LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kkarolina89 wrote:Z tym mierzeniem to nie jest tak, ze tez porownuja do obwodu glowki? A taki koncowy wymiar glowki to dopiero przed porodem jest mozliwy do zrobienia? Bo ja to cel rozumiem tak, zeby glowka przeszla przez miednice, a ta glowa przeciez ciagle rosnie
Nam tak położna mówiła że mierzy się w momencie porodu bo miednica przecież cały czas się rozchodzikkarolina89 lubi tę wiadomość
-
to my w ramach szykowania się do porodu postanowiliśmy ... wziąć spontaniczny ślub
udało nam się uprosić sympatyczną Panią z jednego z pobliskich urzedów stanu cywilnego o termin przed porodem, a jako że jedyny możliwy był w najbliższy wtorek o 12.00 - więc postanowiliśmy że to świetny pomysł
i tak oto: wózka nie ma/torby do szpitala nie ma ale jeszcze ślub zdążymy zaliczyć
tak wiem, u nas zawsze wszystko na opakterka, anecz_kaa, karolcia87, Urszulka89, Duzaa, dżelka, cuddlemuffin, Ove, Decadence, Loczek2018, Carolline lubią tę wiadomość
-
shadee wrote:to my w ramach szykowania się do porodu postanowiliśmy ... wziąć spontaniczny ślub
udało nam się uprosić sympatyczną Panią z jednego z pobliskich urzedów stanu cywilnego o termin przed porodem, a jako że jedyny możliwy był w najbliższy wtorek o 12.00 - więc postanowiliśmy że to świetny pomysł
i tak oto: wózka nie ma/torby do szpitala nie ma ale jeszcze ślub zdążymy zaliczyć
tak wiem, u nas zawsze wszystko na opak
super wiadomość - gratulacjetorbę zdążysz jeszcze spakować
-
shadee wrote:to my w ramach szykowania się do porodu postanowiliśmy ... wziąć spontaniczny ślub
tak wiem, u nas zawsze wszystko na opak❤Ada&Pola❤
-
tak wiem, u nas zawsze wszystko na opak -
Gratulacjewszystkiego dobrego na nowej drodze
-
Kaktus93 wrote:Wiedziałam właśnie, że któraś z Was też miała problem z 3-drzwiowym autem tylko nie mogłam sobie przypomnieć która :p
Super, że udało się to rozwiązaćmy niestety w końcu będziemy się bujać ze zwykłym fotelikiem na pasy, bo ja się za bardzo pospieszyłam z zakupem..
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Duzaa wrote:Ja miałam takie bóle okazało się że to problem z mięśniem gruszkowatym fizjoterapeuta pomoże jeśli to to
Było też podejrzenie rwy kulszowej ale przy niej ciężko w ogóle się ruszyć
A w kroczu też boli i to czasem tak że chodzić nie mogę do tego ten krzyż to w ogóle leżę jak sparaliżowana :p
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Ineczka wrote:Mojego męża to już szlak trafiał, bo sprawdzałam w trzech różnych miejscach bo w każdym wychodziło różnie wiec chciałam być pewna a jak bedxie marudził to kupimy dobry na pasy i sam będzie się z tylu wyginał bo ja tego nie widzę i od tego czasu był spokoj a może ktoś odkupi dawno kupiliście tej fotelik ?
Shadee - gratulacje!torbę można spakować szybko, wózek na upartego też da się szybko kupić
ale ślub - to już coś!
Biedroneczka - szok, że Twój mąż ma takie rozkminyzrobiłoby mi się mega miło gdyby mój też się tak zainteresował tematem
Ja dziś rozmrozilam lodówkę i zamrażarke, wypucowałam wszystko w środku ale zajęło mi to chyba pół dnia, teraz padam na twarz :p to straszne, że takie zwykłe prace domowe stały się już tak męczące..
-
Jadla odmiany pogratuluję we wtorek
-
Nie wiem od czego zacząć. Ginekolog mowił, że trzeba kończyć już ciążę koniecznie, ale nie zalecal kłaść się do szpitala już teraz, bo pewnie by mnie przytrzymali tak do 38 tyg żeby nie było wczesniactwa (tego oficjalnego) A on mówi, że to już nie wcześniak, bo jest spora, ma 2.9kg, łożysko już zrobiło co mogło i juz się zestarzalo, ma już 3 stopień, cukry skaczą, ciśnienie skacze i trzeba kończyć imprezę. Czop mi odchodzi już, rozwarcie na palec. Szyjka się trzyma, 3 cm. W piątek jak będę u diabetologa, to mam zajechać na IP i nakłamac , że słabiej ruchy czuję, żeby mi zrobili ktg, a jak coś wyjdzie nie tak, to pewnie przy tym ciśnieniu i cukrzyca i łożysku to wtedy pewnie mnie zostawią. Na wszelki wypadek mam też skierowanie. Ale tak jak mowil- do 37 na pewno będą mnie tylko trzymać na obserwacji, więc lepiej zrobić tylko ktg dla spokojnosci i wywoływać w domu naturalnymi sposobami. Nie wiem czy w miarę jasno to napisałam. Pogmeral mi jeszcze przy badaniu i mówił, że może coś trochę pomoże wywołać, żeby chociaż czop do końca odszedł i może coś z tego będzie. Chyba wszystko.
Shadee gratulacje, ty to jesteś wariatkaw pozytywnym znaczeniu!
PixiDixi, katka84, Duzaa, karolcia87, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Shadee gratulacje
Mnie tez okropnie bola krzyze od poczatku ciazy. Musze co chwile siadac i odpoczywac, a jak poloze sie na plecach to nie moge sie podniesc. Dodatkowo dzis twardnieje mi brzuch eh
szczerze to nie moge sie doczekac porodu, boje sie jak fiks ale chcialabym miec to za soba.. -
melbusia88 wrote:Nie wiem od czego zacząć. Ginekolog mowił, że trzeba kończyć już ciążę koniecznie, ale nie zalecal kłaść się do szpitala już teraz, bo pewnie by mnie przytrzymali tak do 38 tyg żeby nie było wczesniactwa (tego oficjalnego) A on mówi, że to już nie wcześniak, bo jest spora, ma 2.9kg, łożysko już zrobiło co mogło i juz się zestarzalo, ma już 3 stopień, cukry skaczą, ciśnienie skacze i trzeba kończyć imprezę. Czop mi odchodzi już, rozwarcie na palec. Szyjka się trzyma, 3 cm. W piątek jak będę u diabetologa, to mam zajechać na IP i nakłamac , że słabiej ruchy czuję, żeby mi zrobili ktg, a jak coś wyjdzie nie tak, to pewnie przy tym ciśnieniu i cukrzyca i łożysku to wtedy pewnie mnie zostawią. Na wszelki wypadek mam też skierowanie. Ale tak jak mowil- do 37 na pewno będą mnie tylko trzymać na obserwacji, więc lepiej zrobić tylko ktg dla spokojnosci i wywoływać w domu naturalnymi sposobami. Nie wiem czy w miarę jasno to napisałam. Pogmeral mi jeszcze przy badaniu i mówił, że może coś trochę pomoże wywołać, żeby chociaż czop do końca odszedł i może coś z tego będzie. Chyba wszystko.
No to trzeba się poseksik. Miło i pożytecznie. Powodzenia! Oby poszło sprawnie i bezpiecznie.katka84, melbusia88, Duzaa, dżelka lubią tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Nie wiem od czego zacząć. Ginekolog mowił, że trzeba kończyć już ciążę koniecznie, ale nie zalecal kłaść się do szpitala już teraz, bo pewnie by mnie przytrzymali tak do 38 tyg żeby nie było wczesniactwa (tego oficjalnego) A on mówi, że to już nie wcześniak, bo jest spora, ma 2.9kg, łożysko już zrobiło co mogło i juz się zestarzalo, ma już 3 stopień, cukry skaczą, ciśnienie skacze i trzeba kończyć imprezę. Czop mi odchodzi już, rozwarcie na palec. Szyjka się trzyma, 3 cm. W piątek jak będę u diabetologa, to mam zajechać na IP i nakłamac , że słabiej ruchy czuję, żeby mi zrobili ktg, a jak coś wyjdzie nie tak, to pewnie przy tym ciśnieniu i cukrzyca i łożysku to wtedy pewnie mnie zostawią. Na wszelki wypadek mam też skierowanie. Ale tak jak mowil- do 37 na pewno będą mnie tylko trzymać na obserwacji, więc lepiej zrobić tylko ktg dla spokojnosci i wywoływać w domu naturalnymi sposobami. Nie wiem czy w miarę jasno to napisałam. Pogmeral mi jeszcze przy badaniu i mówił, że może coś trochę pomoże wywołać, żeby chociaż czop do końca odszedł i może coś z tego będzie. Chyba wszystko.
Melbusia, corcia imponujaca waga. Tak myslalam,ze u Ciebie trzeba juz rodzic...z domowych sposobow najlepszy i zarazem najprzyjemniejszy to duzo sexu z finalem w srodku
. Szyjka szybko dojrzeje i nie ma co juz dluzej chodzic .
-
PixiDixi wrote:Melbusia, corcia imponujaca waga
. Tak myslalam,ze u Ciebie trzeba juz rodzic...z domowych sposobow najlepszy i zarazem najprzyjemniejszy to duzo sexu z finalem w srodku
. Szyjka szybko dojrzeje i nie ma co juz dluzej chodzic .
-
melbusia88 wrote:Trochę mnie to przeraża pixi, że muszę sama się o to postarać. Tzn nie sam seks, tylko że biorę na siebie taka odpowiedzialność
Wiem Słońce, ale na szczescie jestes pierwiastką i gdyby cos sie zaczelo to zdazysz dojechac do szpitala.
Edit: ewentualnie lezysz w szpitalu a tam nadzor i moga Ci robic proby oxytocynowe, ale z doswiadczenia wiem,ze rodzenie na wspomaganiu z oxytocyna jest cholernie bolesne i osobiscie wybralabym naturalnie , zapoczatkowane dluuuugim seksem.
A tak calkiem z drugiej strony przy Twoim stanie zdrowia lekarze nie powinni tak trzymać, ale to tylko nasze myslenie...niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 21:12
-
PixiDixi wrote:Wiem Słońce, ale na szczescie jestes pierwiastką i gdyby cos sie zaczelo to zdazysz dojechac do szpitala.
Edit: ewentualnie lezysz w szpitalu a tam nadzor i moga Ci robic proby oxytocynowe, ale z doswiadczenia wiem,ze rodzenie na wspomaganiu z oxytocyna jest cholernie bolesne i osobiscie wybralabym naturalnie , zapoczatkowane dluuuugim seksem.
A tak calkiem z drugiej strony przy Twoim stanie zdrowia lekarze nie powinni tak trzymać, ale to tylko nasze myslenie...niestety.zgadzam się też całkowicie co do drugiej części twojej wypowiedzi i tak samo podsumował to mój lekarz- nie powinni mnie trzymać, ale znając życie zrobiliby to, dlatego trzeba brać to w swoje ręce. Cieszę się, że mam takiego nieoderwanego od rzeczywistości lekarza