak długo chodzic w ciąży. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 11:46

PixiDixi lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U nas jak nie masz skierowania od lekarza to możesz sobie zrobić takie ktg "odpłatnie". Płaci się u nas 25-30zł i średnio trwa 30-40 min. Potem położna zanosi je lekarzowi dyżurnemu i on sprawdza i nabija Ci pieczątkę.
    Niestety, w tym naszym chorym szpitalu nie ma takiej możliwości. Kiedy się płacilo 40 zł, ale od roku ordynator zakazał takich praktyk, to jest chore. Chodzę prywatnie do lekarza i nie dostanę skierowania, a u położnej w przychodni nie ma ktg. I znowu pod górę. Nie wiem jak to załatwić. Pozostaje mieć nadzieję, że urodzę wcześniej

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Niestety, w tym naszym chorym szpitalu nie ma takiej możliwości. Kiedy się płacilo 40 zł, ale od roku ordynator zakazał takich praktyk, to jest chore. Chodzę prywatnie do lekarza i nie dostanę skierowania, a u położnej w przychodni nie ma ktg. I znowu pod górę. Nie wiem jak to załatwić. Pozostaje mieć nadzieję, że urodzę wcześniej

Wiesz co Melbusia to jest wręcz niedorzeczne...ja bym napisała do ministra zdrowia z kopią na NFZ i szpital. Paranoja.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Mam bardzo podobnie tylko podbrzusze się napina, po chwili przechodzi. Czytałam w książce że to normalny zdrowy objaw, że macica przygotowuje się etapami do porodu a nie tak na hurra :)

PixiDixi odpoczywaj dużo kochana, jednak masz dwa razy większy brzuszek jak my. Moja mama urodziła mnie i siostrę w 40 tc pewnie nie chciałabyś tak długo chodzic w ciąży. :)
    To u mnie identycznie, podbrzusze ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:

Britty, na mur beton nie będę chodzić do 40 tc bo mam się stawić już w 36 tc na cesarkę .
    Na szczęscie bo już powoli mam dosyć,autentycznie mnie boli już chyba wszystko a krocze tak jakbym urodziła tak boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 11:51

• Nalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A Twój lekarz ma ktg?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Britty, na mur beton nie będę chodzić do 40 tc bo mam się stawić już w 36 tc na cesarkę .
    O matko, to już za chwilę!!!! :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    O matko, to już za chwilę!!!! :D

Noooo, o matko, nie dociera to do mnie i boję się jak cholera ;) . Przy jednym jest kupa robotty i mało snu a przy dwójce , kurcze strach się bać ;)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    To jakieś chore... Ja też chodzę prywatnie i w dodatku w całkiem innym mieście niż rodzę. To płatne ktg właśnie jest głównie dla tych co chodzą prywatnie bo jak inaczej zrobiłyby ktg? Jedynie już na porodówce :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Mój gin tez nic nie wspominał o ktg. W pierwszej ciąży ktg miałam robione dopiero jak zaczęła się akcja porodowa.

U nas ciuszki właśnie się piorą, prasowanie rozłożone na dwie tury. Dużo trochę tego :D chyba przesadziłam z zakupami. Dziewczyny kupowałyście pieluszki bambusowe?
    Pieluszki nie ale mam kocyk bambusowy :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:

Man dwie pieluszki bambusowe - na pewno bede z nich korzystac, są bardzo miękkie i przyjemne w dotyku.

Ja tez przesadzilam z zakupami ale co tam... pierwsze dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 12:26

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ