X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam luteine 2 razy 100 i tydzień temu odstawiłam z maszu tak po prostu. Oczywiście z zalecenia lekarza.

Melbusia powodzenia :)

• Magia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej,
    Byla dzis na wizycie. Mala wazy 2300 (nie jest to jakos malo? Mam wrazenie ze inne dzidzuchy waza wiecej w 35 tygodniu)... dzidzia sie odwrocila glowa w dol, choc ja I tak mam cc, ale zawsze to dobra informacja, ze ma miejsce na fikolki.

Pozdrowka dla wszystkich wizytujacych w tym tygodniu.

dżelka, Urszulka89, Duzaa, PixiDixi, blama, katka84, melbusia88, karolcia87, magdis, Vanilka, Britty, Loczek2018, marta258, vanilia120 lubią tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Hej, hej,
    Byla dzis na wizycie. Mala wazy 2300 (nie jest to jakos malo? Mam wrazenie ze inne dzidzuchy waza wiecej w 35 tygodniu)... dzidzia sie odwrocila glowa w dol, choc ja I tak mam cc, ale zawsze to dobra informacja, ze ma miejsce na fikolki.

Pozdrowka dla wszystkich wizytujacych w tym tygodniu.

Moja 34+0 miała 2250, więc Twoja waga jest ok. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia dziekuje!

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała waga z dzisiaj 2800 :) lekarza mówił że idealnie ;)

katka84, magdis, PixiDixi, dżelka, anecz_kaa, Urszulka89, Vanilka, Kaktus93, Loczek2018 lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty jak tam Twoje zdrowie ? Pytam bo bardzo zagadkowe mialas przypadlosci...
    Karolcia super sluszna waga :)
    MalaCzarna cos sie nie odzywa, stuk puk co u Ciebie ? :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi na ktora idziesz jutro?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 9:00

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi na ktora idziesz jutro?

A Ty Aniu??

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 7 :( tylko tam pewnie bede kwitnac... bo mojngin pracuje w tym szpitalu ale na porodowce a nie w poradni patologii ciazy :/ i idziesz rwjestrujesz sie i czekasz. Ktg i usg i lekarz. Dziewczyny pisza zeby zabrac prowiant :p

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To naszykuj cos ja w razie czego tez.Bedziemy razem kwitnac ;)

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez macie takie hormonalne wahania nastroju? Dzis postanowilam sie zaczac oswajac z mysla o cc wiec wrzucilam sobie filmik z youtube i co? Ryczalam z 20 minut. Bo ta dzidzia taka sila wyrwana z cieplego bezpiecznego brzuszka miala taki wyraz konsternacji na twarzy jak by mowila "co sie dzieje, gdzie ja jestem, ja nie chceeee!", wszedzie pelno plynu owodniowego, w buzi, w nosie, dopiero po odessaniu zlapala oddech. Boze, ja nie chce zeby pierwszym uczuciem mojej córeczki na tym swiecie bylo przerazenie.. Ale z drugiej strony wiem, ze w polozeniu poprzecznym jesli rozpocznie sie spontaniczny porod to obie mozemy umrzec.. Czuje sie jak w pulapce i znow chce mi sie plakac..

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Czy Wy tez macie takie hormonalne wahania nastroju? Dzis postanowilam sie zaczac oswajac z mysla o cc wiec wrzucilam sobie filmik z youtube i co? Ryczalam z 20 minut. Bo ta dzidzia taka sila wyrwana z cieplego bezpiecznego brzuszka miala taki wyraz konsternacji na twarzy jak by mowila "co sie dzieje, gdzie ja jestem, ja nie chceeee!", wszedzie pelno plynu owodniowego, w buzi, w nosie, dopiero po odessaniu zlapala oddech. Boze, ja nie chce zeby pierwszym uczuciem mojej córeczki na tym swiecie bylo przerazenie.. Ale z drugiej strony wiem, ze w polozeniu poprzecznym jesli rozpocznie sie spontaniczny porod to obie mozemy umrzec.. Czuje sie jak w pulapce i znow chce mi sie plakac..

No niestety zazwyczaj cc na zimno są takie drastyczne trochę dla dziecka. Ale jak mus to mus, pomyśl sobie że to dla jej dobra :) A pocieszeniem jest to że ona tego nie będzie za chwilę pamiętać ;) Głowa do góry.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane my po wizycie Milenka waży 2500g (36+0) malutko, parametry wszystkie w miarę ok, brzuszek natomiast na USG wyglądał na 33 tydzień :( Gin w sumie nie kazała się martwić, skomentowała to tylko tak, że Mała będzie po prostu malutka (szacunkowa waga przy porodzie nie powinna przekroczyć 3500g.)
    Jeśli zaś chodzi o mnie - znów przyplątała mi się jakaś infekcja, GBS pobrany no i te opuchnięte nogi, które od razu zauważyła Gin.. - w sumie kazała tylko dużo pić, dużo sikać, odpoczywać z nogami do góry i kąpiele.
    Szyjka pozamykana, porodu ani nie widać, ani nie słychać.
    Jak to Gin skomentowała plus jest taki, że w sumie jak Milenka będzie ważyć około tych 3 kilo będzie mi łatwiej urodzić, chyba że szyjka nie będzie współpracować.

niby wszystko Ok ale .. no właśnie zawsze jest to ale.

katka84, melbusia88, krooolik, karolcia87, PixiDixi, Kaktus93, Urszulka89, Duzaa, dżelka, Carolline lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i widzę, że moje dziecko jakieś małe przy Waszych :)
    U nas tydzień temu (32+0) 1850 g, ale na wynikach USG na wykresie szacunkowa waga w dniu porodu wychodzi dokładnie 3500 g.
    Ja mam za sobą jeden poród, ale też nie było żadnego czopa ani odejścia wód. Na porodówce położna powiedziała, że musiały mi od dłuższego czasu się sączyć, a potem jak już się zaczęło okazało się, że wcale nie. Moje dziecko jest w czepku urodzone :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Kochane my po wizycie Milenka waży 2500g (36+0) malutko, parametry wszystkie w miarę ok, brzuszek natomiast na USG wyglądał na 33 tydzień :( Gin w sumie nie kazała się martwić, skomentowała to tylko tak, że Mała będzie po prostu malutka (szacunkowa waga przy porodzie nie powinna przekroczyć 3500g.)
    Jeśli zaś chodzi o mnie - znów przyplątała mi się jakaś infekcja, GBS pobrany no i te opuchnięte nogi, które od razu zauważyła Gin.. - w sumie kazała tylko dużo pić, dużo sikać, odpoczywać z nogami do góry i kąpiele.
    Szyjka pozamykana, porodu ani nie widać, ani nie słychać.
    Jak to Gin skomentowała plus jest taki, że w sumie jak Milenka będzie ważyć około tych 3 kilo będzie mi łatwiej urodzić, chyba że szyjka nie będzie współpracować.

niby wszystko Ok ale .. no właśnie zawsze jest to ale.
    U mnie też brzuszek zawsze mniejszy, ale przepływu są bardzo dobre, wody też są, więc ginekolog nie kazał się martwić.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama nie martw się, może twoja mała będzie drobniejsza, ale przecież nie jest jakoś skrajnie mała, tym bardziej, że szacunkowa waga przy porodzie 3,5kg :-) przecież to wcale nie jest mało, tak chyba w sam raz :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, że wymiary z USG mogą się naprawdę sporo mylić. Mój w samej końcówce wychodził lekarzowi 3500,w szpitalu wyszło im 3800, więc ja już byłam przerażona, a Antek urodził się 3200. I pomyłka jest możliwa w każdą stronę :-)

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny powodzenia jutro na wizytach!! Oby były same dobre informacje. Ja obejrzałam dzisiaj prognozę pogody i zalamalam się całkiem :-/

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tą wagą chyba nie ma co świrować, ja też od 30 tygodnia się zamartwiałam, ale chyba sama siebie przekonałam w końcu, że skoro cała reszta jest ok (łożysko, przepływy) to widocznie taka uroda dziecka :) Poza tym musimy też mieć świadomość, że aparat do USG to narzędzie niedoskonałe :)
    Ja jutro mam wizytę, ciekawa jestem co słychać u mojej małej i czy czasem nic nie zwiastuje rychłego porodu (w co bardzo wątpię - mam teorię, że przenoszę ciąże ) ^^
    Reszcie również życzę powodzenia na następnych wizytach! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 20:56

l22nsg188x4pwv1x.png
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ