X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    u nas myk jest taki, ze moj maz oprocz pracy ma gospodarstwo i owszem jak ma duzo pracy i nie ma go po 16h to sie nie odzywam a teraz... musze mu przypomniec ze musi mi pomagac :P generalnie jego obowiazkiem jest kapiel dziewczyn i ich uspienie, czytanie bajek etc ja ogarniam dom ale podlogi myje on :P no i twierdzi, ze gdybym sie zle czula to bym np buleczek o 6 rano nie robiła :P a ja spac nie moge to chociaz te buleczki czy cos zrobie

A bo jesli sie zle czujesz to musisz od samego rana? :P dziwne myślenie ;) powinien sie cieszyć ze świeżych bułeczek a nie marudzić :P zawsze możesz kiedys ich nie robić zeby "udowodnić" ze sie zle czujesz i zobaczyć co wtedy zrobi ;)
    Jesli po pracy gospodarstwo to rozumiem ale teraz raczej nic juz nie ma... A chyba żyje trybem ze po obu rzeczach dopiero przychodzi, trza mu przypomnieć ze juz wczesniej jest w domu ;) jesli ma tylko położyć dzieci to tez nie jest aż tak chyba ciężko (choć zależy od dzieci :P ) zeby nie mógł Ci pomóc...

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z dziewczynami nie ma problemu. Chodzi o zmywarkę i naczynia :p jak chodziłam do pracy to był jego obowiązek teraz się wypisuje

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    u nas myk jest taki, ze moj maz oprocz pracy ma gospodarstwo i owszem jak ma duzo pracy i nie ma go po 16h to sie nie odzywam a teraz... musze mu przypomniec ze musi mi pomagac :P generalnie jego obowiazkiem jest kapiel dziewczyn i ich uspienie, czytanie bajek etc ja ogarniam dom ale podlogi myje on :P no i twierdzi, ze gdybym sie zle czula to bym np buleczek o 6 rano nie robiła :P a ja spac nie moge to chociaz te buleczki czy cos zrobie
    A No to Anecz kaa inna inszość jak pracuje po 16h. Ale z drugiej strony jak bys miała nakaz leżenia plackiem to i po tych 16 h musiałby pomagać ;-p najważniejsze, żeby rozumiał Ciebie i Twoje chwile gorszego samopoczucia.

Ja dziś zaliczyłam pierwsze rzyganko ;-) i mój mąż jak wychodził z domu to mówi „tylko jak wrócę to ma być posprzątane, uprane, poprasowane i ugotowane” ;-) uwielbiam Go ;-*

Aga dzięki za filmy ;-) większość znam i lubię, ale części nie widziałam i z chęcią zobaczę. A co so gatunku to tak tylko komedie obecnie. W tych zmiennych stanach nastroju to najbezpieczniejsze ;-)

dqpri09kh0x52aib.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziś np pryska :P coś tam jeszcze robi, ale bez szału :P najbardziej boje sie jak bedzie po porodzie bo beda zniwa i bede sama wieczorem :(

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy tez macie tak zmienne nastroje?;O W jednej chwili jestem dumna z mojego ze tyle robi, za chwile coś mi nie spasuje i zaczynam krzyczeć i mieć o wszystko pretensje... Sama już jestem zmęczona tą huśtawka.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Dziewczyny, czy Wy tez macie tak zmienne nastroje?;O W jednej chwili jestem dumna z mojego ze tyle robi, za chwile coś mi nie spasuje i zaczynam krzyczeć i mieć o wszystko pretensje... Sama już jestem zmęczona tą huśtawka.
    U mnie to samo... haha.. Moj mowi ze sie wyprowadza ;)

3i499vvjspjyuavk.png

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    U mnie to samo... haha.. Moj mowi ze sie wyprowadza ;)
    To ja w przypływie emocji mówię mojemu żeby się wyprowadzał :D Ale "niestety" nie wykazuje chęci :D Ale tez ciagle słyszę ze ma mnie dość;D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset,plamienia sie zdarsiea i to bardzo często więc nie mysl az tak negatywnie. Z najmlodsza moja pociecha jak bylam w ciazy mialam plamienia ponad 3 tygodnie non stop i lezalam dlugo i urodzila mi sie zdrowa cora. Jest mnostwo takich przykladow z pozytywnym zakonczeniem :).!

sunset lubi tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Sunset,plamienia sie zdarsiea i to bardzo często więc nie mysl az tak negatywnie. Z najmlodsza moja pociecha jak bylam w ciazy mialam plamienia ponad 3 tygodnie non stop i lezalam dlugo i urodzila mi sie zdrowa cora. Jest mnostwo takich przykladow z pozytywnym zakonczeniem :).!

Dzięki za pocieszenie :) To jest moja trzecia ciąża w poprzednich nic się nie działo dlatego taki strach. Poza tym mamy jedną córkę z zespołem cdls dlatego strach jest xkrotnie większy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 10:55

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei miałam wczoraj USG (6t4d) i pusty pęcherzyk... :( odchodzę od zmysłów. Mam USG za tydzień... Nie wiem czy mieć nadzieję :(

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię, ale poki nie masz zywoczerwonej krwi z tkankami to sprobuj troche spokojniej podejsc.Wiem,ze ciezko.....

sunset lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinky wrote:
    Ja z kolei miałam wczoraj USG (6t4d) i pusty pęcherzyk... :( odchodzę od zmysłów. Mam USG za tydzień... Nie wiem czy mieć nadzieję :(
    Nadzieje trzeba mieć zawsze :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam tez tak wypadają włosy? Ja mam wrażenie ze zaraz wyłysieje... Nie wiem czy nie pójdę ich obciąć :(
    W ogóle bierzecie jakieś witaminy poza kwasem? Bo ja właśnie biorę to samo co przed ciąża i nie wiem czy nie za dużo... Codziennie łykam B complex(w tym mam kwas foliowy), magnez, wit. D3, tran i od kardiologa potas bo miałam arytmię z powodu niedoboru. Czy to nie za dużo? No i jak ratować te włosy? Można jakaś biotynę włączyć?;(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zaliczyłam drugie pawiowanie, wersja xxl ;-p
    Chciał objawy to mam ;-) i nie narzekam ;-)

dqpri09kh0x52aib.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    A ja właśnie zaliczyłam drugie pawiowanie, wersja xxl ;-p
    Chciał objawy to mam ;-) i nie narzekam ;-)

Ojj... To ja chyba poproszę moja bezobjawowa ciążę jednak... ;)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Glass Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a przybieracie na wadze? Ja ostatnio schudłam dwa kilo w dwa tygodnie, a nawet nie wymiotuję, tylko nie mam apetytu bo mnie mdli. Miałam 5 kilo nadwagi, bo mi się zebrało przez pcos, zostało mi 3, ale w ciąży chyba się tyje a nie chudnie :/.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Dziewczyny, a przybieracie na wadze? Ja ostatnio schudłam dwa kilo w dwa tygodnie, a nawet nie wymiotuję, tylko nie mam apetytu bo mnie mdli. Miałam 5 kilo nadwagi, bo mi się zebrało przez pcos, zostało mi 3, ale w ciąży chyba się tyje a nie chudnie :/.
    Jeśli miałaś nadwagę to nie musisz tyć :) zreszta wiele kobiet w 1trymestrze chudnie u mnie waga stoi w miejscu przez mdłości i wymioty

Glass lubi tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też paw bo wzięłam witaminy na czczo... musiałam się wracać z samochodu do domu bo bym puscila w aucie ;)

c55fflw1uez1iz08.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się trochę uspokoję, żeby kropka nie stresować :).
    Wiecie ja chyba myślę, że lepiej pawia puścić i mieć z głowy. Mnie mdli tylko przez cały dzień po każdym posiłku. Nikt nie obiecywał, że będzie lekko :D.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    To się trochę uspokoję, żeby kropka nie stresować :).
    Wiecie ja chyba myślę, że lepiej pawia puścić i mieć z głowy. Mnie mdli tylko przez cały dzień po każdym posiłku. Nikt nie obiecywał, że będzie lekko :D.
    Ja mam nieraz dzien, ze wymiotuje a nieraz tez mnie mdli przez cały dzien takie uroki :)

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ