LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
katka84 wrote:A no to trochę spadła w centylach rzeczywiście. Będzie dobrze, nie martw się za dużo tylko.
I w tym problemlekarz akurat sprawdzal jak było wczesniej - wszystko ma w kompie.
Nawet szyjka skrócona go tak nie razila jak te centyle. Najbardziej boje sie ze zostanę na oddziale... a tego nie chce.
-
Britty wrote:Ale się dzieje tu u was. Melbusia88 jejku już niedługo będziesz tulić swoją kruszynę, trzymam kciuki aby wszystko dobrze poszło. Bierz męża w obroty podobno pomaga w przyspieszeniu porodu
PixiDixi jak sytuacja u ciebie?
Co do wagi to słyszałam że każde dziecko ma naturalne predyspozycje, moje rodzeństwo Ur się z wagi ok 3,5 kg a ja 2,4 i wszystko prawidłoow przebiegało.
Miłego dnia!
Kolezanka ma blizniaczki 1 jajowe i jedna 1900 druga 2500 a teraz 3 cora 3900 :pBritty lubi tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:Katka no nie. Nie chodzi o wage. Tylko zaczynala z 75 centyla a teraz jest ok 40. Dziecko powinno sie trzynac swojej wagi. I tak moja mlodsza corka do dzis z waga jest ok 50 centyla wzrost 97 i jest ok. Mimo ze jest chuda. A ja biore i axard i clexane a dziecko spada z siatek a mi wod ubyło sporo.
A usg z mlodsza przeklamalo o 350g i ur sie 3600 w efekcie.❤Ada&Pola❤
-
Ania moj jeden bliźniak spada z centyla 50 na 10 takze nie dobijaj sie kochana. Najlepiej jednak pojsc do szpitala ( pomimo trudnosci w opiece nad dziecmi w domu)...
Melbus Ty to sie szykuj bo cos czuje,ze u Ciebie sie zaczyna...wskoczcie do lozrczka z mezulem to Ci sie rozkreci.anecz_kaa, katka84 lubią tę wiadomość
-
Britty wrote:Ale się dzieje tu u was. Melbusia88 jejku już niedługo będziesz tulić swoją kruszynę, trzymam kciuki aby wszystko dobrze poszło. Bierz męża w obroty podobno pomaga w przyspieszeniu porodu
PixiDixi jak sytuacja u ciebie?
Co do wagi to słyszałam że każde dziecko ma naturalne predyspozycje, moje rodzeństwo Ur się z wagi ok 3,5 kg a ja 2,4 i wszystko prawidłoow przebiegało.
Miłego dnia!
Britty no licze,ze jutro mnie zostawia w szpitalu, bardzo bym chciala, boje sie tak chodzic bez nadzoru. -
Nalia - luteinę biorę 100mg 2x dziennie, zostało mi tabletek na 13dni, 35t0d idealnie bd sie konczyc. Odstawiam bez schodzenia z dawki. Ciekawa jestem czy bd spokoj czy wszystko nagle ruszy, wiec postawiłam sobie deadline - do połowy czerwca muszę mieć wszystko gotowe
.
Krew z nosa mi strasznie leci juz trzeci dzien. Macie jakies metody? -
Loczek2018 wrote:Nalia - luteinę biorę 100mg 2x dziennie, zostało mi tabletek na 13dni, 35t0d idealnie bd sie konczyc. Odstawiam bez schodzenia z dawki. Ciekawa jestem czy bd spokoj czy wszystko nagle ruszy, wiec postawiłam sobie deadline - do połowy czerwca muszę mieć wszystko gotowe
.
Krew z nosa mi strasznie leci juz trzeci dzien. Macie jakies metody?
No ja tez w 35 tc odstawilam i na razie nie mam jakiś objawow ,ze zaraz urodzę: ) -
Pixi wózeczek wygląda super no i amortyzacja jest mega ważna. Myślę, że jutro już będzie leżeć i cały ten stres z ciebie zejdzie. Życzę Ci tego bardzo.
Mężul w pracy, muszę czekać do 15, ale za to idę na balkon kwiaty na kucaka przesadzaćPixiDixi, anecz_kaa, katka84, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Loczek2018 wrote:Nalia - luteinę biorę 100mg 2x dziennie, zostało mi tabletek na 13dni, 35t0d idealnie bd sie konczyc. Odstawiam bez schodzenia z dawki. Ciekawa jestem czy bd spokoj czy wszystko nagle ruszy, wiec postawiłam sobie deadline - do połowy czerwca muszę mieć wszystko gotowe
.
Krew z nosa mi strasznie leci juz trzeci dzien. Macie jakies metody?
-
melbusia88 wrote:Pixi wózeczek wygląda super no i amortyzacja jest mega ważna. Myślę, że jutro już będzie leżeć i cały ten stres z ciebie zejdzie. Życzę Ci tego bardzo.
Mężul w pracy, muszę czekać do 15, ale za to idę na balkon kwiaty na kucaka przesadzać
Melbusia dręcz gojak Ci odchodzi czop to mozesz byc juz o krok od akcji. Zycze Ci aby to bylo to ! Mi jsk czop odszedl to rozkrecilo sie po 10 godzinach.
-
anecz_kaa wrote:Kurde mi ani razu nie odszedl czop ani wody tak spektakularnie ;p
Hehe mi raz czop tak odszedl, byl obrzydliwy i wody tez raz mi odeszly tak spektakularnie, nic nie stracilas bo poczulam sie niekomfortowo bo wody na ulicy mi odeszly i to bylo ostre chlupniecie jakbym mega sie posikala.katka84 lubi tę wiadomość