X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    A no to trochę spadła w centylach rzeczywiście. Będzie dobrze, nie martw się za dużo tylko.

I w tym problem :/ lekarz akurat sprawdzal jak było wczesniej - wszystko ma w kompie.

Nawet szyjka skrócona go tak nie razila jak te centyle. Najbardziej boje sie ze zostanę na oddziale... a tego nie chce.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Ale się dzieje tu u was. Melbusia88 jejku już niedługo będziesz tulić swoją kruszynę, trzymam kciuki aby wszystko dobrze poszło. Bierz męża w obroty podobno pomaga w przyspieszeniu porodu :)

PixiDixi jak sytuacja u ciebie?

Co do wagi to słyszałam że każde dziecko ma naturalne predyspozycje, moje rodzeństwo Ur się z wagi ok 3,5 kg a ja 2,4 i wszystko prawidłoow przebiegało.

Miłego dnia!

Kolezanka ma blizniaczki 1 jajowe i jedna 1900 druga 2500 a teraz 3 cora 3900 :p

Britty lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Katka no nie. Nie chodzi o wage. Tylko zaczynala z 75 centyla a teraz jest ok 40. Dziecko powinno sie trzynac swojej wagi. I tak moja mlodsza corka do dzis z waga jest ok 50 centyla wzrost 97 i jest ok. Mimo ze jest chuda. A ja biore i axard i clexane a dziecko spada z siatek a mi wod ubyło sporo.

A usg z mlodsza przeklamalo o 350g i ur sie 3600 w efekcie.
    Moje dziecko nigdy nie trzyma się tego samego centyla o.O

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania moj jeden bliźniak spada z centyla 50 na 10 takze nie dobijaj sie kochana. Najlepiej jednak pojsc do szpitala ( pomimo trudnosci w opiece nad dziecmi w domu)...
    Melbus Ty to sie szykuj bo cos czuje,ze u Ciebie sie zaczyna...wskoczcie do lozrczka z mezulem to Ci sie rozkreci.

anecz_kaa, katka84 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Ale się dzieje tu u was. Melbusia88 jejku już niedługo będziesz tulić swoją kruszynę, trzymam kciuki aby wszystko dobrze poszło. Bierz męża w obroty podobno pomaga w przyspieszeniu porodu :)

PixiDixi jak sytuacja u ciebie?

Co do wagi to słyszałam że każde dziecko ma naturalne predyspozycje, moje rodzeństwo Ur się z wagi ok 3,5 kg a ja 2,4 i wszystko prawidłoow przebiegało.

Miłego dnia!

Britty no licze,ze jutro mnie zostawia w szpitalu, bardzo bym chciala, boje sie tak chodzic bez nadzoru.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kupilam wozek, uzywke ,ale z taka amortyzacja ,ze niech sie chowaja inne. Tako duo line.

Urszulka89, anecz_kaa, katka84, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    A i kupilam wozek, uzywke ,ale z taka amortyzacja ,ze niech sie chowaja inne. Tako duo line.
    Miałam tako przy starszej córce. Amortyzacja nie do zdracia :D

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia - luteinę biorę 100mg 2x dziennie, zostało mi tabletek na 13dni, 35t0d idealnie bd sie konczyc. Odstawiam bez schodzenia z dawki. Ciekawa jestem czy bd spokoj czy wszystko nagle ruszy, wiec postawiłam sobie deadline - do połowy czerwca muszę mieć wszystko gotowe :).
    Krew z nosa mi strasznie leci juz trzeci dzien. Macie jakies metody?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/8de7f5b9251c.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8de7f5b9251c.jpg[/url]

Gondola jedna wspoldzielona :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Nalia - luteinę biorę 100mg 2x dziennie, zostało mi tabletek na 13dni, 35t0d idealnie bd sie konczyc. Odstawiam bez schodzenia z dawki. Ciekawa jestem czy bd spokoj czy wszystko nagle ruszy, wiec postawiłam sobie deadline - do połowy czerwca muszę mieć wszystko gotowe :).

No ja tez w 35 tc odstawilam i na razie nie mam jakiś objawow ,ze zaraz urodzę: )

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi wózeczek wygląda super no i amortyzacja jest mega ważna. Myślę, że jutro już będzie leżeć i cały ten stres z ciebie zejdzie. Życzę Ci tego bardzo.

Mężul w pracy, muszę czekać do 15, ale za to idę na balkon kwiaty na kucaka przesadzać ;-)

PixiDixi, anecz_kaa, katka84, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Ja tak mam bardzo często i pomaga wypicie szklanki wit c - takiej musującej 1000. Potem mam kilka dni spokoju.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pixi wózeczek wygląda super no i amortyzacja jest mega ważna. Myślę, że jutro już będzie leżeć i cały ten stres z ciebie zejdzie. Życzę Ci tego bardzo.

Mężul w pracy, muszę czekać do 15, ale za to idę na balkon kwiaty na kucaka przesadzać ;-)

Melbusia dręcz go ;) jak Ci odchodzi czop to mozesz byc juz o krok od akcji. Zycze Ci aby to bylo to ! Mi jsk czop odszedl to rozkrecilo sie po 10 godzinach.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi ani razu nie odszedl czop ani wody tak spektakularnie ;p

PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czop też nie odszedł (ja go nie widziałam), ale wody już tak - spektakularnie to może nie, ale leciało jak siusiu przez 2-3 godziny.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Kurde mi ani razu nie odszedl czop ani wody tak spektakularnie ;p

Hehe mi raz czop tak odszedl, byl obrzydliwy i wody tez raz mi odeszly tak spektakularnie, nic nie stracilas bo poczulam sie niekomfortowo bo wody na ulicy mi odeszly i to bylo ostre chlupniecie jakbym mega sie posikala.

katka84 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wody odeszły w domu z siłą wodospadu :p i tak stała i stałam na podłodze a mąż tylko ręczniki zmieniał pode mną :p

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi a co do chłopaków to kurde wody etc ok? Tez duzo spadl :/

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba dziecko kopnęło w nerw kulszowy, bo nagle poczułam ból kręgosłupa i nogi. Plecy nie bolą, a noga trochę jak chodzę. :/ Ech i to podczas pakowania torby do szpitala, może to znak, że jeszcze nie chce jechać? :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy można pić te herbatę z liści maliny?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ