LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
shadee wrote:a ja jutro znowu w podróży, tym razem do stolicy
mam ochotę się gdzieś zaszyć w mysiej norze i przeczekać tam sobie - przezimować
jakiś dół mi się chyba przyplątał -
nick nieaktualnySanka wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5950080260cf.jpg
Hej chciałam wam ciotki przedstawić moją kropeczkę jest jeszcze maleńka, bo to bardzo wczesna ciąża ale pani dr mówiła, że pęcherzyk bardzo ładny, okrąglutki kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy już powinno być serduszko, może też coś więcej uda się powiedzieć o przewidywanym terminie. -
Mnie doskwiera najbardziej taki dziwny rodzaj smutku, siedzę na zwolnieniu i jak się poruszam to brzuch mnie boli. Taka się czuje bezużyteczna bo w domu za dużo nie umiem zrobić. Mąż jest kochany i wyrozumiały i sprząta za mnie. Do tego przez plamienie na początku ciąży i to ze biore progesteron nie umiem się zrelaksować o się cieszyć, tylko się martwięz pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat
-
Cynamonkowaaa wrote:Który to tydzień? Piękny Moja Pani dr nazwała moja ciąże przecinkiem;D W ogóle ja nie dostałam zdjęcia, a pytałam
Na tym usg mam napisane że to 5t2d i nie wiem czy to wiek zarodka (od kiedy powstał) czy to tygodnie ciąży przy standardowym cyklu 28-dniowym. Ale chyba to drugie.
-
Ankakalina1987 wrote:Mnie doskwiera najbardziej taki dziwny rodzaj smutku, siedzę na zwolnieniu i jak się poruszam to brzuch mnie boli. Taka się czuje bezużyteczna bo w domu za dużo nie umiem zrobić. Mąż jest kochany i wyrozumiały i sprząta za mnie. Do tego przez plamienie na początku ciąży i to ze biore progesteron nie umiem się zrelaksować o się cieszyć, tylko się martwię
Ankakalina1987 lubi tę wiadomość
-
Sanka wrote:Właśnie w ogóle nie wiem :p wg OM to już 8t1d, ale na pewno nie można liczyć z tej daty. Ja ten cykl spisałam na straty i jakoś tak już odpuściliśmy starania, przytulanki były raptem 21 i 28.10 (te co mogą się liczyć), a 6.11 miałam betę 15,44. Więc albo te żołnierzyki z 21.10 przetrwały i owu była jakoś w tamtym tygodniu we wtorek lub w środę, albo wstrzeliliśmy się w owu tego 28.10. Później nie sądze żeby była bo nie zdążyłaby sie fasola zagnieździć.
Na tym usg mam napisane że to 5t2d i nie wiem czy to wiek zarodka (od kiedy powstał) czy to tygodnie ciąży przy standardowym cyklu 28-dniowym. Ale chyba to drugie. -
Sanka wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5950080260cf.jpg
Hej chciałam wam ciotki przedstawić moją kropeczkę jest jeszcze maleńka, bo to bardzo wczesna ciąża ale pani dr mówiła, że pęcherzyk bardzo ładny, okrąglutki kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy już powinno być serduszko, może też coś więcej uda się powiedzieć o przewidywanym terminie.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Agniechaaa teraz doczytałam wszystko jak dobrze, ze wszystko jest ok.Ostatnio miałam takie brązowe plamienie i dziewczyny mi napisały, ze może aplikatorem od luteiny się uszkodziłam wszystko tam takie delikatnej teraz i ukrwione tez chyba coś aplikujesz to moze to było to.Odpoczywaj i się niczym nie denerwuj
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Gratulacje udanych wizyt i pięknych okruszków. Bliźniaki zawsze mi się marzyły eh ale ileż przy nich roboty
Agniechaa a Ty teraz odetchnij i śpij spokojnie.
Ja dalej żadnych objawów ciąży oprócz brzucha wzdętego. W poniedziałek wizyta to zobaczę czy wszystko ok z moim okruszkiem. -
Widziałam że był temat plamień, ale też że coś aplikujecie, bierzecie Duphaston etc., więc inna sytuacja.
Mnie dziś pojawiła się jedna nieduża brązowa plamka. Nie towarzyszą jej żadne szczególne bóle.
Na swoją pierwszą wizytę jestem umówiona na wtorek i pytanie, czy z tego powodu powinnam się wcześniej - już jutro - zgłosić do lekarza?
Dzięki z góry za radę! -
nick nieaktualnyMmargotka wrote:Widziałam że był temat plamień, ale też że coś aplikujecie, bierzecie Duphaston etc., więc inna sytuacja.
Mnie dziś pojawiła się jedna nieduża brązowa plamka. Nie towarzyszą jej żadne szczególne bóle.
Na swoją pierwszą wizytę jestem umówiona na wtorek i pytanie, czy z tego powodu powinnam się wcześniej - już jutro - zgłosić do lekarza?
Dzięki z góry za radę!Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Czy moewacie tez kłopoty ze snem? Ja w ciągu dnia Ok 15-17 zasnęłabym najchętniej na stojąco, a w nocy teraz nie daj Boże coś mi się przyśni, budzę się i nie ma szans na dalszy sen... tak jak teraz, od 3:50 już nie śpię...
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypo_prostu_ja wrote:Czy moewacie tez kłopoty ze snem? Ja w ciągu dnia Ok 15-17 zasnęłabym najchętniej na stojąco, a w nocy teraz nie daj Boże coś mi się przyśni, budzę się i nie ma szans na dalszy sen... tak jak teraz, od 3:50 już nie śpię...
-
Aga cudownie ze wszystko w porzadku! Tak jak dziewczyny mowily pewnie to tak tylko albo to mialsby byc miesiaczka albo cos. Najwazniejsze ze dobrze jest. Odpoczywaj leniuchuj opiernicz troszke małe kluski niech sobie żartów nie robia i maja byc grzeczne!
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa123 wrote:Aga cudownie ze wszystko w porzadku! Tak jak dziewczyny mowily pewnie to tak tylko albo to mialsby byc miesiaczka albo cos. Najwazniejsze ze dobrze jest. Odpoczywaj leniuchuj opiernicz troszke małe kluski niech sobie żartów nie robia i maja byc grzeczne!
Lezymy i dzis raczej nic nie będziemy robić w nd mam wykłady ale raczej nie pojadę, muszę tylko jutro podjechać ogarnac egzamin z zeszłego semestru który pisaliśmy w dzien kiedy miałam punkcję i rzecz jasna nie pisałam go. Chce juz miec go z głowy -
Daga super niespodzianka! Napewno dacie rade!
Kurcze pedzicie tak ze nie nadrabiam!
Ja tez zle ostatnio sypiam. Wieczorem i po poludniu padam na stojąco a pozniej albo nie moge zasnos albo budze sie co godz dwie.
Btzuch mi wywalilo i juz zamowilam sobie leginsy ciążowe bo wszystko mnie gniecie cisnie. Moja kolezanka twierdzi ze juz ładnie brzusio mi wyszedl kurcze nie sadzilam ze ktos opcy to też juz zauwaza. Myslalam ze ja to aby widze -
nick nieaktualnyNiecierpliwa123 wrote:Daga super niespodzianka! Napewno dacie rade!
Kurcze pedzicie tak ze nie nadrabiam!
Ja tez zle ostatnio sypiam. Wieczorem i po poludniu padam na stojąco a pozniej albo nie moge zasnos albo budze sie co godz dwie.
Btzuch mi wywalilo i juz zamowilam sobie leginsy ciążowe bo wszystko mnie gniecie cisnie. Moja kolezanka twierdzi ze juz ładnie brzusio mi wyszedl kurcze nie sadzilam ze ktos opcy to też juz zauwaza. Myslalam ze ja to aby widze