X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a ja jutro znowu w podróży, tym razem do stolicy :(
    mam ochotę się gdzieś zaszyć w mysiej norze i przeczekać tam sobie - przezimować

jakiś dół mi się chyba przyplątał :(
    Tez mam dola, wszystko mnie denerwuje, z każdego powodu bym płakała...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5950080260cf.jpg

Hej chciałam wam ciotki przedstawić moją kropeczkę :) jest jeszcze maleńka, bo to bardzo wczesna ciąża ale pani dr mówiła, że pęcherzyk bardzo ładny, okrąglutki :) kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy już powinno być serduszko, może też coś więcej uda się powiedzieć o przewidywanym terminie.
    Cześć groszku :)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości wróciły, ale to może dlatego ze zjadłam grusze i przegryzałam Milką :)

• Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie doskwiera najbardziej taki dziwny rodzaj smutku, siedzę na zwolnieniu i jak się poruszam to brzuch mnie boli. Taka się czuje bezużyteczna bo w domu za dużo nie umiem zrobić. Mąż jest kochany i wyrozumiały i sprząta za mnie. Do tego przez plamienie na początku ciąży i to ze biore progesteron nie umiem się zrelaksować o się cieszyć, tylko się martwię:/

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Który to tydzień? Piękny <3 Moja Pani dr nazwała moja ciąże przecinkiem;D W ogóle ja nie dostałam zdjęcia, a pytałam :(
    Właśnie w ogóle nie wiem :p wg OM to już 8t1d, ale na pewno nie można liczyć z tej daty. Ja ten cykl spisałam na straty i jakoś tak już odpuściliśmy starania, przytulanki były raptem 21 i 28.10 (te co mogą się liczyć), a 6.11 miałam betę 15,44. Więc albo te żołnierzyki z 21.10 przetrwały i owu była jakoś w tamtym tygodniu we wtorek lub w środę, albo wstrzeliliśmy się w owu tego 28.10. Później nie sądze żeby była bo nie zdążyłaby sie fasola zagnieździć.
    Na tym usg mam napisane że to 5t2d i nie wiem czy to wiek zarodka (od kiedy powstał) czy to tygodnie ciąży przy standardowym cyklu 28-dniowym. Ale chyba to drugie.

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Mnie doskwiera najbardziej taki dziwny rodzaj smutku, siedzę na zwolnieniu i jak się poruszam to brzuch mnie boli. Taka się czuje bezużyteczna bo w domu za dużo nie umiem zrobić. Mąż jest kochany i wyrozumiały i sprząta za mnie. Do tego przez plamienie na początku ciąży i to ze biore progesteron nie umiem się zrelaksować o się cieszyć, tylko się martwię:/
    No to ja Cię chyba rozumiem. Przez to ze jestem na zwolnieniu, ani o siebie nie dbam, chodzę w dresie, włosy potargane- spojrzę w lustro i mam depresje. Do tego poczucie ze zaniedbuje wszystko i taka niemoc cieszenia się czymkolwiek, bo głównie jest we mnie strach:( Mam nadzieje ze to minie, bo jest mi naprawdę smutno. Do tego wahania nastroju sprawiają ze ciagle z moim się kłócę, nie umiem nad tym zapanować:/

Ankakalina1987 lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Właśnie w ogóle nie wiem :p wg OM to już 8t1d, ale na pewno nie można liczyć z tej daty. Ja ten cykl spisałam na straty i jakoś tak już odpuściliśmy starania, przytulanki były raptem 21 i 28.10 (te co mogą się liczyć), a 6.11 miałam betę 15,44. Więc albo te żołnierzyki z 21.10 przetrwały i owu była jakoś w tamtym tygodniu we wtorek lub w środę, albo wstrzeliliśmy się w owu tego 28.10. Później nie sądze żeby była bo nie zdążyłaby sie fasola zagnieździć.
    Na tym usg mam napisane że to 5t2d i nie wiem czy to wiek zarodka (od kiedy powstał) czy to tygodnie ciąży przy standardowym cyklu 28-dniowym. Ale chyba to drugie.
    To faktycznie dziwnie, ale grunt ze wszystko jest dobrze;) Ja będę w poniedziałek to tym razem powiem ze bez zdjęcia nie wychodzę :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5950080260cf.jpg

Hej chciałam wam ciotki przedstawić moją kropeczkę :) jest jeszcze maleńka, bo to bardzo wczesna ciąża ale pani dr mówiła, że pęcherzyk bardzo ładny, okrąglutki :) kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy już powinno być serduszko, może też coś więcej uda się powiedzieć o przewidywanym terminie.
    Kruszynka rośnijcie :)))

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa teraz doczytałam wszystko jak dobrze, ze wszystko jest ok.Ostatnio miałam takie brązowe plamienie i dziewczyny mi napisały, ze może aplikatorem od luteiny się uszkodziłam wszystko tam takie delikatnej teraz i ukrwione tez chyba coś aplikujesz to moze to było to.Odpoczywaj i się niczym nie denerwuj :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt i pięknych okruszków. Bliźniaki zawsze mi się marzyły eh ale ileż przy nich roboty ;)
    Agniechaa a Ty teraz odetchnij i śpij spokojnie.
    Ja dalej żadnych objawów ciąży oprócz brzucha wzdętego. W poniedziałek wizyta to zobaczę czy wszystko ok z moim okruszkiem.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam torbiel cialka zoltego, cokolwiek to znaczy, ktoras wie o co chodzi??? Mam w karcie wpisane tak..

"Troszkę Nas Jest.."
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam że był temat plamień, ale też że coś aplikujecie, bierzecie Duphaston etc., więc inna sytuacja.
    Mnie dziś pojawiła się jedna nieduża brązowa plamka. Nie towarzyszą jej żadne szczególne bóle.
    Na swoją pierwszą wizytę jestem umówiona na wtorek i pytanie, czy z tego powodu powinnam się wcześniej - już jutro - zgłosić do lekarza?
    Dzięki z góry za radę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Widziałam że był temat plamień, ale też że coś aplikujecie, bierzecie Duphaston etc., więc inna sytuacja.
    Mnie dziś pojawiła się jedna nieduża brązowa plamka. Nie towarzyszą jej żadne szczególne bóle.
    Na swoją pierwszą wizytę jestem umówiona na wtorek i pytanie, czy z tego powodu powinnam się wcześniej - już jutro - zgłosić do lekarza?
    Dzięki z góry za radę!
    Ja osobiście jestem za kontrolą każdego takiego zdarzenia. Wiadomo, ze to częste i brązowe zazwyczaj nie onaczają nic niepokojącego ale wolała bym sprawdzić

Mmargotka lubi tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moewacie tez kłopoty ze snem? Ja w ciągu dnia Ok 15-17 zasnęłabym najchętniej na stojąco, a w nocy teraz nie daj Boże coś mi się przyśni, budzę się i nie ma szans na dalszy sen... :/ tak jak teraz, od 3:50 już nie śpię... :/

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Czy moewacie tez kłopoty ze snem? Ja w ciągu dnia Ok 15-17 zasnęłabym najchętniej na stojąco, a w nocy teraz nie daj Boże coś mi się przyśni, budzę się i nie ma szans na dalszy sen... :/ tak jak teraz, od 3:50 już nie śpię... :/
    Na szczęście w nocy jak zasnę to śpię do budziła a potem jeszcze dosypiam nawet i do 10/11

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga cudownie ze wszystko w porzadku! Tak jak dziewczyny mowily pewnie to tak tylko albo to mialsby byc miesiaczka albo cos. Najwazniejsze ze dobrze jest. Odpoczywaj leniuchuj opiernicz troszke małe kluski niech sobie żartów nie robia i maja byc grzeczne!

xnw4flw15c030w8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Aga cudownie ze wszystko w porzadku! Tak jak dziewczyny mowily pewnie to tak tylko albo to mialsby byc miesiaczka albo cos. Najwazniejsze ze dobrze jest. Odpoczywaj leniuchuj opiernicz troszke małe kluski niech sobie żartów nie robia i maja byc grzeczne!
    Kiedyś im to wspomnę Hihi, ze doprowadzają rodziców do zawału :p

Lezymy i dzis raczej nic nie będziemy robić w nd mam wykłady ale raczej nie pojadę, muszę tylko jutro podjechać ogarnac egzamin z zeszłego semestru który pisaliśmy w dzien kiedy miałam punkcję i rzecz jasna nie pisałam go. Chce juz miec go z głowy :)

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga super niespodzianka! Napewno dacie rade!

Kurcze pedzicie tak ze nie nadrabiam!
    Ja tez zle ostatnio sypiam. Wieczorem i po poludniu padam na stojąco a pozniej albo nie moge zasnos albo budze sie co godz dwie.
    Btzuch mi wywalilo i juz zamowilam sobie leginsy ciążowe bo wszystko mnie gniecie cisnie. Moja kolezanka twierdzi ze juz ładnie brzusio mi wyszedl kurcze nie sadzilam ze ktos opcy to też juz zauwaza. Myslalam ze ja to aby widze

xnw4flw15c030w8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Daga super niespodzianka! Napewno dacie rade!

Kurcze pedzicie tak ze nie nadrabiam!
    Ja tez zle ostatnio sypiam. Wieczorem i po poludniu padam na stojąco a pozniej albo nie moge zasnos albo budze sie co godz dwie.
    Btzuch mi wywalilo i juz zamowilam sobie leginsy ciążowe bo wszystko mnie gniecie cisnie. Moja kolezanka twierdzi ze juz ładnie brzusio mi wyszedl kurcze nie sadzilam ze ktos opcy to też juz zauwaza. Myslalam ze ja to aby widze
    Wygoda teraz przedewszystkim ;) dobrze, ze zamówiłas sobie :) ja mam sporo luźnych ciuszków bo przy stymulavjach i hormonach różnie organizm reagował a ja żele czulM sie w obcisłych ciuchach wiec teraz ten plus, ze jest w czym chodzić :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię ;)
    Sanka to wiek ciąży czyli jakieś 3 tyg od zapłodnienia wg mnie. Mnie wczoraj brzuch wieczorem bolał :( a mój mąż mnie wkurza bo uważa że skoro jestem w domu to on nie ka już obowiązków :/ i też dre z nim koty

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ