X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee, super wiadomość <3 Ja gratuluję już dzisiaj, a i we wtorek pogratuluję ponownie!

Melbusia, zazdroszczę super lekarza... i bierzcie się z mężęm zatem do dzieła! Kurcze, aż nie mogę uwierzyć, że to już będziemy się rozpakowywać... przecież tak niedawno były dwie kreseczki na teście :)
    Ineczka wrote:
    Tez tak miałam mięsień gruszkowaty jak zaczęłam chodzić regularnie na spacery to przeszło, spałam na poduszce ciążowej wkładając ja między nogi i kilka razy dziennie pod katem prostym nogi na kanapę oraz takie okrężne ruchy na piłce i pomogło
    Kurczę, a u mnie wlaśnie w trakcie spacerów ból się wzmaga. Staram się być twarda, ale jak pochodzę z godzinkę to jest już ciężko. Spróbuję podziałać z piłką, a jutro rano zadzwonię do fizjoterapeuty, by umówił mnie na przyszły tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 21:30

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hehe będziemy robić co w naszej mocy ;-) zgadzam się też całkowicie co do drugiej części twojej wypowiedzi i tak samo podsumował to mój lekarz- nie powinni mnie trzymać, ale znając życie zrobiliby to, dlatego trzeba brać to w swoje ręce. Cieszę się, że mam takiego nieoderwanego od rzeczywistości lekarza
    Taki lekarz to skarb :) a Ty musisz teraz działać intensywnie :) waga małej super! :)

melbusia88 lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec u mnie tak sobie. Łożysko ok, przeplywy tez ale afi tylko 7i w pt na 7-7,30 ide do poradni patologii ciazy i zobaczymy. Mala wazy 2750, ale caly czas tak naprawde sprada w siatkach centylowych co tez nie jest dobre :( i boje sie ze nie dosc ze mnie zostawia na oddziale to jeszcze potna a wolalabym sn :/

• Decadence Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, super lekarz, fajnie, że przytomny. Wierzę, że w szpitalu w razie czego też ogarną, nie będą ryzykować. Ale miłych seksow z mężem! :)

melbusia88 lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    No wiec u mnie tak sobie. Łożysko ok, przeplywy tez ale afi tylko 7i w pt na 7-7,30 ide do poradni patologii ciazy i zobaczymy. Mala wazy 2750, ale caly czas tak naprawde sprada w siatkach centylowych co tez nie jest dobre :( i boje sie ze nie dosc ze mnie zostawia na oddziale to jeszcze potna a wolalabym sn :/

Aneczka cholerka slabo,ale to afi nie jest jeszcze takie zle,czy gin zalecil w niedlugim odstepie ponowne usg?
    Co do cc to piwiem Ci,ze w Warszawie to tylko na Zelaznej robia psn po 2 cesarkach takze czy masz 200% pewności, ze ktos zrobi Ci cesarke?

Edit: Amelka fajnie Ci wazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 00:01

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aneczka cholerka slabo,ale to afi nie jest jeszcze takie zle,czy gin zalecil w niedlugim odstepie ponowne usg?
    Co do cc to piwiem Ci,ze w Warszawie to tylko na Zelaznej robia psn po 2 cesarkach takze czy masz 200% pewności, ze ktos zrobi Ci cesarke?

Edit: Amelka fajnie Ci wazy :)

Pixi 3 tyg temu bylo ok 17, teraz 7 i cos jest nie halo. No i z Eliza tak mialam w 37 +5?? Afi 4.5 potem 3.5 po 2h i cc nast dnia. W piątek w poradni patologii ciąży i tam decyzja czy oddzial czy co. Czytalam ze przy chorobach zyl tak moze byc a ja mam zylaka :/ a waga ja juz biore clezane i acard i tak naprawde nie jest duza tyle ze przeplywy sa ok.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i szyjka sie skrocila ale teraz to pikus :/ wg mojego gina malowodzie w tym tc ponizej 8 juz jest. Kolejna wizyta 20. A co do vba2c to we Wrocławiu jest taki szpital, moj gin tez sie zgodzil pod warunkiem ze bedzie z nami ok, a wlasnie przestaje byc :( podejrzewam ze Amelka rosnie tylko dzieki temu ze biore leki :/

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka no nie za dobre wieści. A to nie jest tak, że te wody będą się doprodukowywac? Czy już nie ma szans na to? Dobrze, że masz wizytę jeszcze jutro, to cie obejrzą. Waga ładna, póki rośnie i łożysko jest wydajne, przepływy, to chyba nie ma tragedii? Wiem, że każda z nas ma swoją wizję porodu, ale najważniejsze, żeby z wami było wszystko ok. Też wolałabym sn, ale nie wiem czy tych skaczacych cukrach i ciśnieniu mnie nie potną :-( musimy być dobrej myśli

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia z tego co czytalam to do konca 36 tc wody powinny osiagnac swoj max poziom potem ich ilosc spada a ja mam 35 tc skonczony i one dopiero maja prawo zaczac spadac :/ a co do wagi to mala zamiast trzymac sie siatki spada. Z Eliza wody mi uciekaly ale pozniej i wv usg miala byc 3950 a wyszla 3600, teraz tez zakladam ze mloda jest mniejsza.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka to faktycznie słabo trochę :-( no cóż, pewnie będą szybciej rozwiązywać ciążę. Czy spodziewasz się jeszcze jakiegoś innego rozwiązania?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, waga 2750 w 35+1 to bdb waga, średnia dla 36c to 2810, a więc po prostu nie będziesz miała dziecka w 90 centylu tylko 50. Ja mogę tylko pomarzyć o takiej wadze. :p moja tydzień temu miała 2250. Więc wagę masz naprawdę super.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ania, waga 2750 w 35+1 to bdb waga, średnia dla 36c to 2810, a więc po prostu nie będziesz miała dziecka w 90 centylu tylko 50. Ja mogę tylko pomarzyć o takiej wadze. :p moja tydzień temu miała 2250. Więc wagę masz naprawdę super.

Nalia tylko to moja 3 ciaza i mloda jest tak naprawde najmniejsza a poza tym na kazdej wizycie jest nizej w siatkach czyli slabiej przybiera a powinno byc podobnie lub wrecz odwrotnie. Szalu nie ma :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 07:47

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plus ja biore acard i clexane wiec przepływy etc lepsze juz nie beda. Biore leki i tyle. No jutro zobaczymy. Najbardziej nie chce isc do szpitala bo bedzie problem co zrobic z dziewczynkami. Kolejna kwestia to czekam na gemini bo mi sie nie spieszylo :p a moj maz moze nie ogarnac podpasek etc :p

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Plus ja biore acard i clexane wiec przepływy etc lepsze juz nie beda. Biore leki i tyle. No jutro zobaczymy. Najbardziej nie chce isc do szpitala bo bedzie problem co zrobic z dziewczynkami. Kolejna kwestia to czekam na gemini bo mi sie nie spieszylo :p a moj maz moze nie ogarnac podpasek etc :p

Aneczka,ale Ty zaraz musisz odstawic acard wiec skoro Amelka spada Ci z centyli to po odstawieniu acardu moze Ci nawet zastopowac.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aneczka,ale Ty zaraz musisz odstawic acard wiec skoro Amelka spada Ci z centyli to po odstawieniu acardu moze Ci nawet zastopowac.

No wiem wlasnie :/ jeszcze jest clexane ale slabo to widze.

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee gratulacje!
    My po wizycie kontrolnej, za tym razem gin nie mierzyła młodego, ale w 31t mieliśmy 1 844g wiec pewnie 2 200 juz mamy na liczniku :D, prognozowane 3 600 na koniec mamy. Wszystko sie unormowało, szyjka stanęła, jest miękka i ma lekkie rozwarcie ale podobno nie ma paniki. Wreszcie moge sie ruszyć ale teraz to mi ske nie chce, ledwo sie turlam, +10kg na liczniku i konca nie widac:. Za 2tyg odstawiamy luteinę i niech sie dzieje.
    Z ta wyprawka tak panikowałam a widzę ze nie bd ostatnia :D, zostało mi porządkowanie, prasowanie i ew. dokupienie brakujących drobiazgów, w przyszłym tyg dopnę wszystko na ostatni guzik. Wczoraj przywieźliśmy łóżeczko materacyk i wanienkę, na dniach koszule do szpitala przyjdą. Z tymi koszulami to jakas masakra - same swej w misie i zyrafki, musiałam sie napocić żeby znalezc cos normalnego. Wicie gniazda mi sie tak załączyło ze codziennie cos sprzątam i porządkuje :)
    Zdrówka dziewczyny, bo widzę że tu na mecie nerwowo zaczyna sie robic.

katka84, PixiDixi, karolcia87, melbusia88, Vanilka, krooolik, Ove lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tesciowa udusze. Przyszła pilnowac dziewczyn i przyniosla im zelki cukierki i mmsy! Jula nie jadla kolacji nawet... ciekawe czemu?! Nie moga mbie polozyc bo bede sie tylko wnerwiac

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od którego tc odstawiacie luteinę? I tak z marszu, czy stopniowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 08:40

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A tesciowa udusze. Przyszła pilnowac dziewczyn i przyniosla im zelki cukierki i mmsy! Jula nie jadla kolacji nawet... ciekawe czemu?! Nie moga mbie polozyc bo bede sie tylko wnerwiac

Weź z tymi tesciowymi...porazka...czy mialy tak ujowe swoje tesciowe ,ze teraz same sa takie?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Od którego tc odstawiacie luteinę? I tak z marszu, czy stopniowo?

Ja juz odstawilam i tak z marszu :)

‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ