X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Britty Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi u mnie spora poprawa :) już nie robi mi się słabo, przestałam wymiotować. Nom u mnie to wszystko bardzo dziwne, bo wyniki ok, ciąża ok a organizm szalał i wszyscy lekarze mówia że w ciąży to może tak się dziac, mój gin twierdzi że to jakieś sprawy neurologiczne. Mam nadzieję że jednak nie bo moja siostra choruje na stwardnienie rozsiane i właśnie po ciąży się ujawniło.

Dziewczynki nie martwcie się waga maluszków na pewno wszystko jest w porządku, najważniejsze sa podobno przepływy i lozysko jeśli to jest ok to dzieciaczki rosną swoim tempem

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam dziewczyne, która miała urodzić wg USG chłopca z wagą jakoś koło 3600 g, a dziecko urodziło się 4800 g.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja znam dziewczyne, która miała urodzić wg USG chłopca z wagą jakoś koło 3600 g, a dziecko urodziło się 4800 g.

O Boże...

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, waga ok 3,50kg wcale nie jest mała. jest w sam raz ;)

melbusia88, Britty lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my też po wizycie :) Mały waży 2100 ma spora główkę i mały brzuszek ale wszystko w normach :) przepływy i łożysko też mimo tych cukrów bez zastrzeżeń także teraz czekamy jeszcze duuzo przed nami

Loczek2018, Urszulka89, dżelka, krooolik, Vanilka, katka84, Kaktus93, melbusia88, karolcia87, Britty, marta258, Mmargotka, pumka1990, Carolline lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aff735be7ea6.jpg tadam :)

Urszulka89, dżelka, Duzaa, katka84, Kaktus93, karolcia87, marta258, Mini89, Mmargotka lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Kochane my po wizycie Milenka waży 2500g (36+0) malutko, parametry wszystkie w miarę ok, brzuszek natomiast na USG wyglądał na 33 tydzień :( Gin w sumie nie kazała się martwić, skomentowała to tylko tak, że Mała będzie po prostu malutka (szacunkowa waga przy porodzie nie powinna przekroczyć 3500g.)
    Jeśli zaś chodzi o mnie - znów przyplątała mi się jakaś infekcja, GBS pobrany no i te opuchnięte nogi, które od razu zauważyła Gin.. - w sumie kazała tylko dużo pić, dużo sikać, odpoczywać z nogami do góry i kąpiele.
    Szyjka pozamykana, porodu ani nie widać, ani nie słychać.
    Jak to Gin skomentowała plus jest taki, że w sumie jak Milenka będzie ważyć około tych 3 kilo będzie mi łatwiej urodzić, chyba że szyjka nie będzie współpracować.

niby wszystko Ok ale .. no właśnie zawsze jest to ale.
    Blama, moja siostra urodziła się w terminie z wagą 2700 gramów. Dziś ma 172 cm, duży cyc i normalną wagę. I jest zdrowa, oczywiście. Ja miałam 2900. I to samo, tylko niestety cyc mały... :)

blama, magdis, Mmargotka lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aff735be7ea6.jpg tadam :)
    Mam ten sam materac :D

Loczek2018 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mlodsza corka ma 38.2 kurde na bank odpa :/ 2 tyg temu zaczela sie u starszej :( jak mnie poloza to mloda laduje u mojej mamy bo maz nie moze wziasc teraz opieki :/

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zrobiłam pierwszy masaż krocza. Matko jakie to męczące! Sama długo tak nie pociągne, muszę męża zaangażować albo pozycję jakaś wygodną znaleźć o ile taka istniejew. Normalnie pot leci z czoła..
    Anecz_kaa współczuje, myślałam że jednak drugą córę ominie .

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja zamiast bóli porodowych dostałam bólu nerki, ratunku :-( od czego to i co z tym zrobić :-(?

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt! A ja melduje sie że wszystko ok. Ostatnio mielismy dużo spraw na głowie.

Mam terminowe prawo jazdy ze wzgledu na okulary i konczy mi sie jego waznosc z poczatkiem sierpnia wiec dzisiaj to wszystko musialam ogarnac i troche bieganiny z tym bylo. Lekarz medycyny pracy skasowal mnie za to na 200 zł...

W sobote mam wesele siostry. Kilka dni temu oddalam sukienke do krawcowej zeby skrocila bo byla za dluga. Sukienka jest do ziemi i umawiakam sie z nia zeby sam tyl skrocila a przod zostawila bo byl ok. Oczywiscie krawciwa zrobila po swojemu i co? I przod mam krotszy niz tyl. A chodzilo mi o to zeby zakryc spuchniete stopy i kostki :/ Ehh aż szkoda slów :/

W koncu odebralismy ze sklepu wozek i fotelik do samochodu. Dzisiaj mielismy szkolenie z fotelika. Facet naprawde znal sie na tym i duzo rzeczy nam uswiadomil o czym w ogole nie mielismy pojecia.

Nastepne dni tez nie beda nudne. Jutro polozna, szkola rodzenia i prasowanie na wesele. A na week wesele i goscie poweselni.

Co do porodu to nie rodze we Wroclawiu (ale tez rozwazalam taka opcje) tylko w ogole w innym miescie.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i bym zapomniala:) w tamtym tyg byla u mnie mama i ogarnela cale prasowanie dla malego - złota kobieta:) ale niestety zostaly mi jeszcze do prasowania zaslony a cale mieszkanie mam w grubych zaslonach. Wtedy mama podsunela mi pomysl zeby skorzystac z uslug magla bo w taki upał prasowac łącznie kilkanascie metrow zaslon i firanek to tak nie za bardzo. Znalazlam tego magla i aż mnie zamurowalo... prasowania na kilka dni a ja zaplacilam naprawde niewiele. Tak wiec polecam! Nie warto sie meczyc w te upaly a ludziom tez trzeba dac zarobic :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meza wyrzucilam i mloda spi ze mna. Temp doszla do 39 :( a jej szybko rosnie i wysoko do 41 st i wole sama sprawdzic :(

• katka84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Meza wyrzucilam i mloda spi ze mna. Temp doszla do 39 :( a jej szybko rosnie i wysoko do 41 st i wole sama sprawdzic :(
    Jak nie urok to... Ania współczuję. U mnie samopoczucie na poziomie 0 już drugi dzień. Nie będę już wymieniać moich problemów, bo Wy dziewczyny macie ich więcej.
    Dzień dobry wszystkim.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka forum jest po to, by każda mogła sie swoim ciężarem podzielić, pisz śmiało co cię gniecie.

Aneczka współczuję bardzo :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Katka forum jest po to, by każda mogła sie swoim ciężarem podzielić, pisz śmiało co cię gniecie.

Aneczka współczuję bardzo :-(
    Przeraża mnie ta dieta cukrzycowa, zjadłam wczoraj 3 kopytka i cukier na czczo 92. Miałam wczoraj straszny kryzys z jedzeniem, bo nawet jak się staram, to jestem często na granicy. Zaczęłam nawet jeść 100 kcal mniej, mniej chleba.
    Mała przyciągnęła coś z przedszkola i znowu mam chore gardło. To już chyba 4 raz w tej ciąży.
    Brzuch od 3 dni twardy jak skała i boję się chodzić na spacery, co obniżyłoby cukry.
    Ogólnie małe problemy, ale psychicznie siadam od tego siedzenia w domu i leżenia. Nawet gotowanie zaczyna mnie frustrować, bo nie mogę jeść co chcę i ile chcę.

A poza tym parę innych poważniejszych problemów typu - nie możemy sprzedać samochodu. Już od miesiąca wystawiony i nikt nie dzwoni, mimo że obniżyliśmy cenę. Rząd zmienia przepisy dot. VATu mocno na niekorzyść przedsiębiorców (mój mąż) i będziemy mieć problem z jego odpisem. Takie tam kłody pod nogi.

Tak dodatkowo pies ma drugi dzień sraczkę. Dziecko jest baardzo niegrzeczne, ciągle płacze i się sprzeciwia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 08:59

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ale liczę na to, że Wy dziewczyny przyniesiecie dziś dobre wiadomości i humor się poprawi ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Przeraża mnie ta dieta cukrzycowa, zjadłam wczoraj 3 kopytka i cukier na czczo 92. Miałam wczoraj straszny kryzys z jedzeniem, bo nawet jak się staram, to jestem często na granicy. Zaczęłam nawet jeść 100 kcal mniej, mniej chleba.
    Mała przyciągnęła coś z przedszkola i znowu mam chore gardło. To już chyba 4 raz w tej ciąży.
    Brzuch od 3 dni twardy jak skała i boję się chodzić na spacery, co obniżyłoby cukry.
    Ogólnie małe problemy, ale psychicznie siadam od tego siedzenia w domu i leżenia. Nawet gotowanie zaczyna mnie frustrować, bo nie mogę jeść co chcę i ile chcę.

A poza tym parę innych poważniejszych problemów typu - nie możemy sprzedać samochodu. Już od miesiąca wystawiony i nikt nie dzwoni, mimo że obniżyliśmy cenę. Rząd zmienia przepisy dot. VATu mocno na niekorzyść przedsiębiorców (mój mąż) i będziemy mieć problem z jego odpisem. Takie tam kłody pod nogi.

Tak dodatkowo pies ma drugi dzień sraczkę. Dziecko jest baardzo niegrzeczne, ciągle płacze i się sprzeciwia.

Katka spokój jest najwazniejszy :) cukrami sie nie martw, kazda z nas na diecie ma czesto dosc, ja tez i czasem grzesze, ale w miare rozsadku, czyli jak chce kurczaka w panierce, to z mnostwem warzyw itd :) juz nie dlugo i bedziemy jesc wszystko :) i do tego bedziemy miec nasze Cudy obok siebie :) usmiechnij sie prosze :) :) :)

Za wszystkich wizytujacych kciuki :) :)

Mój dzis pojechal do Warszawy na rozmowe o prace, wiec władowałam się do auta, bo juz nudzi mi się w domu :/ wzięłam wszystkie badania w razie W, ale chyba dla jego spokoju niż mojego, bo porodu nie wyczuwam ;)

katka84 lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mam nadzieję że wszystkie problemy jak najszybciej się rozwiążą i miną :*

Ja wczoraj cały dzień walczyłam z praniem i prasowaniem i dzięki Bogu już wszystko skończone :D spakowałam już torbę do szpitala,na szczęście tam gdzie rodze wszystko dają dla dziecka więc mam malutka walizeczkę, brakuje mi tylko kilka drobiazgow.

Katka jak pies zechce to spróbuj mu dać do wypicia kawę zbożowa u nas zawsze działa.

Ogółem mam dosyć psow, jeden zagryzl nam 4 króliki i wszystkie małe koty najchętniej bym go uśpiła ale to ulubiony przyjaciel wuja a jeszcze jest szczenny i wszędzie kopię dziury na podwórku. Zdecydowanie już wolę koty :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ