X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jeszcze tutaj jest wątek lipcowych, przyszłych mamuś :) Zatem dołączam :) Jestem z Gdańska i termin mam na 18.07 :)

Andziula_1988, gapa25 lubią tę wiadomość

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Czyli mamy zaangażowanych tatusiów :) ja mu cały czas mowie, ze jak bedzie takim tatusiem jak walczył i czekał na te dzieci to bedzie ojcem roku :) chodzi wtedy taki dumny :D

Co do komedi to ja lubie:
    Ślubne wojny
    27sukienek
    Brzydka prawda
    Jump street
    Jak stracić chłopaka w 10dni
    Poznaj mojego tatę
    Poznaj moich rodziców
    Poznaj naszą rodzinkę
    Ted
    Złe mamuski
    Wpadka
    To tylko sex
    Słyszeliście o morganach??
    Za jakie grzechy dobry Boże
    Jak urodzić i nie zwarjowac
    Bardzo głupie komedie:american pie, euro trip
    Jak znasz te filmy to daj znac podesle Ci inne tytuły i jeśli nie muszą być komedie to moge Ci podesłać jeszcze inne filmy :)
    Ja bardzo lubie Ojciec Panny Młodej pierwsza i druga cześć w temacie ciążowym heh stara komedia ale fajna

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Wam tez tak wypadają włosy? Ja mam wrażenie ze zaraz wyłysieje... Nie wiem czy nie pójdę ich obciąć :(
    W ogóle bierzecie jakieś witaminy poza kwasem? Bo ja właśnie biorę to samo co przed ciąża i nie wiem czy nie za dużo... Codziennie łykam B complex(w tym mam kwas foliowy), magnez, wit. D3, tran i od kardiologa potas bo miałam arytmię z powodu niedoboru. Czy to nie za dużo? No i jak ratować te włosy? Można jakaś biotynę włączyć?;(
    Ja miałam problem z włosami przed ciąża mega leciały zaczęłam brac biotebal i myłam szamponem tez biotebalem, ale niestety musiałam odstawić tabletki bo nie można ich brac w ciąży i włosy znowu trochę wypadają, nie aż tak. Endokrynolog dał mi recepte na loxon czy jakos tak, sle tego tez w ciąży nie można wiec jej nie zrealizowałam. Po wizycie u gin biorę tylko jodid i femibion natal przed ziwyta brałam jeszcze wie d3 ale teraz wszystko jest w tym femibionie

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinky wrote:
    Ja z kolei miałam wczoraj USG (6t4d) i pusty pęcherzyk... :( odchodzę od zmysłów. Mam USG za tydzień... Nie wiem czy mieć nadzieję :(
    Może jest za wcześnie owu mogła być w innym termińie nie denerwuj się bo to tylko może zaszkodzić a i trzeba myśleć pozytywnie dzidziuś tego bardzo potrzebuje :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja miałam problem z włosami przed ciąża mega leciały zaczęłam brac biotebal i myłam szamponem tez biotebalem, ale niestety musiałam odstawić tabletki bo nie można ich brac w ciąży i włosy znowu trochę wypadają, nie aż tak. Endokrynolog dał mi recepte na loxon czy jakos tak, sle tego tez w ciąży nie można wiec jej nie zrealizowałam. Po wizycie u gin biorę tylko jodid i femibion natal przed ziwyta brałam jeszcze wie d3 ale teraz wszystko jest w tym femibionie
    Dzwoniłam do lekarza i powiedziałam ze biorę witaminy to kazał mi odstawić, łącznie z potasem od kardiologa... Mam brać tylko kwas foliowy, czego trochę nie rozumiem:( Zapytam się w poniedziałek dlaczego tak, i czy mam kupić coś dla kobiet w ciazy.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Dziewczyny, a przybieracie na wadze? Ja ostatnio schudłam dwa kilo w dwa tygodnie, a nawet nie wymiotuję, tylko nie mam apetytu bo mnie mdli. Miałam 5 kilo nadwagi, bo mi się zebrało przez pcos, zostało mi 3, ale w ciąży chyba się tyje a nie chudnie :/.

Ja nie miałam nadwagi a już schudłam 2 kg. Też nie wymiotuje ( na razie?) ale odrzuca mnie od słodyczy i ogólnie non stop mnie mdli albo boli brzuch, więc się nie dziwię. Nadrobię w 2 trymestrze może..

Aha, mam też, jak twierdzi mój gin, Hashimoto, wiec od tygodnia jestem na eutyroxie, to pewnie też ma jakieś znaczenie dla chudnięcia.

Słuchajcie czy wy też tak świrujecie jak nagle nie macie objawów? Dziś prawie mnie nie mdliło, nawet dalam rade upiec ciasto bo obiecalam mężowi.. I wpadlam w panikę dosłownie. Bo poprzednio tak było, że z dnia na dzień wszystkie objawy minely i okazalo sie, ze okruszek umarł.. I mega ale to mega sie boje, ze znow tak moze byc..

• Nalia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem, czy schudłam. W każdym razie dla mnie wciśnięcie w siebie czegokolwiek to nie lada wyzwanie. mam nadzieję, że dziecko weźmie sobie że mnie ile potrzebuje i będzie zdrowe ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam w planie zrobić takie danie jednogarnkowe: cukinia, pomidory, papryka, ryż, pierś z kurczaka. O ile na widok kurczaka nie skończę nad muszla. ;p

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • daga :) Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    To jak się dobrze w miarę czuje to na chłopaka? :O Nie słyszałam nigdy takich rewelacji :D

Szczerze wątpie raczej nie ma reguły, ja mam synka a pamiętam dobrze, że czułam się fatalnie, mdłości wymioty, masakra.
    A teraz bliźniaki a ja czuję się dobrze mdli mnie tylko rano, a później jest ok. Przed wizytą u lekarza zastanawiałam się czy jest z tą ciążą wszystko dobrze bo objawów u mnie praktycznie wcale, a jedno serduszko już bije :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

f2w3gywltyzzvlig.png

Wysłany: 24 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga :) wrote:
    Szczerze wątpie raczej nie ma reguły, ja mam synka a pamiętam dobrze, że czułam się fatalnie, mdłości wymioty, masakra.
    A teraz bliźniaki a ja czuję się dobrze mdli mnie tylko rano, a później jest ok. Przed wizytą u lekarza zastanawiałam się czy jest z tą ciążą wszystko dobrze bo objawów u mnie praktycznie wcale, a jedno serduszko już bije :)
    To ja właśnie czuje się dobrze, i tez miałam różne myśli czy wszystko ok. Głównie psychicznie odczuwam ciąże- rozdrażnienie, zmienność nastroju. Z fizycznych jedynie bol piersi, większa senność, a mdłości 2-3 razy dziennie przez chwile i przechodzi.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • daga :) Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    To ja właśnie czuje się dobrze, i tez miałam różne myśli czy wszystko ok. Głównie psychicznie odczuwam ciąże- rozdrażnienie, zmienność nastroju. Z fizycznych jedynie bol piersi, większa senność, a mdłości 2-3 razy dziennie przez chwile i przechodzi.

To i tak lepiej niż u mnie :) mnie jedynie mdli i to praktycznie od kilku dni i tylko rano, piersi nie bolą mnie wcale, czasami lekko pieką, jedynie to jestem senna i szybko się mecze. Bolal mnie brzuch i głowa ale minęło.

f2w3gywltyzzvlig.png

Wysłany: 24 listopada 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga :) wrote:
    To i tak lepiej niż u mnie :) mnie jedynie mdli i to praktycznie od kilku dni i tylko rano, piersi nie bolą mnie wcale, czasami lekko pieką, jedynie to jestem senna i szybko się mecze. Bolal mnie brzuch i głowa ale minęło.
    Brzuch tez mnie pobolewa. Ja mam wrażenie ze moje piersi nadrabiają wszystko, przy każdym dotyku zwijam się z bólu.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje objawy kształtują się następująco: do 5 tygodnia ciąży tylko lekkie pobolewanie brzucha. Nawet jak byłam i ginekologa to mówiłam, że nie mam praktycznie żadnych objawów. Od 5 do 8 TC brak apetytu na cokolwiek, ale jadłam normalnie. Do tego doszedl ból piersi, szczególnie prawej i szczególnie jak się kładę spać. :) Jak tylko zaczął się 8 TC, to dostałam takich mdłości, że hej. Mało co mogę jeść. Mam często odruch wymiotny. Szczególnie jak pomyślę o mięsie. :D ginekolog się śmiał, że to pozytywny objaw. ;p szkoda tylko, że to takie męczące.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A moje objawy kształtują się następująco: do 5 tygodnia ciąży tylko lekkie pobolewanie brzucha. Nawet jak byłam i ginekologa to mówiłam, że nie mam praktycznie żadnych objawów. Od 5 do 8 TC brak apetytu na cokolwiek, ale jadłam normalnie. Do tego doszedl ból piersi, szczególnie prawej i szczególnie jak się kładę spać. :) Jak tylko zaczął się 8 TC, to dostałam takich mdłości, że hej. Mało co mogę jeść. Mam często odruch wymiotny. Szczególnie jak pomyślę o mięsie. :D ginekolog się śmiał, że to pozytywny objaw. ;p szkoda tylko, że to takie męczące.
    Ja też zauważyłam, że piersi zaczynają mnie bardziej boleć na wieczór... Myślałam, że sobie to ubzurałam ;-) i też mam odruch wymiotny często, przy tym czasami mi się tylko odbije i już jest dobrze hehe

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja też zauważyłam, że piersi zaczynają mnie bardziej boleć na wieczór... Myślałam, że sobie to ubzurałam ;-) i też mam odruch wymiotny często, przy tym czasami mi się tylko odbije i już jest dobrze hehe
    Hehe, ja raz zwymiotowałam, chyba w środę wieczorem, ale potem się czułam rewelacyjnie. :D aż do następnego ranka :P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie muszę unikać wymiotowania ze zwględu na problem pomiaru cukru potem, ale cóż - siła wyższa. Czasami staram się wytrzymac, ale się nie da:-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zrobić taki suwaczek ciążowy? :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jak dobrze że dzisiaj piątek :)
    Troszkę pobieżnie was nadrobiłam.
    Jeśli chodzi o objawy ciąży w pierwszej nic kompletnie 0, żadnych mdłości, żadnych boli cycków czy brzucha - córka :)
    Druga ciaza mdłości i sporadyczne wymioty, po 18 mijało - syn
    Teraz mdłości i wymioty praktycznie non stop, sielawę czy objawy nasilają się u mnie z każda ciaza, czy są na chłopca :)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko zaszłam w ciążę, to miałam przeczucie, że to chłopiec. Ciekawe, czy się sprawdzi. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny... dopiero teraz Was nadrobiłam
    U mnie dzisiaj bol ledzwiow i brzucha :(
    Najgorsze jest to czekanie do kolejnej wizyty :/ Az 13 dni jeszcze :(

3i499vvjspjyuavk.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ