X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi a co do chłopaków to kurde wody etc ok? Tez duzo spadl :/

Wody sa ok, jeden ma niespelna 2200 a drugi ponad 2600 a obwody glow maja nizej jakichkolwiek centyli.

• sunset Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No melbusia mi czop raz odszedł rano przy porannym sikaniu - było tylko chlup, a wieczorem już byłam w szpitalu.
    Także powodzenia. Natura wie co robi :)

melbusia88 lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziewczyny jutro ważne wizyty się nam szykują -Pixi, Aneczka i Melbusia, jeśli się nie mylę. Trzymam kciuki, by wszystko było po Waszej myśli.
    Moje ostatnie zakupy z gemini właśnie dotarły, chyba czas się pakować za Waszym przykładem.

PixiDixi, anecz_kaa lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    To dziewczyny jutro ważne wizyty się nam szykują -Pixi, Aneczka i Melbusia, jeśli się nie mylę. Trzymam kciuki, by wszystko było po Waszej myśli.
    Moje ostatnie zakupy z gemini właśnie dotarły, chyba czas się pakować za Waszym przykładem.

Oby Katuś, bo jajo zniesiemy gromadnie hehe ;)

Zamowilam jeszcze pieluchy bambusowe bo przy takich upalach to chyba jedyne co sie kwalifikuje :)Mezul będzie musial uprac i uprasować , o ja niedobra zonka :)

katka84, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Nalia - luteinę biorę 100mg 2x dziennie, zostało mi tabletek na 13dni, 35t0d idealnie bd sie konczyc. Odstawiam bez schodzenia z dawki. Ciekawa jestem czy bd spokoj czy wszystko nagle ruszy, wiec postawiłam sobie deadline - do połowy czerwca muszę mieć wszystko gotowe :).
    Krew z nosa mi strasznie leci juz trzeci dzien. Macie jakies metody?
    Witamina C systematycznie kilka razy dziennie, czasem w tabletce, czasem np. sok z pomarańczy albo kiwi. Albo truskawki. Przy okazji ładnie wchłania się żelazo. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja olałam prasowanie :P poukładam ciuszki ładnie i wystarczy :) i tak potem nie bede prasowac.

Ja dzis chce wyprac ostatnie ciuszki, poukladac, spakowac sie ew na jutro spakowac sie do porodu, i dom ogarne :P

PixiDixi, Carolline lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi ja olałam prasowanie :P poukładam ciuszki ładnie i wystarczy :) i tak potem nie bede prasowac.

Ja dzis chce wyprac ostatnie ciuszki, poukladac, spakowac sie ew na jutro spakowac sie do porodu, i dom ogarne :P
    Tytan pracy jak zawsze, Ania olej trochę czasem w tej ciąży.
    Ja robię kopytka, nie mogę sama, to chociaż dla córy i męża ;)

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z drugiej strony....domu nie 9garniam ,ale to prasowanie tojuz zrobilam. Jeszcze jedna szuflada czeka do uprasowania ,ale to wieksze ubranka wiec nie mam presji. Aneczka Ty z tym sprzataniem to tak nie przesadzaj!

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Tytan pracy jak zawsze, Ania olej trochę czasem w tej ciąży.
    Ja robię kopytka, nie mogę sama, to chociaż dla córy i męża ;)

Kopytka zjadlabym...mniam !!!Katka,ale Ty kobieto czasami odpuszczasz dietę czy rygorystycznie? , ja wczoraj zjadlam prawie cala tabliczke czekolady....cukrow nie sprawdzalam bo moralniak mbie toczyl i toczy do dzis .

katka84 lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi to trzymam mocno kciukasy! Melbusia88 za cb również!

U was już tyle się dzieje, u mnie cisza jak makiem zasiał nawet opuchlizna z kostek zeszła stwierdziłam że to chyba od czereśni, mają coś w sobie co usuwa nadmiar wody. Za to mała ma codziennie czkawke, czkawkowy człowiek :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia właśnie z czopem ciężka sprawa,bo możesz urodzić dziś, za tydzień albo za trzy.. Ale biorąc pod uwagę ostatnie Twoje rewelacje, życzę Ci abyś na dniach miała malucha w ramionach :)
    Aneczka, myślę że Twoje problemy jak najbardziej do obserwacji, ale moim zdaniem bardziej ilość wód niż waga. U mnie tydzień temu mała miała 2300.
    Pixi, kciuki za Waszą trojeczke :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kopytka zjadlabym...mniam !!!Katka,ale Ty kobieto czasami odpuszczasz dietę czy rygorystycznie? , ja wczoraj zjadlam prawie cala tabliczke czekolady....cukrow nie sprawdzalam bo moralniak mbie toczyl i toczy do dzis .
    Za dużo jeszcze do porodu i parę truskawek więcej mi szkodzi. Trzymam więc rygorystycznie. Parę chrupków kukurydzianych wieczorem i na czczo 91, to wolę się pomęczyć jeszcze ten miesiąc. Boję się skoków, bo wtedy dziecko niekontrolowanie rośnie i to mnie przeraża. Ty Pixi masz już końcówkę, to ja już bym też sobie odpuściła.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wrazenie, ze grunt wali mi sie pod nogami i to mnie mobilizuje :P

• karen657 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, czy ktoś rozumie to licznie tygodni ciąży? Bo mój lekarz zupełnie co innego wpisuje mi do karty ciąży niż poakzują kalendarze w necie i na belly. Tzn. On wpisuje 31 tydzień, a tutaj mi pokazuje 33. Nawet 34 w jakiejś aplikacji. O co chodzi z tym? I stwierdził, że cesarka będzie 23 lipca, bo to początek 39 tygodnia, a według Belly to 40 tydzień. Czy ktoś to kuma? :)

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen657 wrote:
    Słuchajcie, czy ktoś rozumie to licznie tygodni ciąży? Bo mój lekarz zupełnie co innego wpisuje mi do karty ciąży niż poakzują kalendarze w necie i na belly. Tzn. On wpisuje 31 tydzień, a tutaj mi pokazuje 33. Nawet 34 w jakiejś aplikacji. O co chodzi z tym? I stwierdził, że cesarka będzie 23 lipca, bo to początek 39 tygodnia, a według Belly to 40 tydzień. Czy ktoś to kuma? :)

moze wg usg masz młodsza ciaze?

• katka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen657 wrote:
    pewnie wg usg Tobie pisze tygodnie

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co przychodzi mi do głowy to faktycznie młodsza ciąża wg usg - tego usg pierwszego trymestru.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen ja również mysle, że masz trochę młodszą ciąże. Ja też tak miałam na początku i lekarz stwierdził że po prostu była później owulacja dlatego ciąża niby mlodsza niż wg daty ostatniej miesiączki.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    PixiDixi to trzymam mocno kciukasy! Melbusia88 za cb również!

U was już tyle się dzieje, u mnie cisza jak makiem zasiał nawet opuchlizna z kostek zeszła stwierdziłam że to chyba od czereśni, mają coś w sobie co usuwa nadmiar wody. Za to mała ma codziennie czkawke, czkawkowy człowiek :)
    Moja ma 3-4 razy dziennie ;D ;D ale dla mnie to znak, że ma wody i jest zdrowa, bo to ponoć dobry objaw. :)

Britty lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    mogę i ja dziś pomarudzić?
    Ledwo chodzę - ból nad lewym pośladkiem sprawia, że bardziej ciągnę za sobą nogę niż idę - ciezko zejsc ze schodow a mieszkamy na 3p. Dzwoniłam do fizjo i jest w stanie mnie przyjąć dopiero w przyszłym tygodniu :(. W sobotę mam dzwonic i umowimy sie na konkretny termin. Nie wiem jak dotrzymam...
    Nalia wrote:
    Od kiedy można pić te herbatę z liści maliny?
    na szkole rodzenia położna nam mówiła, że od skończonego 36tc
    blama wrote:
    Witamy się w 36 tygodniu :) do porodu zostało 27 dni .. dziś wizytujemy. Melbusia to mnie zaskoczyłaś, jesteśmy praktycznie na tym samym etapie ciąży a Ty jak to ujęłaś pomału musisz kończyć imprezę :D Zobaczymy co mi dziś powie ;)
    kciuki za wizyte!Czekamy na wiesci!
    Nalia wrote:
    Od którego tc odstawiacie luteinę? I tak z marszu, czy stopniowo?
    ja odstawiłam kilka dni temu jak skonczylam opakowanie, z marszu ;)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ