X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi a co do chłopaków to kurde wody etc ok? Tez duzo spadl :/

Wody sa ok, jeden ma niespelna 2200 a drugi ponad 2600 a obwody glow maja nizej jakichkolwiek centyli.

• sunset Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No melbusia mi czop raz odszedł rano przy porannym sikaniu - było tylko chlup, a wieczorem już byłam w szpitalu.
    Także powodzenia. Natura wie co robi :)

melbusia88 lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziewczyny jutro ważne wizyty się nam szykują -Pixi, Aneczka i Melbusia, jeśli się nie mylę. Trzymam kciuki, by wszystko było po Waszej myśli.
    Moje ostatnie zakupy z gemini właśnie dotarły, chyba czas się pakować za Waszym przykładem.

PixiDixi, anecz_kaa lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    To dziewczyny jutro ważne wizyty się nam szykują -Pixi, Aneczka i Melbusia, jeśli się nie mylę. Trzymam kciuki, by wszystko było po Waszej myśli.
    Moje ostatnie zakupy z gemini właśnie dotarły, chyba czas się pakować za Waszym przykładem.

Oby Katuś, bo jajo zniesiemy gromadnie hehe ;)

Zamowilam jeszcze pieluchy bambusowe bo przy takich upalach to chyba jedyne co sie kwalifikuje :)Mezul będzie musial uprac i uprasować , o ja niedobra zonka :)

katka84, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Nalia - luteinę biorę 100mg 2x dziennie, zostało mi tabletek na 13dni, 35t0d idealnie bd sie konczyc. Odstawiam bez schodzenia z dawki. Ciekawa jestem czy bd spokoj czy wszystko nagle ruszy, wiec postawiłam sobie deadline - do połowy czerwca muszę mieć wszystko gotowe :).
    Krew z nosa mi strasznie leci juz trzeci dzien. Macie jakies metody?
    Witamina C systematycznie kilka razy dziennie, czasem w tabletce, czasem np. sok z pomarańczy albo kiwi. Albo truskawki. Przy okazji ładnie wchłania się żelazo. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja olałam prasowanie :P poukładam ciuszki ładnie i wystarczy :) i tak potem nie bede prasowac.

Ja dzis chce wyprac ostatnie ciuszki, poukladac, spakowac sie ew na jutro spakowac sie do porodu, i dom ogarne :P

PixiDixi, Carolline lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi ja olałam prasowanie :P poukładam ciuszki ładnie i wystarczy :) i tak potem nie bede prasowac.

Ja dzis chce wyprac ostatnie ciuszki, poukladac, spakowac sie ew na jutro spakowac sie do porodu, i dom ogarne :P
    Tytan pracy jak zawsze, Ania olej trochę czasem w tej ciąży.
    Ja robię kopytka, nie mogę sama, to chociaż dla córy i męża ;)

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z drugiej strony....domu nie 9garniam ,ale to prasowanie tojuz zrobilam. Jeszcze jedna szuflada czeka do uprasowania ,ale to wieksze ubranka wiec nie mam presji. Aneczka Ty z tym sprzataniem to tak nie przesadzaj!

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Tytan pracy jak zawsze, Ania olej trochę czasem w tej ciąży.
    Ja robię kopytka, nie mogę sama, to chociaż dla córy i męża ;)

Kopytka zjadlabym...mniam !!!Katka,ale Ty kobieto czasami odpuszczasz dietę czy rygorystycznie? , ja wczoraj zjadlam prawie cala tabliczke czekolady....cukrow nie sprawdzalam bo moralniak mbie toczyl i toczy do dzis .

katka84 lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi to trzymam mocno kciukasy! Melbusia88 za cb również!

U was już tyle się dzieje, u mnie cisza jak makiem zasiał nawet opuchlizna z kostek zeszła stwierdziłam że to chyba od czereśni, mają coś w sobie co usuwa nadmiar wody. Za to mała ma codziennie czkawke, czkawkowy człowiek :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia właśnie z czopem ciężka sprawa,bo możesz urodzić dziś, za tydzień albo za trzy.. Ale biorąc pod uwagę ostatnie Twoje rewelacje, życzę Ci abyś na dniach miała malucha w ramionach :)
    Aneczka, myślę że Twoje problemy jak najbardziej do obserwacji, ale moim zdaniem bardziej ilość wód niż waga. U mnie tydzień temu mała miała 2300.
    Pixi, kciuki za Waszą trojeczke :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kopytka zjadlabym...mniam !!!Katka,ale Ty kobieto czasami odpuszczasz dietę czy rygorystycznie? , ja wczoraj zjadlam prawie cala tabliczke czekolady....cukrow nie sprawdzalam bo moralniak mbie toczyl i toczy do dzis .
    Za dużo jeszcze do porodu i parę truskawek więcej mi szkodzi. Trzymam więc rygorystycznie. Parę chrupków kukurydzianych wieczorem i na czczo 91, to wolę się pomęczyć jeszcze ten miesiąc. Boję się skoków, bo wtedy dziecko niekontrolowanie rośnie i to mnie przeraża. Ty Pixi masz już końcówkę, to ja już bym też sobie odpuściła.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wrazenie, ze grunt wali mi sie pod nogami i to mnie mobilizuje :P

• karen657 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, czy ktoś rozumie to licznie tygodni ciąży? Bo mój lekarz zupełnie co innego wpisuje mi do karty ciąży niż poakzują kalendarze w necie i na belly. Tzn. On wpisuje 31 tydzień, a tutaj mi pokazuje 33. Nawet 34 w jakiejś aplikacji. O co chodzi z tym? I stwierdził, że cesarka będzie 23 lipca, bo to początek 39 tygodnia, a według Belly to 40 tydzień. Czy ktoś to kuma? :)

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen657 wrote:
    Słuchajcie, czy ktoś rozumie to licznie tygodni ciąży? Bo mój lekarz zupełnie co innego wpisuje mi do karty ciąży niż poakzują kalendarze w necie i na belly. Tzn. On wpisuje 31 tydzień, a tutaj mi pokazuje 33. Nawet 34 w jakiejś aplikacji. O co chodzi z tym? I stwierdził, że cesarka będzie 23 lipca, bo to początek 39 tygodnia, a według Belly to 40 tydzień. Czy ktoś to kuma? :)

moze wg usg masz młodsza ciaze?

• katka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen657 wrote:
    pewnie wg usg Tobie pisze tygodnie

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co przychodzi mi do głowy to faktycznie młodsza ciąża wg usg - tego usg pierwszego trymestru.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen ja również mysle, że masz trochę młodszą ciąże. Ja też tak miałam na początku i lekarz stwierdził że po prostu była później owulacja dlatego ciąża niby mlodsza niż wg daty ostatniej miesiączki.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    PixiDixi to trzymam mocno kciukasy! Melbusia88 za cb również!

U was już tyle się dzieje, u mnie cisza jak makiem zasiał nawet opuchlizna z kostek zeszła stwierdziłam że to chyba od czereśni, mają coś w sobie co usuwa nadmiar wody. Za to mała ma codziennie czkawke, czkawkowy człowiek :)
    Moja ma 3-4 razy dziennie ;D ;D ale dla mnie to znak, że ma wody i jest zdrowa, bo to ponoć dobry objaw. :)

Britty lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    mogę i ja dziś pomarudzić?
    Ledwo chodzę - ból nad lewym pośladkiem sprawia, że bardziej ciągnę za sobą nogę niż idę - ciezko zejsc ze schodow a mieszkamy na 3p. Dzwoniłam do fizjo i jest w stanie mnie przyjąć dopiero w przyszłym tygodniu :(. W sobotę mam dzwonic i umowimy sie na konkretny termin. Nie wiem jak dotrzymam...
    Nalia wrote:
    Od kiedy można pić te herbatę z liści maliny?
    na szkole rodzenia położna nam mówiła, że od skończonego 36tc
    blama wrote:
    Witamy się w 36 tygodniu :) do porodu zostało 27 dni .. dziś wizytujemy. Melbusia to mnie zaskoczyłaś, jesteśmy praktycznie na tym samym etapie ciąży a Ty jak to ujęłaś pomału musisz kończyć imprezę :D Zobaczymy co mi dziś powie ;)
    kciuki za wizyte!Czekamy na wiesci!
    Nalia wrote:
    Od którego tc odstawiacie luteinę? I tak z marszu, czy stopniowo?
    ja odstawiłam kilka dni temu jak skonczylam opakowanie, z marszu ;)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ