LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniechaaaa wrote:Czyli mamy zaangażowanych tatusiów ja mu cały czas mowie, ze jak bedzie takim tatusiem jak walczył i czekał na te dzieci to bedzie ojcem roku chodzi wtedy taki dumny
Co do komedi to ja lubie:
Ślubne wojny
27sukienek
Brzydka prawda
Jump street
Jak stracić chłopaka w 10dni
Poznaj mojego tatę
Poznaj moich rodziców
Poznaj naszą rodzinkę
Ted
Złe mamuski
Wpadka
To tylko sex
Słyszeliście o morganach??
Za jakie grzechy dobry Boże
Jak urodzić i nie zwarjowac
Bardzo głupie komedie:american pie, euro trip
Jak znasz te filmy to daj znac podesle Ci inne tytuły i jeśli nie muszą być komedie to moge Ci podesłać jeszcze inne filmy
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Cynamonkowaaa wrote:Wam tez tak wypadają włosy? Ja mam wrażenie ze zaraz wyłysieje... Nie wiem czy nie pójdę ich obciąć
W ogóle bierzecie jakieś witaminy poza kwasem? Bo ja właśnie biorę to samo co przed ciąża i nie wiem czy nie za dużo... Codziennie łykam B complex(w tym mam kwas foliowy), magnez, wit. D3, tran i od kardiologa potas bo miałam arytmię z powodu niedoboru. Czy to nie za dużo? No i jak ratować te włosy? Można jakaś biotynę włączyć?;(
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
pinky wrote:Ja z kolei miałam wczoraj USG (6t4d) i pusty pęcherzyk... odchodzę od zmysłów. Mam USG za tydzień... Nie wiem czy mieć nadzieję
Ineczka wrote:Ja miałam problem z włosami przed ciąża mega leciały zaczęłam brac biotebal i myłam szamponem tez biotebalem, ale niestety musiałam odstawić tabletki bo nie można ich brac w ciąży i włosy znowu trochę wypadają, nie aż tak. Endokrynolog dał mi recepte na loxon czy jakos tak, sle tego tez w ciąży nie można wiec jej nie zrealizowałam. Po wizycie u gin biorę tylko jodid i femibion natal przed ziwyta brałam jeszcze wie d3 ale teraz wszystko jest w tym femibionie
-
Glass wrote:Dziewczyny, a przybieracie na wadze? Ja ostatnio schudłam dwa kilo w dwa tygodnie, a nawet nie wymiotuję, tylko nie mam apetytu bo mnie mdli. Miałam 5 kilo nadwagi, bo mi się zebrało przez pcos, zostało mi 3, ale w ciąży chyba się tyje a nie chudnie .
Ja nie miałam nadwagi a już schudłam 2 kg. Też nie wymiotuje ( na razie?) ale odrzuca mnie od słodyczy i ogólnie non stop mnie mdli albo boli brzuch, więc się nie dziwię. Nadrobię w 2 trymestrze może..
Aha, mam też, jak twierdzi mój gin, Hashimoto, wiec od tygodnia jestem na eutyroxie, to pewnie też ma jakieś znaczenie dla chudnięcia.
Słuchajcie czy wy też tak świrujecie jak nagle nie macie objawów? Dziś prawie mnie nie mdliło, nawet dalam rade upiec ciasto bo obiecalam mężowi.. I wpadlam w panikę dosłownie. Bo poprzednio tak było, że z dnia na dzień wszystkie objawy minely i okazalo sie, ze okruszek umarł.. I mega ale to mega sie boje, ze znow tak moze byc.. -
Cynamonkowaaa wrote:To jak się dobrze w miarę czuje to na chłopaka? Nie słyszałam nigdy takich rewelacji
Szczerze wątpie raczej nie ma reguły, ja mam synka a pamiętam dobrze, że czułam się fatalnie, mdłości wymioty, masakra.
A teraz bliźniaki a ja czuję się dobrze mdli mnie tylko rano, a później jest ok. Przed wizytą u lekarza zastanawiałam się czy jest z tą ciążą wszystko dobrze bo objawów u mnie praktycznie wcale, a jedno serduszko już bijeanecz_kaa lubi tę wiadomość
-
daga :) wrote:Szczerze wątpie raczej nie ma reguły, ja mam synka a pamiętam dobrze, że czułam się fatalnie, mdłości wymioty, masakra.
A teraz bliźniaki a ja czuję się dobrze mdli mnie tylko rano, a później jest ok. Przed wizytą u lekarza zastanawiałam się czy jest z tą ciążą wszystko dobrze bo objawów u mnie praktycznie wcale, a jedno serduszko już bije -
Cynamonkowaaa wrote:To ja właśnie czuje się dobrze, i tez miałam różne myśli czy wszystko ok. Głównie psychicznie odczuwam ciąże- rozdrażnienie, zmienność nastroju. Z fizycznych jedynie bol piersi, większa senność, a mdłości 2-3 razy dziennie przez chwile i przechodzi.
To i tak lepiej niż u mnie mnie jedynie mdli i to praktycznie od kilku dni i tylko rano, piersi nie bolą mnie wcale, czasami lekko pieką, jedynie to jestem senna i szybko się mecze. Bolal mnie brzuch i głowa ale minęło.
-
daga :) wrote:To i tak lepiej niż u mnie mnie jedynie mdli i to praktycznie od kilku dni i tylko rano, piersi nie bolą mnie wcale, czasami lekko pieką, jedynie to jestem senna i szybko się mecze. Bolal mnie brzuch i głowa ale minęło.
-
A moje objawy kształtują się następująco: do 5 tygodnia ciąży tylko lekkie pobolewanie brzucha. Nawet jak byłam i ginekologa to mówiłam, że nie mam praktycznie żadnych objawów. Od 5 do 8 TC brak apetytu na cokolwiek, ale jadłam normalnie. Do tego doszedl ból piersi, szczególnie prawej i szczególnie jak się kładę spać. Jak tylko zaczął się 8 TC, to dostałam takich mdłości, że hej. Mało co mogę jeść. Mam często odruch wymiotny. Szczególnie jak pomyślę o mięsie. ginekolog się śmiał, że to pozytywny objaw. ;p szkoda tylko, że to takie męczące.❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:A moje objawy kształtują się następująco: do 5 tygodnia ciąży tylko lekkie pobolewanie brzucha. Nawet jak byłam i ginekologa to mówiłam, że nie mam praktycznie żadnych objawów. Od 5 do 8 TC brak apetytu na cokolwiek, ale jadłam normalnie. Do tego doszedl ból piersi, szczególnie prawej i szczególnie jak się kładę spać. Jak tylko zaczął się 8 TC, to dostałam takich mdłości, że hej. Mało co mogę jeść. Mam często odruch wymiotny. Szczególnie jak pomyślę o mięsie. ginekolog się śmiał, że to pozytywny objaw. ;p szkoda tylko, że to takie męczące.
-
melbusia88 wrote:Ja też zauważyłam, że piersi zaczynają mnie bardziej boleć na wieczór... Myślałam, że sobie to ubzurałam i też mam odruch wymiotny często, przy tym czasami mi się tylko odbije i już jest dobrze hehe❤Ada&Pola❤
-
Hej jak dobrze że dzisiaj piątek
Troszkę pobieżnie was nadrobiłam.
Jeśli chodzi o objawy ciąży w pierwszej nic kompletnie 0, żadnych mdłości, żadnych boli cycków czy brzucha - córka
Druga ciaza mdłości i sporadyczne wymioty, po 18 mijało - syn
Teraz mdłości i wymioty praktycznie non stop, sielawę czy objawy nasilają się u mnie z każda ciaza, czy są na chłopca