LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Jest mozliwe
Czesc Dziewczyny! -
PixiDixi wrote:Jest mozliwe , ale wez taka poprawke,ze bedziesz musiala za kilja dni znowu powrocic na USg ....U mnie najwczesniej w moich ciazach serduszko widoczn bylo 6.0 tc
Czesc Dziewczyny!PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Paulina.G wrote:A można iladian w ciazy? Bo ma ulotce pisze ze trzeba skonsultowac z lekarzem i nie byłam pewna czy moge, to nie korzystałam
Paulina.G lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
PixiDixi wrote:Hehe Cynam9nkowa Twoja beta jak na trojaczki hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 13:58
-
Niecierpliwa123 wrote:U nas jezeli chodzi o sex wszystko jest w porzadku. A nawet bym rzekla ze jest inaczej-lepiej
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Dziewczyny jeśli pozwolicie to nieśmiało chciałbym dołączyć
beta z środy 895 z piątku 2709, w poniedziałek lecę do lekarza, pewnie za wiele nie będzie widać, ale jestem po iui i wolę dmuchać na zimne....
Odkąd zobaczyłam dwie kreski też próbuje sobie ułożyć w głowie jak powiedzieć w pracy o ciąży, o ile przełożoną mam ok, to szef szefów jest tragediaAndziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Ineczka wrote:Mnie nic nie boli nie mam plamien zapytałam w środę gin czy możemy się kochać to mi powiedziała ze tak ale tylko w gumce na to ja wielkie oczy mąż tez i myślałam ze mnie wkręca ,ale mowila poważnie.Jak zapytałam dlaczego odpowiedziała,ze mogę mieć teraz skłonności do infekcji a sperma temu sprzyja plus jakieś bakterie itp podobno tez może spowodować skurcze macicy do tej pory myślałam ze chodzi tylko o orgazm a nie skład spermy.Teraz jestem w kropce bo mam do niej zaufanie i do końca pierwszego trymestru mona się wstrzymać,ale potem tego nie widzę a gumek nie lubimy chyba zostaje opcja finału poza a co wasi gin mówili ? Myślałam ze teraz na spokojnie sobie podziałamy a tu takie wiadomości
Mi powiedzial ze mozna tylko ostroznie. A o spermie i skurczach mowiono mi w pierwszej ciazy i wtedy bardzo malo bylo czego kolwiek do konca pierwszego trymestru. Podobmo Podczas orgazmu dzidzius ma niezle lulanie -
Rocheera wrote:Dziewczyny jeśli pozwolicie to nieśmiało chciałbym dołączyć
beta z środy 895 z piątku 2709, w poniedziałek lecę do lekarza, pewnie za wiele nie będzie widać, ale jestem po iui i wolę dmuchać na zimne....
Odkąd zobaczyłam dwie kreski też próbuje sobie ułożyć w głowie jak powiedzieć w pracy o ciąży, o ile przełożoną mam ok, to szef szefów jest tragedia
Hej -
Lena21 wrote:Burak i prostak... mój lekarz od razu wystawił mi l4 bez mrugnięcia okiem - powiedziałam tylko, że jestem przedstawicielka i po pierwsze bardzo dużo jeżdżę autem, po drugie jestem codziennie w aptekach pełnych chorych ludzi.
Mój lekarz w ogóle powiedział, że w ciąży powinno się unikać miejsc gdzie są tłumy bo to zawsze zwiększa ryzyko złapania jakiejś choroby, wiec Ty w hipermarkecie tak samo a jeszcze ciężka fizyczna praca to już w ogóle odpada. Jeśli masz potwierdzenie beta hcg, to o zwolnienie do tego 12.12 możesz poprosić również lekarza rodzinnego i on tez Ci wpisze tam ciążowe i masz 100% płatne
Dzięki kochana za radę w poniedziałek zadzwonie do przychodni i umowie się, jeśli daleki termin to zmienię też rodzinnego nie mam szczęścia do lekarzy haha -
Niecierpliwa123 wrote:Mi powiedzial ze mozna tylko ostroznie. A o spermie i skurczach mowiono mi w pierwszej ciazy i wtedy bardzo malo bylo czego kolwiek do konca pierwszego trymestru. Podobmo Podczas orgazmu dzidzius ma niezle lulanie
-
mnie ostrzegano, że po orgaźmie mogę mieć delikatne plamienia i żeby się tym nie przejmować
u mnie na razie wszystko obolałe, więc przytulanki muszą poczekać
ja mam inny problem - odezwały mi się chyba hemoroidy
więc do miejsc, które mnie bolą dochodzi kolejne ...
poszłam do apteki i poprosiłam o maść dla kobiety w ciąży - dostałam proctogyvenol ale w domu przeczytałam, że można go stosować dopiero od drugiego trymestru. Macie też problemy z hemoroidami? Jak sobie radzicie?
-
Duzaa wrote:A mi powiedziano w pierwszej ciąży że jeśli wszystko jest ok nic nie boli i nie planie to nie ma przeciwwskazań. Podobno maleństwo jest tak mocno schowane i otulone naszym ciałem że nawet oraz mu nie groźny a podobno może nawet naturalnie pomoc z bolesnym skorczami
gapa25 wrote:Agniechaa powodzenia
Ja od wczorajszej wizyty mam doła, tak źle jeszcze nie trafiłam... gin tak mocno mnie obmacał, że do wieczora czułam ból... wg niego macica za mało powiększona do wyliczonego tc z ostatniej miesiączki. Dał skierownie na bhcg, na badania krwi ciążowe plus usg, usg na szybko zrobiłam gdzie indziej i wszystko zgadza ok, 6tyg +4dni, początki tętna już są ale ciut za wcześnie na dokładniejsze pomiary... L4 powiedział gon, że najwcześniej w wysokiej ciąży bo wcześniej to sprawdzają ho a ja nie pracuje w biurze tylko fizycznie w hipermarkecie a pełno klientów tak się śpieszy, że potrafią pełnym wozkiem2 z zakupami wjechać w człowieka Dodam, że to był lekarz na nfz w poradni przyszpitalnej teraz zapisałam się na 12.12 prywatnie. W pracy już powiedziałam managerom więc na zakazyły już mi dźwigać.. teraz będę się czuła jak piąte koło u wozu bo praktycznie nic nie mogę wykonywać, wygodniejsze byłoby L4... Sorki za takie wyżalanie się w pierwszej ciąży jak i teraz łapię nastrój istnie depresyjny
Ale i tak Miłego Dnia dla Was :* -
Biedronka89 wrote:Nie robiłam bety jeszcze, ciąże podejrzewam u siebie od paru dni ze względu na długie nieregularne cykle. Test robiłam we czwartek, dzisiaj byłam na USG na betę wybieram się w poniedziałek
Przy pęcherzyku o wielkości 8 mm nie widać nic.
Ciało żółte i zarodek pojawia się później. Za tydzień już powinno być więcej widoczne. Na chwilę obecną pęcherzyk wygląda pięknie. -
kashanti wrote:osobiscie nie rozumiem dziewczyn, ktore jak tylko dowiedza sie o ciazy to chca isc na L4. pracodaca ma obowiazek dostosowac warunki pracy do twoich potrzeb lub przeniesc cie na inne stanowisko. L4 to zwolnienie lekarskie i powinno byc wydawane tylko ze wzgledu na chorobe wlasnie... ciaza to nie choroba. w danii pracuje sie do 4 tygodni przed rozwiazaniem chyba, ze ciaza jest zagrozona. zadnych zwolnien i zadnych cyrkow. potem sie nie dziwcie,ze pracodawcy robia jaja i nie chca zatrudniac kobiet w sile wieku bo boja sie, ze taka zaraz zaciazy i zostawi prace. polska cebula
Ueierz mi na słowo, że gdybym miała możliwość na inne stanowisko to z wielką chęcią bym pracowała. Nie mam szkoleń ani wyższego wykształcenia żeby nagle pójść na stanowskio wyżej gdzie nie ma dźwigania. W pracy szefostwo same chce abym szła jak najszybciej na zwolnienie. W firmie około 80% to kobiety i wiedzą z czym się to wiąże. Pierwszą ciąże jak pracowałam to w 20tyg trafiłam do szpitala z przedwczesnym porodem, ta sama firma, to samo stanowisko... nie chce ryzykować po raz drugi.Andziula_1988 lubi tę wiadomość