X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Z tym mierzeniem to nie jest tak, ze tez porownuja do obwodu glowki? A taki koncowy wymiar glowki to dopiero przed porodem jest mozliwy do zrobienia? Bo ja to cel rozumiem tak, zeby glowka przeszla przez miednice, a ta glowa przeciez ciagle rosnie :)

Nam tak położna mówiła że mierzy się w momencie porodu bo miednica przecież cały czas się rozchodzi

kkarolina89 lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to my w ramach szykowania się do porodu postanowiliśmy ... wziąć spontaniczny ślub :)
    udało nam się uprosić sympatyczną Panią z jednego z pobliskich urzedów stanu cywilnego o termin przed porodem, a jako że jedyny możliwy był w najbliższy wtorek o 12.00 - więc postanowiliśmy że to świetny pomysł :)

i tak oto: wózka nie ma/torby do szpitala nie ma ale jeszcze ślub zdążymy zaliczyć
    tak wiem, u nas zawsze wszystko na opak :)

terka, anecz_kaa, karolcia87, Urszulka89, Duzaa, dżelka, cuddlemuffin, Ove, Decadence, Loczek2018, Carolline lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• blama Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    to my w ramach szykowania się do porodu postanowiliśmy ... wziąć spontaniczny ślub :)
    udało nam się uprosić sympatyczną Panią z jednego z pobliskich urzedów stanu cywilnego o termin przed porodem, a jako że jedyny możliwy był w najbliższy wtorek o 12.00 - więc postanowiliśmy że to świetny pomysł :)

i tak oto: wózka nie ma/torby do szpitala nie ma ale jeszcze ślub zdążymy zaliczyć

super wiadomość - gratulacje :) torbę zdążysz jeszcze spakować :D

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

Gratulacje :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

gratulacje i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

Gratulacje :) wszystkiego dobrego na nowej drodze :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Wiedziałam właśnie, że któraś z Was też miała problem z 3-drzwiowym autem tylko nie mogłam sobie przypomnieć która :p
    Super, że udało się to rozwiązać :) my niestety w końcu będziemy się bujać ze zwykłym fotelikiem na pasy, bo ja się za bardzo pospieszyłam z zakupem..
    Mojego męża to już szlak trafiał, bo sprawdzałam w trzech różnych miejscach bo w każdym wychodziło różnie wiec chciałam być pewna a jak bedxie marudził to kupimy dobry na pasy i sam będzie się z tylu wyginał bo ja tego nie widzę i od tego czasu był spokoj a może ktoś odkupi dawno kupiliście tej fotelik ?

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Ja miałam takie bóle okazało się że to problem z mięśniem gruszkowatym fizjoterapeuta pomoże jeśli to to :)
    Było też podejrzenie rwy kulszowej ale przy niej ciężko w ogóle się ruszyć

A w kroczu też boli i to czasem tak że chodzić nie mogę do tego ten krzyż to w ogóle leżę jak sparaliżowana :p
    Tez tak miałam mięsień gruszkowaty jak zaczęłam chodzić regularnie na spacery to przeszło, spałam na poduszce ciążowej wkładając ja między nogi i kilka razy dziennie pod katem prostym nogi na kanapę oraz takie okrężne ruchy na piłce i pomogło

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

Gratulacje :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Mojego męża to już szlak trafiał, bo sprawdzałam w trzech różnych miejscach bo w każdym wychodziło różnie wiec chciałam być pewna a jak bedxie marudził to kupimy dobry na pasy i sam będzie się z tylu wyginał bo ja tego nie widzę i od tego czasu był spokoj a może ktoś odkupi dawno kupiliście tej fotelik ?
    Jakoś miesiąc temu. Nic no, musimy jakoś to ogarnąć, myślę że pierwszy przejazd autem z małą i jeszcze tego samego dnia mąż pojedzie po inny samochód :D

Shadee - gratulacje! :) torbę można spakować szybko, wózek na upartego też da się szybko kupić :) ale ślub - to już coś! :D

Biedroneczka - szok, że Twój mąż ma takie rozkminy :) zrobiłoby mi się mega miło gdyby mój też się tak zainteresował tematem :)

Ja dziś rozmrozilam lodówkę i zamrażarke, wypucowałam wszystko w środku ale zajęło mi to chyba pół dnia, teraz padam na twarz :p to straszne, że takie zwykłe prace domowe stały się już tak męczące..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

Jadla odmiany pogratuluję we wtorek :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jadla odmiany pogratuluję we wtorek :D

I ja tez , jeszcze cos Shadee sie odmieni i co ? ;)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem od czego zacząć. Ginekolog mowił, że trzeba kończyć już ciążę koniecznie, ale nie zalecal kłaść się do szpitala już teraz, bo pewnie by mnie przytrzymali tak do 38 tyg żeby nie było wczesniactwa (tego oficjalnego) A on mówi, że to już nie wcześniak, bo jest spora, ma 2.9kg, łożysko już zrobiło co mogło i juz się zestarzalo, ma już 3 stopień, cukry skaczą, ciśnienie skacze i trzeba kończyć imprezę. Czop mi odchodzi już, rozwarcie na palec. Szyjka się trzyma, 3 cm. W piątek jak będę u diabetologa, to mam zajechać na IP i nakłamac , że słabiej ruchy czuję, żeby mi zrobili ktg, a jak coś wyjdzie nie tak, to pewnie przy tym ciśnieniu i cukrzyca i łożysku to wtedy pewnie mnie zostawią. Na wszelki wypadek mam też skierowanie. Ale tak jak mowil- do 37 na pewno będą mnie tylko trzymać na obserwacji, więc lepiej zrobić tylko ktg dla spokojnosci i wywoływać w domu naturalnymi sposobami. Nie wiem czy w miarę jasno to napisałam. Pogmeral mi jeszcze przy badaniu i mówił, że może coś trochę pomoże wywołać, żeby chociaż czop do końca odszedł i może coś z tego będzie. Chyba wszystko.

Shadee gratulacje, ty to jesteś wariatka :-D w pozytywnym znaczeniu!

PixiDixi, katka84, Duzaa, karolcia87, Loczek2018 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee gratulacje :-)

Mnie tez okropnie bola krzyze od poczatku ciazy. Musze co chwile siadac i odpoczywac, a jak poloze sie na plecach to nie moge sie podniesc. Dodatkowo dzis twardnieje mi brzuch eh
    szczerze to nie moge sie doczekac porodu, boje sie jak fiks ale chcialabym miec to za soba..

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie wiem od czego zacząć. Ginekolog mowił, że trzeba kończyć już ciążę koniecznie, ale nie zalecal kłaść się do szpitala już teraz, bo pewnie by mnie przytrzymali tak do 38 tyg żeby nie było wczesniactwa (tego oficjalnego) A on mówi, że to już nie wcześniak, bo jest spora, ma 2.9kg, łożysko już zrobiło co mogło i juz się zestarzalo, ma już 3 stopień, cukry skaczą, ciśnienie skacze i trzeba kończyć imprezę. Czop mi odchodzi już, rozwarcie na palec. Szyjka się trzyma, 3 cm. W piątek jak będę u diabetologa, to mam zajechać na IP i nakłamac , że słabiej ruchy czuję, żeby mi zrobili ktg, a jak coś wyjdzie nie tak, to pewnie przy tym ciśnieniu i cukrzyca i łożysku to wtedy pewnie mnie zostawią. Na wszelki wypadek mam też skierowanie. Ale tak jak mowil- do 37 na pewno będą mnie tylko trzymać na obserwacji, więc lepiej zrobić tylko ktg dla spokojnosci i wywoływać w domu naturalnymi sposobami. Nie wiem czy w miarę jasno to napisałam. Pogmeral mi jeszcze przy badaniu i mówił, że może coś trochę pomoże wywołać, żeby chociaż czop do końca odszedł i może coś z tego będzie. Chyba wszystko.

No to trzeba się poseksik. Miło i pożytecznie. Powodzenia! Oby poszło sprawnie i bezpiecznie.

katka84, melbusia88, Duzaa, dżelka lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Melbusia, corcia imponujaca waga :). Tak myslalam,ze u Ciebie trzeba juz rodzic...z domowych sposobow najlepszy i zarazem najprzyjemniejszy to duzo sexu z finalem w srodku :) . Szyjka szybko dojrzeje i nie ma co juz dluzej chodzic .

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Melbusia, corcia imponujaca waga :). Tak myslalam,ze u Ciebie trzeba juz rodzic...z domowych sposobow najlepszy i zarazem najprzyjemniejszy to duzo sexu z finalem w srodku :) . Szyjka szybko dojrzeje i nie ma co juz dluzej chodzic .
    Trochę mnie to przeraża pixi, że muszę sama się o to postarać. Tzn nie sam seks, tylko że biorę na siebie taka odpowiedzialność

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Trochę mnie to przeraża pixi, że muszę sama się o to postarać. Tzn nie sam seks, tylko że biorę na siebie taka odpowiedzialność

Wiem Słońce, ale na szczescie jestes pierwiastką i gdyby cos sie zaczelo to zdazysz dojechac do szpitala.

Edit: ewentualnie lezysz w szpitalu a tam nadzor i moga Ci robic proby oxytocynowe, ale z doswiadczenia wiem,ze rodzenie na wspomaganiu z oxytocyna jest cholernie bolesne i osobiscie wybralabym naturalnie , zapoczatkowane dluuuugim seksem.

A tak calkiem z drugiej strony przy Twoim stanie zdrowia lekarze nie powinni tak trzymać, ale to tylko nasze myslenie...niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 21:12

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wiem Słońce, ale na szczescie jestes pierwiastką i gdyby cos sie zaczelo to zdazysz dojechac do szpitala.

Edit: ewentualnie lezysz w szpitalu a tam nadzor i moga Ci robic proby oxytocynowe, ale z doswiadczenia wiem,ze rodzenie na wspomaganiu z oxytocyna jest cholernie bolesne i osobiscie wybralabym naturalnie , zapoczatkowane dluuuugim seksem.

A tak calkiem z drugiej strony przy Twoim stanie zdrowia lekarze nie powinni tak trzymać, ale to tylko nasze myslenie...niestety.
    Hehe będziemy robić co w naszej mocy ;-) zgadzam się też całkowicie co do drugiej części twojej wypowiedzi i tak samo podsumował to mój lekarz- nie powinni mnie trzymać, ale znając życie zrobiliby to, dlatego trzeba brać to w swoje ręce. Cieszę się, że mam takiego nieoderwanego od rzeczywistości lekarza

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, to męża zagon do roboty, po schodach biegaj, olej z wiesiołka bierz i herbatę z liści maliny pij. :D

melbusia88 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ