LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczęta.Chcialabym do Was dołączyć...Jestem w 7tyg ciąży i przeżywam to samo co Wy... Jestem też po jednym poronieniu i wiem jak to jest czekać na to zbawenne USG...też czekam...na ostatnim był mini zarodek 4mm ale bez serducha jeszcze...przede mną 2 tygodnie strachu w oczekiwaniu .. Dlatego napisałam tu...bo chyba sama sobie nie poradzę. Przyjmiecie mnie?
Jeśli można poproszę dopisać mnie do listy. Termin 17 lipca. Gdańsk
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
Magia -
kashanti wrote:jezeli dostajesz krawienia to jest to medyczny powod zeby dostac l4 wiec nie widze zwiazku z cala rozmowa?
kazdy medyczny powod zeby dostac l4 jest uzasadniony i to popieram!
Nie popieram panien idacych na l4 bo po prostu sa w ciazy ! a z tego co widze to co druga tutaj juz od poczatku ciazy kombinuje jak isc na l4. -
anecz_kaa wrote:Jesteś kłótliwa baba, my jesteśmy ograniczone Ty jedna oświecona to po co się tu męczysz? Już na pazdziernikowym testowaniu robiłaś zadyme o normy podaży Wit.D temat drążylas jak już dziewczyny temat zmieniały, a teraz przyszlas tu robić to samo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 18:21
-
Magia wrote:Witajcie dziewczęta.Chcialabym do Was dołączyć...Jestem w 7tyg ciąży i przeżywam to samo co Wy... Jestem też po jednym poronieniu i wiem jak to jest czekać na to zbawenne USG...też czekam...na ostatnim był mini zarodek 4mm ale bez serducha jeszcze...przede mną 2 tygodnie strachu w oczekiwaniu .. Dlatego napisałam tu...bo chyba sama sobie nie poradzę. Przyjmiecie mnie?
Jeśli można poproszę dopisać mnie do listy. Termin 17 lipca. Gdańsk -
kashanti wrote:zmienie zdanie do czego? ze okradanie podatnikow jest ok? czy moze mam zmienic zdanie, ze nie pochwalam nierobstwa? bo nie rozumiem? jesli pani nie umiala poradzic sobie w swojej sprawie to trzeba bylo zgloscc sie do specjalisty/bieglego/odwolac sie do innej komisji itp. nie jest pani zaradna to to juz pani problem. ja nie widze powodow dla ktorych pochwalanie neirobstwa jest ok.
Myślę że już koniec tematu. Pani zwyczajnie jest kłótliwa, arogancka i proszę zająć się tym co Pani lubi.Cynamonkowaaa, anecz_kaa, Lena21 lubią tę wiadomość
-
kashanti wrote:jezeli dostajesz krawienia to jest to medyczny powod zeby dostac l4 wiec nie widze zwiazku z cala rozmowa?
kazdy medyczny powod zeby dostac l4 jest uzasadniony i to popieram!
Nie popieram panien idacych na l4 bo po prostu sa w ciazy ! a z tego co widze to co druga tutaj juz od poczatku ciazy kombinuje jak isc na l4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 18:22
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Cynamonkowaaa wrote:A skąd wiesz ze te "panny" nie maja wskazań medycznych? Skąd wiesz jak się czuja? Skąd wiesz jakie maja wyniki badan? Skąd wiesz jak wyglada ich życie? Nie oceniaj ludzi po kilku wpisach, bo to jest krzywdzące.
-
kashanti wrote:o witamine d konsultowalam sie od tamtego czasu z wieloma lekarzami w tym z ordynatorem pooznictwa... i wszyscy, absolutnie wszyscy ptowierdzli ze ilosc dzienna 10000 jednostek wit. D jest niezdrowa. mozna skonsultowac sie z lekarzem ale tamta kobieta konsutlowala sie uwaga! z homeopata... i jesli widzisz cos zlego w tym, ze ktos probuje ja uswiadomoc ze moze zaszkodzic dziecku to gratuluje... rozumiem ze jak widzisz kobiete pijaca w ciazy to tez nie zwracasz na to uwage.... zagladam tu co jakis czas bo czasem sie trafi ktos kto ma rozum i potrafi powiedziec cos ciekawego...
Cynamonkowaaa, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Inna sprawa że pracodawca nie chce płacić takiemu pracownikowi i sam mu sugeruje żeby poszedł na L4 bo tak wszystkim wygodniej i on płacić nie musi za kogoś kogo nie ma. Takie czasy że każdy każdego naciąga niestety..
-
Hejka. Najbliższe USG 6 grudnia. Już zdążyłam przeżyć mały szok o którym Wam powiem żeby podtrzymać na duchu niektóre z nas... We wtorek w szpitalu na USG był zarodek widoczny, a dzień później na USG nic nie było widać...lekarz mi powiedział że zarodek zniknął...szok...ale poszłam do innego ginekologa i w dniu kolejny znów był widoczny! Wiele zależy do lekarza który sie stara lub nie coś zobaczyć i od sprzętu. Nie poddawajmy się zbyt szybko! Ps.te częste wizyty z powodu plamienia..a nie że zeswirowalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 18:29
Magia -
kashanti wrote:jesli jeden lekarz nie wsytawil L4 bo nie ma pwodow a panna szuka kolejnego, ktory jednak wsyatwi to jak to nazwac??
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 18:28 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 listopada 2017, 21:57
-
Magia wrote:Hejka. Najbliższe USG 6 grudnia. Już zdążyłam przeżyć mały szok o którym Wam powiem żeby podtrzymać na duchu niektóre z nas... We wtorek w szpitalu na USG był zarodek widoczny, a dżin później na USG nic nie było widać...lekarz mi powiedział że zarodek zniknął...szok...ale poszłam do innego ginekologa i w dniu kolejny znów był widoczny! Wiele zależy do lekarza który sie stara lub nie coś zobaczyć i od sprzętu. Nie poddawajmy się zbyt szybko! Psps.te częste wizyty z powodu plamienia..a nie że zeswirowalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 18:29
-
Cynamonkowaaa wrote:Jeden lekarz to wyrocznia? Moja mamę raz jeden lekarz odesłał z izby przyjęć i dostała krwotoku, bagatela niedługo po porodzie podczas którego były komplikacje. I podpisuje się pod muminka - współczuje Pani otoczeniu.
-
Kashanti kobieto... Już dawno nie widziałam takiego braku kultury i wyrozumiałości w jednej osobie. Jejuuu...
To ze dziewczyna nie ma możliwości pracować na swoim stanowisku i nie ma możliwości zmiany stanowiska bo nie zawsze sie tak da (oj zapomniałam ze przecież lepiej znasz polskie realia mieszkając w Danii) a lekarz uznaje ze ciąża to nie choroba i pracownica/pracodawca ma sobie radzić z sytuacja. A noszenie ciężarow to przecież nie zagrożenie ciąży ani trochę... Tak układ idealny-kobieta nie pracuje i pracodawca płaci pensje... Podaj namiary na takiego pracodawcę co na to pojdzie. Przecież to tak bardzo sie opłaca, opłacać kobietę siedząca w domu i dodatkowo pracownika co będzie pracował... Kobieto prawo prawem a realia realiami. Wiesz co każe zrobić pracodawca? Wziąć urlop. Nie masz? To bezpłatny urlop. Nikt Ci nie będzie za siedzenie w domu płacić! Ogarnij sie! Życzę Ci przede wszystkim POKORY! Bo tego Ci brakuje. I to bardzo a szkoda zeby dzieci sie od Ciebie takiej wyrozumiałości uczyły...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 18:37
muminka83, shadee, Lena21, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
kashanti wrote:o witamine d konsultowalam sie od tamtego czasu z wieloma lekarzami w tym z ordynatorem pooznictwa... i wszyscy, absolutnie wszyscy ptowierdzli ze ilosc dzienna 10000 jednostek wit. D jest niezdrowa. mozna skonsultowac sie z lekarzem ale tamta kobieta konsutlowala sie uwaga! z homeopata... i jesli widzisz cos zlego w tym, ze ktos probuje ja uswiadomoc ze moze zaszkodzic dziecku to gratuluje... rozumiem ze jak widzisz kobiete pijaca w ciazy to tez nie zwracasz na to uwagi.... zagladam tu co jakis czas bo czasem sie trafi ktos kto ma rozum i potrafi powiedziec cos ciekawego...
-
terka wrote:Kashanti kobieto... Już dawno nie widziałam takiego braku kultury i wyrozumiałości w jednej osobie. Jejuuu...
To ze dziewczyna nie ma możliwości pracować na swoim stanowisku i nie ma możliwości zmiany stanowiska bo nie zawsze sie tak da (oj zapomniałam ze przecież lepiej znasz polskie realia mieszkając w Danii) a lekarz uznaje ze ciąża to nie choroba i pracownica/pracodawca ma sobie radzić z sytuacja. Tak układ idealny-kobieta nie pracuje i pracodawca płaci pensje... Podaj namiary na takiego pracodawcę co na to pojdzie. Przecież to tak bardzo sie opłaca, opłacać kobietę siedząca w domu i dodatkowo pracownika co będzie pracował... Kobieto prawo prawem a realia realiami. Wiesz co każe zrobić pracodawca? Wziąć urlop. Nie masz? To bezpłatny urlop. Nikt Ci nie będzie za siedzenie w domu płacić! Ogarnij sie! Życzę Ci przede wszystkim POKORY! Bo tego Ci brakuje. I to bardzo a szkoda zeby dzieci sie od Ciebie takiej wyrozumiałości uczyły... -
anecz_kaa wrote:Widzisz to nie chodzi o to czy masz rację czy nie ale o sposób w jaki to robisz. Naprawdę uważasz, że naskakiwanie na kogoś i obrażanie jest w porządku?! Nazwałas dziewczyny w tym mnie ograniczonymi to jest w porządku?! To, że jesteś na forum i jesteś anonimowa to jedno, a to jak się zachowujesz w jaki sposób się wypowiadasz to drugie. Ja nie uważam się ani za ograniczona ani za nieroba. Skończyłam 2 kierunki studiów dziennych jednocześnie lubię moja prace ale pracowałam na nocki jako technolog żywności, na produkcji gdzie jest 8 st. Jest ślisko, surowe mięso etc, + płyny myjące, ktorych używa się po produkcji. ja akurat biorę leki na podtrzymanie ale jak poszłam na l4 to nie brałam. Zapomniałaś jakie są polskie realia?! Żaden pracodawca nie zapłaci Ci za okres ciąży a później pozwoli wrócić! Szkoda, że nie przeszkadzają Ci inne patologie.
jesli mialam problemy zdrowotne to L4 , jesli warunki pracy przekraczaly te dozwolone w ustawie to nalezala ci sie zmiana stanowiska. jesli masz chu***owa prace to ja zmien bo nie przypominam sobie, zeby praca byla przyszyta do czlowieka. jestes w ciazy i jestes chroniona. to ze sie nie szanujesz i dajesz soba pomiatac to to juz twoja sprawa. -
muminka83 wrote:Pani naprawdę się zagalopowała.
Obraża Pani mnie i innych ale to tylko świadczy jaka Pusta i zmanierowana Pani jest i jaki podły charakter Pani reprezentuje.
Nigdy nie żyłam na opiece. Stać mnie na wychowanie 3 dzieci i nie rodzę dzieci dla pomocy Państwa a dlatego że chcemy mieć dużą rodzinę.
Zresztą nie zamierzam się Pani tłumaczyć bo głupota aż wypływa. Ważne że bez programu 500 plus stać mnie na wychowanie dzieci. Nie siedzę Pani w portfelu. Co do "pieprzenia się jak króliki" to jest Pani prostakiem. Tu jest ten moment że powinnam pojechać i odnieść się do Pani " dupy" ale nie będę się zniżała do poziomu Pustaka który myśli że jest Panią a tak naprawdę słoma wychodzi. Zajmij się kobieto własnym życiem, dupą i partnerem bo mając taką Kobietę jak Pani szybko puściłabym z torbami bo nikt nie będzie znosił fochów Panienki z Dani z pyskiem jak Krowa.
Proponuję koleżanki by zgłaszać posty tej Pani bo może to coś da inaczej będzie obrażać jak każdy fachowy trollll
§ 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
a gdy mialabym wszczegolnic ostatnie z wyzwisk, ktore sa karalne to :
-Pusta i zmanierowana Pani jest i jaki podły charakter Pani reprezentuje.
-głupota aż wypływa.
-jest Pani prostakiem
-odnieść się do Pani " dupy" ale nie będę się zniżała do poziomu Pustaka
-Panienki z Dani z pyskiem jak Krowa.
a jesli jestes az tak odwazna to zapraszam na priv zebys podala swoje dane:) i wtedy mozemy rozwiazac sprawe w sadzie - obiecuje pokryc wstepne koszty rozprawy o zniewazenie - po wygranej i tak bedziesz musiala mi je zwrocic:) + odszkodowanie:) + oplate sadowa:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 18:52