X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech faceci.....milego dnia kobitki:)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Czy moewacie tez kłopoty ze snem? Ja w ciągu dnia Ok 15-17 zasnęłabym najchętniej na stojąco, a w nocy teraz nie daj Boże coś mi się przyśni, budzę się i nie ma szans na dalszy sen... :/ tak jak teraz, od 3:50 już nie śpię... :/
    Mam podobnie czuje, ze jestem zmęczona, ale nie mogę spac potem jak zombi bo w dzień średnio lubie spac eh heh

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja też nie śpię ;)
    Sanka to wiek ciąży czyli jakieś 3 tyg od zapłodnienia wg mnie. Mnie wczoraj brzuch wieczorem bolał :( a mój mąż mnie wkurza bo uważa że skoro jestem w domu to on nie ka już obowiązków :/ i też dre z nim koty
    Wspolczuje, moze spróbuj z nim porozmawiać?? chyba zacznę mojego M głaskać i po rękach masować za to jaki kochany jest. Specjalnie mnie nawet autkiem wozi żebym nie musiała tego ja robić w pracach domowych wyręczają mnie wszyscy, chyba, ze chce cos zrobić. Tacy wszyscy spanikowali zresztą ja sam tez spanikowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 07:08

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej co za chłopy! Co tu nie rozumieć. Boli i koniec. Trzeba leżeć. Trudno. Mój na szczęście ma inne podejście. Ogólnie jest za tym, żebym w 1 trymestrze nie wdychała chemii to sprząta cała chałupę sam. Jak raz mu pomogłam i się pozginalam rozbolał mnie brzuch. I wole nie ryzykować. Ogólnie mocy brak, więc w domu kompletnie nic nie robię. I uwaga nie jest mi z tym dziwnie ;-) w końcu robię to dla Naszago wspólnego Maleństwa. A nie z lenistwa.
    Z tymi smutami też tak miewam, ale tłumacze sobie, że to hormony ;-p bo normalnie depresyjna to rzadko bywam.

Aga super wieści;-) leż i się relaksuj. Skończyłam serial ;-) nowy sezon dopiero w połowie 2018 r. Teraz oglądam Riverdale. Ale przydałaby się jakaś komedia. Co polecacie?

A ze snem tez mam problemy. W ciągu dnia mnie trochę zmoże. I albo się zdrzemnę albo nie. Wieczorem przysypiam tak od 22 albo i wcześniej, a w nocy 3-4 się budzę. I nie mogę zasnąć. Dziś jeszcze zasnęłam, ale po dłuższej chwili u już z dobre pół godzinki oczy jak 5 zł. Po śniadaniu pewnie znów mi się zachce spac.
    Dzis jadę na tsh i ft4, Wiec rytm się zmieni ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 07:12

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja też nie śpię ;)
    Sanka to wiek ciąży czyli jakieś 3 tyg od zapłodnienia wg mnie. Mnie wczoraj brzuch wieczorem bolał :( a mój mąż mnie wkurza bo uważa że skoro jestem w domu to on nie ka już obowiązków :/ i też dre z nim koty
    Oho mój już nie próbuje tekstów w stylu jesteś w domu to ja tylko muszę chodzić do pracy bo wie jak takie podejście na mnie działa. Jestem w domu oki, ale nie zawsze dobrxe się czuje i on to widzi wczoraj chciałam ogarnąć to pow, ze mam zostawić zrobimy to razem w sb albo on zrobi bo teraz ważne jest dziecko a nie wypucowane mieszkanie. Zdarza się, ze czasami ja robię to i to a on siedzi to wtedy robię akcje i wydaje jasne komunikaty co jest do zrobienia albo kładę mu obok pranie obok i niech składa ;) Mój mąż od 16 roku życia musiał być samodzielny miał ciężko chorego ojca wiec pranie, gotowanie jak nie ma leniuszka ogarnia ja wole sprzątać jak już a on gotuje w końcu zawodowy kucharz ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka piękny Kropek ❤️

PixiDixi, Sanka lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inneczka,fajnie jak facet gotuje. Mnie to kręci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Jej co za chłopy! Co tu nie rozumieć. Boli i koniec. Trzeba leżeć. Trudno. Mój na szczęście ma inne podejście. Ogólnie jest za tym, żebym w 1 trymestrze nie wdychała chemii to sprząta cała chałupę sam. Jak raz mu pomogłam i się pozginalam rozbolał mnie brzuch. I wole nie ryzykować. Ogólnie mocy brak, więc w domu kompletnie nic nie robię. I uwaga nie jest mi z tym dziwnie ;-) w końcu robię to dla Naszago wspólnego Maleństwa. A nie z lenistwa.
    Z tymi smutami też tak miewam, ale tłumacze sobie, że to hormony ;-p bo normalnie depresyjna to rzadko bywam.

Aga super wieści;-) leż i się relaksuj. Skończyłam serial ;-) nowy sezon dopiero w połowie 2018 r. Teraz oglądam Riverdale. Ale przydałaby się jakaś komedia. Co polecacie?

A ze snem tez mam problemy. W ciągu dnia mnie trochę zmoże. I albo się zdrzemnę albo nie. Wieczorem przysypiam tak od 22 albo i wcześniej, a w nocy 3-4 się budzę. I nie mogę zasnąć. Dziś jeszcze zasnęłam, ale po dłuższej chwili u już z dobre pół godzinki oczy jak 5 zł. Po śniadaniu pewnie znów mi się zachce spac.
    Dzis jadę na tsh i ft4, Wiec rytm się zmieni ;-)
    Czyli mamy zaangażowanych tatusiów :) ja mu cały czas mowie, ze jak bedzie takim tatusiem jak walczył i czekał na te dzieci to bedzie ojcem roku :) chodzi wtedy taki dumny :D

Co do komedi to ja lubie:
    Ślubne wojny
    27sukienek
    Brzydka prawda
    Jump street
    Jak stracić chłopaka w 10dni
    Poznaj mojego tatę
    Poznaj moich rodziców
    Poznaj naszą rodzinkę
    Ted
    Złe mamuski
    Wpadka
    To tylko sex
    Słyszeliście o morganach??
    Za jakie grzechy dobry Boże
    Jak urodzić i nie zwarjowac
    Bardzo głupie komedie:american pie, euro trip
    Jak znasz te filmy to daj znac podesle Ci inne tytuły i jeśli nie muszą być komedie to moge Ci podesłać jeszcze inne filmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 07:34

CarPer lubi tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dobrze, ze wysłałaś te tytuły, w pracy często nie mam co robić to sobie pooglądam, bo kilku nawet nie znam :p

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, to może i ja coś dzisiaj obejrzę, chociaż przyznam ze większość widziałam;) No ja tez drę koty z moim, potem się stresuje tym ze miałam się nie denerwować i koło się nakręca. Ale weekend chce już przeżyć spokojnie, założę słuchawki na uszy i będę udawać ze nic mnie nie dotyczy :D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa świetnie ze podałaś tytuły, cieszę się ze z maluszkami wszystko pod kontrola.

Ja dopiero na pierwszym skanie dowiem się czy dwa czy jeden, tez miałam podane dwie blastki ale bety nie robiłam.

Ja ze swojej strony polecam film różowa pantera obie części. To zdecydowany hit dla nas. Możemy to oglądać be umiaru i za każdym razem wzbudza te same emocje

• Sanka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sprzątanie to niestety u nas w domu tylko ja to ogarniam. A że teraz pracuję, po pracy bawię się z małą a wieczorem padam na twarz to mieszkanie dość zapuszczone stoi. Mój niestety wychodzi z założenia że on dużo zarabia, a że nie lubi sprzątać to nie będzie tego robił, woli kogoś do tego zatrudnić. Mi jest trochę głupio bo ja zarabiam bardzo mało, ale chyba zaraz przestanę mieć skrupuły bo nie wyrabiam już.

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja też nie śpię ;)

Wiesz co to powiedz mu ze on pracuje 8/10/12h (nie wiem jaki tryb ma wybierz odpowiedni ;) ) a Ty 24h/ dobe pracujesz podtrzymując dziecko przy życiu i masz prawo byc zmęczona i bez prac domowych ;) i wcale nie będzie z tym przesady bo taka jest prawda ;)

PixiDixi, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dopiero z pol godziny temu wstałam... Szaleństwo jak dla mnie zawsze wstawałam wczesniej ;)
    Mi mąż zawsze mówi tak-jak bedziesz mogła to fajnie jak zrobiłabyś to i to. No i jak jestem w stanie to zrobić mogę a jak nie to po powrocie na pytanie co robiłaś ciekawego odpowiadam "spalam" :D i trudno :P nie mam zamiaru sie przejmować domem bardziej niż naszym pierwszym maleństwem ;)
    Co do obiadu to tez mąż częściej ode mnie robi a ze robi to lepiej ode mnie to podział jest oczywisty ;) choć czasem i ja cos tam zrobię ale w porównaniu z nim... :D
    Ostatnio w nocy nie mógł spać to wstał z łózka i poszedł...myc naczynia zeby sie zmęczyć :D ja tam sie kłócić nie będę jak chce myc :D i faktycznie potem usnął szybciutko a naczynia czyste :D układ idealny :D

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Czy moewacie tez kłopoty ze snem? Ja w ciągu dnia Ok 15-17 zasnęłabym najchętniej na stojąco, a w nocy teraz nie daj Boże coś mi się przyśni, budzę się i nie ma szans na dalszy sen... :/ tak jak teraz, od 3:50 już nie śpię... :/
    Ja mam to samo. W ciągu dnia koniecznie drzemka, ale noce są niespokojne niewiadomo dlaczego, bo nie stresuję się. Bardzo bolą mnie piersi, są ogromne i nie mogę spać na brzuchu, a tak zawsze zasypiałam i często w nocy tę pozycję obierałam i teraz się kręcę w nocy... A wystarczy, ze się przebudzę i potrafię nie spać ileś czasu, a znowu nad ranem nie mogę się dobudzić i tak w kółko.

l22n6iyek016fbg8.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal plamienia niestety.. już były mniejsze i dziś znowu mocniej :( już mam złe przeczucia.... smutno

c55fflw1uez1iz08.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset jedziesz do lekarza?

"Troszkę Nas Jest.."
  • sunset Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co byłam. Mam duphaston - więcej nic nie mogę zrobić...

c55fflw1uez1iz08.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas myk jest taki, ze moj maz oprocz pracy ma gospodarstwo i owszem jak ma duzo pracy i nie ma go po 16h to sie nie odzywam a teraz... musze mu przypomniec ze musi mi pomagac :P generalnie jego obowiazkiem jest kapiel dziewczyn i ich uspienie, czytanie bajek etc ja ogarniam dom ale podlogi myje on :P no i twierdzi, ze gdybym sie zle czula to bym np buleczek o 6 rano nie robiła :P a ja spac nie moge to chociaz te buleczki czy cos zrobie

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Dopiero co byłam. Mam duphaston - więcej nic nie mogę zrobić...
    Jaką dawkę ? Mi moja gin przy plamienie zwiększyła nawet do 6x na dobę, jak przeszło to powoli zmniejszałam, teraz mam 3x

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ