X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • gapa25 Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest, jemu chodziło że zus sprawdza prawidłowość wystawienia L4, jeśli bezpodstawne to chyba problem dla lekarza... nie zagłębiałam się nigdy w to :P

• Nalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gapa25 wrote:
    Tak jest, jemu chodziło że zus sprawdza prawidłowość wystawienia L4, jeśli bezpodstawne to chyba problem dla lekarza... nie zagłębiałam się nigdy w to :P
    Może nie wystawił, bo nie masz tej karty ciąży? Albo serio chciał, żebyś przyszła prywatnie. Ech, z lekarzami jest tak dziwnie. ;) A w pracy jest tak, że jeśli powiesz pracodawcy, że jesteś w ciąży, to on Ci musi dać takie zadania, które możesz robić. Czyli np. zamiast układać towar, byś może tylko kasowała.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Paulina.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Tak ja tak mam byłam u gin w środę i tez nie ma infekcji tak może być po luteinie jak ja za płytko włożymy to wypływa co jakiś czas wkładam sobie iladian tak dla wyrównania flory i odpukać jest ok.
    A można iladian w ciazy? Bo ma ulotce pisze ze trzeba skonsultowac z lekarzem i nie byłam pewna czy moge, to nie korzystałam

3i499vvjspjyuavk.png
  • Lena21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gapa25 wrote:
    Właśnie będę iść do normalnego ale dopiero 12 grudnia... nie dał bo wg niego nawet w ciąży nie jestem albo jestem ale w baardzo wczesnej.. a ciąża to nie choroba i można pracować i ich sprawdza zus i nie mogą tak dawać we wczesnych ciążach. Chyba liczył, że pójdę do niego prywatnie :/ tak miałam przy pierwszej ciąży przed zmianą lekarza na normalnego.

Burak i prostak... mój lekarz od razu wystawił mi l4 bez mrugnięcia okiem - powiedziałam tylko, że jestem przedstawicielka i po pierwsze bardzo dużo jeżdżę autem, po drugie jestem codziennie w aptekach pełnych chorych ludzi.

Mój lekarz w ogóle powiedział, że w ciąży powinno się unikać miejsc gdzie są tłumy bo to zawsze zwiększa ryzyko złapania jakiejś choroby, wiec Ty w hipermarkecie tak samo a jeszcze ciężka fizyczna praca to już w ogóle odpada. Jeśli masz potwierdzenie beta hcg, to o zwolnienie do tego 12.12 możesz poprosić również lekarza rodzinnego i on tez Ci wpisze tam ciążowe i masz 100% płatne

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj doktor też kompletnie całkowicie olał nie dość że poszlam z infekcją pęcherza to jeszcze potwierdzić ciąże. A skończyło się na stwierdzeniu musi pani dużo pić a na usg jest pęcherzyk i tyle nic więcej . Nawet nie wiem czy wszytko jest ok
    Dlategio prośba może wy coś więcej wiecie na ten temat niż ja bo jestem kompletnie zielona. Mój doktor dopiero 5 grudnia a ja do tej pory chyba zamartwię się na śmierć

https://www.fotosik.pl/zdjecie/e92673520e122099

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 12:44

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja nie moge dopochwowo luteony, bo zaraz mnie piecze, swedzi etc i biore pod jezyk. dzialanie gorsze ale ja nie czuje takiego dyskomfortu

czy jest tu ktos kto jeszcze sypia z mezem/partnerem? czy post :P

U nas jezeli chodzi o sex wszystko jest w porzadku. A nawet bym rzekla ze jest inaczej-lepiej

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zadowolony bo wszystko wraca do normy powoli. Libido sie zwieksza

xnw4flw15c030w8v.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mnie dzisiaj doktor też kompletnie całkowicie olał nie dość że poszlam z infekcją pęcherza to jeszcze potwierdzić ciąże. A skończyło się na stwierdzeniu musi pani dużo pić a na usg jest pęcherzyk i tyle nic więcej . Nawet nie wiem czy wszytko jest ok
    Dlategio prośba może wy coś więcej wiecie na ten temat niż ja bo jestem kompletnie zielona. Mój doktor dopiero 5 grudnia a ja do tej pory chyba zamartwię się na śmierć

https://www.fotosik.pl/zdjecie/e92673520e122099

Biedronka89, jakie info jest Ci potrzebne? Jak Ci możemy pomóc? Na USG masz widoczny pęcherzyk - nie widać czy jest tam ciałko żółte, a tym bardziej zarodek. Nie ma żadnego opisu więc trudno to interpretować. I czemu się zamartwiasz?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze znowu tnie posty mi

xnw4flw15c030w8v.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja nie moge dopochwowo luteony, bo zaraz mnie piecze, swedzi etc i biore pod jezyk. dzialanie gorsze ale ja nie czuje takiego dyskomfortu

czy jest tu ktos kto jeszcze sypia z mezem/partnerem? czy post :P
    Ja zasypiam z dziećmi ;) o 20.30 choć głową leci już od 19....

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tego lekarza, stwierdził że sam nie umie mi powiedzieć czy jestem w ciąży czy nie jedyne co wiem z opisu że pęcherzyk ma 8 mm echo zarodka nieuwidocznione

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie ruszacie na andrzejki? My zostajemy w domu znajomi maja wpasc. Kolezanka tez w ciazy to nie bede sama siedziec o szklance wody

xnw4flw15c030w8v.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Do ginemrdica Fabijanski a rodzic będę na klinikach :)

Ja pierwsze dziecko rodziłam na Klinikach, teraz tez bede chiciaz prl tam straszny.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Przez tego lekarza, stwierdził że sam nie umie mi powiedzieć czy jestem w ciąży czy nie jedyne co wiem z opisu że pęcherzyk ma 8 mm echo zarodka nieuwidocznione

jaki masz poziom bHCG?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam bety jeszcze, ciąże podejrzewam u siebie od paru dni ze względu na długie nieregularne cykle. Test robiłam we czwartek, dzisiaj byłam na USG na betę wybieram się w poniedziałek

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta w początkowym okresie ciąży daje miarodajne wyniki, jeśli dobrze przyrasta czyli min.60% co 48h
    moim zdaniem kolejność powinna być odwrotna czyli: test/beta1/beta2/USG - jeśli nie bierzesz żadnego duphastonu ani luteiny czy czegoś podobnego, zrób przy becie od razu poziom progesteronu
    jeśli to jest bardzo wczesna ciąża - pęcherzyk nie musi uwidaczniać na razie zarodka. Który tydzień podejrzewasz/lekarz podejrzewa?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mija dokładnie sześć tygodni od mojej ostatniej miesiączki, ale lekarz jak zapytałam o to to stwierdził że prawdopodobnie owulacja była póżniej bo wielkość pęcherzyka może wskazywać na młodszą ciąże. Najlepiej zrobię sobie dwa razy betę i będę sobie spokojnie czekać na mojego doktora bo ten dzisiaj to jakaś tragedia. Zamiast pocieszyć to mam przez niego teraz nerwy

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli przesunęła ci się owulacja - chociażby o tydzień, to jesteś w okolicach 5tc
    u mnie zarodek widoczny był dopiero w 7

nie spinaj się, zrób badania i idź do swojego lekarza - z doświadczenia wiem, że czekanie jest najtrudniejsze i strasznie frustrujące, a niepewność męcząca. Widoczny pęcherzyk i test pozytywny to już podstawa, teraz trzymamy kciuki żeby zarodek się pokazał. Myśl pozytywnie i nie daj się zwariować :) pozdrowienia

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a myślicie że jest możliwość żeby w 6 tygodniu ciąży zobaczyć serduszko?:) Bardzo szybko na początku przyrastała beta i tak się łudzę czy jest jakaś szansa :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mozliwe :) , ale wez taka poprawke,ze bedziesz musiala za kilja dni znowu powrocic na USg ....U mnie najwczesniej w moich ciazach serduszko widoczn bylo 6.0 tc
    Czesc Dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 13:42

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ