X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • gapa25 Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest, jemu chodziło że zus sprawdza prawidłowość wystawienia L4, jeśli bezpodstawne to chyba problem dla lekarza... nie zagłębiałam się nigdy w to :P

• Nalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gapa25 wrote:
    Tak jest, jemu chodziło że zus sprawdza prawidłowość wystawienia L4, jeśli bezpodstawne to chyba problem dla lekarza... nie zagłębiałam się nigdy w to :P
    Może nie wystawił, bo nie masz tej karty ciąży? Albo serio chciał, żebyś przyszła prywatnie. Ech, z lekarzami jest tak dziwnie. ;) A w pracy jest tak, że jeśli powiesz pracodawcy, że jesteś w ciąży, to on Ci musi dać takie zadania, które możesz robić. Czyli np. zamiast układać towar, byś może tylko kasowała.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Paulina.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Tak ja tak mam byłam u gin w środę i tez nie ma infekcji tak może być po luteinie jak ja za płytko włożymy to wypływa co jakiś czas wkładam sobie iladian tak dla wyrównania flory i odpukać jest ok.
    A można iladian w ciazy? Bo ma ulotce pisze ze trzeba skonsultowac z lekarzem i nie byłam pewna czy moge, to nie korzystałam

3i499vvjspjyuavk.png
  • Lena21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gapa25 wrote:
    Właśnie będę iść do normalnego ale dopiero 12 grudnia... nie dał bo wg niego nawet w ciąży nie jestem albo jestem ale w baardzo wczesnej.. a ciąża to nie choroba i można pracować i ich sprawdza zus i nie mogą tak dawać we wczesnych ciążach. Chyba liczył, że pójdę do niego prywatnie :/ tak miałam przy pierwszej ciąży przed zmianą lekarza na normalnego.

Burak i prostak... mój lekarz od razu wystawił mi l4 bez mrugnięcia okiem - powiedziałam tylko, że jestem przedstawicielka i po pierwsze bardzo dużo jeżdżę autem, po drugie jestem codziennie w aptekach pełnych chorych ludzi.

Mój lekarz w ogóle powiedział, że w ciąży powinno się unikać miejsc gdzie są tłumy bo to zawsze zwiększa ryzyko złapania jakiejś choroby, wiec Ty w hipermarkecie tak samo a jeszcze ciężka fizyczna praca to już w ogóle odpada. Jeśli masz potwierdzenie beta hcg, to o zwolnienie do tego 12.12 możesz poprosić również lekarza rodzinnego i on tez Ci wpisze tam ciążowe i masz 100% płatne

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj doktor też kompletnie całkowicie olał nie dość że poszlam z infekcją pęcherza to jeszcze potwierdzić ciąże. A skończyło się na stwierdzeniu musi pani dużo pić a na usg jest pęcherzyk i tyle nic więcej . Nawet nie wiem czy wszytko jest ok
    Dlategio prośba może wy coś więcej wiecie na ten temat niż ja bo jestem kompletnie zielona. Mój doktor dopiero 5 grudnia a ja do tej pory chyba zamartwię się na śmierć

https://www.fotosik.pl/zdjecie/e92673520e122099

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 12:44

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja nie moge dopochwowo luteony, bo zaraz mnie piecze, swedzi etc i biore pod jezyk. dzialanie gorsze ale ja nie czuje takiego dyskomfortu

czy jest tu ktos kto jeszcze sypia z mezem/partnerem? czy post :P

U nas jezeli chodzi o sex wszystko jest w porzadku. A nawet bym rzekla ze jest inaczej-lepiej

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zadowolony bo wszystko wraca do normy powoli. Libido sie zwieksza

xnw4flw15c030w8v.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mnie dzisiaj doktor też kompletnie całkowicie olał nie dość że poszlam z infekcją pęcherza to jeszcze potwierdzić ciąże. A skończyło się na stwierdzeniu musi pani dużo pić a na usg jest pęcherzyk i tyle nic więcej . Nawet nie wiem czy wszytko jest ok
    Dlategio prośba może wy coś więcej wiecie na ten temat niż ja bo jestem kompletnie zielona. Mój doktor dopiero 5 grudnia a ja do tej pory chyba zamartwię się na śmierć

https://www.fotosik.pl/zdjecie/e92673520e122099

Biedronka89, jakie info jest Ci potrzebne? Jak Ci możemy pomóc? Na USG masz widoczny pęcherzyk - nie widać czy jest tam ciałko żółte, a tym bardziej zarodek. Nie ma żadnego opisu więc trudno to interpretować. I czemu się zamartwiasz?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze znowu tnie posty mi

xnw4flw15c030w8v.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja nie moge dopochwowo luteony, bo zaraz mnie piecze, swedzi etc i biore pod jezyk. dzialanie gorsze ale ja nie czuje takiego dyskomfortu

czy jest tu ktos kto jeszcze sypia z mezem/partnerem? czy post :P
    Ja zasypiam z dziećmi ;) o 20.30 choć głową leci już od 19....

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tego lekarza, stwierdził że sam nie umie mi powiedzieć czy jestem w ciąży czy nie jedyne co wiem z opisu że pęcherzyk ma 8 mm echo zarodka nieuwidocznione

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie ruszacie na andrzejki? My zostajemy w domu znajomi maja wpasc. Kolezanka tez w ciazy to nie bede sama siedziec o szklance wody

xnw4flw15c030w8v.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Do ginemrdica Fabijanski a rodzic będę na klinikach :)

Ja pierwsze dziecko rodziłam na Klinikach, teraz tez bede chiciaz prl tam straszny.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Przez tego lekarza, stwierdził że sam nie umie mi powiedzieć czy jestem w ciąży czy nie jedyne co wiem z opisu że pęcherzyk ma 8 mm echo zarodka nieuwidocznione

jaki masz poziom bHCG?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam bety jeszcze, ciąże podejrzewam u siebie od paru dni ze względu na długie nieregularne cykle. Test robiłam we czwartek, dzisiaj byłam na USG na betę wybieram się w poniedziałek

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta w początkowym okresie ciąży daje miarodajne wyniki, jeśli dobrze przyrasta czyli min.60% co 48h
    moim zdaniem kolejność powinna być odwrotna czyli: test/beta1/beta2/USG - jeśli nie bierzesz żadnego duphastonu ani luteiny czy czegoś podobnego, zrób przy becie od razu poziom progesteronu
    jeśli to jest bardzo wczesna ciąża - pęcherzyk nie musi uwidaczniać na razie zarodka. Który tydzień podejrzewasz/lekarz podejrzewa?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mija dokładnie sześć tygodni od mojej ostatniej miesiączki, ale lekarz jak zapytałam o to to stwierdził że prawdopodobnie owulacja była póżniej bo wielkość pęcherzyka może wskazywać na młodszą ciąże. Najlepiej zrobię sobie dwa razy betę i będę sobie spokojnie czekać na mojego doktora bo ten dzisiaj to jakaś tragedia. Zamiast pocieszyć to mam przez niego teraz nerwy

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli przesunęła ci się owulacja - chociażby o tydzień, to jesteś w okolicach 5tc
    u mnie zarodek widoczny był dopiero w 7

nie spinaj się, zrób badania i idź do swojego lekarza - z doświadczenia wiem, że czekanie jest najtrudniejsze i strasznie frustrujące, a niepewność męcząca. Widoczny pęcherzyk i test pozytywny to już podstawa, teraz trzymamy kciuki żeby zarodek się pokazał. Myśl pozytywnie i nie daj się zwariować :) pozdrowienia

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a myślicie że jest możliwość żeby w 6 tygodniu ciąży zobaczyć serduszko?:) Bardzo szybko na początku przyrastała beta i tak się łudzę czy jest jakaś szansa :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mozliwe :) , ale wez taka poprawke,ze bedziesz musiala za kilja dni znowu powrocic na USg ....U mnie najwczesniej w moich ciazach serduszko widoczn bylo 6.0 tc
    Czesc Dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 13:42

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ