X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Jest mozliwe :)
    Czesc Dziewczyny!
    To tym bardziej nie mogę się doczekać poniedziałku :D I takie pytanie do Was mam jeszcze, jak byłam tydzień temu na tym USG to praktycznie niczego się nie dowiedziałam, poza tym że są torbiele i widać wczesną ciążę. Nie wiem czy był to tylko pęcherzyk czy może nie... Na USG ciąża była w kształcie przecinka, czy to bardziej wskazuje na pęcherzyk czy już zarodek?:)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Jest mozliwe :) , ale wez taka poprawke,ze bedziesz musiala za kilja dni znowu powrocic na USg ....U mnie najwczesniej w moich ciazach serduszko widoczn bylo 6.0 tc
    Czesc Dziewczyny!
    Ja i tak muszę iść na USG i tak, skontrolować torbiele. Kazała mi przyjść równo za tydzień;)

PixiDixi lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    A można iladian w ciazy? Bo ma ulotce pisze ze trzeba skonsultowac z lekarzem i nie byłam pewna czy moge, to nie korzystałam
    Teraz już nie biorę a z ciekawości muszę gin zapytać czy można :)

Paulina.G lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Cynam9nkowa Twoja beta jak na trojaczki hihi

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Hehe Cynam9nkowa Twoja beta jak na trojaczki hihi
    Dlaczego? :D Właśnie zapytałam lekarki czy nie za bardzo rośnie i czy to może nie bliźniaki to ona na to że rośnie prawidłowo... Powiem Wam, że chodzę do mojej Pani doktor od zawsze i uważam ją za świetnego lekarza, ale jak po kolejnej wizycie znowu nie będę nic wiedzieć to się zastanowię czy nie chcę zmienić, dość że mam prywatną opiekę lekarską, pod którą ona nie jest podpięta i jej musze płacić, a innemu prywatnie bym nie musiała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 13:58

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    U nas jezeli chodzi o sex wszystko jest w porzadku. A nawet bym rzekla ze jest inaczej-lepiej
    Mnie nic nie boli nie mam plamien zapytałam w środę gin czy możemy się kochać to mi powiedziała ze tak ale tylko w gumce na to ja wielkie oczy mąż tez i myślałam ze mnie wkręca ,ale mowila poważnie.Jak zapytałam dlaczego odpowiedziała,ze mogę mieć teraz skłonności do infekcji a sperma temu sprzyja plus jakieś bakterie itp podobno tez może spowodować skurcze macicy do tej pory myślałam ze chodzi tylko o orgazm a nie skład spermy.Teraz jestem w kropce bo mam do niej zaufanie i do końca pierwszego trymestru mona się wstrzymać,ale potem tego nie widzę a gumek nie lubimy chyba zostaje opcja finału poza a co wasi gin mówili ? Myślałam ze teraz na spokojnie sobie podziałamy a tu takie wiadomości

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli pozwolicie to nieśmiało chciałbym dołączyć :-)
    beta z środy 895 z piątku 2709, w poniedziałek lecę do lekarza, pewnie za wiele nie będzie widać, ale jestem po iui i wolę dmuchać na zimne....

Odkąd zobaczyłam dwie kreski też próbuje sobie ułożyć w głowie jak powiedzieć w pracy o ciąży, o ile przełożoną mam ok, to szef szefów jest tragedia

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Mnie nic nie boli nie mam plamien zapytałam w środę gin czy możemy się kochać to mi powiedziała ze tak ale tylko w gumce na to ja wielkie oczy mąż tez i myślałam ze mnie wkręca ,ale mowila poważnie.Jak zapytałam dlaczego odpowiedziała,ze mogę mieć teraz skłonności do infekcji a sperma temu sprzyja plus jakieś bakterie itp podobno tez może spowodować skurcze macicy do tej pory myślałam ze chodzi tylko o orgazm a nie skład spermy.Teraz jestem w kropce bo mam do niej zaufanie i do końca pierwszego trymestru mona się wstrzymać,ale potem tego nie widzę a gumek nie lubimy chyba zostaje opcja finału poza a co wasi gin mówili ? Myślałam ze teraz na spokojnie sobie podziałamy a tu takie wiadomości

Mi powiedzial ze mozna tylko ostroznie. A o spermie i skurczach mowiono mi w pierwszej ciazy i wtedy bardzo malo bylo czego kolwiek do konca pierwszego trymestru. Podobmo Podczas orgazmu dzidzius ma niezle lulanie

xnw4flw15c030w8v.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    Dziewczyny jeśli pozwolicie to nieśmiało chciałbym dołączyć :-)
    beta z środy 895 z piątku 2709, w poniedziałek lecę do lekarza, pewnie za wiele nie będzie widać, ale jestem po iui i wolę dmuchać na zimne....

Odkąd zobaczyłam dwie kreski też próbuje sobie ułożyć w głowie jak powiedzieć w pracy o ciąży, o ile przełożoną mam ok, to szef szefów jest tragedia

Hej :)

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się tu u Nas aktywność podniosła ;)
    Dziewczyny zdarzało Wam się zaslabnac w ciąży? Mi już kilka razy w pracy. Macie jakieś metody jak z tym walczyć?

oar89jcggibdab41.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi co jest z tymi postami dlaczego pokazuje aby czesc wpisu? I czy to tylko mi?!

xnw4flw15c030w8v.png
  • gapa25 Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Burak i prostak... mój lekarz od razu wystawił mi l4 bez mrugnięcia okiem - powiedziałam tylko, że jestem przedstawicielka i po pierwsze bardzo dużo jeżdżę autem, po drugie jestem codziennie w aptekach pełnych chorych ludzi.

Mój lekarz w ogóle powiedział, że w ciąży powinno się unikać miejsc gdzie są tłumy bo to zawsze zwiększa ryzyko złapania jakiejś choroby, wiec Ty w hipermarkecie tak samo a jeszcze ciężka fizyczna praca to już w ogóle odpada. Jeśli masz potwierdzenie beta hcg, to o zwolnienie do tego 12.12 możesz poprosić również lekarza rodzinnego i on tez Ci wpisze tam ciążowe i masz 100% płatne

Dzięki kochana za radę :) w poniedziałek zadzwonie do przychodni i umowie się, jeśli daleki termin to zmienię też rodzinnego :) nie mam szczęścia do lekarzy haha :)

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Mi powiedzial ze mozna tylko ostroznie. A o spermie i skurczach mowiono mi w pierwszej ciazy i wtedy bardzo malo bylo czego kolwiek do konca pierwszego trymestru. Podobmo Podczas orgazmu dzidzius ma niezle lulanie
    A mi powiedziano w pierwszej ciąży że jeśli wszystko jest ok nic nie boli i nie planie to nie ma przeciwwskazań. Podobno maleństwo jest tak mocno schowane i otulone naszym ciałem że nawet oraz mu nie groźny ;) a podobno może nawet naturalnie pomoc z bolesnym skorczami ;)

oar89jcggibdab41.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ostrzegano, że po orgaźmie mogę mieć delikatne plamienia i żeby się tym nie przejmować
    u mnie na razie wszystko obolałe, więc przytulanki muszą poczekać

ja mam inny problem - odezwały mi się chyba hemoroidy :(
    więc do miejsc, które mnie bolą dochodzi kolejne ...

poszłam do apteki i poprosiłam o maść dla kobiety w ciąży - dostałam proctogyvenol ale w domu przeczytałam, że można go stosować dopiero od drugiego trymestru. Macie też problemy z hemoroidami? Jak sobie radzicie?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po południu dostałam mdłości...;( Wcisnęłam w siebie obiad, ale poszło ciężko.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    A mi powiedziano w pierwszej ciąży że jeśli wszystko jest ok nic nie boli i nie planie to nie ma przeciwwskazań. Podobno maleństwo jest tak mocno schowane i otulone naszym ciałem że nawet oraz mu nie groźny ;) a podobno może nawet naturalnie pomoc z bolesnym skorczami ;)
    W drugim trymestrze myśle ze najbezpieczniej bo w pierwszym skurcze mogą wywołać poronienie a w trzecim przyspieszyć poród heh chyba się wstrzymamy do II trymestru ;)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee normalnie to nasiadówki dają sporą ulgę, no ale nie w ciąży. Kiedyś czytałam o "korkach" hemorosan, że lekarze nawet polecają, ale nie próbowałam

• kashanti Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gapa25 wrote:
    Agniechaa powodzenia :)
    Ja od wczorajszej wizyty mam doła, tak źle jeszcze nie trafiłam... gin tak mocno mnie obmacał, że do wieczora czułam ból... wg niego macica za mało powiększona do wyliczonego tc z ostatniej miesiączki. Dał skierownie na bhcg, na badania krwi ciążowe plus usg, usg na szybko zrobiłam gdzie indziej i wszystko zgadza ok, 6tyg +4dni, początki tętna już są ale ciut za wcześnie na dokładniejsze pomiary... L4 powiedział gon, że najwcześniej w wysokiej ciąży bo wcześniej to sprawdzają ho :/ a ja nie pracuje w biurze tylko fizycznie w hipermarkecie a pełno klientów tak się śpieszy, że potrafią pełnym wozkiem2 z zakupami wjechać w człowieka :( Dodam, że to był lekarz na nfz w poradni przyszpitalnej :( teraz zapisałam się na 12.12 prywatnie. W pracy już powiedziałam managerom więc na zakazyły już mi dźwigać.. teraz będę się czuła jak piąte koło u wozu bo praktycznie nic nie mogę wykonywać, wygodniejsze byłoby L4... Sorki za takie wyżalanie się :( w pierwszej ciąży jak i teraz łapię nastrój istnie depresyjny

Ale i tak Miłego Dnia dla Was :*
    osobiscie nie rozumiem dziewczyn, ktore jak tylko dowiedza sie o ciazy to chca isc na L4. pracodaca ma obowiazek dostosowac warunki pracy do twoich potrzeb lub przeniesc cie na inne stanowisko. L4 to zwolnienie lekarskie i powinno byc wydawane tylko ze wzgledu na chorobe wlasnie... ciaza to nie choroba. w danii pracuje sie do 4 tygodni przed rozwiazaniem chyba, ze ciaza jest zagrozona. zadnych zwolnien i zadnych cyrkow. potem sie nie dziwcie,ze pracodawcy robia jaja i nie chca zatrudniac kobiet w sile wieku bo boja sie, ze taka zaraz zaciazy i zostawi prace. :| polska cebula :|

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Nie robiłam bety jeszcze, ciąże podejrzewam u siebie od paru dni ze względu na długie nieregularne cykle. Test robiłam we czwartek, dzisiaj byłam na USG na betę wybieram się w poniedziałek

Przy pęcherzyku o wielkości 8 mm nie widać nic.
    Ciało żółte i zarodek pojawia się później. Za tydzień już powinno być więcej widoczne. Na chwilę obecną pęcherzyk wygląda pięknie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• gapa25 Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    osobiscie nie rozumiem dziewczyn, ktore jak tylko dowiedza sie o ciazy to chca isc na L4. pracodaca ma obowiazek dostosowac warunki pracy do twoich potrzeb lub przeniesc cie na inne stanowisko. L4 to zwolnienie lekarskie i powinno byc wydawane tylko ze wzgledu na chorobe wlasnie... ciaza to nie choroba. w danii pracuje sie do 4 tygodni przed rozwiazaniem chyba, ze ciaza jest zagrozona. zadnych zwolnien i zadnych cyrkow. potem sie nie dziwcie,ze pracodawcy robia jaja i nie chca zatrudniac kobiet w sile wieku bo boja sie, ze taka zaraz zaciazy i zostawi prace. :| polska cebula :|

Ueierz mi na słowo, że gdybym miała możliwość na inne stanowisko to z wielką chęcią bym pracowała. Nie mam szkoleń ani wyższego wykształcenia żeby nagle pójść na stanowskio wyżej gdzie nie ma dźwigania. W pracy szefostwo same chce abym szła jak najszybciej na zwolnienie. W firmie około 80% to kobiety i wiedzą z czym się to wiąże. Pierwszą ciąże jak pracowałam to w 20tyg trafiłam do szpitala z przedwczesnym porodem, ta sama firma, to samo stanowisko... nie chce ryzykować po raz drugi.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ