X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee, super wiadomość <3 Ja gratuluję już dzisiaj, a i we wtorek pogratuluję ponownie!

Melbusia, zazdroszczę super lekarza... i bierzcie się z mężęm zatem do dzieła! Kurcze, aż nie mogę uwierzyć, że to już będziemy się rozpakowywać... przecież tak niedawno były dwie kreseczki na teście :)
    Ineczka wrote:
    Tez tak miałam mięsień gruszkowaty jak zaczęłam chodzić regularnie na spacery to przeszło, spałam na poduszce ciążowej wkładając ja między nogi i kilka razy dziennie pod katem prostym nogi na kanapę oraz takie okrężne ruchy na piłce i pomogło
    Kurczę, a u mnie wlaśnie w trakcie spacerów ból się wzmaga. Staram się być twarda, ale jak pochodzę z godzinkę to jest już ciężko. Spróbuję podziałać z piłką, a jutro rano zadzwonię do fizjoterapeuty, by umówił mnie na przyszły tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 21:30

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hehe będziemy robić co w naszej mocy ;-) zgadzam się też całkowicie co do drugiej części twojej wypowiedzi i tak samo podsumował to mój lekarz- nie powinni mnie trzymać, ale znając życie zrobiliby to, dlatego trzeba brać to w swoje ręce. Cieszę się, że mam takiego nieoderwanego od rzeczywistości lekarza
    Taki lekarz to skarb :) a Ty musisz teraz działać intensywnie :) waga małej super! :)

melbusia88 lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec u mnie tak sobie. Łożysko ok, przeplywy tez ale afi tylko 7i w pt na 7-7,30 ide do poradni patologii ciazy i zobaczymy. Mala wazy 2750, ale caly czas tak naprawde sprada w siatkach centylowych co tez nie jest dobre :( i boje sie ze nie dosc ze mnie zostawia na oddziale to jeszcze potna a wolalabym sn :/

• Decadence Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, super lekarz, fajnie, że przytomny. Wierzę, że w szpitalu w razie czego też ogarną, nie będą ryzykować. Ale miłych seksow z mężem! :)

melbusia88 lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    No wiec u mnie tak sobie. Łożysko ok, przeplywy tez ale afi tylko 7i w pt na 7-7,30 ide do poradni patologii ciazy i zobaczymy. Mala wazy 2750, ale caly czas tak naprawde sprada w siatkach centylowych co tez nie jest dobre :( i boje sie ze nie dosc ze mnie zostawia na oddziale to jeszcze potna a wolalabym sn :/

Aneczka cholerka slabo,ale to afi nie jest jeszcze takie zle,czy gin zalecil w niedlugim odstepie ponowne usg?
    Co do cc to piwiem Ci,ze w Warszawie to tylko na Zelaznej robia psn po 2 cesarkach takze czy masz 200% pewności, ze ktos zrobi Ci cesarke?

Edit: Amelka fajnie Ci wazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 00:01

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aneczka cholerka slabo,ale to afi nie jest jeszcze takie zle,czy gin zalecil w niedlugim odstepie ponowne usg?
    Co do cc to piwiem Ci,ze w Warszawie to tylko na Zelaznej robia psn po 2 cesarkach takze czy masz 200% pewności, ze ktos zrobi Ci cesarke?

Edit: Amelka fajnie Ci wazy :)

Pixi 3 tyg temu bylo ok 17, teraz 7 i cos jest nie halo. No i z Eliza tak mialam w 37 +5?? Afi 4.5 potem 3.5 po 2h i cc nast dnia. W piątek w poradni patologii ciąży i tam decyzja czy oddzial czy co. Czytalam ze przy chorobach zyl tak moze byc a ja mam zylaka :/ a waga ja juz biore clezane i acard i tak naprawde nie jest duza tyle ze przeplywy sa ok.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i szyjka sie skrocila ale teraz to pikus :/ wg mojego gina malowodzie w tym tc ponizej 8 juz jest. Kolejna wizyta 20. A co do vba2c to we Wrocławiu jest taki szpital, moj gin tez sie zgodzil pod warunkiem ze bedzie z nami ok, a wlasnie przestaje byc :( podejrzewam ze Amelka rosnie tylko dzieki temu ze biore leki :/

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka no nie za dobre wieści. A to nie jest tak, że te wody będą się doprodukowywac? Czy już nie ma szans na to? Dobrze, że masz wizytę jeszcze jutro, to cie obejrzą. Waga ładna, póki rośnie i łożysko jest wydajne, przepływy, to chyba nie ma tragedii? Wiem, że każda z nas ma swoją wizję porodu, ale najważniejsze, żeby z wami było wszystko ok. Też wolałabym sn, ale nie wiem czy tych skaczacych cukrach i ciśnieniu mnie nie potną :-( musimy być dobrej myśli

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia z tego co czytalam to do konca 36 tc wody powinny osiagnac swoj max poziom potem ich ilosc spada a ja mam 35 tc skonczony i one dopiero maja prawo zaczac spadac :/ a co do wagi to mala zamiast trzymac sie siatki spada. Z Eliza wody mi uciekaly ale pozniej i wv usg miala byc 3950 a wyszla 3600, teraz tez zakladam ze mloda jest mniejsza.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka to faktycznie słabo trochę :-( no cóż, pewnie będą szybciej rozwiązywać ciążę. Czy spodziewasz się jeszcze jakiegoś innego rozwiązania?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, waga 2750 w 35+1 to bdb waga, średnia dla 36c to 2810, a więc po prostu nie będziesz miała dziecka w 90 centylu tylko 50. Ja mogę tylko pomarzyć o takiej wadze. :p moja tydzień temu miała 2250. Więc wagę masz naprawdę super.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ania, waga 2750 w 35+1 to bdb waga, średnia dla 36c to 2810, a więc po prostu nie będziesz miała dziecka w 90 centylu tylko 50. Ja mogę tylko pomarzyć o takiej wadze. :p moja tydzień temu miała 2250. Więc wagę masz naprawdę super.

Nalia tylko to moja 3 ciaza i mloda jest tak naprawde najmniejsza a poza tym na kazdej wizycie jest nizej w siatkach czyli slabiej przybiera a powinno byc podobnie lub wrecz odwrotnie. Szalu nie ma :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 07:47

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plus ja biore acard i clexane wiec przepływy etc lepsze juz nie beda. Biore leki i tyle. No jutro zobaczymy. Najbardziej nie chce isc do szpitala bo bedzie problem co zrobic z dziewczynkami. Kolejna kwestia to czekam na gemini bo mi sie nie spieszylo :p a moj maz moze nie ogarnac podpasek etc :p

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Plus ja biore acard i clexane wiec przepływy etc lepsze juz nie beda. Biore leki i tyle. No jutro zobaczymy. Najbardziej nie chce isc do szpitala bo bedzie problem co zrobic z dziewczynkami. Kolejna kwestia to czekam na gemini bo mi sie nie spieszylo :p a moj maz moze nie ogarnac podpasek etc :p

Aneczka,ale Ty zaraz musisz odstawic acard wiec skoro Amelka spada Ci z centyli to po odstawieniu acardu moze Ci nawet zastopowac.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aneczka,ale Ty zaraz musisz odstawic acard wiec skoro Amelka spada Ci z centyli to po odstawieniu acardu moze Ci nawet zastopowac.

No wiem wlasnie :/ jeszcze jest clexane ale slabo to widze.

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee gratulacje!
    My po wizycie kontrolnej, za tym razem gin nie mierzyła młodego, ale w 31t mieliśmy 1 844g wiec pewnie 2 200 juz mamy na liczniku :D, prognozowane 3 600 na koniec mamy. Wszystko sie unormowało, szyjka stanęła, jest miękka i ma lekkie rozwarcie ale podobno nie ma paniki. Wreszcie moge sie ruszyć ale teraz to mi ske nie chce, ledwo sie turlam, +10kg na liczniku i konca nie widac:. Za 2tyg odstawiamy luteinę i niech sie dzieje.
    Z ta wyprawka tak panikowałam a widzę ze nie bd ostatnia :D, zostało mi porządkowanie, prasowanie i ew. dokupienie brakujących drobiazgów, w przyszłym tyg dopnę wszystko na ostatni guzik. Wczoraj przywieźliśmy łóżeczko materacyk i wanienkę, na dniach koszule do szpitala przyjdą. Z tymi koszulami to jakas masakra - same swej w misie i zyrafki, musiałam sie napocić żeby znalezc cos normalnego. Wicie gniazda mi sie tak załączyło ze codziennie cos sprzątam i porządkuje :)
    Zdrówka dziewczyny, bo widzę że tu na mecie nerwowo zaczyna sie robic.

katka84, PixiDixi, karolcia87, melbusia88, Vanilka, krooolik, Ove lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tesciowa udusze. Przyszła pilnowac dziewczyn i przyniosla im zelki cukierki i mmsy! Jula nie jadla kolacji nawet... ciekawe czemu?! Nie moga mbie polozyc bo bede sie tylko wnerwiac

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od którego tc odstawiacie luteinę? I tak z marszu, czy stopniowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 08:40

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A tesciowa udusze. Przyszła pilnowac dziewczyn i przyniosla im zelki cukierki i mmsy! Jula nie jadla kolacji nawet... ciekawe czemu?! Nie moga mbie polozyc bo bede sie tylko wnerwiac

Weź z tymi tesciowymi...porazka...czy mialy tak ujowe swoje tesciowe ,ze teraz same sa takie?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Od którego tc odstawiacie luteinę? I tak z marszu, czy stopniowo?

Ja juz odstawilam i tak z marszu :)

‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ