LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Britty wrote:Pewnie ze tak. Ciaza to dla nas ogromny cud i jeszcze wieksza radość barziej boje sie reakcji, moje wspolpracowniczki często bywały niemile i niejednokrotnie wracałam do domu z płaczem, pozatym większość z nich nie ma dzieci i żyją jak dorosłe nastolatki. Ale fakt ciaza to ogromna radość i powinnam miec w nosie jesli ktos cos złego powie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 10:59
Britty lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Powiedzcie mi taką rzecz. Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza trochę z przymusu bo załapałam infekcje. Miałam iść pozniej do mojego ale tak się złożyło. W kazdym razie dzisiaj jest dokladnie 6 tygodni od ostatniej miesiączki. I od razu mi wybaczcie jeżeli to glupie pytanie ale jestem ciąży pierwszy raz. Dzisiaj na usg wyszedł mi pecherzyk 8 mm ale jescze nie widać maluszka. Czy to normalne ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 11:03
-
Biedronka89 wrote:Cześć dziewczyny. Powiedzcie mi taką rzecz. Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza trochę z przymusu bo załapałam infekcje. Miałam iść pozniej do mojego ale tak się złożyło. W kazdym razie dzisiaj jest dokladnie 6 tygodni od ostatniej miesiączki. I od razu mi wybaczcie jeżeli to glupie pytanie ale jestem ciąży pierwszy raz. Dzisiaj na usg wyszedł mi pecherzyk 8 mm ale jescze nie widać maluszka. Czy to normalne ?
spokojnie kochana, u mnie maluszek pojawił się w 7tc dopiero
czasem pojawia się i później bo koło 8
mogłaś mieć przesuniętą owulację albo zarodek zagnieździł się ciut później
sprawdzałaś BHCG?
-
Biedronka89 wrote:Cześć dziewczyny. Powiedzcie mi taką rzecz. Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza trochę z przymusu bo załapałam infekcje. Miałam iść pozniej do mojego ale tak się złożyło. W kazdym razie dzisiaj jest dokladnie 6 tygodni od ostatniej miesiączki. I od razu mi wybaczcie jeżeli to glupie pytanie ale jestem ciąży pierwszy raz. Dzisiaj na usg wyszedł mi pecherzyk 8 mm ale jescze nie widać maluszka. Czy to normalne ?
Tak mysle ze ciaza jest po prostu mloda zalezy kiedy byla owulacja. Za dw tyg juz powinno by widac malucha02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Ja dzisiaj w miarę ok z mdłościami, tzn. nadal są, ale chyba mniejsze, śniadanie jem ze spokojem i nawet czułam rano glod. Dziewczyny, czy któraś z Was bierze luteinę dopochwowo? Czy ona też Wam tak wypływa zostawiając białe ślady na bieliźnie? W poniedziałek lekarz mówił, że nie widzi żadnej infekcji i że jakby mnie coś siedziało, to tylko brać Lactovaginal.❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Ja dzisiaj w miarę ok z mdłościami, tzn. nadal są, ale chyba mniejsze, śniadanie jem ze spokojem i nawet czułam rano glod. Dziewczyny, czy któraś z Was bierze luteinę dopochwowo? Czy ona też Wam tak wypływa zostawiając białe ślady na bieliźnie? W poniedziałek lekarz mówił, że nie widzi żadnej infekcji i że jakby mnie coś siedziało, to tylko brać Lactovaginal.
mam luteinę 2x2
masakra jak brudzi bieliznę
dodatkowo mam wieczne uczycie "mokro w majtkach"
-
shadee wrote:mam luteinę 2x2
masakra jak brudzi bieliznę
dodatkowo mam wieczne uczycie "mokro w majtkach"❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualnyNalia wrote:Ja dzisiaj w miarę ok z mdłościami, tzn. nadal są, ale chyba mniejsze, śniadanie jem ze spokojem i nawet czułam rano glod. Dziewczyny, czy któraś z Was bierze luteinę dopochwowo? Czy ona też Wam tak wypływa zostawiając białe ślady na bieliźnie? W poniedziałek lekarz mówił, że nie widzi żadnej infekcji i że jakby mnie coś siedziało, to tylko brać Lactovaginal.
-
Britty wrote:U mnie wlasnie to jedyna szansa aby dostać pieniążki do porodu ponieważ mam umowr na czas zastępstwa. Jeśli wróci asystentka na swoje stanowisku moja unowa z automatu rozwiązuje się a jesli wezmę l4 to zus musi mi placic zasilek chorobowy aż do rozwiązania. A ta asystentka wstępnie chce wrócić w styczniu. Wiec musze odejść jeszcze w grudniu.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Nalia wrote:Ja dzisiaj w miarę ok z mdłościami, tzn. nadal są, ale chyba mniejsze, śniadanie jem ze spokojem i nawet czułam rano glod. Dziewczyny, czy któraś z Was bierze luteinę dopochwowo? Czy ona też Wam tak wypływa zostawiając białe ślady na bieliźnie? W poniedziałek lekarz mówił, że nie widzi żadnej infekcji i że jakby mnie coś siedziało, to tylko brać Lactovaginal.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
anecz_kaa wrote:ja nie moge dopochwowo luteony, bo zaraz mnie piecze, swedzi etc i biore pod jezyk. dzialanie gorsze ale ja nie czuje takiego dyskomfortu
czy jest tu ktos kto jeszcze sypia z mezem/partnerem? czy post
mnie boli tak bardzo wszystko, że nie ma opcji na seks póki co
-
Agniechaa powodzenia
Ja od wczorajszej wizyty mam doła, tak źle jeszcze nie trafiłam... gin tak mocno mnie obmacał, że do wieczora czułam ból... wg niego macica za mało powiększona do wyliczonego tc z ostatniej miesiączki. Dał skierownie na bhcg, na badania krwi ciążowe plus usg, usg na szybko zrobiłam gdzie indziej i wszystko zgadza ok, 6tyg +4dni, początki tętna już są ale ciut za wcześnie na dokładniejsze pomiary... L4 powiedział gon, że najwcześniej w wysokiej ciąży bo wcześniej to sprawdzają ho a ja nie pracuje w biurze tylko fizycznie w hipermarkecie a pełno klientów tak się śpieszy, że potrafią pełnym wozkiem2 z zakupami wjechać w człowieka Dodam, że to był lekarz na nfz w poradni przyszpitalnej teraz zapisałam się na 12.12 prywatnie. W pracy już powiedziałam managerom więc na zakazyły już mi dźwigać.. teraz będę się czuła jak piąte koło u wozu bo praktycznie nic nie mogę wykonywać, wygodniejsze byłoby L4... Sorki za takie wyżalanie się w pierwszej ciąży jak i teraz łapię nastrój istnie depresyjny
Ale i tak Miłego Dnia dla Was :* -
gapa25 wrote:Agniechaa powodzenia
Ja od wczorajszej wizyty mam doła, tak źle jeszcze nie trafiłam... gin tak mocno mnie obmacał, że do wieczora czułam ból... wg niego macica za mało powiększona do wyliczonego tc z ostatniej miesiączki. Dał skierownie na bhcg, na badania krwi ciążowe plus usg, usg na szybko zrobiłam gdzie indziej i wszystko zgadza ok, 6tyg +4dni, początki tętna już są ale ciut za wcześnie na dokładniejsze pomiary... L4 powiedział gon, że najwcześniej w wysokiej ciąży bo wcześniej to sprawdzają ho a ja nie pracuje w biurze tylko fizycznie w hipermarkecie a pełno klientów tak się śpieszy, że potrafią pełnym wozkiem2 z zakupami wjechać w człowieka Dodam, że to był lekarz na nfz w poradni przyszpitalnej teraz zapisałam się na 12.12 prywatnie. W pracy już powiedziałam managerom więc na zakazyły już mi dźwigać.. teraz będę się czuła jak piąte koło u wozu bo praktycznie nic nie mogę wykonywać, wygodniejsze byłoby L4... Sorki za takie wyżalanie się w pierwszej ciąży jak i teraz łapię nastrój istnie depresyjny
Ale i tak Miłego Dnia dla Was :*❤Ada&Pola❤
-
shadee wrote:mnie boli tak bardzo wszystko, że nie ma opcji na seks póki co
gapa25 idz do normalnego lekarza... ja byłam w pon na badaniu i wogole nie czułam, ze byłam badana a b nie lubie, prywatnie pewniej dostaniesz l4 niz na nfz
-
Właśnie będę iść do normalnego ale dopiero 12 grudnia... nie dał bo wg niego nawet w ciąży nie jestem albo jestem ale w baardzo wczesnej.. a ciąża to nie choroba i można pracować i ich sprawdza zus i nie mogą tak dawać we wczesnych ciążach. Chyba liczył, że pójdę do niego prywatnie tak miałam przy pierwszej ciąży przed zmianą lekarza na normalnego.
-
gapa25 wrote:Właśnie będę iść do normalnego ale dopiero 12 grudnia... nie dał bo wg niego nawet w ciąży nie jestem albo jestem ale w baardzo wczesnej.. a ciąża to nie choroba i można pracować i ich sprawdza zus i nie mogą tak dawać we wczesnych ciążach. Chyba liczył, że pójdę do niego prywatnie tak miałam przy pierwszej ciąży przed zmianą lekarza na normalnego.❤Ada&Pola❤